«هفت دقيقه تا پاييز» از 26 خرداد در گروه آفريقا اكران ميشود
در اين فيلم سينمايي بازيگراني نظير هديه تهراني، حامد بهداد، محسن تنابنده، خاطره اسدي، بهشاد شريفيان، بازيگران خردسال: حديث كاظمي، ارشيا آقاحسيني و ... ايفاي نقش كردهاند.
فيلم «هفت دقيقه تا پاييز» در هشت رشته در بخش مسابقه جشنواره فيلم فجر نامزد دريافت جايزه شد و جايزه بهترين بازيگر مرد، بهترين جلوههاي ويژه رايانهاي و ديپلم افتخار بهترين كارگرداني را از آن خود كرد.
«بيداري روياها» از نيمه تيرماه در گروه استقلال اكران ميشود
«بيداري روياها» روايتگر فضايي متاثر از روابط اجتماعي ناشي از جنگ است و آهنگر در اين داستان رزمندهاي را روايت مي كند كه پس از 20 سال اسارت به كشور باز ميگردد اما... محمدرضا گوهري فيلمنامه اين فيلم را براساس ايدهاي از محمدعلي باشهآهنگر نوشته است. امين حيايي، هنگامه قاضياني، اميرحسين آرمان، رز رضوي، سارا خوئينيها، اسماعيل خلج، حميدرضا آذرنگ و حبيب دهقاننسب بازيگران اين فيلم هستند.
فريبزر عربنيا آخر هفته جلوي دوربين «پرتقال خوني» ميرود
او گفت: فيلمبرداري تهران در كافهاي واقع در فرمانيه آغاز شده و ويشكا آسايش به تازگي قرارداد همكاري با ما را امضاء كرده است. بازي «فريبرز عربنيا» از سه روز ديگر در لوكيشنهاي تهران آغاز خواهد شد كه محوريت فيلم نيز بر روي شخصيت وي استوار است به طوري كه فيلمبرداري لوكيشنهاي تهران در منزل عربنيا، محل كار وي، رستوران، كافي شاپ، بام تهران و فرودگاه تهران خواهد بود. «حامد بهداد»، «نيوشا ضيغمي»،«زيبا بروفه» از ديگر بازيگران اين فيلم هستند.
كنسرت سيمين غانم در تالار وحدت
نویسنده خشمگین پستمدرن درگذشت
«محبوبه ویتگنشتاین» که در سال 1988 نوشته شده تمامی مرزهای روایی را از بین میبرد. داستان از زاویه دید زنی تعریف میشود که یا عقلش را از دست داده و یا آخرین انسان زنده روی زمین است.
آخرین رمانهای مارکسن شامل «نقطه گریز»، «این یک رمان نیست» و «آخرین رمان» نوشته شده در سال 2007 هستند. ویژگی مشترک این رمانها انتزاعی بودن آنها و تمرکزشان بر دنیای درون انسان است. دیوید مارکسن سبک خودش را «کولاژگونه» توصیف کرده است.
او در ابتدای زندگی حرفهاش نویسنده داستانهای عامه پسند بود. یکی از معروفترین آثار او «ترانه دینگوس مگی» نام دارد که در سال 1970 به فیلم وسترن کمدی با عنوان «دینگوس مگی خبیث» با بازی فرانک سیناترا تبدیل شد.
مارکسون متولد سال 20 دسامبر 1927 بود. پدرش سردبیر روزنامه و مادرش معلم بودند. او در کالج یونیون و دانشگاه کلمبیا تحصیل کرد و جیمز جویس را از جمله نویسندگانی میدانست که تاثیر بهسزا روی وی گذاشتند.
گفتوگویی منتشر نشده از غلامحسین بنان/ موسیقی ما ادبیات ماست
صدای غلامحسین بنان از سال ۱۳۲۱، از رادیو به گوش مردم ایران رسید و این آغازی بود برای معرفی یکی از ماندگارترین خوانندگان موسیقی سنتی در ایران. در همین زمان استاد روحالله خالقی او را در ارکستر انجمن موسیقی شرکت داد. در طول فعالیت هنری خود، حدود 350 آهنگ اجرا کرد. یکی از ویژگیهای صدای او زیر و بمها و تحریرهای او بود.
در سال ۱۳۳۲ به پیشنهاد مرحوم خالقی به اداره کل هنرهای زیبای کشور منتقل و به سمت استاد آواز هنرستان موسیقی ملی به کار مشغول شد. در سال ۱۳۳۴ هم رئیس شورای موسیقی رادیو شد. از ماندگارترین ترانههای بنان میتوان به «آهنگ آذربایجان»، «آمدی جانم به قربانت»، «یار رمیده» و «الهه ناز» اشاره کرد. گفتوگویی که در ادامه میخوانید مربوط است به سال 1354 زمانی که استاد از رادیو قهر کرده بود. برنامهسازان برنامه «گلچین رادیو» از رادیو ایران به خانهاش میروند به مناسبت سالگرد تاسیس رادیو هم که شده او را به گفتوگو دعوت میکنند.
