امير جعفري: اين سينما را دوست ندارم

امير جعفري كه اين روزها مشغول بازي در سريال «زير هشت» به كارگرداني سيروس مقدم است، با انتقاد نسبت به نگاه نادرست غالب بر جامعه نسبت به عرصه بازيگري، هم‌چنين از ورود بازيگران سينما و تئاتر به تلويزيون و بالعكس سخن گفت. او با اعتقاد بر اين كه در حال حاضر، تلويزيون نسبت به سينما وضعيت بهتري دارد، گفت كه ترجيح مي‌دهد در تئاتر و تلويزيون بماند و كار خوب انجام دهد؛ چراكه اگر سينما اين است، او اين سينما را نمي‌خواهد.
اين بازيگر تئاتر، سينما و تلويزيون درباره مشكل كمبود بازيگر كه به دفعات از سوي سازندگان فيلم‌ها و سريالها به آن اشاره مي‌شود، ابراز عقيده كرد: من اصلا معتقد نيستم كه با كمبود بازيگر مواجه هستيم، ما تعداد زيادي بازيگر داريم. شما فقط كافي است يك روز وقت بگذاريد و به تئاتر شهر برويد و تئاترها را ببينيد و بفهميد بازيگري يعني چه؛ مثل قضيه فوتبال مي‌ماند، صرفا 20 نفري كه به تيم ملي دعوت مي‌شوند، فوتباليست واقعي نيستند؛ ما بازيكنان بسياري در ليگ‌هاي دسته سه و دسته چهار داريم، كه بازي مي‌كنند و ناشناخته هستند و كسي ريسك نمي‌كند كه آنها را به تيمش دعوت كند. متاسفانه در بازيگري هم وضعيت به همين منوال است. هيچ كارگرداني اول نمي‌رود تئاتر ببيند و از بين بازيگران تئاتر، بازيگرش را انتخاب كند؛ گر هم كارگرداني برود و از بازيگر تئاتر خوشش بيايد، صداوسيما مي‌گويد، آيا بازيگري كه انتخاب كرده‌اي چهره است، يا سينما مي‌گويد آيا اين بازيگر بفروش است؛ به همين دليل، دور يك دايره مي‌چرخيم، بي‌آن كه كه بدانيم يكسري استعدادهاي ديگر هم هستند. نه در مورد بازيگري كه در مورد نويسندگي و ساير بخش‌هاي فيلم‌سازي هم وضعيت به همين منوال است.
امير جعفري در ادامه اين گفت‌وگو تصريح كرد: در حال حاضر سينماي ما احتياج به بازيگر ندارد؛ كافي است تنها چهره‌ات قشنگ باشد، يا پول و پارتي داشته باشي؛ چنين ويژگي‌هايي كفايت مي‌كند. اين بدان معناست كه شما استعداد بازيگري هم نداشته باشيد، چندان مهم نيست. فرهنگ جامعه به گونه‌اي درباره بازيگري جا افتاده‌ و ارج و قرب بازيگري به حدي پايين آمده‌است كه برخي افراد در خيابان به سراغ من مي‌آِيند و مي‌گويند بچه من سه ماه تابستان بيكار است، مي‌تواند بيايد بازي كند! با چنين ديدگاهي بازيگري شغل نيست و اگر شغل نباشد، استعداد هم نمي‌خواهد؛ استعداد هم نخواهد، در باز است و هر كسي مي‌تواند وارد شود.
جعفري در پاسخ به اين پرسش كه آيا نگاه عام نسبت به بازيگري را مي‌توان به سينما و تلويزيون هم تعميم داد؟ گفت: عوام را چه كسي تربيت مي‌كند؟ آيا ما كه در كار هنر هستيم، عوام را تربيت مي‌كنيم؟
او سپس در پاسخ به اين مطلب كه اغلب افرادي كه به واسطه پول، پارتي و چهره وارد سينما و تلويزيون مي‌شوند، بعد از اندكي فراموش مي‌شوند و دوام نمي‌آورند، گفت: اين گونه نيست؛ خيلي از اين افراد هم باقي مانده‌اند و خيلي از اين افراد حتي الان تز بازيگري مي‌دهند و درباره متدهاي مختلف بازيگري در دنيا صحبت مي‌كنند و هيچ مشكلي هم ندارند.

*** تاكيد تلويزيون بر استفاده از چهره‌ها
اين بازيگر تئاتر، سينما و تلويزيون در پاسخ به پرسشي درباره تمايل مديران تلويزيون به بهره‌گيري از بازيگران چهره در فيلم‌ها و سريالها، خاطرنشان كرد:به هر حال تلويزيون هم براي كاري كه مي‌سازد، هزينه كرده‌است و مي‌خواهد بيننده پاي برنامه بنشيند. تلويزيون دنبال اين مي‌گردد كه از چهره‌اي استفاده كند كه براي تماشاگر آشنا باشد؛ اين مساله زمان مي‌برد. فكر نكنيد تلويزيون يك سازمان دولتي است، بالاخره اين رسانه هم خرج خودش را دارد. تلويزيون بايد سريال‌هايي بسازد كه بتواند اسپانسر بگيرد و از طريق آن، بودجه خود تلويزيون تامين شود.

*** بازيگران ماندگاري كه از تئاتر به سينما و تلويزيون آمدند
جعفري در اين بخش گفت‌وگو تاكيد كرد: آن‌هايي كه بين بازي در تئاتر با سينما و تلويزيون تفاوت قائل مي‌شوند، آدم‌هاي بي‌سوادي هستند. يك سري ظرائف وجود دارد كه آن هم بازيگر بر اساس تجربه دست مي‌آورد. براي مثال پانته‌آ بهرام بازيگر تئاتر است، اما شما كدام كارش در سينما و تلويزيون را مي‌توانيد بگوييد تئاتري است؟ خسرو شكيبايي، پرويز پرستويي، آتيلا پسياني، رضا كيانيان و غيره هم همين طور؛ من تا صبح مي‌توانم از بازيگران ماندگاري در سينما و تلويزيون نام ببرم كه از تئاتر آمده‌اند.

***‌ ورود بازيگران تئاتر به سينما و تلويزيون و يا بالعكس
اين بازيگر درباره ورود بازيگران چهره‌ي سينما و تلويزيون به تئاتر، تصريح كرد: تئاتر اصلا به چهره نيازي ندارد كه تلويزيون و سينمايي‌ها بخواهند واردش شوند تا تئاتر بفروشد. زماني كه من، خانم بهرام، ريما رامين‌فر، رحيم نوروزي، هومن برق نورد و محمد يعقوبي در گروهمان با عنوان «تئاتر امروز»، كار مي‌كرديم، هيچ كدام چهره نبوديم، اما همواره سالن پر از جمعيت بود؛ به نحوي كه حتي ما بليت نداشتيم به خانواده‌هايمان بدهيم.
جعفري در پاسخ به پرسشی درباره ايفاي نقش برخي بازيگران سينما و مجريان تلويزيون در نمايش‌هاي صحنه، اظهار كرد: فردي مثل فرزاد حسني اتفاقا سابقه تئاتري دارد، حالا اگر رفته و مجري شده‌، كمي از تئاتر دور مانده‌است. فرزاد حسني قبل از اين‌كه مجري باشد، يك بازيگر خوب است. ولي با اين‌ مساله كه ما در تئاتر چهره بياوريم كه كار فروش برود، من صد‌درصد مخالف اين قضيه هستم.
او در عين حال گفت: مخالفت من بدان معنا نيست كه در تئاتر به روي همه بسته باشد؛ من اتفاقا مخالف اين عقيده هستم كه تلويزيوني‌ها و سينمايي‌ها حق ندارند به تئاتر بيايند. من مي‌گويم به لحاظ فروش تئاتري نمي‌فهمم اين كار به چه معناست. ما در گروهمان هيچ اجرايي نداشتيم كه بليط اضافه داشته باشيم؛ اين اتفاق به سال 76 برمي‌گردد، زماني كه هيچ‌كدام از ما چهره نبوديم.
جعفري تاكيد كرد: كارگردانان تئاتري كه دوست دارند در كارشان از چهره‌هاي سينما و تلويزيون استفاده كنند، اعتماد به نفس لازم را ندارند كه مبادا كارشان نفروشد.
اين بازيگر با تاكيد بر اينكه كه اصلا مخالف حضور بازيگران سينما و تلويزيون در تئاتر نيست، افزود: من مي‌گويم، اين گوي و ميدان؛ هركس مي‌تواند بيايد بازي كند. در سينما و تلويزيون هم وضعيت همين‌طور است. ولي اين‌كه صرفا شما براي پز روشنفكري، تئاتر بازي كني، خودت را خراب كرده‌اي؛ چراكه شايد عوام را بتواني گول بزني ولي نمي‌تواني از نگاه تيزبين بازيگران حرفه‌اي تئاتر دوربماني.
جعفري توضيح داد: البته بعضي‌ بازيگران مانند شهاب حسيني ريشه تئاتري داشتند و زحمت مي‌كشيدند؛ وضعيت اينها فرق مي‌كند. شهاب حسيني ريشه تئاتري داشته است، حالا يك مدت از تئاتر دور مانده‌است. نمي‌توانيد بگوييد اين بازيگر چهره بوده و به تئاتر آمده‌است، نه خانه اصلي او تئاتر بوده‌است. خيلي‌هاي ديگر هم وضعيت‌شان به همين منوال است. بازيگري مانند صابر ابر ريشه تئاتري دارد، اين آدم زحمت‌كشيده‌، تئاتر كاركرده، حالا رفته سينما چهره هم شده‌است، دوباره‌ بر مي‌گردد و تئاترش هم كار مي‌كند. اينها بچه‌هاي تئاتر هستند، خانه‌شان تئاتر است. ممكن است چند سال از تئاتر دور شوند، اما دوباره باز مي‌گردند. رضا كيانيان پنج سال از تئاتر دور بود؛ نمي‌تواني بعد از اين مدت اگر در تئاتري كاركرد، بگويي كارگردان كار، چهره آورده‌است.

*** از شاخه‌بندي بازيگران خوشم نمي‌آيد
اين بازيگر سپس با بيان اينكه اصلا از شاخه‌بندي بازيگران، تئاتر، تلويزيون و سينما خوشم نمي‌آيد، گفت: هرچند سينمايي‌ها اغلب اين كار را مي‌كنند و نگاهي از بالا به پايين به تلويزيوني‌ها دارند؛ اين در حالي است كه الان در تلويزيون كارهايي كه ساخته مي‌شوند، خيلي بهتر از كارهايي هستند كه در سينما ساخته مي‌شوند. جعفري در اين زمينه ادامه داد: روزي خبرنگاري از من پرسيد، چرا سينما شما را نمي‌خواهد؟!، من گفتم سينما من را مي‌خواهد، من اين فيلمنامه‌ها را نمي‌خواهم. از عيد به اين طرف شايد 10 فيلمنامه در خانه من باشد، اما حتي ارزش خواندن را هم نداشتند؛ نمي‌گويم من كار بد نكرده‌ام؛ من هم كار بد كرده‌ام، اما در شرايطي كه به خاطر قضيه مالي مجبور شدم. ترجيح مي‌دهم در تلويزيون و تئاتر بمانم و كار خوب بكنم. اگر اين سينما است، من اين سينما را دوست ندارم و نمي‌خواهم.

*** ايفاي نقش در سريال سيروس مقدم و تئاتر عليرضا نادري
امير جعفري در پايان اين گفت‌وگو نقش خود را در سريال «زير هشت» بسيار متفاوت خواند و گفت: بر خلاف «چارديواري»(به كارگرداني سيروس مقدم)، «زير هشت»، اصلا كمدي نيست و قصه‌ تلخي دارد. نقشم در اين سريال ربطي به «چار ديواري» ندارد و ربطي به نقش‌هاي ديگر من هم ندارد. من تا آخر‌هاي تير در اين سريال ايفاي نقش مي‌كنم و احتمال دارد يك تئاتري را با آقاي عليرضا نادري كار كنم. مرداد ماه تمرين‌ها را شروع مي‌كنيم و شهريور و مهرماه اجرا مي‌رويم.
» ادامه مطلب

عباس كيارستمي در مونيخ تقدير شد: فيلم‌هايم به تم‌ها و پيام‌هاي سياسي آلوده نيست

«آندريا استروهل» مدير جشنواره‌ «مونيخ» در مراسم تقدير از عباس كيارستمي گفت: «در فيلم‌هاي كيارستمي به انسان توجه شده است و فيلم‌هاي كيارستمي پنجره جديدي از حقيقت را به روي ما مي‌گشايد.»
عباس كيارستمي برنده نخل طلا جشنواره‌ي كن و جايزه‌ي ويژه هيات داوران جشنواره‌ي ونيز، در جشنواره‌ي فيلم مونيخ مورد تقدير قرار گرفت.
كيارستمي همچنين در گفت‌وگو با خبرگزاري آلمان با ابراز اميدواري نسبت به فيلمسازان جوان در ايران گفت: «معتقدم قدرت خلاقيت و آفرينش قوي‌تر از آن است كه تحت كنترل قرار بگيرد.»
اين كارگردان سرشناس سينماي ايران كه چند شب پس از سالگرد تولد 70 سالگي‌اش با دريافت جايزه «سينه‌مريت» در مونيخ مورد تقدير قرار گرفت، درباره نمايش يا عدم اكران فيلم اخيرش «كپي برابر اصل» در ايران گفت: «اين فيلم در ايران به نمايش درنمي‌آيد. اما متأسفانه يا خوشبختانه احتمالا شبكه نشر غيرمجاز ايراني به زودي آنرا در بازار سياه عرضه خواهد كرد. عاشقان سينما در ايران همواره يك راهي براي به دست آوردن فيلم‌هاي مورد علاقه‌شان مي‌يابند.»
او درخصوص ديدگاه‌هاي سياسي و اجتماعي در آثارش گفت: «من ديدگاه‌هاي شخصي خودم را دارم، اما فيلم‌هايم به تم‌ها و پيام‌هاي سياسي آلوده نيست، من فكر مي‌كنم ذات هنر از چالش با چيزهاي روزمره به دور است.»
كيارستمي درباره تأثير مسايل پيراموني بر روند فيلمسازي مطرح كرد: «فيلمساز رويدادهاي خارجي را مشاهده كرده و مسلما براي او تأثير مي‌گذارد اما در روند فرايند خلاقانه آنها را هضم مي‌كند و كارهاي من حالت خاص يا شخصي ندارند و بيشتر درباره تجربه‌هاي جهاني‌ هستند.»
اين كارگردان ايراني در ادامه با اشاره به اشعار حافظ گفت:«اين اشعار 800 سال پيش نوشته شده‌اند. در آن مسايل و رنج‌هاي بشري توصيف شده‌اند و ما نيز به طرز باورنكردني امروزه آنها را تجربه مي‌كنيم و ما مي‌توانيم ديدگاه‌ها و احساسات «حافظ» را بفهميم و با وي عميقا همدردي كنيم، چون آنها شاعرانه نوشته شده‌اند نه سياسي و به طور سطحي.»
عباس كيارستمي دربخش ديگري از اين گفت‌وگو مطرح كرد: «من در كشوري زندگي مي‌كنم كه عشق بسيار مهم است. درباره گلها صحبت مي‌كنند و روابط انساني نقش مهمي دارد.»
كارگردان «خانه دوست كجاست؟» اذعان داشت: «در ايران با توجه به شرايط، شاهد فرم هنري جديدي هستيم. به خصوص با فرصتي كه دوربين‌هاي ديجيتال و فن‌آوري‌هاي جديد در اختيار ما قرار مي‌دهد و تسلط جوانان بر آنها استادانه است و من اعتقاد دارم كه نيروي خلاقيت و آفرينش بسيار قوي‌تر از كنترل‌هاست.»
امسال جشنواره فيلم مونيخ با نمايش شش فيلم از ساخته‌هاي كيارستمي،‌ بخش مرور آثار اين كارگردان برنده‌ي نخل طلا را برگزار كرد. فيلم‌هاي «پنج»، «طعم گيلاس»، «زير درختان زيتون»،‌ «ده»، «باد ما را خواهد برد» به‌همراه «كپي برابر اصل» در اين بخش براي تماشاگران به‌روي پرده رفت.
در كارنامه سينمايي‌ كيارستمي فيلم‌هاي چون «خانه دوست کجاست؟»، «کلوزآپ»، «آ.ب.ث. آفريقا»، «بليت‌ها» و «شيرين» ديده مي‌شود.
او تاكنون جوايز سينمايي متعددي از جشنواره‌هاي معتبر جهاني كسب كرده است كه از مهم‌ترين آنها مي‌توان به نخل طلاي جشنواره كن، هوگو طلايي جشنواره شيكاگو، يوزپلنگ افتخاري جشنواره لوكارنو، جايزه كوروساوا جشنواره شيكاگو و جايزه ويژه هيات داوران جشنواره ونيز نام برد. «كپي برابر اصل» جديدترين ساخته‌ي عباس كيارستمي چند ماه پيش جايزه‌ي نخل طلا بهترين بازيگر زن را براي ژوليت بينوش در جشنواره‌ي فيلم كن گرفت.
» ادامه مطلب

عکس‌هایی از سریال «تاوان»به کارگردانی شهرام شاه حسيني








» ادامه مطلب

گفت‌وگوي فارس با شهرام شاه حسینی كارگردان سريال تاوان؛ داستان ساختن‌ها و ويران‌كردن‌هاي زندگي

مريم فيروزفر: كارگردان مجموعه تلويزيوني «تاوان» با بيان اين كه در زندگي كه همين طور پيش مي‌رويم، خيلي چيزها را مي‌سازيم و خيلي چيزها را ويران مي‌كنيم كه ممكن است پاسخ و پيامد داشته باشند، تاوان مي‌خواهد اين لحظات را نشان بدهد، گفت: به اين سريال نمره 17 مي‌دهم.
شهرام شاه حسيني در پاسخ به اين سوال كه تاوان، اولين سريال تلويزيوني شماست چه شد كه تصميم گرفتيد در تلويزيون حضور پيدا كنيد؟ گفت: پس از ساخت فيلم تلويزيوني «گام‌هاي معلق» از طرف آقاي مولايي ساخت اين سريال پيشنهاد شد، پس از خواندن طرح متوجه شدم كار خوبي است و آن را ساختم.

