كارگاه تئاتر ايران 4 نمايش را در جشنواره تئاتر «آوينيون» اجرا مي‌كند

كارگاه تئاتر ايران با چهار نمايش در جشنواره‌ي تئاتر «آوينيون» حضور دارد. اين كارگاه كه توسط آتيلا پسياني و رضا حداد بنيانگذاري شده با اجراي چهار نمايش «گنگ خوابديده» به كارگرداني آتيلا پسياني، «مكاشفه در باب يك مهماني خاموش» كار رضا حداد، «شهر بدون آسمان» به كارگرداني كيومرث مرادي و «6 دقيقه و 36 كيك تولد» كار سيامك احصايي در جشنواره‌ي تئاتر «آوينيون» حضور خواهد داشت.
اين كارگاه محصولات خود را از هشتم تا سي‌ام جولاي (17 تير تا 8 مردادماه)در اين جشنواره اجرا خواهد كرد و براساس توافقي كه ميان اين كارگاه با مسوولان جشنواره‌ي نامبرده انجام شده، آثار كارگاه تئاتر ايران در سالن تئاتر «گيلگمش» به اجرا در مي‌آيند و اين سالن در طول برگزاري جشنواره تئاتر «آوينيون» در اختيار كارگاه تئاتر ايران است.
هر چهار نمايش در طول برگزاري جشنواره هر شب اجرا خواهند شد و هنرمندان شركت‌كننده براي جمع‌كردن دكور هر نمايش و چيدن صحنه‌ي بعدي نيم ساعت فرصت دارند.
گروه اجرايي اين نمايش‌ها متشكل از چهار كارگردان، هفت بازيگر و يك مجري طرح است. برهمين اساس بازيگراني هم‌چون فاطمه نقوي، ستاره پسياني، خسرو پسياني و ناز شادمان از گروه تئاتر بازي، پانته آ پناهي‌ها، سيامك انصاري و اميد صنعي از گروه تئاتر سايه نقش‌هاي گوناگون هر چهار نمايش را ايفا خواهند كرد. برخي از اين بازيگران در سه نمايش به عنوان بازيگر حضور دارند و در يك نمايش نيز به شكل تكنيسين همكاري مي‌كنند.
گفتني است به جز نمايش «گنگ خوابديده» كه بدون ديالوگ اجرا مي‌شود،سه نمايش ديگر با زيرنويس انگليسي به صحنه خواهند رفت.
هم‌چنين نمايش «گنگ خواب ديده» كه دهمين سال اجراي خود را پشت سر مي‌گذارد، اين بار با حضور ناز شادمان كه به جاي آتيلا پسياني ايفاي نقش مي‌كند به صحنه خواهد رفت. پسياني به دليل تسلط بيشتر بر كارگرداني و نيز حضور در يك كارگاه تئاتري در يونان ، بازي در اين نمايش را به ناز شادمان سپرده است.
گروه تئاتر بازي كه در آغاز بيست‌ودومين سالگرد تاسيس خود اين سفر را انجام مي‌دهد، ممكن است در جشنواره‌ي ايبسن نروژ نيز ديگر نمايش خود «كشتي شيطان» را اجرا كند كه هنوز جزييات اين سفر مشخص نشده است.
هم‌چنين صحبت‌هاي اوليه براي اجراي نمايش «پروفسور بوبوس» در دو جشنواره‌ي استانيسلاوسكي مسكو و همين‌طور در كشور آلمان انجام شده كه جزييات اين سفر‌ها هم هنوز مشخص نشده است.
» ادامه مطلب

مرتضي شايسته خبر داد: با اجراي طرح «از افطار تا سحر» در سينماها امسال هم موافقت شد

مرتضي شايسته اعلام كرد: نيروي انتظامي با اجراي طرح «از افطار تا سحر» براي ماه رمضان امسال موافقت كرد.
رييس اتحاديه تهيه‌كنندگان سينماي ايران اظهار داشت: پيرو جلسه‌اي در 12 ارديبهشت‌ماه با سردار عليپور جانشين محترم فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ و ارسال نامه‌اي در تاريخ 19 ارديبهشت‌ماه، نيروي انتظامي موافقت خود را با اجراي اين طرح اعلام كرد و با دستور كتبي به واحد‌هاي زيرمجموعه خواهان همكاري شدند. درخواست ما شامل فصل تابستان هم مي‌شود و اميدواريم مردم بتوانند تا ساعت يك شب از سالن‌هاي سينما استفاده كنند.
رييس شوراي مركزي اتحاديه تهيه‌كنندگان سينماي ايران هم‌چنين در خصوص نظر اين اتحاديه در خصوص تنظيم جدول اكران توسط اداره كل نظارت و ارزشيابي گفت: بعد از ظهر امروز سه‌شنبه جلسه فوق‌العاده‌اي داريم و در اين خصوص بحث و تبادل نظر مي كنيم.
» ادامه مطلب