بنان درباره ورود به دنیای موسیقی میگوید: «من از بچگی در خانوادهام ساز و موسیقی بود و همیشه یادم هست در خانه پیانو داشتیم، ارگ داشتیم و خواهرهای من هم ساز میزدند. از همان دوران ذوق پیدا کردم و کار با اساتید قدیمی را شروع کردم البته یواشکی و از ترس پدرم درس هم میخواندم بعد یواش یواش معلمان جدید پیدا میکردم و از هر کدام چیزی یاد میگرفتم یا از قدما چیزی گوش میکردم و به من توضیح میدادند که اسمش چیست و...و بالاخره در یک تصادفی برخوردم به آقای کلنل وزیری و روح الله خالقی. این بود که یک مدتی در انجمن موسیقی ملی و هنرستان موسیقی ملی بودم که آقای کلنل وزیری و آقای خالقی هم آنجا بودند. بعد از شهریور 1320 و دیرتر از هم دورهای هایم به روی صحنه آمدم چون مدتی خوزستان بودم، بعد شروع کردم به کار کردن در رادیو.»
- راجع به رادیو و قبل از رادیو برایمان بگویید؟
من قبل از رادیو فعالیت داشتم اما رادیو نبود. برای دوستان در بعضی جلسات خصوصی برای اینکه تمرینی داشته باشم، میخواندم تا اینکه شهریور 20 وقتی رادیو افتتاح شد وارد اینکار شدم البته آن زمان من ماموریت خوزستان را داشتم. سال 1319 رادیو افتتاح شد اما من 9 ماه دیرتر از آقایان به رادیو آمدم.
اولین مرد خوانندهای که به رادیو آمد «ادیب خوانساری» بود که مورد احترام من هستند و خواهد بود و بعد هم «عبدالعلی وزیری» آمد و بعد از آن خانم روحبخش و خانم قمرملوک وزیری و خانم ملوک ضرابی که مثل همین الان به صورت افتخاری در اعیاد در رادیو شرکت میکرد. عرض کردم به خاطر ماموریتی که در خوزستان داشتم کار در رادیو را دیرتر شروع کردم و در آن زمان استاد ادیب خوانساری که من هم به خودشان و هم به کار و سبکشان علاقه دارم بسیار با قدرت حضور داشتند. از هم نسل های خودم هم قوامی به لحاظ صدا و کار قدرت فوق العادهای آن زمان داشت. ماموریتم که تمام شد و به تهران آمدم. آقای وزیری، رییس اداره کل هنرستان موسیقی آن زمان از من دعوت کرد که به رادیو بیایم و من هم این دعوت را قبول کردم. هرگز یادم نمیرود اولین حقوقم به عنوان یک خواننده درجه یک 100 تومان بود. من ابتدا در کنسرت مرحوم سنجری بزرگ، پدر حشمت سنجری فعالیت میکردم و بعد از آن که متوجه شدم در ارکستر باید چه کارهایی انجام دهم، پیش مرحوم آقای خالقی رفتم و در ارکستر ایشان فعالیت میکردم تا اینکه ایشان فوت کردند. آقای خالقی حق بزرگی بر گردن من دارند چون من شهرتم را مدیون آقای خالقی هستم.
- اولین ترانهای که خواندید چی بود؟
اولین ترانه را در اصفهان خواندم و الان اسمش خاطرم نیست، خانم ملوک ضرابی ابتدا این ترانه را خوانده بود و بعد از من خواستند به صورت آزمایشی آن را بخوانم و من هم آن را خواندم. هیچ یادم نمیآید چی بود ولی فکر میکنم مال آقای سنجری بود.
- معروفترین ترانهای که شما اجرا کردید و در گذشته شنوندهها آن را میخواستند و الان نیز آن را میخواهند آهنگی به نام «الهه ناز» و برای آقای محسنی است.
آقای اکبر محسنی خیلی با من رفیق است و همیشه با هم در ارکستر همکار بودیم. یک روز به من گفتند آقای بنان من این آهنگ را به یکی دو تا خانم دادم خواندند اما لانسه نشده و پولی هم از آن در نیامده، این را خواهش میکنم تو بخوان! من خواندم و پولی گرفتیم.(با خنده)
- چه سالی آن را اجرا کردید؟
17 - 18 سال قبل.
- آهنگ دیگری هست برای مرحوم مرتضی محجوبی به نام «من از روز ازل...» شما اول آن را اجرا کردید یا کسی دیگر؟ چه طور شد اینکار تقسیم شد؟
در جاهای دیگر یک آهنگ را افراد مختلف اجرا میکنند اما اینجا بعضیها فکر میکنند آهنگی که من خواندم را نباید کس دیگری بخواند در حالی که باید بخواند، هر کس یک بویی میدهد و هرکس یک جور دیگر آهنگ را در میآورد. این بود که یکی از خوانندهها به پیرنیا گفت من از این آهنگ خوشم میآید و پیرنیا گفت ببینید بنان موافقت میکند و من هم گفتم هر آهنگی من خواندم و ایشان دلش خواست، بخواند. شعر اینکار برای رهیری معیری است که از رفقای خوب و وارسته من بود.