**كار در سينما و تلويزيون هيچ فرقي ندارد
او درباره تفاوت كار در سينما و تلويزيون اظهارداشت: كار در سينما و تلويزيون هيچ فرقي با هم ندارند و در ساخت يك اثر تلويزيوني و يك اثر سينمايي بسياري از موارد مشابه هم هستند. من تفاوتي در سينما و تلويزيون نمي‌بينم و ساخت فيلم هايم با اين سريال هيچ تفاوتي نداشت. من آنچه كه بلد بودم را اجرا كردم و به هيچ عنوان كار را آسان نگرفتم.
شاه حسيني درباره دكوپاژ سريال كه بيشتر شبيه آثار سينمايي از كار درآمده، عنوان داشت: من همه زحمتم را كشيده‌ام تا بيننده از تنوع پلان برخوردار باشد و كار از ريتم مناسبي برخوردار باشد. شكل دكوپاژ نيز منحصر به فرد نگوييم، قابل قبول باشد و خيلي در پلان‌هاي ثابت و طولاني برگزار نشود و با كمك محمد ناصري در چيدمان عكس‌ها و قاب‌ها به نتايجي مي‌رسيديم و آنها را اجرا مي‌كرديم.

**تلويزيون براي پخش سريال به تهيه كننده فشار آورد
كارگردان مجموعه تلويزيوني تاوان در پاسخ به اين سوال كه در حال حاضر از زمان پخش سريال كه با پخش مسابقات جام جهاني مصادف شد، راضي هستيد و اين مساله تاثيري بر ميزان مخاطبان شما نداشت؟ گفت: ما تلاش كرديم كه اين اتفاق نيافتد و سريال در زمان ديگري پخش شود، اما چون تلويزيون باكس‌هايش خالي شده بود، به آقاي مولايي فشار آوردند و باعث شد سريال در حال حاضر پخش شود، البته دو سه سئانس فوتبال بينندگان را خسته كرده و آنها را به ديدن سريال ترغيب مي كند.

**اميدوارم مشكلات فيلمنامه در پايان كار بيرون نزند
شاه حسيني همچنين درباره اينكه مخاطب در تلويزيون عادت دارد تعليق‌ها را طولاني ببيند، اما تاوان فاقد چنين ويژگي است و از ريتم بهتري نسبت به ساير سريال‌ها برخوردار است، اين امر در تدوين اتفاق افتاده يا از ابتدا در ساخت شما به اين مساله توجه داشتيد؟ عنوان داشت:اين مساله خيلي به تدوين مربوط نمي‌شود. لحظه به لحظه سريال در فيلمنامه لحاظ شده بود تا قصه از تك‌وتا نيافتد و با انرژي بالا و تعليق بالا پيش برود. روي تدوين هم كه به خانم مهاجر اعتماد بسياري دارم و در حال حاضر هم روي تدوين و صداگذاري با گروه گفت‌وگو مي‌كنيم و انتخاب عوامل ما يكي از حسن‌هاي بزرگ كار است و همه كار خود را به خوبي بلد هستند.
وي درباره فيلمنامه تاوان نيز گفت: زمان ساخت، فيلمنامه آماده نبود. ما سيناپس 12 الي 13 قسمت سريال را كه توسط آقاي آرش برهاني نوشته شده بود، داشتيم و ديديدم كه اگر صبر كنيم تا فيلمنامه آماده شود، يك سال بايد سر آن معطل بمانيم، به همين دليل توليد را شروع كرديم تا فيلمنامه برسد. مشكلات زيادي روي كمبود فيلمنامه داشتيم، اما به هر حال اين مشكل در سينما و تلويزيون ما اجتنباب ناپذير است و اميدوارم كه هرچه به پايان كار نزديك مي‌شويم، مشكل فيلمنامه بيرون از قصه نزند و ديده نشود.

**تغييرات بسياري در فيلمنامه اعمال شد
كارگردان مجموعه تلويزيوني تاوان درباره تغييراتي كه در فيلمنامه اعمال شده نيز ادامه داد: ما تغييرات زيادي در سريال داشتيم. به هرحال سكانسي مي‌آمد، مي‌ديدم كه ديالوگ‌ها بد نوشته شده و من اصلا با آنها ارتباط برقرار نمي‌كردم و احساس مي‌كردم برخي ديالوگ‌ها اصلا مال بازيگران ما نيست. يا در برخي سكانس‌ها، چندين بار بازيگران ما قبلا آن را بازي كرده بودند و حرف جديدي براي گفتن نداشت و ما با اين مسائل هم دست و پنجه نرم مي‌كرديم. نمي‌دانم اسمش را بازنويسي مي‌شود گذاشت يا نه، اما سرو سامانهايي به فيلمنامه مي‌داديم. البته من اصلا خودم را نويسنده نمي دانم و كار بسيار سختي است. من فقط در برخي موارد اعمال سليقه مي‌كردم.

**تاوان ساختن‌ها و ويران كردن‌هاي زندگي را به تصوير مي‌كشد
اين كارگردان در پاسخ به اين سوال كه شما قصد داشتيد در تاوان چه چيزي را به تصوير بكشيد؟ تصريح كرد: در زندگي كه همين طور پيش مي‌رويم، خيلي چيزها را مي‌سازيم و خيلي چيزها را ويران ميكنيم، حركت‌ها و حرف‌هايي را مي‌زنيم كه ممكن است در آن مقطع به كسي يا چيزي برنخورد. اما ممكن است همه اين‌ها پاسخ و پيامد داشته باشد. تاوان مي‌خواهد اين لحظات را نشان بدهد. پاسخي به اعمال و رفتار يك انسان كه در شبانه روز زندگي مي‌كند.
او درباره تكراري بودن چنين مضاميني نيز توضيح داد: ساختار يك قصه، بيننده را سرجاي خود مي نشاند. همه سريال‌هاي دنيا يكسري آدم خوب و يكسري آدم بد دارند و همه ما مي دانيم كه بالاخره آن آدم خوب داستان با تمام ضعف‌هايش پيروز مي‌شود. چرا بيننده پاي آن مي‌نشيند و تماشايش مي‌كند؟ براي اينكه ساختار آن جذبش مي‌كند و نگاه نو و جديد فيلمساز تعيين مي‌كند كه بيننده پاي كار بنشيند و ببيند كه اين بار قهرمانش چطور برنده مي‌شود. در تاوان سعي كرديم با يك ساختار متفاوت بيننده را پاي كار بنشانيم تا قصه را نگاه كند.
او با بيان اينكه كل سريال 19 قسمت است، درباره تاثير پخش همزمان سريال فاصله‌ها به كارگرداني حسين سهيلي‌زاده از شبكه سه سيما گفت: من از همزماني پخش تاوان با فاصله‌ها به هيچ عنوان ناراحت نيستم و اي كاش هم زمان با تاوان چندين سريال ديگر نيز از تلويزيون پخش مي‌شد، چون همه كارها به فراخور خود ديده مي‌شوند. من نمي‌دانم كه كارم خوب است يا بد. اما فكر مي كنم پخش چند سريال حتي همزمان و در يك ساعت نيز بد نيست و اين مخاطب است كه انتخاب مي‌كند چه اثري را و در چه ساعتي از تلويزيون ببيند.

**شهنام شهابي ده سال سابقه بازيگري دارد
شاه حسيني در ادامه گفت و گو درباره انتخاب شهنام شهابي براي حضور در اين سريال نيز گفت: شهنام شهابي را وقتي كه برزويه نيك نژاد در انتخاب گروه بازيگران به ما كمك مي كرد، معرفي كرد و گفت كه بازيگر است و قبلا هم سريال بازي كرده است. منتها من چنين كسي را نمي‌شناختم. قرار شد به دفتر بيايد و پس از ديدن او و حرفهايي كه زديم، او را براي حضور در سريال انتخاب كردم. شهابي ده سال سابقه بازيگري دارد، البته اين تجربه در سريال من هم به كمكش آمد ولي كلا تجربه جديدي كسب كرد و تازه متوجه شد كه بازيگري به معناي جدي كلمه يعني چي؟ و اصلا مربوط به من نيست. بلكه مربوط به قصه، ديالوگ، پارتنرها و ... است.اميدوارم فصل جديدي برايش باشد.

** از سريال سازي خوشم آمده است
او پيرامون جرح و تعديل سريال در هنگام پخش از تلويزيون نيز گفت: هيچ جرح و تعديلي در سريال رخ نداد و تشكر ميكنم از همكاري شبكه سه سيما در پخش اين سريال كه با حسن نيت به اين سريال نگاه كردند و متوجه كل قصه شدند و با كمترين مشكلي در پخش اين اثر مواجه هستيم.
او درباره حضور دوباره‌اش در تلويزيون نيز گفت: از سريال سازي خوشم آمده و حتما دوباره سريال مي سازم. در حال حاضر هم منتظر طرحي از آرش برهاني هستم كه در حال نگارش آن است. البته اصولا دوست دارم كه سريال مناسبتي نسازم و ترجيح مي دهم كه كاري بسازم تا در هر فصلي قابل پخش باشد و به نمايش دربيايد. من فشار ناشي از كارهاي مناسبتي را دوست ندارم و نمي توانم تحت فشار كار بسازم. اين مطلب را هم بلند بلند مي گويم تا كساني كه قصد ساخت آثار مناسبتي دارند، به سراغ من نيايند. تحت فشار نمي توانم كار كنم و سر فيلمنامه دقت و وسواس بسياري دارم.
او درباره اينكه چقدر در ساخت تاوان از تجربيات سينمايي خود استفاده كرديد؟ زياد. سه فيلم سينمايي ام كمك زيادي به من كردند تا با فضاي حرفه اي سينما و تلويزيون آشنا بشوم و بتوانم دكوپاژ گرم‌تر و حرفه‌اي‌تري ارائه بدهم. اين فيلم‌ها پشتوانه‌هاي محكم و با ارزشي براي من هستند. قصه خوب مرا به سمت خود مي‌كشاند و در اين مسير به مديوم فكر نميكنم.

**سريال تاوان نمره 17 مي‌گيرد
او گفت: اين سريال نمره 17 مي‌گيرد، اما آنچه براي من مهم است توجه به نقد منتقدان است و به اين مسئله توجه دارم. اگر سريال را دوباره مي‌ساختم، تغييراتي را اعمال مي‌كردم كه الان افسوس آن را مي‌خورم. تغيير در ديالوگ، صحنه، لباس و برخي موارد ديگر. اميدوارم كه همه دوستان از تاوان خوششان آمده باشد و كارم را نقد كنند تا من بيشتر ياد بگيرم و بتوانم كارهاي بهتري انجام بدهم.

» ادامه مطلب

نام نمايش «كاليگولا» به «كايوس» تغيير كرد

در حالي كه نمايش «كاليگولا» سال‌ها است توسط كارگردانان مختلف روي صحنه‌هاي تئاتر نمايش داده مي‌شود، اين بار نام نمايش در تبليغات شهري توسط اداره ارشاد به «كايوس» تغيير داده شد.
به گزارش فارس، اجراي نمايش «كاليگولا» با بليت 20 هزار توماني از 16 خرداد در تماشاخانه ايرانشهر آغاز شد. اين نمايش در جشنواره فجر سال گذشته نيز روي صحنه رفت و توانست تماشاگران را با خود همراه كند.
اين نمايش كه بر اساس «كاليگولا»ي آلبر كامو به صحنه رفته با حمايت بخش خصوصي و در راستاي تئاتر متكي بر گيشه اجرا شده است.
اجراي نمايش به صورت روتين در تماشاخانه ايرانشهر ادامه داشت كه زماني زمزمه‌هاي مخالفت مسئولان با نام اين نمايش شنيده شد و خبرهايي مبني بر جمع‌آوري بيلبوردهاي تبليغاتي و يا عدم اجراي نمايش در برخي سايت‌ها نيز درج شد.
اما حال مي‌بينيم كه نام نمايش در تبليغات شهري تغيير كرده و نام «كاليگولا»ي معروف به «كايوس» درآمده است.
اين تغيير نامه توسط شوراي در اداره ارشاد اسلامي تهران صورت گرفته چرا كه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و شورايي كه در اين اداره وجود دارد با نام نمايش مخالف بوده و خواستار تغيير نام نمايش شده است.
«كاليگولا» داستان امپراتور ديوانه‌اي در روم باستان است كه با مرگ خواهرش پس از يك غيبت چند‌روزه به قصرش باز مي‌گردد، اما به تدريج دچار تغييرات رفتاري عجيبي شده و به يك هيولاي مستبد، زورگو و تنها تبديل مي‌شود.
شايد تغيير نام نمايش به «كايوس» براي كارشناسان و اهالي تئاتر اين پرسش را ايجاد كند كه نمايشي كه در شوراي نظارت و ارزشيابي مركز هنرهاي نمايشي مجوز گرفته و مراحل مختلف را براي «كسب اجازه اجرا» طي كرده است چگونه به يكباره نامش مشكل‌دار شده و در تبليغات شهري اين نام تغيير پيدا كرده است. آيا اين تغيير با موافقت كارگردان اعمال شده يا وي اطلاعي از اين قضيه نداشته؟ آيا قرار است نمايش‌ها سرنوشت‌هاي متغير در اجرا داشته باشند و اين كه سرانجام تئاتر ايران با سليقه‌هاي متنوع از سوي چندين اداره و نهاد، و نبوده سياستگذاري واحد و قاطع به كجا خواهد كشيد؟
» ادامه مطلب

گزارش فيلم‌هاي آخر هفته در تلويزيون

شبكه‌هاي مختلف سيما براي روزهاي پاياني هفته 11 فيلم سينمايي و تلويزيوني تدارك ديده‌اند. فيلم‌هاي سينمايي و تلويزيوني پرواز، درها و پرده‌ها، موقعيت كاكودا، سرخط، شرخر، جهنم سبز، ماجراهاي پينوكيو، جنگ بزرگ، دزد خبيث، گسل عظيم و شمشير شمشيرها، پنجشنبه و جمعه 10 و 11 تيرماه از شبكه‌هاي يك، دو، سه، چهار، تهران و سيماي استان‌ها پخش مي‌شود.

*«پرواز»
فيلم سينمايي پرواز به كارگرداني يونگ واكيم پنجشنبه 10 تيرماه ساعت 22:15 از شبكه يك سيما پخش مي‌شود.
در خلاصه داستان فيلم با بازي جونگ ووها و جوني هيون خواهيد ديد: سال 2002 كميته ملي المپيك درخواست كشور كره را براي ميزباني المپيك زمستاني رد مي‌كند. دليل رد شدن اين تقاضا، رسميت نداشتن ورزش‌هاي زمستاني در كشور مزبور است. يك مربي اسكي تصميم مي‌گيرد يك تيم اسكي تشكيل دهد و بخت خود را در اين زمينه بيازمايد. او افرادي را كه هركدام، انگيزه‌اي شخصي براي برنده شدن دارند، انتخاب و تمرينات را با آنها آغاز مي‌كند.
فيلم سينمايي «پرواز» محصول سال 2009 كره جنوبي است.

*«درها و پرده‌ها»
عصر روز جمعه ساعت 16 فيلم تلويزيوني «درها و پرده‌ها» به كارگرداني سيامك كاشف آذر و تهيه كنندگي كامران مجيدي از شبكه يك سيما روي آنتن مي‌رود.
داستان فيلم تلويزيوني «درها و پرده‌ها» درباره عطا جواني حدود 25 ساله است كه به دليل خواسته‌هاي تمامي جوانان براي بدست آوردن پول بيشتر با گرو گذاشتن سند منزل پدري خود پولي جور مي‌كند و در يك شركت سرمايه‌گذاري مي‌كند. از آنجائيكه قول‌هاي اين شركت دروغين بوده، پس از مدتي متوجه مي‌شود كه مسئولين شركت فرار كرده و او مي‌ماند با كلي طلبكار و بدهي.
ليلا زارع، امير عباسي، رامتين خداپناهي، مهران نائل و زهره صفوي در فيلم تلويزيوني درها و پرده‌ها از توليدات سال 88 گروه فيلم‌هاي تلويزيوني شبكه يك سيما، به ايفاي نقش پرداختند.

*«موقعيت كاكودا»
فيلم سينمايي «موقعيت كاكودا» به كارگرداني آليستر گريئرسون و تهيه كنندگي ليزاخان پنجشنبه 10تيرماه ساعت23:30 از شبكه دو سيما پخش مي‌شود.
در سال‌هاي جنگ دوم جهاني، گردان 39 ارتش استراليا در جزيره‌اي به نام كاكودا كه در آب‌هاي بين المللي واقع گرديده مستقر شده است. البته آنچه اين گروه به آن موظف شده‌اند، انجام برخي كارهاي پشتيباني مانند حمل بار و آماده‌سازي سنگر و مواردي از اين دست است. از آنجا كه كاكودا داراي موقعيت مناسب و استراتژيك نظامي است، ارتش ژاپن تصميم به پياده كردن نيروهايش در آنجا مي‌گيرد. نيروهاي ژاپني در هنگام ورود به جزيره، با اعضاي گردان 39 ارتش استراليا مواجه مي‌شوند، حال آنكه قرار نبوده اين گردان در درگيري‌ها شركت كنند. نبرد سخت بين دو گروه درمي‌گيرد، ولي در نهايت هيچ يك از دو گروه موفقيت قابل توجهي در راستاي استفاده از جزيره پيدا نمي‌كنند.
جك فينستر، تراويس مك ماهون و سيمون استون در فيلم سينمايي «موقعيت كاكودا» محصول سال 2006 كشور استراليا به ايفاي نقش پرداختند.