جشنواره مونيخ از عباس كيارستمي تقدير كرد

برگزاركنندگان بيست و هشتمين جشنواره فيلم مونيخ،ضمن نمايش فيلم «كپي برابر اصل»، از «عباس كيارستمي»، كارگردان اين فيلم تقدير كردند.
به گزارش سايت رسمي جشنواره بين‌المللي فيلم مونيخ، برگزاركنندگان جشنواره مونيخ امروز بعد از ظهر ضمن نمايش فيلم «كپي برابر اصل»، با اهداء جايزه «سينه‌مريت»، از «عباس كيارستمي» تقدير كردند.
علاوه براين قرار است تا پنج فيلم ديگر از مجموعه آثار كيارستمي شامل «پنج»، «طعم گيلاس»، «زير درختان زيتون»،‌ «ده»، «باد ما را خواهد برد» نيز در جشنواره امسال به نمايش درآيد.
فيلم «كپي برابر اصل»، كمي پيش نيز در بخش مسابقه جشنواره كن به نمايش درآمد و موفق به دريافت جايزه نخل طلاي بهترين بازيگر نقش اول زن شد.
» ادامه مطلب

اثر به سرقت رفته ميكل آنژ در برلين پيدا شد

در يك عمليات مشترك ميان ماموران امنيتي آلمان و اوكراين، يكي از مشهورترين تابلوهاي ميكل آنژ كه دو سال پيش به سرقت رفته بود،‌ در برلين كشف شد. ‌ اين تابلو كه "پريشاني مسيح " يا " بوسه يهودا " نام دارد از جمله آثار هنري ميكل آنژ يا كاراواجريو است كه در فاصله سال‌هاي 1573 تا 1602 نقاشي شده و تا دو سال پيش در موزه هنرهاي شرق و غرب اوديسه اوكراين نگهداري مي‌شده است.
به گفته پليس تاكنون 4 مظنون كه عضو يك باند سرقت بين المللي در برلين بوده و 20 مظنون شريك در دزدي طي عملياتي در اكراين دستگير شدند.
بر اساس گزارش‌هاي پليس، مظنونان از سال 2008 تاكنون به صورت مرتب و به اميد فروش اين اثر به يك مجموعه دار آلماني به صورت مداوم به آلمان مسافرت مي‌كردند.
اين اثر كه به عقيده كارشناسان بيش ار 100 ميليون دلار قيمت دارد در سال 2008 توسط سارقاني كه از پنجره وارد موزه اوديسه اوكراين شده و پس از برداشتن پوشش شيشه‌اي تابلو موفق به سرقت آن شده بودند از موزه خارج شد.
» ادامه مطلب

گيتي خامنه‌اي مجري برنامه زنده «اردي‌بهشت» شد

«گيتي خامنه‌اي‌» به عنوان كارشناس- مجري در برنامه زنده «اردي بهشت» كه هر روز از شبكه چهار سيما پخش مي‌شود حضور مي‌يابد. خامنه از روز پنجشنبه 10 تير ماه در مباحث پيرامون كودك و نظير آن بعنوان كارشناس- مجري در برنامه «اردي بهشت» حضور خواهد يافت.
اولين حضور او در برنامه بحث تعليم و تربيت فرزندان و نقش موثر والدين با حضور ابراهيم ميثاق مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
برنامه «اردي‌بهشت» محصول گروه اجتماعي و اقتصاد شبكه چهار است كه هر روز ساعت 12 به صورت زنده پخش مي‌شود و مباحثي چون مشكلات زنان، خانواده، كارآفريني و غيره با حضور كارشناسان مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
» ادامه مطلب

اولین عکس‌ها از فیلم «شب و قسم به دلتنگي» رسول صدر عاملی





» ادامه مطلب

عکس‌های سعید پورصمیمی در تله فیلم "بوی خاک، عطر گلاب"