- هیچ خاطره قشنگی از دوران فعالیتتان در رادیو دارید؟
یک زمانی من جوان و شلوغ بودم؛ فرض کنید که فردا در رادیو اجرا داشتیم و یکی از رفقا میگفت بیا تا کرج برویم و برگردیم. ما رفتیم و بالاتر و بالاتر، سر از رشت درآوردیم! شب هم ماندیم فردا با عجله آمدیم، نفسم بند آمده بود و همسرم هم خبر نداشت من رفتم و چرا شب نیامدم همینکه داشتم شروع به خواندن میکردم و چشمم به اتاق فرمان افتاد، دیدم همسرم آنجا ایستاده است و من شعر را عوضی خواندم! باید می گفتم «به تماشای درخت و چمنش حاجت نیست...هر که در خانه چو تو سرو روانی دارد» گفتم «چمن درخت...درخت چمن». همه اپراتورها خندهشان گرفته بود.
- از آهنگسازان زمان شما چه کسانی در اوج بودند؟
مرتضی محبوبی در درجه اعلا بود و بعد مرحوم خالقی و فرقش هم این بود که آهنگهایی که آقای خالقی میساخت، هارمونی هم همراه کار بود و اینکارها را خودش میکرد و به یک عدهای هم هارمونی کردن را یاد داد و امروز هم به غیر از جواد معروفی و علی تجویدی اکثرا آهنگسازها هارمونی آهنگ هایشان را خودشان نمینویسند.
گمان نمیکنم کسی طراحی آقای علی تجویدی را در آهنگ ساختن داشته باشد. در کنار اینکه صدایش نیز خوب است و خوب ترانه میسازد. خاطرم هست مرحوم رهی معیری به او میگفت تو خودت که آنقدر خوب ترانه میسازی شعرش را هم خودت بگو، ولی تجویدی میگفت نه من ممکن است شکست بخورم و بگویند چرا آهنگساز خودش ترانه ساخت. این بود که خواهش می کرد رهی معیری برایش اینکار را انجام دهد. تجویدی آهنگ خیلی خوبی نیز برای من ساخت به نام «مرا عاشقی شیدا...» بهترین آهنگی بود که خواندم و خود تجویدی هم وقتی این نوار تمام شد آن را روی سرش گذاشت و آن را بوسید. واقعا مرد حق شناسی است.
- در مورد کلاسهایی که داشتین و شاگردهای که تربیت کردین کمی توضیح بدید؟
کلاسهایی که برای مدرسه هنرستان عالی موسیقی بود، یک بحث دیگری داشت؛ رسمی بود، مثل همه مدارس سر یک ساعتی میآمدن و سر ساعت ساعت چهار که زنگ میخورد میرفتند منزل؛ هم خانم بودند و هم آقا... از شاگردهایی هم آقای ابراهیمی هستن که الان در هنرهای زیبا سه تار و تار می زنند. ایشان صدای خوبی دارد که کارش را رهاکرد و رفت سراغ سه تار و بعد هم کلا رها کرد. شاگردهای زیادی بودند که باهاشان کار کردم که متاسفانه خیلی هاشان رها کردند و رفتند و در رادیو نماندند.
- در مورد موسیقی ایرانی، آواز خواندن، در مورد کار جوانها و در مورد کار افرادی که در زمینه موسیقی کلاسیک ایرانی دارند، فعالیت میکنند صحبتی دارید؟
عرض کنم حضورتان موسیقی ما زبان ماست، ادبیات ماست. این را باید حفظ کنیم البته با متدهایی که با موسیقی علمی کمی تطبیق داشته باشد. یعنی باید بهترش کنیم و از این حالت یکنواختی و حزن و غم کمی خارجش سازیم. راه دیگری هم نیست برای اینکه ما دیدیم و شنیدیم اروپاییان که در موسیقی اصیل هستند نه این هایی که برای کوچه بازارشان کار میکنند، آنها عقیده دارند که ریشه موسیقیشان، ریشه موسیقی ماست و موسیقی شان از موسیقی ما سرچشمه گرفته است ولی آنها کار کردند و فعالیت کردند وما کار نکردیم؛ آنها موسیقی خود را حفظ کردند و ما نکردیم.
- آقای بنان من فکر نمیکنم شما تا به حال کار بد ضبط کرده باشید چون تمام کارهای شما زیبا و شنیدنی است اما به نظر خودتان بهترین کار شما کدام کار بوده است؟
والا قدیم قبل از اینکه من در رادیو باشم وقتی در کنسرت ها بودم، کنسرتهای انجمن موسیقی و آهنگ های خیلی خوبی از آقای وزیری خواندم ولی اخیرا کارهایی که خیلی دوست داشتم که در رادیو دیگر عرضه شد و آن زمان نبود، یکی کار آقای وزیری بود؛ «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا...» یکی هم آهنگی در سهگاه برای آقای تجویدی است که خیلی دوستش دارم و البته خودشان هم خیلی دوست دارم؛ «مرا عاشقی شیدا مست و بی پروا تو کردی / مرا عاقبت رسوا فارغ از دنیا تو کردی...»
دلیل ليلا حاتمي برای انصراف از بازی در نمایش "منهای دو"
پس از انصراف ليلا حاتمي، پگاه آهنگراني جايگزين او در اين نمايش شد.