*«سر خط»
فيلم تلويزيوني «سرخط» به كارگرداني بهرام صادقي مزيدي و تهيه كنندگي يدالله كريمي و عهديه زارع جمعه 11تيرماه ساعت 17:30 از شبكه دو سيما روي آنتن مي‌رود.
داستان فيلم تلويزيوني «سرخط» در مورد دو نوجوان به نام‌هاي آرش و جاويد است كه در مدرسه بر سر رياست گروهي به نام خشن، با هم رقابت دارند. در اين ميان ورود معلم پرورشي جديدي به نام صديقي به مدرسه باعث شدت گرفتن اختلافات آنها مي‌شود. صديقي با اطلاع از خلافكاري‌ها ونزاع آنها و اينكه آرش در گذشته قهرمان مسابقات شناي دانش¬آموزي بوده، سعي دارد او رابه كناره گيري از اين رفتارها و از سرگيري تمرينات شنا ترغيب كند.
علي اوسيوند، نيما رئيسي، زهرا سعيدي، مهدي صباغي، قربان نجفي و نسيم ادبي در فيلم تلويزيوني «سرخط» بازي كرده‌اند.

*«شرخر»
پنجشنبه شب ساعت15:20 فيلم سينمايي «شرخر» به كارگرداني سوراب ركابرا از شبكه سه سيما پخش خواهد شد.
چون افرادي كه وام از بانك مي‌گيرند، اقساط خود را نمي‌پردازند، مردي با قراردادي نانوشته از سوي بانك استخدام مي‌شود تا اقساط را وصول كند. پس از مدتي مرد كه حال و روز بدهكاران را مي‌بيند، كار خود را رها كرده و به بدهكاران كمك مي‌كند تا اقساط را بپردازند.
سانجي دات در فيلم سينمايي «شرخر» محصول سال 2008 كشور هند بازي كرده است.

*«جهنم سبز»
صبح جمعه ساعت 11:30 فيلم تلويزيوني «جهنم سبز» از شبكه سه سيما پخش مي‌شود.
در اين فيلم با بازي جعفر دهقان، كامران باختر، رضا طوفان و ليلا بوشهري و با كارگرداني اسماعيل براري مي‌بينيم: حيدر، شكاربان پير جنگل، نسبت به رويارويي مردي با يك خرس در جنگل، مشكوك مي‌شود اما تحقيقات او به دنبال شكارچيان متخلف، با كشته شدنش توسط آنها، ناتمام مي‌ماند. الياس، داماد حيدر، رد او را مي‌گيرد و درمي‌يابد كه زندي، رئيس شكارباني نيز با شكارچيان كه مشغول جمع آوري حيوانات براي ارسال آنها به خارج از كشور هستند، همدست است.

*«ماجراي پينوكيو»
فيلم سينمايي «ماجراي پينوكيو» به كارگرداني لوجي كامنسيني و با بازي فرانسو فرانچي و نينومان فردي پنجشنبه 10 تيرماه ساعت 15:40 از شبكه چهار سيما روي آنتن مي‌رود.
فيلم سينمايي «ماجراي پينوكيو» داستان شناخته شده عروسك چوبي پينوكيو كه توسط پيرمردي به نام ژپتو از يك تكه چوب تراشيده مي‌شود. فرشته مهربان و خوش قلبي دورادور مراقب اوست و تلاش مي‌كند، رسم مهرباني را به او ياد بدهد. پينوكيو به خاطر كارهاي بدي كه انجام مي‌دهد، دچار دردسرهاي فراواني مي‌شود. او نهايتا به خانه باز مي‌گردد و به دليل كمك به پدرش مورد بخشش قرار مي‌گيرد و يك روز صبح بعد از آنكه از خواب بيدار مي‌شود، به پسر بچه‌اي زيبا تبديل شده است.
فيلم سينمايي «ماجراهاي پينوكيو» محصول مشترك كشورهاي ايتاليا، فرانسه و آلمان در سال 1972ساخته شده است.

*«جنگ بزرگ»
فيلم سينمايي «جنگ بزرگ» به كارگرداني ماريو مونيچلي محصول سال 1959 كشورهاي ايتاليا و فرانسه، جمعه 11 تير ساعت 20:45 در قالب برنامه «سينما 4» از شبكه چهار سيما پخش مي‌شود.
در خلاصه داستان فيلم با بازي وتيو ريو كاسمن و البرتو سوردي مي‌بينيم: در آستانه جنگ اول جهاني يك سرباز به نام جيواني سعي مي‌كند از جنگي كه فكر مي‌كند بيهوده بوده و هيچ ربطي به او ندارد فرار كند، جنگ بين ايتاليا و اتريش و مجارستان در حال گسترش است و او به يك سرباز شياد به نام ارستو رشوه مي‌دهد كه به نوعي او را از خدمت معاف كند.

*«دزد خبيث»
فيلم سينمايي «دزد خبيث» به كارگرداني آلبرت دوپونتل 40 دقيقه بامداد روز جمعه 11 تيرماه از شبكه تهران پخش مي‌شود.
خانم توما پيرزني ساده و مهربان است كه مدتي بر اين باور بوده كه خداوند او را نيامرزيده است كه با تمام پيش آمدهاي بدي كه براي او اتفاق افتاده، تاكنون نمرده است.
كاترين فروت، آلبرت دوپونتل، بولي لانرس، نيكلاس ماري در فيلم سينمايي «دزد خبيث» محصول سال 2009 كشور فرانسه در ژانر كمدي ايفاي نقش كرده‌اند.

*«گسل عظيم»
فيلم سينمايي «گسل عظيم» به كارگرداني ديويد مايكل لات جمعه 11تيرماه ساعت 14:30 از شبكه تهران سيما پخش مي‌شود.
در كوهستان بلك ريور در غرب ويرجينيا، يك سلسله انفجار به سرپرستي مردي به نام بومر انجام مي‌شود كه آغاز كننده يك گسل عظيم در پوسته زمين است كه به سمت واشنگتن دي‌سي حركت مي‌كند، جايي كه دكتر «امي» در حضور شوهر و دخترش درباره پيش بيني زلزله سخنراني مي‌كند. زمين لرزه ناشي از گسل، جلسه را بر هم مي‌زند و از دكتر امي» خواسته مي‌شود كه به محل حادثه برود، او با هلي كوپتر به آنجا مي‌رود و به طوراتفاقي بومر را كه زيرخاك داخل ماشينش مدفون شده نجات مي‌دهد.
برايتني مورفي، اريك لاسالي، بروس داويسون و جاستين هارتلي در فيلم سينمايي «گسل عظيم» محصول سال 2009 كشورهاي آمريكا و كانادا در ژانر ملودرام، حادثه‌اي، اكشن، علمي و تخيلي به ايفاي نقش پرداخته‌اند.

*«شمشير شمشيرها»
فيلم سينمايي «شمشير شمشيرها» به كارگرداني كانگ چنگ جمعه 11 تيرماه ساعت 14 از سيماي استان‌ها پخش مي‌شود.
شمشير افسانه‌اي كه بدست «او چي» ساخته شده است و اكنون بدست استاد كونگ فوكاري مي‌رسد كه شاگردان بسياري دارد و در اين ميان حوادث گوناگوني اتفاق مي‌افتد.
يو وانگ، پپ شو، چانگ سين هانگ و فنگ تين در فيلم سينمايي «شمشير شمشيرها» بازي كرده‌اند.
فيلم سينمايي «شمشير شمشيرها» محصول سال 1968 كشور هنگ كنگ در ژانر اكشن و درام ساخته شده است.
» ادامه مطلب

داوران تخصصي بخش بازيگري جشن سينماي ايران معرفي شدند

داوران تخصصي بخش بازيگري جشن سينماي ايران از سوي انجمن بازيگران سينماي ايران معرفي شدند. به گزارش روابط عمومي چهاردهمين جشن سينماي ايران، انجمن بازيگران سينماي ايران داوران تخصصي خود را در بخش بازيگري به «فرهاد توحيدي» دبير چهاردهمين جشن سينماي ايران به شرح زير معرفي كرد:
محبوبه بيات، داريوش اسدزاده، علي دهكردي، حبيب رضايي و پارسا پيروزفر. به برگزيده‌شدگان اين بخش تنديس شايستگي سينماي ايران اهدا خواهد شد.
» ادامه مطلب

كاخ موزه نياوران صاحب بيش از 100 هزار اثر هنري ايراني و خارجي است

مجموعه فرهنگي و تاريخي نياوران صاحب بيش از 100 هزار اثر هنري از تمدن‌هاي سه هزار سال پيش تا آثاري از هنرمندان بزرگ جهان نظير پيكاسو، پل گوگن، سالوادور دالي،‌مارك شاگال و ...است. در مجموعه فرهنگي و تاريخي نياوران بيش از 100 هزار اثر هنري نگهداري مي‌شود كه قديمي‌ترين اين آثار مربوط به سه هزار سال پيش و شامل نمادهاي مفرغي لرستان است.
در اين مجموعه آثاري از تمدن‌هاي سه هزار سال پيش از جمله تمدن‌هاي تامالامك كلمبيا، اينكاهاي آمريكاي جنوبي، چانكا،‌موچيكا و ويكوس پرو تا آثاري از هنرمندان مطرح ايران و جهان نگهداري مي‌شود كه تازه‌ترين آثار آن مربوط به سال‌هاي پيش از انقلاب اسلامي ايران مي‌شود.
در مجموعه فرهنگي و تاريخي نياوران آثاري از بزرگترين هنرمندان مطرح جهان از جمله پابلو پيكاسو، پل گوگن،اندي وارهول، مارك شاگال،وازارلي،سالوادور دالي، پل كله، خوان ميرو، آگوست رنوار، ماكس پاپار، فرنان لژه، هربرت باير، الكساندر كالدر، آمدئو موديلياني،آلبرتو جاكومتي، ژرژ براك و ... نگهداري مي‌شود.
همچنين آثاري از هنرمندان مطرح ايران از جمله ناصر اويسي، آيدين آغداشلو، چنگيز شهوق، سهراب سپهري، ژازه طباطبايي، منوچهر يكتايي،‌ايران درودي، پرويز كلانتري، اسماعيل توكلي، مسعود عربشاهي، پرويز تناولي، بهمن محصص و ...نيز در گنجينه اين مجموعه نگهداري مي‌شود كه هر از چندي اين آثار روي ديوار موزه‌هاي اين مجموعه قرار مي‌گيرد. اين آثار مربوط به گنجينه خصوصي دوره پيش از انقلاب بوده است.
هم‌اكنون در موزه جهان‌نماي اين مجموعه آثاري از پيكاسو، پل گوگن، اندي وارهول، مارك شاگال، سالوادور دالي، آلبرتو جاكومتي در كنار آثاري از هنرمندان ايراني نظير ژازه طباطبايي، پرويز كلانتري، مسعود عربشاهي، بهمن محصص، منوچهر يكتايي و ...به روي ديوار رفته است.
» ادامه مطلب

تابلويي از «ايران درودي» بعد از 36 سال به نمايش درآمد

يكي از آثار نقاشي «ايران درودي» كه در اختيار پژوهشكده علوم انساني بوده، صبح امروز بعد از 36 سال در موزه جهان‌نما كاخ موزه نياوران رونمايي شد.
«شهرزاد پاك‌نيت» مسئول اموال مجموعه فرهنگي و تاريخي نياوران درباره اين تابلو توضيح داد: اين تابلو به همراه پنج تابلو ديگر از هنرمندان كشورمان در اختيار پژوهشكده علوم انساني بود كه اين پژوهشكده به اداره كل موزه‌ها اطلاع داده بودند كه چنين آثاري را در اختيار دارند و قصد دارند آن‌ها را اهدا كنند كه اداره كل موزه‌ها بعد از ثبت اين آثار در فهرست اموال موزه‌اي، براي به نمايش گذاشتن آن‌ها را در اختيار مجموعه فرهنگي و تاريخي نياوران قرار دادند و ما امروز نخستين اثر از اين آثار اهدايي را رونمايي كرديم و به مرور ديگر آثار را نيز رونمايي خواهيم كرد. اين تابلو اثر ايران درودي هنرمند ايراني است كه پيش از انقلاب اسلامي آن را خلق كرده و در مجموعه شخصي سلطنتي قرار داشته است. اين تابلو بدون عنوان است و در سال 1974 آن را به تصوير كشيده است و رنگ قرمز در سراسر اين تابلو به چشم مي‌خورد.
او اضافه کرد: ‌اين تابلو در آخر تيرماه سال جاري در موزه جهان‌نما به نمايش عموم گذاشته مي‌شود و پس از آن به كاخ اصلي نياوران منتقل مي‌شود تا در كنار ساير آثار اين هنرمند نگهداري شود.
پاك‌نيت عدم حضور درودي را در مراسم رونمايي از اين تابلو به دليل سكونت اودر فرانسه عنوان كرد و گفت:‌ اين هنرمند هر ازگاهي به ايران سفر مي‌كند اما براي حضور در اين مراسم عليرغم تلاش ما شرايط آن فراهم نشد. ايران درودي هنرمند نقاش ايران متولد 1315 در خراسان است و اكنون ساكن فرانسه است.
» ادامه مطلب

پخش دوباره سريال طنز «كمربندها را ببنديم» از شبكه سه

مجموعه تلويزيوني «كمربندها را ببنديم» به كارگرداني «مهدي مظلومي» از 13 تيرماه روي آنتن شبكه سه مي‌رود. مجموعه طنز «كمربندها را ببنديم» در 90 قسمت 40 دقيقه‌اي از يكشنبه 13 تير ساعت 19:45 به روي آنتن مي‌رود. پيمان قاسم‌خاني، ريما رامين‌فر، محراب قاسم‌خاني و خشايار الوند داستان‌هاي اين سريال را نوشته‌اند.
در مجموعه طنز «كمربندها را ببنديم» بازيگراني نظير فتحعلي اويسي، امير جعفري، رضا فيض نوروزي، سعيد آقاخاني، داريوش موفق، جلال پيشوايان و... ايفاي نقش كرده‌اند.
در خلاصه داستان اين سريال آمده است: جواني به نام رامين عاشق دختر آقاي ملكي صاحب يك فرودگاه خصوصي مي‌شود ولي آقاي ملكي حاضر به ازدواج اين دو نيست. پس از اتفاقاتي، رامين براي رسيدن به خواسته‌هايش اقدام به هواپيماربايي مي‌كند و درگيري بين رامين و آقاي ملكي و هر يك از مسافرين حاضر در هواپيما داستاني مي‌آفريند كه ...
اين سريال در سال 83 از شبكه سه سيما پخش شد و توانست مخاطبان بسياري را پاي تلويزيون بنشاند.
» ادامه مطلب

افت فروش کمدی‌ها: دوره طلایی کمدی‌های عامه پسند به پایان رسید

آمار فروش فیلمهای کمدی عامه پسند در ماههای اخیر نشان می‌دهد دوران استقبال از این فیلمها به سر رسیده است.
فیلمهای کمدی که این روزها روی پرده رفته آن طور که انتظار می‌رفت فروش میلیاردی نداشته است. به نظر می‌رسد بهار فروشهای افسانه‌ای فیلمهای کمدی عامه‌پسند به پایان رسیده است. در سالهای اخیر فروش قابل قبول فیلمهای کمدی جریانی را در سینمای ایران به وجود آورد که علاوه بر رشد قارچ‌گونه کمدیهای عامه پسند فضایی باعث فعالیت بسیاری از سینماگران در حوزه سینمای کمدی شد.
اقبال از این فیلمها پای بیشتر فیلمسازان را به سینمای کمدی باز کرد و آنهایی را که سالها در حوزه سینمای اجتماعی یا کودک فعالیت می‌کردند راغب کرد فیلم کمدی بسازند. کامران قدکچیان، همایون اسعدیان، سعید سهیلی و... پشت دوربین قرار گرفتند تا فیلمهایی بسازند که هدفشان جذب مخاطب گسترده بود.
فروش این فیلمها بیماری تازه‌ای را برای سینمای ایران ارمغان آورد. این بیماری تک ژانری شدن سینما بود. در غیبت کمدیهایی مثل "اجاره نشین‌ها"، "نان، عشق و موتور 1000" و نمونه‌هایی از این دست تولیدات ارزان و سخیفی به بازار آمدند که کپی فیلمهای غربی یا فیلمفارسیها بودند. "چپ دست"، "دو خواهر"، "شیر و عسل" و... فقط به قصد فروش ساخته می‌شدند بدون رعایت قواعد سینمایی و حرفه‌ای.
از آغاز سال 89 به نظر می‌رسد بازار فیلمهای کمدی افول کرده است. پرفروشترین فیلم این گونه "دو خواهر" بوده که پارسال عید فطر اکران عمومی شد و به دلیل حضور محمدرضا گلزار و تیم بازیگرانش فروش کرد. پس از آن انواع کمدیهای عامه پسندی که روی پرده رفته مخاطبی نداشته است. آمار و ارقام فروش "ازدواج در وقت اضافه" و "شیر و عسل" ناامید کننده است آن هم در شرایطی که فیلم خوب "طلا و مس" در جذب مخاطب موفق بوده است.
به نظر می‌رسد افول ستاره بخت فیلمهای کمدی باعث شود تهیه‌کنندگان بخش خصوصی کمی به موضوعهای دیگر هم توجه نشان دهند. در شرایطی که اکران تابستان با فیلمهای متفاوت و متنوع در راه است تغییر و تنوع در جدول اکران و توجه نشان دادن به آثاری که جز سرگرمی و لودگی هدف دیگری هم دارند می‌تواند مخاطب خسته از فیلمهای کمدی را به سالنهای سینما بیاورد.
سینمای ایران این روزها بیش از هر چیز به فضایی احتیاج دارد تا در آن فیلمهایی ساخته شوند که مخاطب را سر ذوق بیاورند و نسبت به قابلیتهای سینمای ایران قانع کنند. هجوم بی‌رویه فیلمهای کمدی عامه پسند آنهایی را که صاحب سلیقه و نگاه ویژه هستند از سینما دور کرده است. نمایش فیلمهایی مثل "طلا و مس" و "بیداری رویاها" این امکان را برای این گروه از مخاطبان سینما به وجود می‌آورد تا دوباره با سینمایی آشتی کند که روزگاری فیلمهای پرفروشش "شوکران"، "زیر پوست شهر"، "مصائب شیرین" و... بودند.
» ادامه مطلب