» ادامه مطلب

پورصمیمی در تله فیلم فلورا سام

فیلم تلویزیونی "بوی خاک، عطر گلاب" به نویسندگی و کارگردانی فلورا سام برای شبکه یک آماده می‌شود. این تله فیلم به تهیه‌کنندگی مجید اوجی تهیه می‌شود و به زودی برای پخش به شبکه یک تحویل داده می‌شود. در فیلم تلویزیونی "بوی خاک، عطر گلاب" سعید پورصمیمی، پروانه معصومی، مصطفی طاری، سمیرا سیاح و مهدی صبایی به ایفای نقش پرداختند.
در خلاصه داستان این تله فیلم آمده است: پیرمردی به نام یوسف که در یکی از شهرستانها به همراه دختر، نوه و دامادش زندگی می‌کند به خاطر انتقالی دامادش به تهران مجبور به ترک دیار و دوستان خود می‌شود. او که عادت به زندگی در تهران را ندارد دچار مشکلات و دلتنگی‌هایی می‌شود.
عوامل فیلم "بوی خاک، عطر گلاب" عبارتند از برنامه‌ریز و دستیار اول کارگردان: آلاله هاشمی، منشی صحنه: آسیه معصومی‌زاده، عکاس: فریال اوجی، مدیر تصویر برداری: اسفندیار شهیدی، صدابردار: امیر حسین رسولی، طراح گریم: رضا رادمنش، طراح صحنه و لباس: حامد دباغ تفرشی، تدوین: روزبه کلباسی، موسیقی: امید کرامتی عالی، مدیر تولید: عباس دقاقی و مجری طرح: شرکت باران فیلم.
مجید اوجی مجموعه تلویزیونی "تا رهایی" را بر مبنای فیلمنامه فلورا سام و کارگردانی حسین تبریزی آماده پخش از شبکه یک دارد. وی تاکنون مجموعه‌های تلویزیونی "روزهای زندگی"، "همسایه‌ها"، "ماه عسل"، "نشانی"، "شبی از شب‌ها"، "مشق عشق" و ... را تهیه کرده است.
» ادامه مطلب

وودی آلن"رز ارغوانی قاهره" را بهترین فیلم خود دانست

وودی آلن در یک گفتگوی مطبوعاتی "رز ارغوانی قاهره" را بهترین فیلم دوران کارگردانی خود معرفی کرد.
به گزارش امپایر آنلاین وودی آلن در گفت و گو با روزنامه تایمزدرباره مسائل مختلفی چون پا به سن گذاشتن ، انتخاب بازیگر و فعالیت در سینما سخن گفت.وی با اشاره به اینکه در زندگی فرصت هایی نصیبش شده که دیگران خود را برای آنها می کشتند ، بر آزادی کامل خود در روند خلاقیت هنری پا فشاری کرد.ولی افزود که از فرصت هایش به شکل درست استفاده نکرده و هیچ یک از فیلم هایش فروش قابل قبولی نداشته‌اند.
آلن در ادامه این گفت و گو درباره بهترین فیلمسازان تاریخ سینما گفت: چند نفری بهتر از دیگر فیلمسازان بوده‌اند که تعدادشان به زحمت به شش نفر می رسد. ازآن میان می توان به فلینی و کوروساوا اشاره کرد.
آلن در پاسخ به پرسشی درباره بهترین آثارش به نام شش فیلم اشاره کرد و "رز ارغوانی قاهره " را بهترین فیلم خود دانست.دیگر فیلم های محبوب وودی آلن از میان آثارش به ترتیب " امتیاز نهایی" ، " گلوله ها بر فراز برادوی" ، " زلیگ" ، " شوهران و همسران " و " ویکی کریستینا بارسلونا" بودند.
نکته جالب آنکه دو فیلم محبوب منتقدان یعنی " آنی هال" و " منهتن" در فهرست انتخابی وودی آلن جایی نداشتند. وودی آلن ظرف 45 سال، چهل و شش فیلم ساخته و 63 فیلمنامه نوشته است.
» ادامه مطلب

سهيلي: «گشت ارشاد» فيلم پربازيگري است

سعيد سهيلي» كه براي فيلم سينمايي «گشت ارشاد» تقاضاي پروانه ساخت داده و قصد دارد تا پيش‌توليد آن را تا يك‌ماه و نيم آينده شروع كند، گفت: اين فيلم بيش از كارهاي ديگرم، بازيگر دارد.
«سعيد سهيلي» در اين باره گفت: درخواست پروانه ساخت «گشت ارشاد» را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ارائه داده‌‌ام تا در صورت كسب اين مجوز ساخت آن را شروع كنم.
او كه 13 بار فيلمنامه «گشت ارشاد» را بازنويسي كرده، افزود: هنوز مشغول بازنويسي فيلمنامه هستم ولي فيلمنامه آخرين مراحل بازنويسي را طي مي‌كند.
سهيلي شروع اين پروژه را منوط به زمان دريافت پروانه ساخت دانست و گفت: اين پروژه به پيش‌توليدي بيش از يك ماه و نيم نياز دارد كه مجموعا فكر مي‌كنم تا دو ماه ديگر پروژه به مرحله فيلمبرداري برسد.
او درباره انتخاب عوامل اين فيلم پربازيگر، گفت: «گشت ارشاد»، بيش از كارهاي ديگرم، بازيگر دارد كه عوامل فني و هنري آن نيز تقريبا مشخص و با آنها صحبت‌هاي اوليه شده است ولي به مرحله قرارداد نرسيده است.
براساس اين گزارش، سهيلي «گشت ارشاد» را كه درامي اجتماعي است، شخصا تهيه مي‌كند و فيلمنامه آن را مشتركا با مهدي ميرزايي نوشته است.
«گشت ارشاد» داستان سه جوان است كه براي حل مشكلات مالي‌ خود دست به كارهاي خطرناك مي‌زنند.
» ادامه مطلب