وضعیت جسمی فهیمه راستکار مساعد نیست
خبرنگاران در سینما آزادی رایگان فیلم میبینند
پایگاه خبری حوزه هنری اعلام کرد تسهیلاتی ویژه برای خبرنگاران در سینما آزادی فراهم شده و آنها میتوانند روزهای چهارشنبه فیلمهای روی پرده سینما آزادی را رایگان ببینند.
مسئولان برگزاری مجموعه نشست سینما فردا نیز یکروز در ماه برنامهای برای نمایش و نقد و بررسی فیلمهای کوتاه در سینما آزادی برگزار میکنند که از طریق حوزه هنری درباره آن اطلاعرسانی میشود.
در دوره تازه طبقه هشتم سینما آزادی به بخش نگارخانه اختصاص دارد که آثار هنری مختلفی را به نمایش میگذارد و علاقمندان به هنر میتوانند با حضور در این سینما علاوه بر دیدن فیلم از آثار هنری بازدید کنند.
رابرت دنیرو و امیر کاستاریکا مهمانان ویژه جشنواره تائورمینا
بر اساس نام های اعلام شده در نشست مطبوعاتی برگزار کنندگان جشنواره در روز دوشنبه ، این دوره از جشنواره تائورمینا را می توان غنی ترین دوره به لحاظ کیفیت و اعتیار آثار حاضر در جشنواره دانست.
" داستان اسباب بازی 3" انیمیشن سه بعدی جدید دیزنی / پیکسار به کارگردانی لی آنکریچ به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره برگزیده شده است.این فیلم در محوطه باز مکان تاریخی تئاتر یونانی جزیره سیسیل به نمایش در می آید.به گفته دبورا یانگ دبیر جشنواره این نخستین نمایش یک فیلم سه بعدی در فضای باز در جهان است.یانگ ادامه داد: تکنیسین های پیکسار هم اکنون مشغول آماده سازی محل برای نمایش فیلم هستند که این عملیات نزدیک به 100 هزار دلار هزینه در بر دارد.بیش از سه هزار نفر می توانند در این نمایش شرکت کنند.
" جادوی روی کاغذ" ساخته آلفونسو آرائو دیگر فیلم حاضر در جشنواره امسال تائورمیناست که در بخش خارج از مسابقه به نمایش در می آید.از جمله دیگر آثار قابل ذکر حاضر در این دوره می توان به فیلم علمی – تخیلی " هیولا ها" ساخته گرت ادواردز و "مرگ در تشییع جنازه" به کارگردانی نیل لابیوت اشاره کرد.
در بخش مسابقه فیلم های مدیترانه فیلم هایی چون " 18 پرس غذا" به کارگردانی خورخه کویرا از اسپانیا و کمدی " زندگی" نخستین ساخته جان فرانچسکو لاتزوتی از ایتالیا حضور دارند.
فیلم های " دایره" به کارگردانی نواف الجناحی فیلمساز اماراتی و فیلم برزیلی " دود در چشمت می رود" اثر آنا مویلرت نیز در بخش مسابقه بین الملل شرکت می کنند. در طول ایام جشنواره دنیرو و کاستاریکا کارگاه های آموزشی بازیگری و کارگردانی برگزار می کنند. جشنواره تائورمینا از 12 تا 18 ژوئن (22 تا 28 خرداد) در جزیره سیسیل ایتالیا برگزار می شود.
صدرنشینی "شرک" در هفته کم رونق اکران آمریکا و کانادا
به گزارش ورایتی، در حالی که این هفته چند فیلم جدید وارد چرخه اکران شده اند اما "شرک جاودانی" با فروشی معمولی همچنان در صدر قرار دارد.
جایگاه دوم جدول فروش این هفته در اختیار یک فیلم کمدی با عنوان "او را به یونان ببر" قرار داشت که در نخستین هفته اکران 6/17 میلیون دلار فروش داشت.
"قاتل ها" سومین فیلم جدول فروش است که با فروش 1/15 میلیون دلاری جایگاه سوم را در اختیار دارد. "شاهزاده پارسی: غبار زمان" در دومین هفته اکران 5/14 میلیون دلار فروخت و جایگاه سوم را به خود اختصاص داد.
رتبه پنجم جدول در اختیار قسمت دوم فیلم " جنسیت و شهر " قرار دارد که در دومین هفته اکران 14 میلیون دلار فروش داشت. "مرد آهنین 2" در پنجمین هفته اکران 9/7 میلیون دلار فروخت و به رتبه هفتم جدول فروش نزول کرد در حالی که "رابین هود" با 3/5 میلیون دلار فروش در چهارمین هفته اکران در جای نهم قرار دارد.
صدرنشینی "شرک" در هفته کم رونق اکران آمریکا و کانادا
به گزارش ورایتی، در حالی که این هفته چند فیلم جدید وارد چرخه اکران شده اند اما "شرک جاودانی" با فروشی معمولی همچنان در صدر قرار دارد.
جایگاه دوم جدول فروش این هفته در اختیار یک فیلم کمدی با عنوان "او را به یونان ببر" قرار داشت که در نخستین هفته اکران 6/17 میلیون دلار فروش داشت.