فرهادی با کلاری "جدایی نادر از سیمین" را کلید می‌زند

اصغر فرهادی پیش تولید فیلم سینمایی جدید خود با عنوان "جدایی نادر از سیمین" به زودی آغاز می‌کند.
این فیلم سینمایی داستان دو زوج است که در آستانه جدایی قرار دارند که نگه داری فرزندشان برای آنها مشکلات تازه ای را به وجود می آورد. "جدایی نادر از سیمین" شباهت های زیادی به کارهای قبلی این کارگردان سینما دارد.
گویا قرار است محمود کلاری مدیریت فیلمبرداری این فیلم را برعهده بگیرد. اما هنوز قرارداد هیچ کدام از عوامل قطعی نشده است. در این فیلم نیز مانند کارهای قبلی فرهادی بازیگران چهره و حرفه ای سینمای ایران بازی می کنند.
پیش از این قرار بود فرهادی فیلمی با موضوع مهاجرت با فیلمنامه ای از خود و پیمان معادی در خارج از کشور جلوی دوربین ببرد که فعلا با ساخت "جدایی نادر از سیمین" این موضوع منتفی است. "درباره الی" فیلم قبلی فرهادی سال گذشته نماینده سینمای ایران در اسکار بود.
» ادامه مطلب

جود لا بازیگر فیلم جدید اسکوسیزی شد

جود لا ، ری وینستن و کریستوفر لی به جمع بازیگران فیلم جدید مارتین اسکورسیزی با عنوان " اختراع هوگو کابره" پیوستند.
به گزارش ورایتی پیش از این بازی بازیگرانی چون بن کینگزلی و ساشا بارون کوهن در این فیلم قطعی شده بود. آسا باتر فیلد و کلوئی مورتز دو بازیگر جوانی هستند که نقش های اصلی این پروژه را بر عهده گرفته اند.
فیلمبرداری " اختراع هوگو کابره" از روز سه شنبه آینده در لندن آغاز می شود و استودیوی سونی تهیه کننده فیلم روز 9 دسامبر 2011 ( 21 آذر 1390) اعلام کرده است.
" اختراع هوگو کابره" نخستین فیلم اسکورسیزی است که به شیوه سه بعدی فیلمبرداری می شود.ضمن آنکه پس از " رفتگان" و " هوانورد" سومین همکاری اسکورسیزی با گراهام کینگ تهیه کننده در این فیلم رقم می خورد.
اسکورسیزی در " اختراع هوگو کابره" داستان پسرک 12 ساله یتیمی به نام هوگو را روایت می کند که در یک ایستگاه قطار اقامت دارد و باید طبق وصیت پدرش راز یک آدم آهنی نابود شده را دریابد.جان لوگان نویسنده فیلمنامه " هوانورد" فیلمنامه را با اقتباس از رمانی پر فروش به همین نام نوشته بریان سلزنیک نوشته است.نام جانی دپ نیز در فهرست بلند بالای تهیه کنندگان فیلم به چشم می‌خورد.
» ادامه مطلب

مشایخی در "شهر اسفنجی" بازی می‌کند

جمشید مشایخی در فیلم سینمایی "شهر اسفنجی" به کارگردانی قاسم آذینی‌فر مقابل دوربین می‌رود. فیلمبرداری این فیلم سینمایی اواخر تیرماه در تهران شروع می‌شود و بخش‌هایی از "شهر اسفنجی" در حومه تهران و شمال فیلمبرداری می‌شود. پیش‌تولید فیلم از امروز شروع شده و تعدادی از عوامل انتخاب شده‌اند.
"شهر اسفنجی" یک فیلم پلیسی است و جمشید مشایخی، امین مومنی‌پور و اسماعیل قنبری در آن بازی می‌کنند. برای دیگر نقش‌ها با هدیه تهرانی، حامد بهداد و پژمان بازغی مذاکره شده اما هنوز حضور این بازیگران در فیلم قطعی نشده است.
تهیه‌کننده این فیلم رضا آشتیانی است، علیرضا رجبی مقدم فیلمبردار،علی گراکوهی صدابردار و آزاده قوام طراح صحنه و لباس این پروژه هستند.
» ادامه مطلب

هولوگرام مشترک برتمامی محصولات نمایش خانگی الصاق می‌شود

برای مبارزه با تکثیر و توزیع غیر مجاز محصولات سینمایی، به زودی بر روی تمامی محصولات شبکه نمایش خانگی هولوگرام مشترک ستاد مبارزه با عرضه غیر مجاز و موسسات ویدئو رسانه الصاق می‌شود.
با هدف صیانت از سینمای ملی کشور،حفظ حقوق مادی و معنوی تولید کنندگان آثار سینمایی و برچیده شدن کامل شبکه های عرضه، کپی و قاچاق محصولات سمعی و بصری و سینمایی،هولوگرام ستاد مبارزه با عرضه غیر مجاز محصولات سمعی و بصری و سینمایی طراحی و در کنار هولوگرام موسسات توزیع کننده آثار سینمایی بر روی تمامی محصولات سمعی و بصری و سینمایی الصاق خواهد شد.
پیش از این بر روی این محصولات صرفا هولوگرام موسسات عرضه کننده محصولات مذکور الصاق می شد؛ اما اکنون ستاد مبارزه با عرضه غیر مجاز محصولات سمعی و بصری و سینمایی که طی چهار سال گذشته در مهار شبکه های قاچاق آثار سینمایی و سمعی و بصری و نظارت هر چه بیشتر بر عرضه این محصولات در شبکه نمایش خانگی کشور به اعتقاد سینماگران کشور و کارشناسان فرهنگی – اجتماعی عملکرد قابل توجهی را داشته است.
در همین راستا به منظور رسمیت بخشیدن هرچه بیشتر به این امرمهم چنین اقدامی در سطح ملی را در دستور کار خود قرار داده است .همچنین به دلیل کدهای برنامه ریزی شده در هر هولوگرام ، امکان بسیاری از اقدامات پیشگیرانه و همچنین تشویقی در جهت استفاده از محصولات مجاز و ... را نیز ممکن می سازد.
همچنین ستاد مبارزه با عرضه غیر مجاز محصولات سمعی و بصری و سینمایی به ریاست دکتر ابراهیم داروغه زاده، طی هفته های گذشته ، برای نخستین بار و در راستای تحقق بخشیدن به اهداف خود مبنی بر تعامل هر چه بیشتر با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و گسترش فعالیت های خود درخصوص کشف و جمع آوری محصولات غیر مجاز سمعی و بصری و سینمایی در سراسر کشور،تفاهم نامه هایی را با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های ایلام، زنجان ، گیلان و قزوین به امضاء رسانیده است.
این در حالی است که چنین تفاهم نامه ای با هدف گسترش و تقویت هر چه بیشتر اقدامات ستاد مبارزه با عرضه غیر مجاز محصولات سمعی و بصری و سینمایی درسراسر استان های کشور، قرار است به تدریج با دیگر ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به امضاء برسد.
» ادامه مطلب

" املی پولن" به عنوان بهترین فیلمبرداری یک دهه برگزیده شد

فیلمبرداری برونو دل بونل برای فیلم فرانسوی " املی پولن" ساخته ژان پی یر ژونه توسط خوانندگان نشریه انجمن فیلمبرداران سینمای آمریکا به عنوان بهترین فیلمبرداری سینما در دوره ده ساله 1998-2008 برگزیده شد.
به گزارش مووی فون مجله امریکن سینماتوگرافر نشریه انجمن فیلمبرداران سینمای آمریکا اخیرا در یک نظر سنجی از خوانندگان خود خواست تا بهترین فیلمبرداری سینمای جهان در بازه زمانی ده ساله 1998 تا 2008 را برگزینند.
این مجله با اعلام یک فهرست از پنجاه فیلم که فیلمبرداری های شاخصی داشتند این نظر سنجی را منتشر کرد که در نهایت 1700 نفر در آن شرکت کردند و فیلمبرداری "املی پولن" در جایگاه نخست قرار گرفت.
پس از " املی پولن" فیلمبرداری فیلم های " فرزندان انسان" ، "نجات سرباز رایان " ، " خون به پا می شود" و " جایی برای پیرمرد ها نیست" در رده های دوم تا پنجم این نظر سنجی قرار گرفتند.
نکته عجیب این نظر سنجی ، قرار نداشتن فیلمبرداری " جاده مالهالند" در فهرست پنجاه فیلم حاضر در رای گیری بود که تعجب منتقدین و فیلمبرداران عضو انجمن را بر انگیخت.
» ادامه مطلب

گزارشی از تمرین گروه شهرام ناظری: موج حزن و حماسه در شاهنامه خوانی

شهرام ناظری به همراه گروهی از نوازندگان برای حضور در جشنواره موسیقی"سن فلوران" فرانسه و اجرای قطعات و تصانیفی در فضای موسیقی مقامی بر اساس اشعار شاهنامه فردوسی آخرین تمرینات خود را انجام دادند.
شهرام ناظری در آخرین تمریناتش به اتفاق نوازندگان همراه خود را برای شاهنامه خوانی در فضای موسیقی مقامی که قرار است در کنسرت جشنواره سن فلوران فرانسه( 15 تیرماه سال جاری) برگزار شود آماده می کند.
در این اجرا فرید الهامی( آهنگساز) تنبور، سعید نایب محمدی عود، همایون نصیری سازهای کوبه ای و یونس پاکنژاد کمانچه مقامی می نوازند.
هر چند که صدای گروه نوازی و خواننده در فضای منزل و با توجه به تمرینی بودن قطعات قابل ارزیابی و قضاوت صحیح نیست اما به نسبت می توان با توجه به پیشینه و سلیقه کاری شهرام ناظری که همواره نگاهی نو داشته و ضمن توجه به اصالتها و ریشه ها از ابداعات و نوآوریهای دلنشین غافل نبوده است تا حدودی به قضاوت نشست.
فرید الهامی نوازنده تنبور نیز که از خطه غرب و همدیار ناظری است آهنگسازی این قطعات را با ذوق تمام برعهده داشته و با تدوین شهرام ناظری در قالب یک برنامه 75 دقیقه ای تنظیم کرده است. دیگر نوازندگان نیز با اشتیاق تمام و با حس و حال خیلی خوبی قطعات را اجرا می کنند و درخشش این نوازندگان به خوبی در اجرای قطعات تقسیم شده است.
فضای موسیقی ارائه شده در عین توجه به دستگاههای موسیقی ایرانی که غالبا در شور، کرد بیات، اصفهان و فرود در چهارگاه ساخته شده است بدیع و نو می نماید. صدای گروه صدایی در مایه های موسیقی مقامی و اساطیری و شبیه به موسیقیهای سماع در مراسم مولانا است که رنگ و بوی ایرانی آن کاملا ملموس و محسوس است.
ریتمهای پر تحرک و ضربیها با توجه به پایه های دو، چهار و پنج ضربی وهمچنین نقش سازهای کوبه ای (دف، صرب زورخانه، کوزه ودایره)،عود و بویژه نقش پر رنگ کمانچه مقامی حول محور ساز تنبور توجه هر شنونده ای را به خود جلب می کند.
به نام خداوند جان و خرد/ کزین برتر اندیشه برنگذرد/... ناظری بعد از قطعه بی کلام هوره (مویه ای در موسیقی مقامی منطقه کرمانشاه که خواننده بدون استفاده از کلام و با استفاده از تواناییهای حنجره فضای خاصی را که بیشتر القا کننده رنج وگلایه و... است ایجاد می کند) آواز را با نام خداوند جان و خرد آغاز می کند.
داستان ضحاک و قیام کاوه آهنگر انتخاب ناظری برای اجرای این کنسرت و ادامه پروژه شاهنامه خوانی است. بخشی از داستان قیام کاوه که برای این کنسرت برگزیده شده است دهها بیت را شامل می شود. ناظری با تنوع دلچسبی این اشعار را در قالبهای متنوعی چون نقالی، آواز، اوج خوانی،همخوانی و حتی دکلمه ارائه می دهد. شاهکار ناظری در ایجاد نوانسهای کم نظیرش در خوانش اشعار است که اگروه هم با هماهنگی و ظرافت خاصی در این فراز و فرود شدت صوت(نوانس) ناظری را همراهی می کند.
ناظری با فردوسی همداستان می شود و شور و التهاب قصه ضحاک و ظلم او را در آواز و نفسش متجلی می کند و بانگ بر می آورد که :"بدو گفت مهتر به روی دژم/ که برگوی تا از که دیدی ستم/ ...
در جای دیگری ناظری نه سر ذلت و خواری بلکه با حزن و اندوه از زبان مرد آهنگر با لحنی حماسی چنین می خواند: یکی بی زبان مرد آهنگرم/ ز شاه آتش آید همی بر سرم/ مرا بود هجده پسر در جهان/ کز ایشان یکی ماندست این زمان/... و در ادامه این بیت فردوسی را با احساس و قلیان بیشتری می خواند: هنر خوار شد جادویی ارجمند/ نهان راستی ، آشکارا گزند...
زمانی که شهرام ناظری تصمیم خود را برای اجرای پروژه شاهنامه خوانی با همنوازی و همخوانی فرزندش حافظ ناظری مطرح کرد خیلی ها اعتقاد داشتند - و هنوز هم بر این اعتقاد هستند- که اشعار شاهنامه ظرفیت و قابلیت اجرای صحنه ای و جذب مخاطب عام را در کنسرتها ندارد و به مانند اشعار حافظ و سعدی و حتی مولانا که بیشتر مورد استفاده ناظری بوده است نمی تواند بر روی آهنگها و تصانیف و قطعات ریتمیک بنشیند اما با توجه به چند برنامه و کنسرت ناظری و همین آهنگهای الهامی که سلیقه و نگاه ناظری درآن به خوبی قابل لمس است می توان این ادعا را رد کرد.
تنوع اجرایی که در ارائه اشعارشاهنامه در این برنامه ها وجود دارد و لحن حماسی و تاثیر گذار شهرام ناظری در اجرای قطعات، لحظه به لحظه مخاطبان را درگیر خودش می کند به طوری که می توان اطمینان داد همه مخاطبان حتی با سلایق مختلف جذب شاهنامه خوانی و اجراهای بدیع آن خواهند شد.
» ادامه مطلب

كارگاه تئاتر ايران 4 نمايش را در جشنواره تئاتر «آوينيون» اجرا مي‌كند

كارگاه تئاتر ايران با چهار نمايش در جشنواره‌ي تئاتر «آوينيون» حضور دارد. اين كارگاه كه توسط آتيلا پسياني و رضا حداد بنيانگذاري شده با اجراي چهار نمايش «گنگ خوابديده» به كارگرداني آتيلا پسياني، «مكاشفه در باب يك مهماني خاموش» كار رضا حداد، «شهر بدون آسمان» به كارگرداني كيومرث مرادي و «6 دقيقه و 36 كيك تولد» كار سيامك احصايي در جشنواره‌ي تئاتر «آوينيون» حضور خواهد داشت.
اين كارگاه محصولات خود را از هشتم تا سي‌ام جولاي (17 تير تا 8 مردادماه)در اين جشنواره اجرا خواهد كرد و براساس توافقي كه ميان اين كارگاه با مسوولان جشنواره‌ي نامبرده انجام شده، آثار كارگاه تئاتر ايران در سالن تئاتر «گيلگمش» به اجرا در مي‌آيند و اين سالن در طول برگزاري جشنواره تئاتر «آوينيون» در اختيار كارگاه تئاتر ايران است.
هر چهار نمايش در طول برگزاري جشنواره هر شب اجرا خواهند شد و هنرمندان شركت‌كننده براي جمع‌كردن دكور هر نمايش و چيدن صحنه‌ي بعدي نيم ساعت فرصت دارند.
گروه اجرايي اين نمايش‌ها متشكل از چهار كارگردان، هفت بازيگر و يك مجري طرح است. برهمين اساس بازيگراني هم‌چون فاطمه نقوي، ستاره پسياني، خسرو پسياني و ناز شادمان از گروه تئاتر بازي، پانته آ پناهي‌ها، سيامك انصاري و اميد صنعي از گروه تئاتر سايه نقش‌هاي گوناگون هر چهار نمايش را ايفا خواهند كرد. برخي از اين بازيگران در سه نمايش به عنوان بازيگر حضور دارند و در يك نمايش نيز به شكل تكنيسين همكاري مي‌كنند.
گفتني است به جز نمايش «گنگ خوابديده» كه بدون ديالوگ اجرا مي‌شود،سه نمايش ديگر با زيرنويس انگليسي به صحنه خواهند رفت.
هم‌چنين نمايش «گنگ خواب ديده» كه دهمين سال اجراي خود را پشت سر مي‌گذارد، اين بار با حضور ناز شادمان كه به جاي آتيلا پسياني ايفاي نقش مي‌كند به صحنه خواهد رفت. پسياني به دليل تسلط بيشتر بر كارگرداني و نيز حضور در يك كارگاه تئاتري در يونان ، بازي در اين نمايش را به ناز شادمان سپرده است.
گروه تئاتر بازي كه در آغاز بيست‌ودومين سالگرد تاسيس خود اين سفر را انجام مي‌دهد، ممكن است در جشنواره‌ي ايبسن نروژ نيز ديگر نمايش خود «كشتي شيطان» را اجرا كند كه هنوز جزييات اين سفر مشخص نشده است.
هم‌چنين صحبت‌هاي اوليه براي اجراي نمايش «پروفسور بوبوس» در دو جشنواره‌ي استانيسلاوسكي مسكو و همين‌طور در كشور آلمان انجام شده كه جزييات اين سفر‌ها هم هنوز مشخص نشده است.
» ادامه مطلب