فيلم كوتاه «ترديد» برنده نخست جشنواره برسچلو

فيلم كوتاه «ترديد» به كارگرداني اميرمداح، جايزه نخست هشتمين دوره جشنواره بين‌المللي برسچلوي ايتاليا را در بخش «لذت‌هاي زندگي» دريافت كرد. اين جشنواره شامل سه بخش «بدون مرز-داستان‌هاي كشورها»، «داستان‌هاي ديگران-زندگي مهاجران» و «لذت‌هاي زندگي-تصويري خيالي يا واقعي از زندگي يك شخصيت» است. جشنواره فيلم برسچلو از تاريخ 28خرداد تا 2 تير(18-23 ژوئن) در شهر برچلو در ايتاليا برگزار شد.
عوامل اين فيلم عبارتند از: بازيگران: حميدرضا پگاه و كمند حمدالله‌زاده، تدوين: آرش كريمي، تصويربردار: احسان كفاش، صداگذار: حسين مافي، طراح گريم: ميترا آقاميري، تهيه‌كننده، نويسنده و كارگردان: امير مداح.
همچنين فيلم «ترديد»، هم اكنون براي رقابت در بخش «مسابقه بين‌الملل» جشنواره بين‌المللي SEDICICORTO كه در شهر Forli در ايتاليا در تاريخ 4 اكتبر برگزار مي‌شود، انتخاب شده است.
» ادامه مطلب

گزارش وضعيت توليد سينماي ايران تا اول تيرماه امسال

به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، واحد پشتيباني توليد اين بنياد اعلام كرد؛ تا اول خردادماه جاري، 19 فيلم آماده نمايش (اكران نشده)، 7 فيلم در مرحله صداگذاري، 14 فيلم در مرحله تدوين، 12 فيلم در مرحله فيلمبرداري و 102 فيلم در مرحله پيش‌توليد قرار دارند همچنين يك فيلم از توليدات امسال نيز اكران شده است.
فيلم‌هاي از ما بهتران (مهرداد فريد)، در چشم باد (مسعود جعفري‌جوزاني)، زندگي با چشمان بسته (رسول صدرعاملي)، سه درجه تب (حميدرضا صلاحمند)، بسوي آفتاب (فريال بهزاد)، بعد از ظهر سگي سگي (مصطفي كيايي)، يه جيب پر پول (قدرت‌الله صلح‌ميرزايي)، عروسك (تكخال) ساخته ابراهيم وحيدزاده، نزديك‌تر از آشنا (رضا سركانيان)، قصه پريا (فريدون جيراني)، سفيد و سياه (قاسم جعفري)، پرنده باز (عطا‌الله سليمانيان)، دردسر بزرگ (مهدي گلستانه)، دلقك ماهي (عباس مراديان)، بستني يخي (داماد خجالتي) ساخته آرش معيريان، بخشگي شانس (كاظم راست‌گفتار)، برف روي شيرواني داغ (محمدهادي كريمي)، سه نفر روي يك خط (خسرو ملكان) و مواد (عليرضا داودنژاد) آماده نمايش هستند.
در مرحله صداگذاري نيز فيلم‌هاي پايان دوم (يعقوب غفاري )، راه آبي ابريشم (محمد بزرگ‌نيا)، سن پترزبورگ (بهروز افخمي)، پيتزا مخلوط (حسين قاسمي‌جامي)، خانه امن است (ناصر رفايي)، راند هفتم (روشن خاموش روشن) ساخته حميدرضا چاركچيان و دوباره پرواز كن (محمدعلي طالبي) هستند.
فيلم‌هاي سهم من از زندگي (حجت‌‌الله سيفي)، پرنسيب (تهمينه ميلاني)، روانخانه (عباس خواجوند)، بيداري (فرزاد موتمن)، در انتظار معجزه (رسول صدرعاملي)، كنسرت روي آب (جهانگير جهانگيري)، مرگ كسب و كار من است (اميرحسين ثقفي)، ورود آقايان ممنوع (رامبد جوان)، ساقيات باحالات (فرش قرمز) ساخته محسن دامادي، هرچه خدا بخواهد (پرويز شهبازي)، چگونه ميلياردر شدم (علي عبدالعلي‌زاده)، سيزده و پنجاه و نه (سامان سالور)، مصائب چارلي (عليرضا سعادت‌نيا) و سنجاقك‌هاي بركه سبز(علي قوي‌تن) نيز در مرحله تدوين قرار دارند.
فيلم‌هاي مرحله فيلمبرداري نيز عبارتند از: قفس طلايي (محمد زرين‌دست)، نوروز پرماجرا (وحيد نيكخواه‌آزاد)، دنياي پراميد (هوشنگ درويش‌پور)، لالايي (منيژه حكمت)، آقا يوسف (علي رفيعي)، همه چي آرومه (مصطفي منصوريار)، تهران 1500 (بهرام عظيمي)، روز رستاخيز (احمدرضا درويش)، آسمان هشتم (حسن نجفي)، زمان معكوس (انورا بلوچ)، جرم (مسعود كيميايي) و پرتقال خوني (سيروس الوند).
بر پايه اين گزارش، 102 فيلم در مرحله پيش از توليد به سر مي‌برند كه از اين ميان 18 پروژه بيش از 50 درصد مرحله پيش‌توليد را گذرانده‌اند.
فيلم ازدواج در وقت اضافه ساخته سعيد سهيلي از ميان آثار توليدي سال سينمايي جاري اكران شده است.
» ادامه مطلب