"قاتل ها" سومین فیلم جدول فروش است که با فروش 1/15 میلیون دلاری جایگاه سوم را در اختیار دارد. "شاهزاده پارسی: غبار زمان" در دومین هفته اکران 5/14 میلیون دلار فروخت و جایگاه سوم را به خود اختصاص داد.
رتبه پنجم جدول در اختیار قسمت دوم فیلم " جنسیت و شهر " قرار دارد که در دومین هفته اکران 14 میلیون دلار فروش داشت. "مرد آهنین 2" در پنجمین هفته اکران 9/7 میلیون دلار فروخت و به رتبه هفتم جدول فروش نزول کرد در حالی که "رابین هود" با 3/5 میلیون دلار فروش در چهارمین هفته اکران در جای نهم قرار دارد.
درآمد 5 فیلم در سینماهای تهران
فیلم "دموکراسی تو روز روشن" که محمدرضا گلزار، نیکی کریمی، حمید فرخ نژاد، محمدرضا فروتن، نیوشا ضیغمی در آن بازی کردهاند تاکنون با وجود 23 روز نمایش در سینماهای تهران به فروش 435 میلیون تومانی دست پیدا کرده است.
"شیر و عسل" ساخته آرش معیریان که در گروه سینمایی عصر جدید اکران عمومی شده است و 19 خرداد ماه "کیفر" حسن فتحی جایگزین آن می شود در سینماهای تهران تواسته 317 میلین تومان فروش کند. در این فیلم پوریا پورسرخ، مهران غفوریان، افسانه پاکرو و... بازی کردهاند.
"طلا و مس" تازهترین فیلم همایون اسعدیان است که در آن نگار جواهریان، جواد عزتی، بهروز شعیبی و... بازی کردهاند و با وجود 23 روز نمایش در تهران به فروش 282 میلیون تومانی دست پیدا کرده است.
"ازدواج در وقت اضافه" ساخته سعید سهیلی است که در گروه سینمایی قدس با بازی ماهایا پطرسیان، علی صادقی، جمشید هاشمپور، مجید صالحی و... روی پرده رفته است. این فیلم 95 میلیون تومان فروش کرده است.
"دختران" به کارگردانی قاسم جعفری نیز در سینماهای تهران به فروش 60 میلیون تومانی دست پیدا کرده است. در این فیلم شیدا خلیق، صوفیا دژاکام، شهرزاد جعفی و... بازی کردهاند.
از 23 خرداد نمایش "نبرد و مدهآ" در تماشاخانه ایرانشهر
نمایش "نبرد و مدهآ" نوشته هاینریش مولنر با کارگردانی قطبالدین صادقی که قرار بود از این هفته در تماشاخانه ایرانشهر به صحنه رود از یکشنبه 23 خردادماه اجرای عمومی خود را در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر آغاز میکند. نمایش "نبرد و مدهآ" در دو اپیزود به صحنه میرود.
در اپیزود "نبرد" به پنج صحنه از حکومت و زندگی هیتلر در آلمان پرداخته میشود و اپیزود "مدهآ" با شیوهای مدرن نسبت به "مدهآ" اثر سوفوکل نوشته شده است. رویا بختیاری و رهام مخدومی از جمله بازیگران این اثر نمایشی هستند. صادقی این نمایش را در بخش اساتید سیزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران به صحنه برد.
قطبالدین صادقی سال 87 نمایش "باغ شکرپاره" را در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه برد.
"اخراجیها 3" شهریورماه کلید میخورد
دهنمکی در این باره گفت: پیشتولید بخش سوم "اخراجیها" را اول تیرماه شروع میکنیم و برای آن دو ماه زمان برنامهریزی کردهایم، فیلمبرداری شهریورماه و پس از پایان ماه رمضان شروع میشود. در آخرین مراحل بازنویسی فیلمنامه هستم و به زودی نسخه نهایی آماده میشود. تینا پاکروان به عنوان مدیر تولید با این پروژه همکاری میکند و محمدرضا شریفینیا یکی از بازیگران نقشهای اصلی فیلم است. به دلیل انتشار نسخه قاچاق "اخراجیها" تصمیم گرفتم در قصه و روند شکلگیری آن تغییرهایی بدهم و متناسب با این تغییرها تعدادی از بازیگرهای قبلی در این پروژه هستند و تعدادی بازیگر جدید به فیلم اضافه میشوند.
مسعود دهنمکی فیلمهای "اخراجیها" را در کارنامه دارد.
نمایش "کالیگولا" در استونی و فنلاند به صحنه میرود
همایون غنیزاده درباره اجراهای نمایش "کالیگولا" در کشورهای خارجی گفت: پس از اجرایی که در بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر داشتیم به برخی کشورهای خارجی دعوت شدیم. اولین اجرای خارجی نمایش "کالیگولا" شهریورماه امسال در کشور استونی است. در این کشور جشنواره تئاتری به صورت داخلی برگزار میشود و نمایش "کالیگولا" تنها نمایش خارجی آن است.