مرتضي شايسته خبر داد: با اجراي طرح «از افطار تا سحر» در سينماها امسال هم موافقت شد

مرتضي شايسته اعلام كرد: نيروي انتظامي با اجراي طرح «از افطار تا سحر» براي ماه رمضان امسال موافقت كرد.
رييس اتحاديه تهيه‌كنندگان سينماي ايران اظهار داشت: پيرو جلسه‌اي در 12 ارديبهشت‌ماه با سردار عليپور جانشين محترم فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ و ارسال نامه‌اي در تاريخ 19 ارديبهشت‌ماه، نيروي انتظامي موافقت خود را با اجراي اين طرح اعلام كرد و با دستور كتبي به واحد‌هاي زيرمجموعه خواهان همكاري شدند. درخواست ما شامل فصل تابستان هم مي‌شود و اميدواريم مردم بتوانند تا ساعت يك شب از سالن‌هاي سينما استفاده كنند.
رييس شوراي مركزي اتحاديه تهيه‌كنندگان سينماي ايران هم‌چنين در خصوص نظر اين اتحاديه در خصوص تنظيم جدول اكران توسط اداره كل نظارت و ارزشيابي گفت: بعد از ظهر امروز سه‌شنبه جلسه فوق‌العاده‌اي داريم و در اين خصوص بحث و تبادل نظر مي كنيم.
» ادامه مطلب

جشنواره مونيخ از عباس كيارستمي تقدير كرد

برگزاركنندگان بيست و هشتمين جشنواره فيلم مونيخ،ضمن نمايش فيلم «كپي برابر اصل»، از «عباس كيارستمي»، كارگردان اين فيلم تقدير كردند.
به گزارش سايت رسمي جشنواره بين‌المللي فيلم مونيخ، برگزاركنندگان جشنواره مونيخ امروز بعد از ظهر ضمن نمايش فيلم «كپي برابر اصل»، با اهداء جايزه «سينه‌مريت»، از «عباس كيارستمي» تقدير كردند.
علاوه براين قرار است تا پنج فيلم ديگر از مجموعه آثار كيارستمي شامل «پنج»، «طعم گيلاس»، «زير درختان زيتون»،‌ «ده»، «باد ما را خواهد برد» نيز در جشنواره امسال به نمايش درآيد.
فيلم «كپي برابر اصل»، كمي پيش نيز در بخش مسابقه جشنواره كن به نمايش درآمد و موفق به دريافت جايزه نخل طلاي بهترين بازيگر نقش اول زن شد.
» ادامه مطلب

اثر به سرقت رفته ميكل آنژ در برلين پيدا شد

در يك عمليات مشترك ميان ماموران امنيتي آلمان و اوكراين، يكي از مشهورترين تابلوهاي ميكل آنژ كه دو سال پيش به سرقت رفته بود،‌ در برلين كشف شد. ‌ اين تابلو كه "پريشاني مسيح " يا " بوسه يهودا " نام دارد از جمله آثار هنري ميكل آنژ يا كاراواجريو است كه در فاصله سال‌هاي 1573 تا 1602 نقاشي شده و تا دو سال پيش در موزه هنرهاي شرق و غرب اوديسه اوكراين نگهداري مي‌شده است.
به گفته پليس تاكنون 4 مظنون كه عضو يك باند سرقت بين المللي در برلين بوده و 20 مظنون شريك در دزدي طي عملياتي در اكراين دستگير شدند.
بر اساس گزارش‌هاي پليس، مظنونان از سال 2008 تاكنون به صورت مرتب و به اميد فروش اين اثر به يك مجموعه دار آلماني به صورت مداوم به آلمان مسافرت مي‌كردند.
اين اثر كه به عقيده كارشناسان بيش ار 100 ميليون دلار قيمت دارد در سال 2008 توسط سارقاني كه از پنجره وارد موزه اوديسه اوكراين شده و پس از برداشتن پوشش شيشه‌اي تابلو موفق به سرقت آن شده بودند از موزه خارج شد.
» ادامه مطلب

گيتي خامنه‌اي مجري برنامه زنده «اردي‌بهشت» شد

«گيتي خامنه‌اي‌» به عنوان كارشناس- مجري در برنامه زنده «اردي بهشت» كه هر روز از شبكه چهار سيما پخش مي‌شود حضور مي‌يابد. خامنه از روز پنجشنبه 10 تير ماه در مباحث پيرامون كودك و نظير آن بعنوان كارشناس- مجري در برنامه «اردي بهشت» حضور خواهد يافت.
اولين حضور او در برنامه بحث تعليم و تربيت فرزندان و نقش موثر والدين با حضور ابراهيم ميثاق مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
برنامه «اردي‌بهشت» محصول گروه اجتماعي و اقتصاد شبكه چهار است كه هر روز ساعت 12 به صورت زنده پخش مي‌شود و مباحثي چون مشكلات زنان، خانواده، كارآفريني و غيره با حضور كارشناسان مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
» ادامه مطلب

اولین عکس‌ها از فیلم «شب و قسم به دلتنگي» رسول صدر عاملی





» ادامه مطلب

عکس‌های سعید پورصمیمی در تله فیلم "بوی خاک، عطر گلاب"






» ادامه مطلب

پورصمیمی در تله فیلم فلورا سام

فیلم تلویزیونی "بوی خاک، عطر گلاب" به نویسندگی و کارگردانی فلورا سام برای شبکه یک آماده می‌شود. این تله فیلم به تهیه‌کنندگی مجید اوجی تهیه می‌شود و به زودی برای پخش به شبکه یک تحویل داده می‌شود. در فیلم تلویزیونی "بوی خاک، عطر گلاب" سعید پورصمیمی، پروانه معصومی، مصطفی طاری، سمیرا سیاح و مهدی صبایی به ایفای نقش پرداختند.
در خلاصه داستان این تله فیلم آمده است: پیرمردی به نام یوسف که در یکی از شهرستانها به همراه دختر، نوه و دامادش زندگی می‌کند به خاطر انتقالی دامادش به تهران مجبور به ترک دیار و دوستان خود می‌شود. او که عادت به زندگی در تهران را ندارد دچار مشکلات و دلتنگی‌هایی می‌شود.
عوامل فیلم "بوی خاک، عطر گلاب" عبارتند از برنامه‌ریز و دستیار اول کارگردان: آلاله هاشمی، منشی صحنه: آسیه معصومی‌زاده، عکاس: فریال اوجی، مدیر تصویر برداری: اسفندیار شهیدی، صدابردار: امیر حسین رسولی، طراح گریم: رضا رادمنش، طراح صحنه و لباس: حامد دباغ تفرشی، تدوین: روزبه کلباسی، موسیقی: امید کرامتی عالی، مدیر تولید: عباس دقاقی و مجری طرح: شرکت باران فیلم.
مجید اوجی مجموعه تلویزیونی "تا رهایی" را بر مبنای فیلمنامه فلورا سام و کارگردانی حسین تبریزی آماده پخش از شبکه یک دارد. وی تاکنون مجموعه‌های تلویزیونی "روزهای زندگی"، "همسایه‌ها"، "ماه عسل"، "نشانی"، "شبی از شب‌ها"، "مشق عشق" و ... را تهیه کرده است.
» ادامه مطلب

وودی آلن"رز ارغوانی قاهره" را بهترین فیلم خود دانست

وودی آلن در یک گفتگوی مطبوعاتی "رز ارغوانی قاهره" را بهترین فیلم دوران کارگردانی خود معرفی کرد.
به گزارش امپایر آنلاین وودی آلن در گفت و گو با روزنامه تایمزدرباره مسائل مختلفی چون پا به سن گذاشتن ، انتخاب بازیگر و فعالیت در سینما سخن گفت.وی با اشاره به اینکه در زندگی فرصت هایی نصیبش شده که دیگران خود را برای آنها می کشتند ، بر آزادی کامل خود در روند خلاقیت هنری پا فشاری کرد.ولی افزود که از فرصت هایش به شکل درست استفاده نکرده و هیچ یک از فیلم هایش فروش قابل قبولی نداشته‌اند.
آلن در ادامه این گفت و گو درباره بهترین فیلمسازان تاریخ سینما گفت: چند نفری بهتر از دیگر فیلمسازان بوده‌اند که تعدادشان به زحمت به شش نفر می رسد. ازآن میان می توان به فلینی و کوروساوا اشاره کرد.
آلن در پاسخ به پرسشی درباره بهترین آثارش به نام شش فیلم اشاره کرد و "رز ارغوانی قاهره " را بهترین فیلم خود دانست.دیگر فیلم های محبوب وودی آلن از میان آثارش به ترتیب " امتیاز نهایی" ، " گلوله ها بر فراز برادوی" ، " زلیگ" ، " شوهران و همسران " و " ویکی کریستینا بارسلونا" بودند.
نکته جالب آنکه دو فیلم محبوب منتقدان یعنی " آنی هال" و " منهتن" در فهرست انتخابی وودی آلن جایی نداشتند. وودی آلن ظرف 45 سال، چهل و شش فیلم ساخته و 63 فیلمنامه نوشته است.
» ادامه مطلب

سهيلي: «گشت ارشاد» فيلم پربازيگري است

سعيد سهيلي» كه براي فيلم سينمايي «گشت ارشاد» تقاضاي پروانه ساخت داده و قصد دارد تا پيش‌توليد آن را تا يك‌ماه و نيم آينده شروع كند، گفت: اين فيلم بيش از كارهاي ديگرم، بازيگر دارد.
«سعيد سهيلي» در اين باره گفت: درخواست پروانه ساخت «گشت ارشاد» را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ارائه داده‌‌ام تا در صورت كسب اين مجوز ساخت آن را شروع كنم.
او كه 13 بار فيلمنامه «گشت ارشاد» را بازنويسي كرده، افزود: هنوز مشغول بازنويسي فيلمنامه هستم ولي فيلمنامه آخرين مراحل بازنويسي را طي مي‌كند.
سهيلي شروع اين پروژه را منوط به زمان دريافت پروانه ساخت دانست و گفت: اين پروژه به پيش‌توليدي بيش از يك ماه و نيم نياز دارد كه مجموعا فكر مي‌كنم تا دو ماه ديگر پروژه به مرحله فيلمبرداري برسد.
او درباره انتخاب عوامل اين فيلم پربازيگر، گفت: «گشت ارشاد»، بيش از كارهاي ديگرم، بازيگر دارد كه عوامل فني و هنري آن نيز تقريبا مشخص و با آنها صحبت‌هاي اوليه شده است ولي به مرحله قرارداد نرسيده است.
براساس اين گزارش، سهيلي «گشت ارشاد» را كه درامي اجتماعي است، شخصا تهيه مي‌كند و فيلمنامه آن را مشتركا با مهدي ميرزايي نوشته است.
«گشت ارشاد» داستان سه جوان است كه براي حل مشكلات مالي‌ خود دست به كارهاي خطرناك مي‌زنند.
» ادامه مطلب

فيلم كوتاه «ترديد» برنده نخست جشنواره برسچلو

فيلم كوتاه «ترديد» به كارگرداني اميرمداح، جايزه نخست هشتمين دوره جشنواره بين‌المللي برسچلوي ايتاليا را در بخش «لذت‌هاي زندگي» دريافت كرد. اين جشنواره شامل سه بخش «بدون مرز-داستان‌هاي كشورها»، «داستان‌هاي ديگران-زندگي مهاجران» و «لذت‌هاي زندگي-تصويري خيالي يا واقعي از زندگي يك شخصيت» است. جشنواره فيلم برسچلو از تاريخ 28خرداد تا 2 تير(18-23 ژوئن) در شهر برچلو در ايتاليا برگزار شد.
عوامل اين فيلم عبارتند از: بازيگران: حميدرضا پگاه و كمند حمدالله‌زاده، تدوين: آرش كريمي، تصويربردار: احسان كفاش، صداگذار: حسين مافي، طراح گريم: ميترا آقاميري، تهيه‌كننده، نويسنده و كارگردان: امير مداح.
همچنين فيلم «ترديد»، هم اكنون براي رقابت در بخش «مسابقه بين‌الملل» جشنواره بين‌المللي SEDICICORTO كه در شهر Forli در ايتاليا در تاريخ 4 اكتبر برگزار مي‌شود، انتخاب شده است.
» ادامه مطلب

گزارش وضعيت توليد سينماي ايران تا اول تيرماه امسال

به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، واحد پشتيباني توليد اين بنياد اعلام كرد؛ تا اول خردادماه جاري، 19 فيلم آماده نمايش (اكران نشده)، 7 فيلم در مرحله صداگذاري، 14 فيلم در مرحله تدوين، 12 فيلم در مرحله فيلمبرداري و 102 فيلم در مرحله پيش‌توليد قرار دارند همچنين يك فيلم از توليدات امسال نيز اكران شده است.
فيلم‌هاي از ما بهتران (مهرداد فريد)، در چشم باد (مسعود جعفري‌جوزاني)، زندگي با چشمان بسته (رسول صدرعاملي)، سه درجه تب (حميدرضا صلاحمند)، بسوي آفتاب (فريال بهزاد)، بعد از ظهر سگي سگي (مصطفي كيايي)، يه جيب پر پول (قدرت‌الله صلح‌ميرزايي)، عروسك (تكخال) ساخته ابراهيم وحيدزاده، نزديك‌تر از آشنا (رضا سركانيان)، قصه پريا (فريدون جيراني)، سفيد و سياه (قاسم جعفري)، پرنده باز (عطا‌الله سليمانيان)، دردسر بزرگ (مهدي گلستانه)، دلقك ماهي (عباس مراديان)، بستني يخي (داماد خجالتي) ساخته آرش معيريان، بخشگي شانس (كاظم راست‌گفتار)، برف روي شيرواني داغ (محمدهادي كريمي)، سه نفر روي يك خط (خسرو ملكان) و مواد (عليرضا داودنژاد) آماده نمايش هستند.
در مرحله صداگذاري نيز فيلم‌هاي پايان دوم (يعقوب غفاري )، راه آبي ابريشم (محمد بزرگ‌نيا)، سن پترزبورگ (بهروز افخمي)، پيتزا مخلوط (حسين قاسمي‌جامي)، خانه امن است (ناصر رفايي)، راند هفتم (روشن خاموش روشن) ساخته حميدرضا چاركچيان و دوباره پرواز كن (محمدعلي طالبي) هستند.
فيلم‌هاي سهم من از زندگي (حجت‌‌الله سيفي)، پرنسيب (تهمينه ميلاني)، روانخانه (عباس خواجوند)، بيداري (فرزاد موتمن)، در انتظار معجزه (رسول صدرعاملي)، كنسرت روي آب (جهانگير جهانگيري)، مرگ كسب و كار من است (اميرحسين ثقفي)، ورود آقايان ممنوع (رامبد جوان)، ساقيات باحالات (فرش قرمز) ساخته محسن دامادي، هرچه خدا بخواهد (پرويز شهبازي)، چگونه ميلياردر شدم (علي عبدالعلي‌زاده)، سيزده و پنجاه و نه (سامان سالور)، مصائب چارلي (عليرضا سعادت‌نيا) و سنجاقك‌هاي بركه سبز(علي قوي‌تن) نيز در مرحله تدوين قرار دارند.
فيلم‌هاي مرحله فيلمبرداري نيز عبارتند از: قفس طلايي (محمد زرين‌دست)، نوروز پرماجرا (وحيد نيكخواه‌آزاد)، دنياي پراميد (هوشنگ درويش‌پور)، لالايي (منيژه حكمت)، آقا يوسف (علي رفيعي)، همه چي آرومه (مصطفي منصوريار)، تهران 1500 (بهرام عظيمي)، روز رستاخيز (احمدرضا درويش)، آسمان هشتم (حسن نجفي)، زمان معكوس (انورا بلوچ)، جرم (مسعود كيميايي) و پرتقال خوني (سيروس الوند).
بر پايه اين گزارش، 102 فيلم در مرحله پيش از توليد به سر مي‌برند كه از اين ميان 18 پروژه بيش از 50 درصد مرحله پيش‌توليد را گذرانده‌اند.
فيلم ازدواج در وقت اضافه ساخته سعيد سهيلي از ميان آثار توليدي سال سينمايي جاري اكران شده است.
» ادامه مطلب