نمایش خانگی به جای اکران:فرصت دیده شدن یا آرشیو برای همیشه

محدثه واعظی‌پور:عرضه فیلمهای سینمایی که سالها است پشت خط اکران مانده‌اند در شبکه نمایش خانگی می‌تواند فرصتی برای دیده شدن این آثار باشد اما اگر برنامه‌ریزی هدفمندی وجود نداشته باشد فیلمهای جریان متفاوت سینمای ایران قربانی شده و با پخشی بی‌خاصیت فراموش می‌شوند.
یکی از اولویت‌های معاونت سینمایی در دوره جدید رونق دادن به اکران فیلمهایی است که سینماداران تمایلی به نمایش آنها نشان نمی‌دهند یا در چنبره پیچیده اکران و مناسبات نانوشته آن فرصت اکرا پیدا نمی‌کنند. جواد شمقدری معاون سینمایی و گروه همراهش در سیاست‌گذاری‌هایشان نوید داده‌اند با عرضه این فیلمها در شبکه نمایش خانگی و تلویزیون زمینه دیده شدن این آثار را فراهم کنند.
به تازگی موج تازه‌ای به راه افتاده که خبر از عرضه فیلمهای سینمایی در شبکه نمایش خانگی می‌دهد، این ماجرا را می‌توان از دو منظر نگاه کرد.یک امکانی است که شبکه نمایش خانگی در اختیار فیلمهایی از جنس "دوزخ، برزخ،بهشت"، "پوست موز"،"آدم" تا بالاخره دیده شوند.
البته به دلیل فضا و قصه "آدم" به کارگردانی عبدالرضا کاهانی با وجود حضور حامد بهداد و مهتاب کرامتی نمی‌شد انتظار داشت راهی به پرده سینماها باز کند و جذابیت‌های آن دیده شود. پس عرضه این فیلم در شبکه نمایش خانگی هم راهی برای دیده شدن این تجربه متفاوت سینمای ایران و هم عاملی برای رونق دادن به شبکه نمایش خانگی است.
اما این فضا باعث می‌شود بعضی فیلمها که می‌توانند با اندکی حمایت و تبلیغات در سینماها با اقبال مخاطب خاص، فرهیخته و فرهنگی مواجه شوند از دور اکران خارج شوند و در نهایت سینمادوستانی که مایل به دیدن این فیلمها روی پرده سینماها هستند این فرصت را از دست بدهند. اتفاقی که درباره "دوزخ، برزخ، بهشت" به کارگردانی بیژن میرباقری افتاد.
"دوزخ، برزخ، بهشت" به دلیل ترکیب بازیگران و نوع قصه‌ و ساختارش می‌توانست اکرانی مناسب داشته باشد اگر با تبلیغات برای مخاطبان واقعی چنین آثاری معرفی می‌شد. اما در این شرایط تهیه‌کننده ترجیح داده به جای انتظار برای اکران عمومی فیلم آن را در شبکه نمایش خانگی عرضه کند.
فرصت دیده شدن فیلمهایی که به دلایل مختلف سالها است پشت خط اکران مانده‌اند با برنامه‌ریزی درست می‌تواند راهکاری برای حمایت از سینمای هنری و جریان متفاوت فیلمسازی در ایران باشد و آثاری مثل "رای باز"، "آتشکار"، "آنجا"، "نبات داغ" و حتی مستندهای سینمایی که کمتر شانس دیده شدن دارند به این بهانه عرضه شوند و با مخاطب ارتباط برقرار کنند.
اما این اتفاق باید با تبلیغات و اطلاع رسانی همراه باشد تا به نقض غرض تبدیل نشود، اگر فیلمهایی که قابلیت جذب مخاطب دارند بدون سر و صدا وارد شبکه نمایش خانگی شوند همان اتفاقی که در اکران برایشان می‌افتد به شکلی دیگر در شبکه نمایش خانگی تکرار می‌شود.
اگر هدف از این برنامه دیده شدن فیلمها و نه آرشیو کردن آنها است باید نظام عرضه فیلم در شبکه نمایش خانگی به یمن ورود این فیلمها کمی تغییر کند، شبکه نمایش خانگی مدتی است مانند سینما و شبکه‌های تلویزیونی در انحصار فیلمهای عامه‌پسند است و در این فضای پر از بدسلیقگی عرضه فیلمهایی از جنس "آدم"، "دوزخ، برزخ، بهشت" و "چند روز بعد" ظلمی مضاعف به این آثار است.
» ادامه مطلب

