محمود فرشچیان در مراسم بزرگداشت خاندان تجویدی با اشاره به دوستی خود با این خانواده، هادی تجویدی را پرچمدار و احیاگر نقاشی سنتی ایران دانست.
محمود فرشچیان، استاد نگارگری در مراسم بزرگداشت خاندان تجویدی که عصر روز پنجشنبه ششم خرداد در فرهنگستان هنر برگزار شد گفت: با هرسه استاد این خاندان (هادی، علی اکبر و علی تجویدی) از نزدیک ارتباط داشتم و به همه آنها ارادت دارم. او به رابطه اش با هریک از این افراد اشاره کرد: هادی تجویدی را پرچمدار و احیاگر هنر نقاشی سنتی ایران میدانم. فرشچیان خطاب به علی اکبر تجویدی نیز گفت: تجویدی شاگرد پروری کردی و من را شرمنده خودت کردی تا جایی که با کارهایت من را در این سن و سال مجبور کردی باز هم کار کنم.
این استاد نگارگری که برای شرکت در این مراسم از آمریکا به ایران سفر کرده بود افزود: علی اکبر برایم بسیارعزیز است. ما با یکدیگر درد و دل میکردیم و ساعتها در مورد مسائل و دغدغه هایمان صحبت می کردیم. باور کنید وقتی میخواستم بیایم فکر میکردم با او ملاقات میکنم و تمام زحمت راه بر من هموار میشود اما تجویدی به دلیل کسالت نتوانست در مراسم شرکت کند و من در فرانسه به خدمت او میرسم.
او در مورد دوستی خود با علی تجویدی توضیح داد: من و علی تجویدی با هم در هنرستان آشنا شدیم و چند جلسهای با او همراه بودم و از هنر موسیقیاش لذت بردم. این مرد بزرگ آنقدر دست توانایی داشت که پیدا بود از خانواده بزرگ تجویدی است.
فرشچیان در ادامه اظهار امیدواری کرد که علی اکبر تجویدی هرچه زودتر سلامت خود را بدست آورد و ادامه داد: برای روان پاک و بزرگوار این خاندان طلب مغفرت می کنم. چند شب است که نخوابیدهام و این بیخوابی من را از پای درآورده است. امیدوارم هرچه زودتر علی اکبر تجویدی بهبود یابد.
در بخش دیگری از این مراسم حسین حلیمی، استاد دانشگاه و از دوستان علی اکبر تجویدی به ذکر خاطراتی از این شخصیت پرداخت: کمتر از یکماه قبل او را ملاقات کردم و افسوس میخورم که به خاطر کسالت نتوانست در مراسم شرکت کند تا ما عرض ادب و ارادت خود را نشان دهیم.
حلیمی در مورد فعالیتهای این شخصیت ابراز داشت: قبل از انقلاب در رابطه با هنر ایرانی منابع زیادی نداشتیم. من اولین بار در سال 45 با شخصیت و آثار او آشنا شدم که دبیری دوسالانه های نقاشی را برعهده داشت. در آن سالها کتابهایی که به هنر ایران اختصاص داشته باشد به زبان فارسی وجود نداشت.
این استاد دانشگاه گفت: در سال 45 تجویدی کتاب "نگاهی به هنر ایران" را چاپ کرد. بعد از انقلاب به خاطر نیاز شدید جامعه هنری این کتاب را به یک مدیر انتشاراتی معرفی کردم. حالا می بینم این کتاب در چاپهای متعدد منتشر شده و به عنوان یک نمونه بی نظیر به حساب می آید.
حلیمی در مورد ابعاد شخصیتی تجویدی گفت: با اینکه خودش بیشتر به هنرهای سنتی میپرداخت هیچوقت نسبت به فعالیتهای هنری معاصر منفعل نبود و اعتقاد داشت باید با ذهن باز پذیرای مسائل شد.
همچنین محمدعلی رجبی، نگارگر و دبیر اجرایی همایش بزرگداشت خاندان تجویدی در این مراسم گفت که گروه هنرهای سنتی فرهنگستان هنر برای پاسداشت فرزانگان ایرانی این مراسم را برنامه ریزی کرد. وی از اینکه علی اکبر تجویدی نتوانسته است به ایران باید تا در این مراسم شرکت کند اظهار تاسف کرد.
» ادامه مطلب