نمایش خانگی به جای اکران:فرصت دیده شدن یا آرشیو برای همیشه

محدثه واعظی‌پور:عرضه فیلمهای سینمایی که سالها است پشت خط اکران مانده‌اند در شبکه نمایش خانگی می‌تواند فرصتی برای دیده شدن این آثار باشد اما اگر برنامه‌ریزی هدفمندی وجود نداشته باشد فیلمهای جریان متفاوت سینمای ایران قربانی شده و با پخشی بی‌خاصیت فراموش می‌شوند.
یکی از اولویت‌های معاونت سینمایی در دوره جدید رونق دادن به اکران فیلمهایی است که سینماداران تمایلی به نمایش آنها نشان نمی‌دهند یا در چنبره پیچیده اکران و مناسبات نانوشته آن فرصت اکرا پیدا نمی‌کنند. جواد شمقدری معاون سینمایی و گروه همراهش در سیاست‌گذاری‌هایشان نوید داده‌اند با عرضه این فیلمها در شبکه نمایش خانگی و تلویزیون زمینه دیده شدن این آثار را فراهم کنند.
به تازگی موج تازه‌ای به راه افتاده که خبر از عرضه فیلمهای سینمایی در شبکه نمایش خانگی می‌دهد، این ماجرا را می‌توان از دو منظر نگاه کرد.یک امکانی است که شبکه نمایش خانگی در اختیار فیلمهایی از جنس "دوزخ، برزخ،بهشت"، "پوست موز"،"آدم" تا بالاخره دیده شوند.
البته به دلیل فضا و قصه "آدم" به کارگردانی عبدالرضا کاهانی با وجود حضور حامد بهداد و مهتاب کرامتی نمی‌شد انتظار داشت راهی به پرده سینماها باز کند و جذابیت‌های آن دیده شود. پس عرضه این فیلم در شبکه نمایش خانگی هم راهی برای دیده شدن این تجربه متفاوت سینمای ایران و هم عاملی برای رونق دادن به شبکه نمایش خانگی است.
اما این فضا باعث می‌شود بعضی فیلمها که می‌توانند با اندکی حمایت و تبلیغات در سینماها با اقبال مخاطب خاص، فرهیخته و فرهنگی مواجه شوند از دور اکران خارج شوند و در نهایت سینمادوستانی که مایل به دیدن این فیلمها روی پرده سینماها هستند این فرصت را از دست بدهند. اتفاقی که درباره "دوزخ، برزخ، بهشت" به کارگردانی بیژن میرباقری افتاد.
"دوزخ، برزخ، بهشت" به دلیل ترکیب بازیگران و نوع قصه‌ و ساختارش می‌توانست اکرانی مناسب داشته باشد اگر با تبلیغات برای مخاطبان واقعی چنین آثاری معرفی می‌شد. اما در این شرایط تهیه‌کننده ترجیح داده به جای انتظار برای اکران عمومی فیلم آن را در شبکه نمایش خانگی عرضه کند.
فرصت دیده شدن فیلمهایی که به دلایل مختلف سالها است پشت خط اکران مانده‌اند با برنامه‌ریزی درست می‌تواند راهکاری برای حمایت از سینمای هنری و جریان متفاوت فیلمسازی در ایران باشد و آثاری مثل "رای باز"، "آتشکار"، "آنجا"، "نبات داغ" و حتی مستندهای سینمایی که کمتر شانس دیده شدن دارند به این بهانه عرضه شوند و با مخاطب ارتباط برقرار کنند.
اما این اتفاق باید با تبلیغات و اطلاع رسانی همراه باشد تا به نقض غرض تبدیل نشود، اگر فیلمهایی که قابلیت جذب مخاطب دارند بدون سر و صدا وارد شبکه نمایش خانگی شوند همان اتفاقی که در اکران برایشان می‌افتد به شکلی دیگر در شبکه نمایش خانگی تکرار می‌شود.
اگر هدف از این برنامه دیده شدن فیلمها و نه آرشیو کردن آنها است باید نظام عرضه فیلم در شبکه نمایش خانگی به یمن ورود این فیلمها کمی تغییر کند، شبکه نمایش خانگی مدتی است مانند سینما و شبکه‌های تلویزیونی در انحصار فیلمهای عامه‌پسند است و در این فضای پر از بدسلیقگی عرضه فیلمهایی از جنس "آدم"، "دوزخ، برزخ، بهشت" و "چند روز بعد" ظلمی مضاعف به این آثار است.
» ادامه مطلب

"جدایی نادر از سیمین" فیلم جدید اصغر فرهادی

فیلم سینمایی "جدایی نادر از سیمین" به تهیه‌کنندگی و کارگردانی اصغر فرهادی امروز پروانه ساخت گرفت. جلسات شورای صدور پروانه نمایش 35 میلیمتری و شورای صدور پروانه فیلمسازی 35 میلیمتری در تاریخ 7/4/89 در اداره کل ارزشیابی و نظارت تشکیل و فیلم "جدایی نادر از سیمین" به تهیه‌کنندگی و کارگردانی اصغر فرهادی (ژانر اجتماعی) و "و ناگهان" به تهیه کنندگی محمود فلاح و کارگردانی مرتضی احمدی هرندی (ژانر اجتماعی) از این شورا پروانه ساخت دریافت کرده اند.
شورای صدور پروانه نمایش برای فیلمهای "زنان ونوسی، مردان مریخی" به تهیه کنندگی محمدرضا مفیدی و کارگردانی کاظم راستگفتار ( با قید محدودیت سنی) و "روان خانه " به تهیه کنندگی داریوش بابائیان و کارگردانی عباس خواجوند پروانه نمایش صادر کرده است.
» ادامه مطلب

"مجنون" فارسی اواخر شهریورماه در فرانسه کلید می‌خورد

تصویربرداری مستند "مجنون" به کارگردانی محمدعلی فارسی اواخر شهریورماه در فرانسه آغاز می‌شود.
فارسی گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده تصویربرداری این مستند اواخر شهریورماه در فرانسه شروع می‌شود و پس از آن به تهران می‌آییم تا همراه با پرفسور هانری دوفوشوکل شخصیت اصلی این فیلم بقیه سکانس‌ها را در تهران تصویربرداری کنیم. "مجنون" نام موقت این مستند است که مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی آن را تهیه می‌کند. مستند "خیام" اولین سه‌گانه از این مجموعه مستند هم آماده نمایش شده که در جشنواره سینما حقیقت روی پرده می‌رود. مستند 70 دقیقه‌ای "ایل من، بخارای من" درباره مرحوم محمد بهمن‌بیگی هم به زودی آماده نمایش می‌شود.
مستند "مجنون" دومین بخش از سه‌گانه‌ای است که فارسی درباره سه ایران شناس خارج از ایران کارگردانی می‌کند. او مستندهای "سرزمین نخبگان"، "مهاجران"، "سبزوار"،"رستاخیز" و... را در کارنامه دارد.
» ادامه مطلب

اكران «بيداري روياها» از 16 تير و نامشخص بودن زمان اكران «ناسپاس»

فيلم سينمايي «بيداري روياها» ساخته محمدعلي باشه‌آهنگر و محصول حوزه هنري از 16 تيرماه سال جاري در گروه استقلال اكران مي‌شود.
«غلامرضا فرجي» مدير پخش و بازاريابي مركز خدمات سينمايي حوزه هنري در گفت‌وگو با پايگاه خبري حوزه هنري درباره اكران فيلم‌هاي توليد اين مركز گفت: «زخم شانه حوا» 31 شهريور ماه هم زمان با سالگرد هفته دفاع مقدس در گروه آزاد نمايش داده مي‌شود و «بيداري روياها» نيز از 16 تيرماه سال جاري در گروه سينمايي استقلال اكران مي‌شود.
او افزود: از بين فيلم‌هايي كه توليد حوزه هنري نيستند اما پخش آن به سينماهاي حوزه محول شده مي‌توان به فيلم سينمايي «ملك سليمان» ساخته شهريار بحراني اشاره كرد كه از عيد فطر در گروه استقلال روي پرده مي رود ولي زمان و مكان اكران فيلم «ناسپاس» به كارگرداني حسن هدايت توليد شده هنوز مشخص نيست.
فيلم سينمايي «بيداري روياها» به كارگرداني محمدعلي باشه آهنگر و نويسندگي محمدرضا گوهري ساخته شده و داستان آن درباره زني به نام رخشانه است كه بعد از شنيدن خبر اسارت و شهادت همسرش ايوب، به خاطر فرزند دو ساله‌اش رضايت مي‌دهد تا با برادر ايوب ازدواج كند...
در اين فيلم هنگامه قاضياني، امين حيايي، حميد فرخ نژاد، سارا خوئيني‌ها، اميرحسين آرمان و رز رضوي ايفاي نقش كرده‌اند.
فيلم سينمايي «زخم شانه حوا» به كارگرداني و نويسندگي حسين قناعت توليد شده است و در خلاصه داستان آن آمده كه در اسطوره ايراني، زن «زهره» است و «زهره» نگاهبان آتش خانه! يعني زن به جامعه ايراني، از تاريخ اسطوره تا واقعيت جاري، به جان ايران، گرما و زندگي داده است...
در اين فيلم آهو خردمند، حسين عابديني، سحر دولتشاهي، زهير ياري، سليمه رنگزن، مالك سراج، مرتضي زارع، محمودرضا قديريان، فرزاد حاتميان و پارميدا اسدي بازي كرده‌اند.
» ادامه مطلب

اعتراض مقامات سينماي استراليا به بدآموزي‌هاي فيلم هاليوودي

مقامات سينمايي استراليا ضمن انتقاد از فيلم «پسر كاراته»، اعلام كردند كه اين فيلم براي كودكان بيش از حد خشونت‌آميز است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، نسخه هاليوودي «پسران كاراته» كه براساس فيلمي پرفروش به همين نام در سال 1984 ساخته شده، از روز گذشته به شدت مورد انتقاد مقامات سينماي استراليا قرار گرفته است. به گفته آنان اين فيلم براي كودكان و مخاطبان جوان بسيار خشونت آميز است. انجمن استراليايي كودكان و رسانه طي بيانيه‌اي خواستار طبقه‌بندي دقيق‌تر اين فيلم و همچنين حذف برخي از صحنه‌هاي خشونت آميز آن شده‌اند. «اليزابت هندزلي»، نائب رييس اين انجمن گفت: اينكه در اين فيلم برخي از حركات خشونت آميز توسط خود كودكان انجام مي‌شود، به هيچ وجه باعث كاهش آثار آن نمي‌شود. در اين فيلم حركات خشونت‌آميز توسط شخصي دلسوز و مهربان انجام مي‌شود و هيچكدام از كارهاي بد او نيز عواقب ندارد.
هندزلي گفت: اين فيلم هاليوودي بايد در استراليا با درجه «ام» به نمايش درآيد تا نمايش آن براي بچه‌هاي زير 15 سال ممنوع شود.
» ادامه مطلب

معرفي داوران منتخب هيئت‌مديره خانه سينما در بخش فيلم‌هاي بلند سينمايي

روابط عمومي جشن سينماي ايران داوران منتخب هيات مديره خانه سينما در بخش فيلم‌هاي بلند سينمايي را اعلام كرد.
به گزارش روابط عمومي جشن سينماي ايران، فرهاد توحيدي دبير چهاردهمين جشن سينماي ايران اسامي پنج داور منتخب هيات مديره خانه سينما را به شرح زير اعلام كرد:
«كيوان كثيريان» ليسانس مهندسي كشاورزي از دانشگاه شيراز، وي در كارنامه كاري خود نائب رييس انجمن منتقدان و نويسندگان سينما، معاون سردبير روزنامه تهران امروز، سردبير سروش هفتگي، سردبير ماهنامه فيلم‌نگار، دبير بخش فرهنگي سايت خبرآنلاين، عضو شوراي سردبيري روزنامه خبر و سايت خبر آنلاين را دارد.
«فرشته طائرپور» كارشناس ادبيات انگليسي، نويسنده و تهيه كننده فيلم سينمايي، مديريت مركز نگارش و ويرايش كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانا ، مشاور و نويسنده در گروه كودك و نوجوان شبكه‌هاي اول و دوم سيما، مديرعامل خانه ادبيات و هنر كودكان و نوجوانان، عضو هيأت تحريريه در مجله زن و اولين داور زن بخش مسابقه جشنواره فيلم فجر ، عضو هيأت رييسه سازمان بين‌المللي فيلم سازان كودك وابسته به يونسكو (سيفژ) و در سال هاي 1379 تا 1381 به عنوان رييس هيأت مديره خانه سينما فعاليت داشته است.
«مهدي حجت» دكتراي معماري از دانشگاه يورك انگلستان و داراي سوابق اجرايي بنيانگذار و موسس سازمان ميراث فرهنگي، مديرعامل مجموعه تئاتر شهر، معاون امور برنامه‌هاي سازمان صدا و سيما و رئيس موسسه ي مطالعات و تحقيقات فرهنگي.
«گلي امامي» از فعالان فرهنگي، نويسنده، ناشر و مترجم، كه از آثار ترجمه او مي‌توان «دختري با گوشواره‌هاي مرواريد» اثر تريسي شواليه و باب شيشه‌اي اثر سيلويا پلات و گفتگوي كمرو كلوپ با بيلي بايدر اشاره كرد.
«آيدين آغداشلو» نقاش، مدرس تاريخ هنر و عضو هيات داوران جشنواره‌ها و دو سالانه‌هاي هنرهاي تجسمي و عضو هيات موسسان موزه رضا عباسي.
داوري اين دوره از جشن سينماي ايران طي دو مرحله تخصصي با حضور 50 داور صنفي و در مرحله نهايي با حضور داوران تخصصي و 5 داور منتخب هيات مديره و روساي 18 صنف سينمايي به انجام مي‌رسد. آيين گشايش داوري جشن سينماي ايران روز شنبه 12 تيرماه برگزار خواهد شد.
» ادامه مطلب

وضعيت جسماني «فريده سپاه‌منصور» رو به بهبودي است

وضعيت جسماني «فريده سپاه‌منصور» با گذر از 72 ساعت بحراني رو به بهبودي است. توكلي فرزند اين بازيگر سينما، تلويزيون و تئاتر در اين باره گفت: همه چيز تحت كنترل است و حال جسماني ايشان رو به بهبود است. در حال حاضر منتظر هستيم تا پزشك معالج‌شان، ايشان را به بخش منتقل كنند. «فريده سپاه‌منصور» روز شنبه پنجم تيرماه به دليل مشكلات قلبي در بخش مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان چمران بستري شد.
» ادامه مطلب

عليرضا خمسه به «ورود زنده‌ها ممنوع» پيوست

«عليرضا خمسه» به بازيگران فيلم سينمايي «ورود زنده‌ها ممنوع» (جواد مزدآبادي) پيوست تا در كنار بازيگران جوان عرصه سينماي كمدي «مجيد صالحي» و «علي صادقي» ايفاي نقش كند. فيلم سينمايي «ورود زنده‌ها ممنوع» به كارگرداني جواد مزدآبادي، پس از اتمام پيش‌توليد، روز پنجشنبه 10 تيرماه در قبرستاني واقع در كردان كرج كليد مي‌خورد. فيلمبرداري اين پروژه دو هفته در اين لوكيشن ادامه خواهد داشت.
در اين پروژه كه فيلمنامه آن را عليرضا مسعودي با مشاوره محسن تنابنده به نگارش در آمده،«عليرضا خمسه»، «بهاره رهنما»،«مجيد صالحي»، «علي صادقي» و «هوشنگ حريرچيان» بازي دارند.
«ورود زنده‌ها ممنوع» فيلمي كمدي است كه روايت زندگي دو جوان نعش‌كش است كه در قبرستان كار مي‌كنند و با ماجراهاي مختلف روبرو مي‌شوند. مزدآبادي فيلم‌هاي تلويزيوني «گره كور» و «چاه ديو» و مجموعه تلويزيوني «خونمردگي» را كارگرداني كرده ‌است.
» ادامه مطلب

آقاي‌بازيگر از كانادايي‌ها تنديس چوبي سخنگو گرفت

آيين نكوداشت هفتاد سال فعاليت هنرمندانه «عزت‌الله انتظامي» همزمان با نمايش فيلم مستند بلند «... و آسمان آبي»، در شهر ونكوور كانادا برگزار شد و تنديس چوبي به آقاي بازيگر و «قاسم قلي‌پور»‌ اهدا شد.
اين آيين نكوداشت چهارم تيرماه با حضور «عزت‌الله انتظامي»، «قاسم قلي‌پور» تهيه كننده فيلم مستند «...و آسمان آبي» و جمعي از ايرانيان مقيم كانادا به دعوت دانشگاه SFU كانادا برگزار شد. در اين مراسم به ترتيب «دري مك لين» (MR Derryl N. MacLean) رييس دپارتمان دانشگاه SFU ، «آدرين ونگ»(MRS Adrienne Wong) مدير كمپاني تئاتر(NEWORLD THEATRE) و «قاسم قلي‌پور» به ايراد سخناني درباره استاد انتظامي و عرصه‌هاي مختلف فرهنگي پرداختند.
در ادامه اين مراسم استاد انتظامي براي ايراد سخن و قدرداني از حضار به روي سن رفت. پس از آن طي مراسم ويژه‌اي كه از سوي سرخپوستان محلي ونكوور اجرا شد تنديس‌هايي چوبي به نام "Talking Sticks " (تنديس چوبي سخنگو كه نماد مشهوري در سرخپوست‌ها و نماد قومي آنهاست) به «عزت‌الله انتظامي» و «قاسم قلي‌پور» اهدا شد.
در ادامه جلسه فيلم مستند «... و آسمان آبي» به نمايش درآمد و نمايشگاهي ازعكس‌ها و يادداشت‌هاي عزت‌الله انتظامي نيز همزمان با اين آيين برپا شد.
فيلم «... و آسمان آبي» به كارگرداني «غزاله سلطاني» مستندي است اززندگي «عزت‌الله انتظامي» كه در 75 دقيقه زندگي استاد انتظامي را به تصوير كشيده است.
» ادامه مطلب