"جدایی نادر از سیمین" فیلم جدید اصغر فرهادی

فیلم سینمایی "جدایی نادر از سیمین" به تهیه‌کنندگی و کارگردانی اصغر فرهادی امروز پروانه ساخت گرفت. جلسات شورای صدور پروانه نمایش 35 میلیمتری و شورای صدور پروانه فیلمسازی 35 میلیمتری در تاریخ 7/4/89 در اداره کل ارزشیابی و نظارت تشکیل و فیلم "جدایی نادر از سیمین" به تهیه‌کنندگی و کارگردانی اصغر فرهادی (ژانر اجتماعی) و "و ناگهان" به تهیه کنندگی محمود فلاح و کارگردانی مرتضی احمدی هرندی (ژانر اجتماعی) از این شورا پروانه ساخت دریافت کرده اند.
شورای صدور پروانه نمایش برای فیلمهای "زنان ونوسی، مردان مریخی" به تهیه کنندگی محمدرضا مفیدی و کارگردانی کاظم راستگفتار ( با قید محدودیت سنی) و "روان خانه " به تهیه کنندگی داریوش بابائیان و کارگردانی عباس خواجوند پروانه نمایش صادر کرده است.
» ادامه مطلب

"مجنون" فارسی اواخر شهریورماه در فرانسه کلید می‌خورد

تصویربرداری مستند "مجنون" به کارگردانی محمدعلی فارسی اواخر شهریورماه در فرانسه آغاز می‌شود.
فارسی گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده تصویربرداری این مستند اواخر شهریورماه در فرانسه شروع می‌شود و پس از آن به تهران می‌آییم تا همراه با پرفسور هانری دوفوشوکل شخصیت اصلی این فیلم بقیه سکانس‌ها را در تهران تصویربرداری کنیم. "مجنون" نام موقت این مستند است که مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی آن را تهیه می‌کند. مستند "خیام" اولین سه‌گانه از این مجموعه مستند هم آماده نمایش شده که در جشنواره سینما حقیقت روی پرده می‌رود. مستند 70 دقیقه‌ای "ایل من، بخارای من" درباره مرحوم محمد بهمن‌بیگی هم به زودی آماده نمایش می‌شود.
مستند "مجنون" دومین بخش از سه‌گانه‌ای است که فارسی درباره سه ایران شناس خارج از ایران کارگردانی می‌کند. او مستندهای "سرزمین نخبگان"، "مهاجران"، "سبزوار"،"رستاخیز" و... را در کارنامه دارد.
» ادامه مطلب

اكران «بيداري روياها» از 16 تير و نامشخص بودن زمان اكران «ناسپاس»

فيلم سينمايي «بيداري روياها» ساخته محمدعلي باشه‌آهنگر و محصول حوزه هنري از 16 تيرماه سال جاري در گروه استقلال اكران مي‌شود.
«غلامرضا فرجي» مدير پخش و بازاريابي مركز خدمات سينمايي حوزه هنري در گفت‌وگو با پايگاه خبري حوزه هنري درباره اكران فيلم‌هاي توليد اين مركز گفت: «زخم شانه حوا» 31 شهريور ماه هم زمان با سالگرد هفته دفاع مقدس در گروه آزاد نمايش داده مي‌شود و «بيداري روياها» نيز از 16 تيرماه سال جاري در گروه سينمايي استقلال اكران مي‌شود.
او افزود: از بين فيلم‌هايي كه توليد حوزه هنري نيستند اما پخش آن به سينماهاي حوزه محول شده مي‌توان به فيلم سينمايي «ملك سليمان» ساخته شهريار بحراني اشاره كرد كه از عيد فطر در گروه استقلال روي پرده مي رود ولي زمان و مكان اكران فيلم «ناسپاس» به كارگرداني حسن هدايت توليد شده هنوز مشخص نيست.
فيلم سينمايي «بيداري روياها» به كارگرداني محمدعلي باشه آهنگر و نويسندگي محمدرضا گوهري ساخته شده و داستان آن درباره زني به نام رخشانه است كه بعد از شنيدن خبر اسارت و شهادت همسرش ايوب، به خاطر فرزند دو ساله‌اش رضايت مي‌دهد تا با برادر ايوب ازدواج كند...
در اين فيلم هنگامه قاضياني، امين حيايي، حميد فرخ نژاد، سارا خوئيني‌ها، اميرحسين آرمان و رز رضوي ايفاي نقش كرده‌اند.
فيلم سينمايي «زخم شانه حوا» به كارگرداني و نويسندگي حسين قناعت توليد شده است و در خلاصه داستان آن آمده كه در اسطوره ايراني، زن «زهره» است و «زهره» نگاهبان آتش خانه! يعني زن به جامعه ايراني، از تاريخ اسطوره تا واقعيت جاري، به جان ايران، گرما و زندگي داده است...
در اين فيلم آهو خردمند، حسين عابديني، سحر دولتشاهي، زهير ياري، سليمه رنگزن، مالك سراج، مرتضي زارع، محمودرضا قديريان، فرزاد حاتميان و پارميدا اسدي بازي كرده‌اند.
» ادامه مطلب