کارگردان نمایش "کالیگولا" درباره تعداد اجراهای نمایش در کشورهای استونی و فنلاند افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده قرار است نمایش را در شهرهای مختلف کشور استونی اجرا کنیم. طبق دعوت انجام شده "کالیگولا" در کشور فنلاند نیز اجرا خواهد شد. البته هنوز برنامه دقیق اجراها در فنلاند قطعی نشده است.
نمایش "کالیگولا" از یکشنبه 16 خردادماه در تالار شماره یک تماشاخانه ایرانشهر به صحنه رفته و تا تیرماه به اجراهای خود در این تالار ادامه میدهد. رامبد جوان، صابر ابر، فرزین صابونی، رضا بهبودی، محسن حسینی، سعید چنگیزیان، داریوش موفق، مهدی کوشکی، رامین سیاردشتی، حمید لطیفی، فرشید شایسته و هنگامه قاضیانی بازیگران این نمایش هستند.
ماهیان و رازانی به "بوف کور" انصاری پیوستند
آزاده انصاری در این باره گفت: گروه بازیگری نمایش عروسکی "بوف کور" نوشته نادر برهانیمرند مشخص شدند و قرار است افسانه ماهیان، سینا رازانی، داریوش فائزی و رامین سیاردشتی در این نمایش به ایفای نقش میپردازند. فرزانه عاقلی و مرضیه ایمانخانی عروسک گردانان این نمایش هستند و فرناز بهزادی طراحی لباس و عروسکها و سهیلا باجلان ساخت عروسکهای "بوف کور" را بر عهده دارند.
کارگردان نمایش عروسکی "بوف کور" درباره داستان نمایش و نحوه حضور در جشنواره سیزدهم تئاتر عروسکی افزود: تغییرات زیادی در داستان "بوف کور" برای اجرای عروسکی آن ایجاد کردهایم و به نوعی از این داستان وارد زندگی شخصی صادق هدایت میشویم. گویا جشنواره عروسکی امسال به صورت رقابتی برگزار نخواهد شد و آثار در جشنواره تنها اجرا میشوند.
آزاده انصاری نمایش "ماکاندو" را سال 87 در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر به صحنه برد. این نمایش در جشنواره دوازدهم تئاتر عروسکی جایزه بزرگ هیئت داوران را از آن خود کرد و در جشنواره مختلف بینالمللی نیز به صحنه رفت. "ماکاندو" به تازگی در جشنواره تئاتر فنلاند به صحنه رفت و مورد تقدیر قرار گرفت.
"یک حبه قند" در یزد و تهران مقابل دوربین میرود
در این فیلم رضا کیانیان، مریلا زارعی، اصغر همت، فرهاد اصلانی، هدایت هاشمی، سعید پور صمیمی، شمسی فضل الهی، نگار عابدی، نگار جواهریان، ریما رامین فر، سهیلا رضوی و... ایفای نقش میکنند و داستان آن درباره خانوادهای است که برای عروسی یکی از فرزندان دور هم جمع میشوند.
"یک حبه قند" از تولیدات حوزه هنری است. تا کنون حضور حمید خضوعی ابیانه مدیر فیلمبرداری، محسن شاه ابراهیمی مدیر هنری، حسن حسندوست تدوینگر، بهمن اردلان صدابردار و سعید ملکان طراح گریم در این پروژه قطعی شده است.
رضا میرکریمی فیلمهای "کودک و سرباز"، "اینجا چراغی روشن است"، "خیلی دور، خیلی نزدیک" و... را کارگردانی کرده است.
رهنما در "ورود زندهها ممنوع" بازی میکند
مزدآبادی در این باره گفت: فیلمبرداری فیلم سینمایی "ورود زندهها ممنوع" از پنجم تیر ماه در تهران آغاز میشود. تاکنون حضور بهاره رهنما، علی صادقی و مجید صالحی در این فیلم سینمایی قطعی شده است. به زودی بازیگران دیگری نیز به این پروژه سینمایی اضافه میشوند. تهیه کننده "ورود زندهها ممنوع" علیرضا قاسم خان است و حسین ملکی مدیر فیلمبرداری، مجتبی برهانیزاده صدابردار، دستیار اول کارگردان حبیب قلی زاده، طراح صحنه و لباس اصغر نژاد ایمانی، طراح گریم بابک شعاعی و سعید کریمی سرمایه گذار این فیلم سینمایی هستند.
طرح اولیه فیلم سینمایی "ورود زندهها ممنوع" متعلق به مزدآبادی و زهرا خمسه است و علیرضا مسعودی با مشاوره محسن تنابنده فیلمنامه را نوشتهاند. این فیلم روایت زندگی دو جوان نعشکش است که در قبرستان کار میکنند و با ماجراهای مختلف روبرو میشوند.
جواد مزدآبادی تاکنون فیلم سینمایی "طاووسهای بیپر"، فیلمهای تلویزیونی "گره کور"، "چاه دیو" و مجموعه "خونمردگی" را کارگردانی کرده است.