همایون نصیری: از همکاری با شوالیه آواز خوشحالم

همایون نصیری گفت: شهرام ناظری نگاهی بسیار دقیق و ریزبینانه نسبت به فرم کار و همچنین انتخاب قطعات دارد و همواره سعی می کند اثری بدیع و خلاق را ارائه دهد و از همکاری با شوالیه آواز خوشحال هستم.
این نوازنده سازهای کوبه ای ضمن بیان این مطلب به کم و کیف همکاری با شهرام ناظری اشاره کرد و گفت : تا کنون با شوالیه آواز ایران اجرای صحنه ای نداشته ام و معتقدم که تجربه اجرا با ناظری دست آوردهای خوبی برای من به همراه دارد و بسیار خوشحالم که در فستیوال موسیقی سان فلوران همراه با گروه ساز می زنم.
او در ادامه افزود : تجربه کار با شهرام ناظری را در آلبوم های "سفرعسرت" و پروژه شاهنامه خوانی داشته ام و با نوع نگاه ریزبینانه این خواننده به درستی آشنا هستم و خوشبختانه قطعاتی که برای تازه ترین کنسرت خود در فستیوال موسیقی سان فلوران فرانسه انتخاب کرده از این نگاه دور نیست .
همایون نصیری در ادامه صجبت های خود به تجربه حضور گروه موسیقی دارکوب دراکسپوی شانگهای چین اشاره کرد و گفت : تجربه حضور در اکسپوی شانگهای یکی از بهترین اتفاق هایی بود که برای گروه موسیقی دارکوب درطول سالها فعالیت خود افتاد؛ در مجموع اجراهای گروه کوچک دارکوب دراکسپوی شانگهای چین قطعاتی از اجراهای گذشته این گروه و همچنین قطعاتی از آثار گروه موسیقی "آن سوی ماه"به روی صحنه رفت.
کنسرت گروه موسیقی شهرام ناظری روز 15 تیرماه (6 جولای) در شهر سان فلوران فرانسه برگزار می شود در این اجرا قطعاتی از موسیقی حماسی با استفاده از اشعار فردوسی به روی صحنه خواهد رفت؛ همچنین در این اجرا علاوه بر همایون نصیری نوزانده سازهای کوبه ای ، فرید الهامی نوازنده تنبور،سعید نایب محمدی عود و یونس پاکنژاد کمانچه مقامی می نوازند.
» ادامه مطلب

"آدمکش" با مهتاب کرامتی در مهر ماه می‌آید

فیلم سینمایی "آدمکش" به کارگردانی رضا کریمی مهرماه اکران عمومی می‌شود. تهیه‌کننده این فیلم سعید حاجی میری است، این فیلم سینمایی مضمونی روانشناختی و اجتماعی دارد. بهرام رادان، مهتاب کرامتی، حامد بهداد، لیلا اوتادی، قطب الدین صادقی، افسانه بایگان، شهرزاد کمال زاده، سیامک صفری، علی اصغر طبسی، امیر مهدی کیا، علی مرادی، فاطمه درستکار و فرامرز روشنایی بازیگران این فیلم هستند. رضا کریمی فیلمهای سینمایی "عشق + 2"، "انعکاس"، "تب" و "هزاران زن" مثل من را کارگردانی کرده است.
» ادامه مطلب

«فريده سپاه‌منصور» به دليل عفونت دور قلب تحت مراقبت‌ ويژه قرار دارد

«فريده سپاه‌منصور» كه از روز گذشته در بيمارستان بستري است، به دليل عفونت دور قلب، 72 ساعت بحراني را طي مي‌كند.
فرزند «فريده سپاه‌منصور» درباره وضعيت جسماني اين بازيگر سينما، تلويزيون و تئاتر اظهار داشت: ايشان تحت نظر هستند و 72 ساعت بحراني‌شان را مي‌گذرانند و هنوز جواب روشني به ما نداده‌اند. فعلا تحت مراقبت‌هاي ويژه قرار دارند، تا بدنشان به داروها جواب بدهد و آزمايشات لازم انجام شود. توكلي گفت: مشكل ايشان، رماتيسمي است كه دارند و همان بيماري قلبي كه پزشكان به آن مشكوك هستند. به گفته پزشك معالج‌شان عفونت دور بافت قلب‌شان را گرفته و وضع بحراني دارند و بايد تحت نظر باشند.
فرزند اين بازيگر درباره وضعيت فعلي وي، گفت: ايشان خوشبختانه به هوش هستند و فقط تب دارند. از مردم خوب كشورمان مي‌خواهم كه براي طي كردن اين 72 ساعت بحراني براي مادرم دعا كنند.
براساس اين گزارش، «فريده سپاه‌منصور» صبح روز گذشته به دليل ناراحتي قلبي در بيمارستان شهيد چمران در بخش سي‌سي‌يو بستري شد. از آخرين فعاليت‌هاي بازيگري اين بازيگر 63 ساله تئاتر، سينما و تلويزيون مي‌توان به فيلم‌هاي سينمايي طهران تهران، ده رقمي، كتاب قانون، قاعده بازي و مهمان مامان اشاره كرد.
» ادامه مطلب

همايون نصيري: آلبوم «داركوب» كاري جديد و متفاوت است

سرپرست گروه موسيقي داركوب گفت: آلبوم گروه داركوب با استقبال صددرصدي مردم همراه است چرا كه موسيقي اين آلبوم در مقايسه با كارهاي موجود در بازار از لحاظ فضا، فرم و نوع، يك كار جديد و متفاوت محسوب مي‌شود.
«همايون نصيري»، سرپرست گروه موسيقي داركوب درباره جزئيات اولين آلبوم موسيقي اين گروه گفت: به يقين توانايي حرفه‌اي و موسيقايي چهره‌هاي سينمايي در آلبوم موسيقي داركوب را نمي‌توان انكار كرد؛چرا كه ذهن موشكافانه مخاطب، كار هنري و غيرهنري (تبليغاتي) را به راحتي تشخيص مي‌دهد. به جرات مي‌توان گفت كه اگر در اين آلبوم يك اثر ضعيف به مخاطب عرضه شود، ضرر كننده اصلي گروه است و ديگر نمي‌توان به راحتي اعتماد مخاطب را جلب كرد.
نصيري درباره عدم انتشار اين اثر موسيقايي طي سه سال گذشته افزود: با توجه به اينكه اين اثر، اولين حضور مستقل من و گروه محسوب مي‌شد تلاش كرديم كه آن را با وسواس و دقت بيشتري منتشر كنيم.
اين نوازنده سازهاي كوبه‌اي خاطرنشان كرد: آلبوم داركوب تركيبي از سازهاي بومي ايران ، آفريقا و آمريكاي لاتين است كه بيشتر روي ريتم تاكيد دارد. كار ضبط اين آلبوم از سال 86 آغاز شد و اواخر سال 88 به پايان رسيد اما مراحل نهايي اين كار تا فروردين 89 به طول انجاميد. همچنين اين اثر هفته سوم تيرماه توسط موسسه فرهنگي - هنري گلچين آواي شرق توليد و توزيع مي‌شود.
نصيري با اشاره به اينكه اين آلبوم با استقبال صد در صدي مردم همراه است،اظهارداشت :موسيقي اين آلبوم در مقايسه با كارهاي موجود در بازار از لحاظ فضا، فرم و نوع يك كار جديدي و متفاوت محسوب مي‌شود.
سرپرست گروه داركوب درباره سبك موسيقي اين آلبوم گفت :سبك موسيقي آلبوم «داركوب» تركيبي از ملودي‌هاي ايراني ، فولكلور(خراساني) ، هارموني‌هاي غربي و تركيب سازهاي ايراني و سازهاي غربي مانند ترومپت، گيتار باس و پيانو است.
» ادامه مطلب

لیست فیلمهایی که کارگردانان سینمای ایران در حال ساخت آنها هستند

این روزها بیشتر کارگردانهای سینمای ایران یا پشت دوربین هستند یا در تدارک ساختن فیلم تازه‌شان. به نظر می‌رسد سینمای ایران روزهای پررونقی را پشت سر می‌گذارد.
فیلمبرداری فیلم سینمایی "جرم" به کارگردانی مسعود کیمیایی در تهران ادامه دارد، داستان این فیلم در دهه 50 می‌گذرد و روایت مردی است که از زندان آزاد می‌شود و به دنبال کشف ماجرایی است. فیلم تازه کیمیایی پس از آماده شدن روی پرده می‌رود.
کیمیایی به سنت سالهای اخیر علاقه‌ای برای نمایش فیلم جدیدش در جشنواره فیلم فجر ندارد، در این درام شهری مسعود رایگان، داریوش ارجمند، پولاد کیمیایی، نیکی کریمی، بهاره رهنما و ... بازی می‌کنند. تورج منصوری که فیلمبرداری فیلم سینمایی "محاکمه در خیابان" را برعهده داشت فیلمبردار این فیلم است.
رضا میرکریمی هم به زودی فیلم تازه‌اش را کلید می‌زند. در "یک حبه قند" رضا کیانیان، مریلا زارعی، اصغر همت، فرهاد اصلانی، هدایت هاشمی، سعید پور صمیمی، شمسی فضل الهی، نگار عابدی، نگار جواهریان، ریما رامین فر، سهیلا رضوی و... بازی می‌کنند و داستان آن درباره خانواده‌ای است که برای عروسی یکی از فرزندان دور هم جمع می‌شوند.
"یک حبه قند" برخلاف فیلمهای قبلی این کارگردانی فیلمی پربازیگر است و می‌توان آن را یکی از پربازیگرترین پروژه‌های سینمایی امسال دانست. میرکریمی که یکی از مهمترین فیلمسازان نسل تازه سینمای ایران است احتمالا فیلمش را برای نمایش در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر آماده می‌کند.
پروانه ساخت فیلم سینمایی "دیدگاه" به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر هم مدتی است صادر شده و این کارگردان مترصد است با فراهم شدن شرایط ساخت فیلم تازه‌اش را شروع کند. فیلمنامه "دیدگاه" را محمدرضا گوهری نوشته و فیلم در ادامه "فرزند خاک" و "بیداری رویاها" درباره آدمهای جنگ است. باشه آهنگر هنوز پیش‌تولید این فیلم سینمایی را شروع نکرده اما احتمالا فیلم تازه‌اش را امسال کلید می‌زند.
"روایت" فیلم تازه نیکی کریمی قرار بود اواخر خردادماه در تهران کلید بخورد اما فیلمبرداری سومین فیلم این کارگردان با تاخیر شروع می‌شود. کریمی و شهاب حسینی نقشهای اصلی این فیلم را که درامی زنانه و شهری است بازی می‌کنند. کریمی در فیلم تازه‌اش با عوامل و بازیگرانی حرفه‌ای همکاری می‌کند.
طبق برنامه‌ریزیهای انجام شده می‌توان انتظار داشت که "روایت" در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر روی پرده برود. کریمی قصد دارد با این فیلم سینمای قصه‌گو و جذاب برای مخاطب گسترده را تجربه کند.
ابراهیم حاتمی‌کیا از مدتی پیش، مقدمات ساخت فیلم تازه‌اش را در سکوت خبری شروع کرد. "بانوی شهر ما" فیلم تازه این کارگردان موضوعی اجتماعی و زنانه دارد. مصطفی زمانی بازیگر تازه ‌وارد سینمای ایران، گوهر خیراندیش و رویا تیموریان بازیگرانی هستند که در این فیلم مقابل دوربین می‌روند.
فیلمبرداری "بانوی شهر ما" در تهران انجام می‌شود و حاتمی‌کیا مشغول انتخاب عوامل است. قرار است فیلمبرداری پس از پایان ماه رمضان شروع شود با توجه به اعتبار و سوابق حرفه‌ای این کارگردان پیش‌بینی می‌شود "بانوی شهر ما" یکی از فیلمهای مهم جشنواره امسال باشد.
پیش‌تولید فیلم سینمایی "اخراجی‌ها 3" به کارگردانی مسعود ده‌نمکی همچنان ادامه دارد. این کارگردان و تهیه‌کننده قرار است به زودی و با قطعی شدن فهرست بازیگران و عوامل فیلمبرداری فیلم تازه‌اش را شروع کند. "اخراجی‌ها 3" یک کمدی پربازیگر به سبک فیلمهای قبلی این کارگردان است و حضور محمدرضا شریفی‌نیا در آن قطعی شده است.
اصغر فرهادی کارگردان فیلم ستایش شده "درباره الی" هم امسال فیلم تازه‌اش را کلید می‌زند. فیلمنامه این فیلم را که هنوز نامی ندارد فرهادی و پیمان معادی نوشته‌اند و موضوع آن درباره مهاجرت است. گویا فرهادی می‌خواهد فیلم جدیدش را خارج از ایران فیلمبرداری کند. هنوز عوامل و بازیگران این فیلم انتخاب نشده‌اند.
مازیار میری هم به زودی فیلمبرداری "سعادت آباد" فیلم تازه‌ خود را شروع می‌کند. همایون اسعدیان تهیه‌کننده این فیلم است و لیلا حاتمی، حامد بهداد، مهناز افشار، امیر آقایی و ... بازیگران این فیلم هستند که قرار است 20 تیرماه کلید بخورد. میری در فیلم تازه‌اش از بازیگران حرفه‌ای و شناخته شده استفاده کرده و این رویکرد تازه این کارگردان را نشان می‌دهد.
احمدرضا درویش مشغول فیلمبرداری فیلم سینمایی "روز رستاخیز" در بم است و گروه به زودی از این شهر خارج می‌شوند تا فیلمبرداری در لوکیشن‌های تازه‌ای دنبال شود. "روز رستاخیز" اشاره‌ای به واقعه عاشورا دارد و اولین تجربه تاریخی این کارگردان است. فرهاد قائمیان، حسن پورشیرازی و بابک حمیدیان بازیگرانی هستند که تا امروز در این فیلم مقابل دوربین رفته‌اند.
روزهای گرم تابستان برای سینمای ایران روزهای پررونقی است و پس از رکودی چند ماهه فیلمسازان شروع به کار می‌کنند تا جشنواره بیست و نهم شور و گرما داشته باشد. باید دید در کنار کمیت، کیفیت فیلمهای سینمایی که در سال 89 اکران می‌شوند چه نمره‌ای می‌گیرد.

» ادامه مطلب

علی اکبر ولایتی در هیئت امناء بنیاد سینمایی فارابی

طی احکام جداگانه‌ای از سوی سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعضای جدید هیئت امنا بنیاد سینمایی فارابی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، اعضای جدید هیئت امنا بنیاد سینمایی فارابی عبارتند از آقایان شهریار بحرانی، سیدمحسن مهاجرانی، مجتبی مشیری، محمدمهدی فداکار و محمدحسین نیرومند، سیدعلیرضا سجادپور، محسن علی‌اکبری و دکترعلی‌اکبر ولایتی.
اعضای جدید هیئت امنا مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نیز طی احکامی بدین شرح معرفی شدند : نادر طالب‌زاده، علی‌اصغر جعفری، علی‌اکبر جوانفکر و جمال شورجه.
» ادامه مطلب

ستاره اسکندری به "ملاقات" می‌پیوندد

فیلم سینمایی "ملاقات" به کارگردانی عباس رافعی اواسط تیرماه کلید می‌خورد. مهدی فقیه، رامین راستاد، جمال خلیلی، شروین مولائی، سیاوش قاسمی، ابراهیم جهانیان و سانیا سالاری از دیگر بازیگرانی هستند که تاکنون حضورشان در این فیلم قطعی شده است.
مسعود دلیری مدیر تولید ،‌ محمد رضا میرزا محمدی طراح صحنه و لباس و مسعود دادگری صدابردار از دیگر عوامل قطعی "ملاقات" هستند. فیلم سینمائی "ملاقات" در سه اپیزود توسط سه کارگردان شاپور قریب، عباس رافعی و هادی مقدم دوست و بطور جداگانه کارگردانی خواهد شد.
قصه های مجزای "ملاقات" بوسیله هادی مقدم دوست، محمود خدا کریم و عباس رافعی نوشته شده است. فیلم هم اکنون در مرحل پیش تولید و انتخاب عوامل و بازیگران قرار دارد و تا اواسط تیر کلید می‌خورد. "ملاقات" نگاهی متفاوت از زوایای مختلف به مسئله زندگی و مرگ دارد
» ادامه مطلب

سيلوستر استالونه در نقش يك گانگستر ظاهر مي‌شود

سيلوستر استالونه بازيگر سري آثار «رمبو» در نقش يك گانگستر معروف به ايفاي نقش مي‌پردازد. اين فيلم با عنوان « دون داپر» (نجيب‌زاده شيك)، براساس زندگي واقعي «جان گوتي» تهيه و توليد مي‌شود. بنابر اعلام آمپاير آنلاين، استالونه در حال انجام مذاكرات جدي با گوتي جونيور است تا زندگي اين گانگستر بدنام را به تصوير بكشد. مسوولان ساخت اين پروژه سينمايي به دنبال خدمت گرفتن يك فيلمنامه‌ نويس متبحر براي نوشتن متن فيلم «داپر دون» هستند. داپر به طور حتم مسوول قتل 13 نفر است، اخاذي قمار غيرقانوني و فرار از ماليات از ديگر اتهامات او است. جان گوتي معروف به دون داپر در سال 1990 مسوول يکي از برنامه‌هاي ننگين مافيا يعني تصفيه اتحاديه‌هاي کارگري بود . براي چند دهه، هر پروژه عمده ساختماني در نيويورک توسط مافيا کنترل مي‌شد.
جنايتکاران يک رهبر اتحاديه را ترسانده و به وي پول پرداختند تا يک سري اقدامات انجام دهد آن هم وقتي که يک اتحاديه کارگري يک کار ساختماني را بر عهده گرفت و گاهي آنها از راههاي خودشان در رتبه بندي و تعيين رهبر اتحاديه دخالت مي‌کردند .
وقتي که مافيا بتواند بر يک اتحاديه نفوذ کامل کند مي‌تواند يک صنعت را کاملا در دست گيرد. در يک مورد، مافيا توانست تقريباً کل ساختمان سازي و کشتيراني آمريکا را متوقف کند . اما در 20 سال اخير ديده شده است که دولت فدرال ارتباطات بين اتحاديه‌ها و مافيا را تا حد زيادي موقوف کرده است.
سيلوستر استالونه يا سيلوستر استالون (در آمريکا و ساير کشورها سيلوستر استالون گفته مي‌شود) بازيگر و کارگردان و تهيه‌کننده آمريکايي ايتاليايي‌تبار است که در نيويورک (در آمريکا) به دنيا آمد.
از مطرح ترين فيلم‌هاي معروف او مي توان به: «آدمکش‌ها»، استخدام، انتقام آنجلو، راکي، راکي 2، راکي 3، راکي 4، راکي 5، رمبو، رمبو 2، رمبو 3، رمبو 4، صخره نورد، متخصص ، فرار به سوي پيروزي، راکي 6 ، کبري و اولين خون اشاره كرد.
«استالونه» در سال 1977 با فيلم «راكي» نامزد بهترين بازيگر مرد اسكار بود. h, در سال 2004 دوربين طلاي سينماي آلمان و در سال 1992 جايزه افتخاري «سزار» فرانسه را براي يك عمر دستاورد سينمايي كسب كرد. استالونه به زودي با پروژه سينمايي رمبو 5 به پرده سينماها مي‌رسد.
» ادامه مطلب

گفت‌وگوی خبرگزاری مهر با علیرضا امینی: "هفت دقیقه تا پائیز"در امتداد آثارقبلی است

بیتا موسوی - مازیار فکری ارشاد: کارگردان فیلم سینمایی "هفت دقیقه تا پائیز" معتقد است این فیلم در امتداد تجربه‌های قبلی او در سینما و ادامه مسیری است که تا به امروز پیموده است.
"هفت دقیقه تا پاییز"هفتمین ساخته علیرضا امینی کارگردان سینما است که از کارهای قبلی فاصله گرفته و به سینمای داستان‌گو نزدیک شده است. او در این گفت‌وگو درباره ساخت این فیلم، سینمای شهری و اجتماعی صحبت کرده است.