اعتراض مقامات سينماي استراليا به بدآموزي‌هاي فيلم هاليوودي

مقامات سينمايي استراليا ضمن انتقاد از فيلم «پسر كاراته»، اعلام كردند كه اين فيلم براي كودكان بيش از حد خشونت‌آميز است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، نسخه هاليوودي «پسران كاراته» كه براساس فيلمي پرفروش به همين نام در سال 1984 ساخته شده، از روز گذشته به شدت مورد انتقاد مقامات سينماي استراليا قرار گرفته است. به گفته آنان اين فيلم براي كودكان و مخاطبان جوان بسيار خشونت آميز است. انجمن استراليايي كودكان و رسانه طي بيانيه‌اي خواستار طبقه‌بندي دقيق‌تر اين فيلم و همچنين حذف برخي از صحنه‌هاي خشونت آميز آن شده‌اند. «اليزابت هندزلي»، نائب رييس اين انجمن گفت: اينكه در اين فيلم برخي از حركات خشونت آميز توسط خود كودكان انجام مي‌شود، به هيچ وجه باعث كاهش آثار آن نمي‌شود. در اين فيلم حركات خشونت‌آميز توسط شخصي دلسوز و مهربان انجام مي‌شود و هيچكدام از كارهاي بد او نيز عواقب ندارد.
هندزلي گفت: اين فيلم هاليوودي بايد در استراليا با درجه «ام» به نمايش درآيد تا نمايش آن براي بچه‌هاي زير 15 سال ممنوع شود.
» ادامه مطلب

معرفي داوران منتخب هيئت‌مديره خانه سينما در بخش فيلم‌هاي بلند سينمايي

روابط عمومي جشن سينماي ايران داوران منتخب هيات مديره خانه سينما در بخش فيلم‌هاي بلند سينمايي را اعلام كرد.
به گزارش روابط عمومي جشن سينماي ايران، فرهاد توحيدي دبير چهاردهمين جشن سينماي ايران اسامي پنج داور منتخب هيات مديره خانه سينما را به شرح زير اعلام كرد:
«كيوان كثيريان» ليسانس مهندسي كشاورزي از دانشگاه شيراز، وي در كارنامه كاري خود نائب رييس انجمن منتقدان و نويسندگان سينما، معاون سردبير روزنامه تهران امروز، سردبير سروش هفتگي، سردبير ماهنامه فيلم‌نگار، دبير بخش فرهنگي سايت خبرآنلاين، عضو شوراي سردبيري روزنامه خبر و سايت خبر آنلاين را دارد.
«فرشته طائرپور» كارشناس ادبيات انگليسي، نويسنده و تهيه كننده فيلم سينمايي، مديريت مركز نگارش و ويرايش كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانا ، مشاور و نويسنده در گروه كودك و نوجوان شبكه‌هاي اول و دوم سيما، مديرعامل خانه ادبيات و هنر كودكان و نوجوانان، عضو هيأت تحريريه در مجله زن و اولين داور زن بخش مسابقه جشنواره فيلم فجر ، عضو هيأت رييسه سازمان بين‌المللي فيلم سازان كودك وابسته به يونسكو (سيفژ) و در سال هاي 1379 تا 1381 به عنوان رييس هيأت مديره خانه سينما فعاليت داشته است.
«مهدي حجت» دكتراي معماري از دانشگاه يورك انگلستان و داراي سوابق اجرايي بنيانگذار و موسس سازمان ميراث فرهنگي، مديرعامل مجموعه تئاتر شهر، معاون امور برنامه‌هاي سازمان صدا و سيما و رئيس موسسه ي مطالعات و تحقيقات فرهنگي.
«گلي امامي» از فعالان فرهنگي، نويسنده، ناشر و مترجم، كه از آثار ترجمه او مي‌توان «دختري با گوشواره‌هاي مرواريد» اثر تريسي شواليه و باب شيشه‌اي اثر سيلويا پلات و گفتگوي كمرو كلوپ با بيلي بايدر اشاره كرد.
«آيدين آغداشلو» نقاش، مدرس تاريخ هنر و عضو هيات داوران جشنواره‌ها و دو سالانه‌هاي هنرهاي تجسمي و عضو هيات موسسان موزه رضا عباسي.
داوري اين دوره از جشن سينماي ايران طي دو مرحله تخصصي با حضور 50 داور صنفي و در مرحله نهايي با حضور داوران تخصصي و 5 داور منتخب هيات مديره و روساي 18 صنف سينمايي به انجام مي‌رسد. آيين گشايش داوري جشن سينماي ايران روز شنبه 12 تيرماه برگزار خواهد شد.
» ادامه مطلب