اختتامیه جشنواره ترانسیلوانیا صحنه اعتراض سینماگران رومانی
به گزارش ورایتی در جریان مراسم اختتامیه نهمین دوره جشنواره فیلم ترانسیلوانیا که در شهر کلوژ رومانی برگزار شد ، برندگان جوایز گوناگون هنگام دریافت جایزه و حضور روی صحنه نسبت به تصویب و اجرای قانون جدید معترض شدند.
ماه گذشته قوانین تازه ای در مناسبات سینمای رومانی تصویب شد که بر اساس آن منتقدین سینما از حلقه مشورتی فیلمنامه نویسان و کارگردانان حذف شدند و مقامات فرهنگی محلی اختیارات بیشتری در زمینه تصویب فیلمنامه و مجوز ساخت و اکران فیلم ها پیدا خواهند کرد.
در آغاز مراسم تودور گئورگیو مدیر جشنواره از همه سینماگران حاضر در اختتامیه که فکر می کنند قوانین جدید سینمای رومانی را 15 سال به عقب می برد خواست تا به طور دسته جمعی روی صحنه بیایند.سپس طوماری تهیه شده و به امضای معترضان رسید که بر اساس آن سینماگران خواستار شفافیت دولت در برخورد با موضوع سینما و حمایت از فیلمسازان نسل جوان این کشور شده و از منتقدین ، سینماگران و پخش کنندگان جهانی در خواست حمایت کردند.
پیتر نتزر کارگردان فیلم " مدال افتخار" که نگاهی به موضوع سیاست و اخلاق در دوره جنگ سرد می اندازد برنده جایزه بهترین کارگردانی جشنواره شد و جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره نیز به ویکتور ربنگیوک کارگردان این فیلم اهدا شد.
فیلم تایلندی " تاریخ دنیای خاکی " ساخته آنوچا سوویچاکورتپونگ نیزجایزه بهترین فیلم را دریافت کرد.
پنج فیلم مستند در جشنواره "پیامی به بشریت" حضور دارند
بیستمین دوره جشنواره بینالمللی پیامی به بشریت طی روزهای 24 تا 31 تیرماه 1389 در شهر سنپترزبورگ روسیه برگزار خواهدشد و پنج فیلم مستند "رویاهای فراموش شده" مهدی نادری، "کلید" محسن خانجهانی، "زیستن" محمود کیانیفلاورجانی"، "وایو" حسن نقاشی و فاطمه مشهدیمهدی و "راند 205" حامد خسروی از تولیدات این مرکز، در بخش ویژه مرور فیلمهای ایرانی جشنواره روی پرده می روند. اسامی فیلمهای بخش مسابقه بینالملل جشنواره پیامی به بشریت نیز تا پایان خردادماه اعلام خواهد شد و انتظار میرود که سینمای مستند ایران هم یک نماینده در بخش رقابتی این دوره از جشنواره داشته باشد.
ثبتنام اینترنتی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران آغاز شد
این جشنواره توسط انجمن سینمای جوانان ایران و با همکاری مؤسسه امور جشنوارهها به منظور ارزیابی و معرفی بهترین تولیدات یک ساله فیلم کوتاه ایران و سایر کشورهای جهان به اجرا درمیآید.
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در دو بخش اصلی سینمای ملی و سینمای بینالملل برگزار میشود. بخش سینمای ملی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران شامل مسابقه ملی، پرتوی ایمان، چشم انداز سرزمین زیبای ما، چراغ راه و بخش جنبی میباشد و بخش مسابقه بینالملل شامل مسابقه بینالملل، مسابقه آسیا (جلوهگاه شرق) و جهان اسلام است.
بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران از 28 آبان تا 3 آذر ماه سالجاری برگزار میشود.
مراسم بزرگداشت معصومه سیحون در خانه هنرمندان
در این مراسم که به کوشش انجمن نقاشان ایران و گالری سیحون برگزار میشود، آیدین آغداشلو، جواد مجابی، پرویز کلانتری و عباس مشهدی زاده به سخنرانی می پردازند.
این سخنرانیها که پیرامون نقش مرحومه سیحون در نگارخانه داری نوین ایرانی است، با پخش فیلم و عکسهای مستند جوانب
مختلف زندگی او بررسی میشود.
مرحومه معصومه سیحون، بانوی هنرمند ایرانی با افتتاح نگارخانه خود در سال 1335 جزو اولین نگارخانه داران ایرانی بود که مجموعهای از هنرمندان نامی امروز را برای اولین بار به جامعه هنری معرفی کرد و آغازگر فروش آثار هنری در آن سالها بود.
این مراسم روز چهارشنبه 19 خرداد از ساعت 17 الی 20 در تالار بتهوون خانه هنرمندان برگزار میشود.
برگزیدگان اولین دوسالانه خوشنویسی معرفی میشوند
محمدحسین شفیعیها، مدیر اداره ارشاد قزوین و دبیر اولین دوسالانه خوشنویسی در مورد برگزاری مراسم اختتامیه گفت: این مراسم ساعت 10:30 صبح امروز، 18 خرداد با حضور وزیر ارشاد و سایر مسئولان در تالار شهید رجایی اداره تربیت معلم برگزار میشود.