* سکانس پایانی این فیلم که برای اکران عمومی حذف شده است، به نوعی متعلق به سینمای شماست. چرا تصمیم گرفتید این صحنه را که پایانی متفاوت برای فیلم است از "هفت دقیقه تا پائیز" حذف کنید؟

- من آن سکانس را خیلی دوست دارم و می دانم خیلی سئوال برانگیز است. به نوعی شاید در ظاهر ربطی به فیلم ندارد ولی اگر مخاطب ما با دقت به آن توجه کند، متوجه می شود که خیلی با دیگر صحنه ها مرتبط است. در زمان تدوین برای حذف این سکانس با افراد مختلفی صحبت کردیم و متوجه شدیم که نظرات به گونه ای با یکدیگر متفاوت است و خیلی ها معتقدند که باید حذف شود. اما فکر کردم که بهتر است در زمان نمایش فیلم در جشنواره فجر نظر منتقدان را جویا شد که تقریبا 50- 50 بود. به همین دلیل برای اکران عمومی تصمیم گرفتم با دو ورسیون "هفت دقیقه تا پائیز" را نمایش دهیم. در حال حاضر هم تعدادی از سینماها که قشر خاصی از مخاطب را دارند با نسخه اول فیلم را به نمایش گذاشتند. من نسخه اصلی "هفت دقیقه تا پائیز" با همان سکانس پایانی دوست دارم اما احساس کردم شاید خودخواهی باشد که توقع داشته باشیم مخاطب نیز با آن ارتباط برقرار ‌کند.

* به هر حال کارگردان مالک معنوی فیلم است، شما می توانستید فیلم را همان طور که دوست دارید اکران کنید.

- بله. داستان اصلی من با فوت کردن شمع های روی کیک به پایان می رسد. در سینمای مدرن و پست مدرن فیلم ها با یک پایان تمام نمی‌شوند. درست است، سکانس پایانی چیزی به داستان اضافه نمی‌کند ولی می‌تواند شروع یک داستان دیگر باشد و سئوالاتی را برای مخاطب ایجاد کند. نمایش یک فیلم با دو پایان برای اولین بار است که در سینمای ایران اتفاق افتاده است. البته در جشنواره خارجی هم نسخه اصلی به نمایش در می‌آید و برای توزیع در شبکه نمایش خانگی هم با دو ورسیون فیلم را ارائه می کنیم. باید بگذاریم مردم، این گونه نمایش فیلمها که تجربه تازه‌ ای است را ، تمرین کنند. به هر حال درک این صحنه برای مخاطب عام سخت است و سکانس پایانی او را اذیت می‌کند و سوالات زیادی در ذهن او ایجاد می کند. این برای من یک تجربه است و می‌خواهم نظر مردم را درباره آن بدانم.

* گویا "هفت دقیقه تا پائیز" بدون فیلمنامه شروع شد و در زمان ساخت متن‌هایی برای آن نوشته شد؟

- در فیلمهای قبلی هم من عمدتاً فقط طرح داشتم. در این فیلم حدود 60 درصد متن را در اختیار داشتیم. در ابتدا قرار بود فیلم در دو اپیزود ساخته شود. ما در همان ابتدا با توجه به همین طرحی که در اختیار داشتیم قرار بود کار کنیم که علیرضا نادری به ما اضافه شد تا فیلمنامه را کامل کند. سرمایه گذار و تهیه کننده قبلی معتقد بودند این طرح هنوز پخته نشده است. نادری نیز با توجه به این موضوع فیلمنامه‌ای "کیفر" را که متن آماده ای داشت و نوشته وی بود را برای ساخت پیشنهاد کرد. در همان زمان با مدیر اداره کل نظارت وارزشیابی وقت صحبت کردیم که با همین عنوان پروانه ساخت "هفت دقیقه تا پائیز"، "کیفر" را بسازیم که با موافقت روبرو شد. پیش تولید را آغاز کردیم که به نتیجه نرسید و پس از مدتی حسن فتحی ساخت آن را بر عهده گرفت و ما نیز طرح خومان را ساختیم.

* جالب است اگر قرار بود شما "کیفر" را بسازید، چطور می‌شد.

- قطعا بازیگران من انتخابهای دیگری بودند. البته علیرضا نادری برای "هفت دقیقه تا پائیز" به کمک ما آمد.

* در نشست فیلم در جشنواره فجر عنوان کردید، قرار بوده "هفت دقیقه تا پائیز" در دو اپیزود ساخته شود.

- بله قرار بود از صحنه تصادف فیلم که ما با مرگ سارا روبرو می شویم داستان زندگی میترا (تهرانی) با نیما (تنابنده) را به تصویر بکشیم که به بن بست می‌خورد و دوباره در اپیزود دوم ما با صحنه تصادف روبرو می‌شویم که نیما در حال نجات دادن بچه‌هاست و این بار سارا را از ماشین بیرون می‌کشد و در ادامه با داستان خانواده دوم (مریم و فرهاد) روبرو می شویم و اتفاقهای آنان. از زمانی که علیرضا نادری برای نگارش فیلمنامه به کمک ما آمد، پیشنهاد داد که بهتر است فیلم در دو اپیزود ساخته نشود و با همان اتفاق اولی که شما در حال حاضر در صحنه تصادف می‌بینید فیلم را دنبال کنیم و فقط چند سکانس را جابجا کنیم.او زمان کار نگارش فیلمنامه را با دیالوگ هایی به سبک خود برعهده گرفت. ولی ما دیالوگ را رئالیستی کردیم تا با فضای فیلم هماهنگ باشد. البته محسن تنابنده از ابتدا بازنویسی را بر عهده داشت و بعد نادری به ما اضافه شد. به نوعی نگارش این متن حاصل یک کار گروهی است. طرح ابتدایی فیلم نیز متعلق به خودم بود.

* چطور شد بعد از ساخت فیلم هایی که بیشتر در فضای تجربی است، به سمت سینمای داستان‌گو رفتید. با توجه به اینکه فیلمهای قبلی شما ضد قصه بودند و مخاطب خاص خود را داشتند.

- سینما برای من قطعا جدی تر از تله فیلم هایی است که در آن قرار است فقط پشت دوربین بروم و چند پلان را بگیرم. هر فیلمسازی در ذهن خود نگاهی دارد و اگر بخواهد عینی شود، قطعا به زمان نیاز دارد. باید چندین فیلم ساخت تا نقاط ضعف و قدرت دیده شود. بعد از تجربه در این شرایط است که به نگاه خود نزدیک می شود. وقتی این نگاه در ساختار پیدا شود در محتوا هم جلوتر می‌رویم. این پیدا کردن نگاه نیاز به زمان داشت به همین دلیل باید آن فیلمها را می‌ساختم و تجربه می‌کردم. در همان تجربه‌ها نیز باید هزینه‌های کمتری می‌کردیم و از بازیگرانی استفاده می کردیم که تقریباً چهره نبودند. این سینمای تجربی که به دنبال نگاه است بیشتر مخاطب جشنواره‌های خارجی دارد. "هفت دقیقه تا پائیز" در تداوم آن آثار قبلی من است اما به شکل حرفه‌ای‌تر با بازیگران حرفه‌ای ، تهیه کننده حرفه‌ای و ...

* فکر می‌کنم با "هفت دقیقه تا پائیز" ثابت کردید که می‌توانید فیلمی بسازید که مخاطب سینمای ایران را جذب کند و با فروش خوبی روبرو شود.

- فیلم ساختن فقط برای اکران ، به نوعی خود فروشی است.مسئله سینما را نباید فقط به اکران عمومی محدود کرد.صرف اینکه فقط فیلم بسازیم، تا با مخاطب ارتباط برقرار کنیم خیلی راحت‌ است. من در ساخت تله فیلم ها دو مقوله را دنبال می کنم. یکی اینکه از طریق ساختن این گونه آثار هزینه‌های زندگیم را تامین می‌کنم و دومین اینکه در تولید این آثار گرفتن میزانسن‌هایی را تجربه می‌کنم که نمی توان آنها را با دوربین 35 یا نگاتیو گرفت. به هر حال برای ساختن تله فیلم از شما دعوت می‌ شود در صورتیکه که حتی فیلمنامه هم برای شما نیست.

* فکر نمی کنید با توجه به فضای تعلیقی که در کل فیلم به تصویر کشیده اید، پلانی در پایان فیلم که مریم (خاطره اسدی)سراغ پولها می رود، اضافی است.

- در این صحنه وقتی دوربین وارد خانه می‌شود، شخصیت‌ها با کلیت فیلم کمی تفاوت دارند. فکر می کنم این حسی که شما درباره اضافی بودن این پلان دارید بیشتر به نوع بازی بازیگر بر می گردد. من این صحنه را در دو ورسیون گرفتم. در تدوین با خانم صفی یاری به این نتیجه رسیدم که عنوان خیانت کمی برای مریم (اسدی) سنگین است. عمدتاً خیانت با لذت همراه است ولی او لذتی نبرده است. من به این دلیل پلان را گذاشتم تا این نگاه از روی وی برداشته و کمی برای مخاطب تبرئه شود ، به این نیت این صحنه را گرفتم.

* آیا انتخاب شما از همان ابتدا همین چهار بازیگر بودند و یا انتخابهای دیگری هم داشتید؟

- حدود 90 درصد همین بازیگران بودند. این گونه فیلمها موضوع محور هستند و با خواندن حتی طرح و یا فیلمنامه این انگیزه را ایجاد می‌کند که می‌تواند فیلم خوبی باشد. خانم تهرانی با همان طرح نوشته نشده بود با ما قرارداد بستند. برای نقش مقابل تهرانی نیز تنابنده و شهاب حسینی را در نظر داشتیم که حسینی نتوانست با ما همکاری کند و بعد حامد بهداد و خاطره اسدی اضافه شدند.

* چقدر از بازی آنها راضی هستید؟

- 100 درصد از بازیگران راضی هستم و فکر می کنم چهار بازیگر تمام انرژی خود را در حد توان گذاشته اند.

* شما در کارهای قبلی تجربه بازی با کودکان را نداشتید. اما در "هفت دقیقه تا پائیز" با کودکانی روبرو هستیم که بازیهای بسیار خوبی داشتند.

- در زمینه استفاده از بازیگر کودک از تجربه‌های دستیاری خودم استفاده کردم . البته حضور حامد بهداد و هدیه تهرانی و ارتباط آنها با بچه ها خیلی به من کمک کرد. حدود 80 درصد صحنه‌های مربوط به بچه‌ها در برداشت اول گرفته می‌شد.

* بعد از نمایش فیلم در جشنواره فجر بحثی عنوان شد که "هفت دقیقه تا پائیز" تحت تاثیر "درباره الی" ساخته شده است.

- فکر می کنم چون موضوع هر دو فیلم طبقه اجتماعی متوسط و وجه اشتراک دیگر آن مسئله خانواده بوده است، این ذهنیت را به وجود آورده است. از طرف دیگر حادثه‌ای که در طول هر دو فیلم اتفاق می افتد نیز یکی دیگر از دلایل آن به شمار می‌رود. ولی این دو از لحاظ ساختار و محتوا هیچ شباهتی به یکدیگر ندارند. البته در این دو فیلم بازیگران بازیهای رئالیستی ارائه کردند و من خیلی علاقمندم موج ساخت این گونه فیلمها در سینمای ایران راه بیافتد. منتقدان فرض کنند که این کپی 100 درصد از "درباره الی" است. اما به هر حال فیلم خوبی شده است. این موضوع باید توسط این قشر مطرح شود اما متاسفانه آنها فقط به دنبال بحث کپی و یا وجه شباهت این دو اثر هستند. آقای فرهادی دوست من و استادم هستند. هر دوی ما قشر متوسط اجتماع را می‌شناسیم. شاید یکی از وجه اشتراک دیگر ما حضور آقای ساداتیان بود.

* یکی از نکات محوری فیلم غم فقدان یک عزیز و واکنش آدمها نسبت به آن است. این حس در فیلم شما خیلی باورپذیر است.

- ما برای رخ دادن حادثه فیلم زمان مناسبی را انتخاب کردیم. به طور نمونه در آثار کلاسیک در دقیقه 10 اول یک اتفاق می‌افتد، در دقیقه 45 یک گره افکنی دیگر به وجود می آید. ولی ما تمامی اینها را حذف کردیم و تصمیم گرفتیم از ابتدا شخصیت پردازی‌ها را برای مخاطب کامل کنیم تا مخاطب با تمام ویژگی‌های رفتاری و مشکلات آنها آشنا شود. در دقیقه 35 یا 40 فیلم که مخاطب با زندگی آنها کاملاً آشنا شده و ارتباط برقرار کرده است حادثه اتفاق می افتد. به عقیده من حتی اگر 10 دقیقه زودتر این حادثه در طول فیلم رخ می‌داد، این تاثیر فعلی را نداشت. من حتی با آقای ساداتیان هم درباره زمان این حادثه در فیلم صحبت کردم و به این نتیجه رسیدیم که صحنه تصادف باید کوبنده باشد و تاثیر بر روی شخصیت‌ها را به خوبی نشان دهد. واکنشها براساس بیوگرافی شخصیت‌ها شکل می‌گیرد.

* یکی دیگر از مسائل فیلم که فکر می‌کنم بسیار باورپذیر است و به شخصیت‌پردازی‌ها کمک کرده ، بحث شغل افراد در فیلم است.

- خوشبختانه من با تهیه کننده کار در تمامی موارد به یک نظر مشترک می رسیدیم. درباره شغل شخصیت ها خیلی بحث می‌کردیم. احتیاج است برای انتخاب شغل خوب فکر کنیم و بعد این نگاه را گل درشت وارد فیلم نکنیم و وارد بطن داستان شویم. به طور نمونه ما بروی شغل نیما (تنابنده) خیلی تاکید نکردیم. اما با همان چهار پلان نشان دادیم که مخاطب با شخصیتی روبرو است که در زمین و هوا معلق است. هدیه تهرانی فیلمبردار مراسم عروسی است. وقتی بررسی کنیم متوجه می‌شویم که این شخصیت در ازدواج اول خود یک مشکلاتی داشته و دچار روان‌پریشی شده است و به محیط شادی می رود تا از آن فضا دور شود.

* این فیلم یک سکانس بسیار خوب دارد که مربوط به انتهای فیلم است و هدیه تهرانی (میترا) و حامد بهداد (فرهاد) در راه پله با هم صحبت می کنند درست قبل از اینکه فرهاد راضی شود تا در مراسم تولد سارا شرکت کند. بداهه بود؟

- صد در صد بداهه بود. در روزهای آخر فیلمبرداری هم گرفته شد. حادثه اتفاق افتاده بود، بازیگران به شخصیت‌های خود نزدیک شده بودند و هدف مشخص بود. کاملاً‌ این دو بداهه بازی کردند. من برداشت یک را گرفتم اما بازیگران می‌خواستند برداشت دیگری بگیریم. من چون به سینمای بداهه علاقمندم و معتقدم بکرتر است نظری برای برداشت دوم نداشتم اما گرفتم که باز از همان برداشت اول استفاده کردیم.

* شخصیت پردازی نقشهای فرعی فیلم نیز بسیار کامل است.

- آدمهایی که وارد داستان می‌شوند دو دسته هستند. یکی از آنها فقط با وارد شدن اطلاعات به مخاطب می‌دهند و عده دیگر تاثیر می‌گذارند. به طور نمونه زن سعید در فیلم و یا دوست فرهاد تاثیر گذار هستند. صاحبخانه بیشتر تیپ است و اینگونه افراد را می‌‌شناسیم. قرار نیست تاثیر بگذارند.

* با موفقیت این فیلم آیا قصد دارید، سینمای ضد قصه را کنار بگذارید؟

- به عقیده من فیلمهای قبلی هم قصه داشتند. من آنگونه به سینما نگاه نمی‌کنم . نگاهم در سینما اجتماعی شهری فیلم‌هایی مثل "هفت دقیقه تا پائیز" است. اما اگر از شهر بیرون بروم همان نگاه قبلی را دنبال می‌کنم. نگاهم در سینما شهری داستان دارد.

» ادامه مطلب