وضعيت جسماني «فريده سپاه‌منصور» رو به بهبودي است

وضعيت جسماني «فريده سپاه‌منصور» با گذر از 72 ساعت بحراني رو به بهبودي است. توكلي فرزند اين بازيگر سينما، تلويزيون و تئاتر در اين باره گفت: همه چيز تحت كنترل است و حال جسماني ايشان رو به بهبود است. در حال حاضر منتظر هستيم تا پزشك معالج‌شان، ايشان را به بخش منتقل كنند. «فريده سپاه‌منصور» روز شنبه پنجم تيرماه به دليل مشكلات قلبي در بخش مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان چمران بستري شد.
» ادامه مطلب

عليرضا خمسه به «ورود زنده‌ها ممنوع» پيوست

«عليرضا خمسه» به بازيگران فيلم سينمايي «ورود زنده‌ها ممنوع» (جواد مزدآبادي) پيوست تا در كنار بازيگران جوان عرصه سينماي كمدي «مجيد صالحي» و «علي صادقي» ايفاي نقش كند. فيلم سينمايي «ورود زنده‌ها ممنوع» به كارگرداني جواد مزدآبادي، پس از اتمام پيش‌توليد، روز پنجشنبه 10 تيرماه در قبرستاني واقع در كردان كرج كليد مي‌خورد. فيلمبرداري اين پروژه دو هفته در اين لوكيشن ادامه خواهد داشت.
در اين پروژه كه فيلمنامه آن را عليرضا مسعودي با مشاوره محسن تنابنده به نگارش در آمده،«عليرضا خمسه»، «بهاره رهنما»،«مجيد صالحي»، «علي صادقي» و «هوشنگ حريرچيان» بازي دارند.
«ورود زنده‌ها ممنوع» فيلمي كمدي است كه روايت زندگي دو جوان نعش‌كش است كه در قبرستان كار مي‌كنند و با ماجراهاي مختلف روبرو مي‌شوند. مزدآبادي فيلم‌هاي تلويزيوني «گره كور» و «چاه ديو» و مجموعه تلويزيوني «خونمردگي» را كارگرداني كرده ‌است.
» ادامه مطلب

آقاي‌بازيگر از كانادايي‌ها تنديس چوبي سخنگو گرفت

آيين نكوداشت هفتاد سال فعاليت هنرمندانه «عزت‌الله انتظامي» همزمان با نمايش فيلم مستند بلند «... و آسمان آبي»، در شهر ونكوور كانادا برگزار شد و تنديس چوبي به آقاي بازيگر و «قاسم قلي‌پور»‌ اهدا شد.
اين آيين نكوداشت چهارم تيرماه با حضور «عزت‌الله انتظامي»، «قاسم قلي‌پور» تهيه كننده فيلم مستند «...و آسمان آبي» و جمعي از ايرانيان مقيم كانادا به دعوت دانشگاه SFU كانادا برگزار شد. در اين مراسم به ترتيب «دري مك لين» (MR Derryl N. MacLean) رييس دپارتمان دانشگاه SFU ، «آدرين ونگ»(MRS Adrienne Wong) مدير كمپاني تئاتر(NEWORLD THEATRE) و «قاسم قلي‌پور» به ايراد سخناني درباره استاد انتظامي و عرصه‌هاي مختلف فرهنگي پرداختند.
در ادامه اين مراسم استاد انتظامي براي ايراد سخن و قدرداني از حضار به روي سن رفت. پس از آن طي مراسم ويژه‌اي كه از سوي سرخپوستان محلي ونكوور اجرا شد تنديس‌هايي چوبي به نام "Talking Sticks " (تنديس چوبي سخنگو كه نماد مشهوري در سرخپوست‌ها و نماد قومي آنهاست) به «عزت‌الله انتظامي» و «قاسم قلي‌پور» اهدا شد.
در ادامه جلسه فيلم مستند «... و آسمان آبي» به نمايش درآمد و نمايشگاهي ازعكس‌ها و يادداشت‌هاي عزت‌الله انتظامي نيز همزمان با اين آيين برپا شد.
فيلم «... و آسمان آبي» به كارگرداني «غزاله سلطاني» مستندي است اززندگي «عزت‌الله انتظامي» كه در 75 دقيقه زندگي استاد انتظامي را به تصوير كشيده است.
» ادامه مطلب