او در مورد تعداد نفرات برگزیده ابراز داشت: در هریک از پنج رشته نستعلیق، شکسته نستعلیق، گزایشهای نوین (نقاشی خط)، نسخ و ثلث سه نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدهاند که به ترتیب 10، 7 و 5 سکه دریافت میکنند. تعدادی را هم به عنوان افراد شایسته تقدیر معرفی میکنیم که با یک سکه از آنها تجلیل میشود.
شفیعیها با بیان اینکه سه داور خارجی از ترکیه برای حضور در مراسم اختتامیه به ایران آمدهاند، اظهار داشت: خوشنویسان ترک بیشتر در حوزه ثلث فعالیت میکنند و با نسعلیق که از هنرهای اصیل ما محسوب میشود، آشنایی ندارند. با اینحال بعد از دیدن
آثار، برگزاری دوسالانه را مثبت دیده بودند. امیدواریم بتوانیم ارتباطهایی با جشنوارههای خوشنویسی کشورهای دیگر مانند ترکیه برقرار و از این طریق دوسالانه و هنرمندان خودمان را به دنیا معرفی کنیم. هنرمندان ما در رشته نستعلیق حرف اول را در جهان میزنند ولی تا به حال در جشنوارههای جهانی حضور فعالی نداشتهاند که از این پس چنین اتفاقهایی باید بیشتر روی دهد.
دبیر اولین دوسالانه خوشنویسی همچنین گفت که درحال رایزنی با استانهای دیگر برای نمایش آثار دوسالانه هستند.
اولین دوسالانه خوشنویسی از 23 اردیبهشت در سرای سعدالسلطنه قزوین آغاز به کار کرد.
"دلم میخواد محکم بزنم تو گوش اتللو" در تماشاخانه ایرانشهر
او درباره گروه بازیگری نمایش افزود: در حال حاضر صحبتهای اولیهای را با چند بازیگر برای حضور انجام دادهام. پانتهآ بهرام، سهراب سلیمی، پرستو کرمی و سینا رازانی گزینههای جدی برای ایفای نقش در نمایش "دلم میخواد محکم بزنم تو گوش اتللو" هستند. البته احتمال دارد که من نیز در جمع بازیگران نمایش حضور داشته باشم. عوامل دیگر این اثر نمایشی همگی از اعضاء گروه تئاتر "پژواک" هستند.
مسعود موسوی نمایش "شمشیرهای ژنرال" را در بخش چشمانداز بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به صحنه برد.
"آشپزباشی" به جشنواره رم میرود
"آشپزباشی" در بخش مسابقه سریالهای تلویزیونی به نمایش درخواهد آمد. این دومین حضور سریالهای ایرانی در این جشنواره است. قبلاً مجموعه "زیر تیغ" ضمن شرکت در این جشنواره موفق به کسب جایزه بهترین سریال و بهترین بازیگر مرد ( پرویز پرستویی) شد.
تقدیر از کیارستمی در جشنواره مونیخ
به گزارش هالیوود ریپورتر در جریان بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم مونیخ که سه هفته دیگر در این شهر بزرگ آلمان برگزار می شود عباس کیارستمی سینماگر نامدار ایرانی و مدس میکلسن بازیگر دانمارکی جایزه ویژه دستاورد یک عمر فعالیت هنری را دریافت می کنند.
به همین مناسبت شش فیلم از آثار کیارستمی از جمله آخرین فیلمش " کپی برابر اصل" که ماه گذشته در جشنواره کن به نمایش در آمد و با ستایش هایی مواجه شد در بخش مرور آثار این فیلمساز روی پرده می روند.
دو فیلم اخیر مدس میکلسن یعنی " ظهور وال هالا" ساخته فیلمساز دانمارکی نیکلاس ویندینگ رفن و " در" به کارگردانی انو سول آلمانی در برنامه نمایش فیلم های جشنواره مونیخ قرار گرفته اند.
میکلسن دانمارکی که در فیلم " کازینو رویال" نقش شخصیت شریر مقابل جیمز باند را بر عهده داشت در ماه های آینده زمان زیادی را در آلمان می گذراند.او ماه اوت ( مرداد) جلوی دوربین فیلم "سه تفنگدار" به کارگردانی پل اندرسن می رود که در استودیو های معظم بابلزبرگ تولید می شود.سپس بلافاصله نقش اول فیلم " همسر افسر نازی" به کارگردانی بارتلمی گروسمن را بازی می کند. این فیلم پاییز آینده در آلمان و اتریش فیلمبرداری می شود.
بیست و هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مونیخ که از 25 ژوئن تا 3 ژوئیه ( 4 تا 12 تیر) برگزار می شود با نمایش فیلم " من هم" ساخته آلوارو پاستور افتتاح خواهد شد.
شریفینیا نقش اصلی "اخراجیها 3"
فیلمنامه "اخراجیها 3" درباره یکی از شخصیتهای اخراجیها سالها بعد از ایام دفاع مقدس است، فیلمبرداری این فیلم تابستان شروع میشود. مسعود دهنمکی تهیهکننده "اخراجیها 3" است.
محمدرضا شریفینیا فیلمهای سینمایی "دنیا"، "نیمه پنهان"، "تسویه حساب"، "برج مینو"، "پری" و... را در کارنامه دارد.