نجف دريابندري سكته كرد

نجف دريابندري مترجم پيشكسوت كه به دليل سكته مغزي در بخش آي‌سي‌يو بستري شده بود، پس از بهبودي نسبي به بخش عمومي منتقل مي‌شود. نجف دريابندري 4 روز پيش دچار سكته مغزي شد و در حالت كما به بخش آي‌سي‌يو بيمارستان ايرانمهر منتقل شد.
به گفته يكي از پرستاران اين بخش اكنون پس از سه روز وضعيت وي روبه بهبود است و به زودي به بخش عمومي منتقل مي‌شود.
دريابندري يكم شهريور ماه سال 1308 در شهر نفت خيز آبادان ديده به جهان گشود اما خودش معتقد است كه در زمستان 1309 متولد شده و براي اين‌كه او را زود به مدرسه بفرستند تاريخ تولد شناسنامه‌‌اي‌اش را تغيير داده‌اند.
اولين كار او ترجمه «يك گل سرخ براى اميلى» اثر ويليام فاكنر است. بعدها حدود سى سال بعد سه داستان ديگر از فاكنر به اين مجموعه اضافه شد.
«باقي مانده روز» نوشته كازئو ايشي‌گورو، «تاريخ فلسفه غرب» اثر برتراند راسل، «پيرمرد و دريا» و «وداع با اسلحه» اثر ارنست همينگوي، «رگتايم» و «بيلي باتگيت» اثر دكتروف، «ماجراهاي هكلبري فين» اثر مارك تواين، «گور به گور»، «يك گل سرخ براي اميلي» اثر ويليام فاكنر، «پيامبر و ديوانه» اثر جبران خليل جبران، «چنين كنند بزرگان» اثر ويل كاپي از جمله ترجمه‌هاي او در اين پنجاه و چند سال است.
او در سال‌هاي اخير داستان زندگي خود را نيز مي‌نوشت.
» ادامه مطلب

اکبر عبدي: مردم در بيمارستان به عيادتم آمدند اما مسئولان سينمايي پيامك هم نزدند

اكبر عبدي گفت: طي 22 روزي كه در بيمارستان بستر بودم توقع داشتم از آقاي شمقدري معاونت امور سينمايي يا آقايان شورجه و علي اكبري كه از همكاران ما هستند، حداقل زنگ يا پيامك به من بزنند ولي اين اتفاق رخ نداد و اين در حالي بود كه از شمال ايران، مردم به ديدنم مي‌آمدند...
مراسم بزرگداشت و تكريم مادران سينماي ايران، همزمان با نخستين سالمرگ پروين سليماني روز گذشته با حضور عده كثيري از هنرمندان پيشكوست و علاقمندان به هنر بازيگري و سينما در تالار بتهوون خانه هنرمندان برگزار شد.
در ابتداي مراسم «ماه‌چهره خليلي» (بازيگر و نوه مرحومه پروين سليماني) به عنوان ميزبان به روي صحنه آمد در سخناني كوتاه به حضار خوش‌آمد گفت. در ادامه بعد از پخش كليپي از عكسي‌هاي فيلم‌هاي پروين سليماني، «علي خدايي» خواننده قديمي راديو و تلويزيون با خواندن غزلي از حافظ به وصيت اين هنرمند قديمي و ارزشمند سينما و تلويزيون را كه از او خواسته بود در مراسم ختم‌اش بخواند، جامعه عمل پوشانيد.
رضا بنفشه‌خواه كه چندي پيش برادرش محمود بنفشه‌خواه (بازيگر قديمي سينما و تلويزيون) را از دست داده به عنوان نخستين سخنران مراسم به روي صحنه آمد و سخنان خود را با قرائت ابياتي از محمد سلماني آغاز كرد.
او گفت: قرار نبود در اين مراسم صحبت كنم، چون علاقه‌اي هم به صحبت در اين گونه مجالس ندارم، فقط از اين تريبون استفاده مي‌كنم و از همه كساني كه طي دو ماه گذشته با ما هم‌دردي كرده‌اند، تشكر مي‌كنم.
بنفشه‌خواه در پايان به اين جمله اكتفا كرد: قدر همديگر را بدانيم و به يكديگر چه به صورت مادي و چه معنوي كمك كنيم.
«اكبر عبدي» نيز پس از صحبت‌هاي بنفشه‌خواه پشت تريبون قرار گرفت و با اين جمله كه «خدمت مادران سينماي ايران تسليت مي‌گويم» سخنانش را آغاز كرد.
او گفت: اميدوارم هميشه پيش از اين كه كار هنرمندان به خانه سالمندان بيفتد و شاهد اين رفتن‌هاي تلخ باشيم از اين يادبودها و بزرگداشت‌ها برپا شود.
بازيگر فيلم «هنرپيشه» با ابراز تأسف از حوادث تلخي كه باعث فراموشي و از بين رفتن هنرمندان مي‌شود و با يادي از استاد ايرج دوستدار، توضيح داد: اين گونه برنامه‌ها براي جوانان و نسل‌هاي پايين‌تر خوب است تا آشنا شوند و ما به جوان‌ها ياد دهيم كه شما مثل ما نباشيد.
شما جوان‌ترها از 10 سالگي براي هم تولد و يادبود بگيريد، نه اين كه مثل ما به صورت دكوري در يك مراسم دور هم جمع شويم تا خودمان را نشان دهيم.
عبدي ضمن اشاره به بستري شدنش در بيمارستان و كم توجهي مسئولان سينمايي به وي افزود: طي 22 روزي كه در بيمارستان بستر بودم فقط فاميل‌ها و عوامل بيمارستان به عيادتم آمد. من توقع داشتم از آقاي شمقدري معاونت امور سينمايي يا آقايان شورجه و علي اكبري كه از همكاران ما هستند حداقل زنگ يا پيامك بزنند ولي از شمال ايران، مردم به ديدنم مي‌آمدند.البته نمي‌دانم، شايد آنها مشغول حل مشكلات مردم بودند كه يادشان رفت من هم مريضم، ولي باز هم راضي هستم كه آنان به كار مردم برسند، اما به من زنگ هم نزدند!
او در پايان با گلايه و طرح اين پرسش كه چرا بايد «ماه چهره خليلي» به تنهايي براي مادربزرگش يا ديگر هنرمندان، يادبود بگيرد، گفت: متاسفانه استاد مشايخي هم در بيمارستان هستند و هرازگاهي شيمي‌درماني مي‌شوند. به هر ترتيب بايد به اين هنرمندان احترام گذاشت، خانم خيرآبادي شاهكارترين مادر سينماي ايران بود، اما كسي قدر او نه پروين سليماني كه از نابغه‌هاي سينماي ايران به شمار مي‌رفت، ندانست.
در ادامه «محمود ورشوچي» نيز كه در آثار زيادي با پروين سليماني همبازي بوده نيز علي رغم كهولنت سنش به روي صحنه حاضر شد و درباره همكاري با اين بازيگر به ايراد سخنراني پرداخت.
او با ذكر اين مطلب كه همكاري مشترك با مرحوم پروين سليماني آنقدر زياد بود كه همه فكر مي‌كنند ما زن و شوهر هستيم، گفت: ارزش ايشان بسيار بالاتر از اين مسائل بود كه من همسرشان باشم. من تنها ماندم و ايشان به جاي حق رفت.
ورشوچي تاكيد كرد: مرحومه پروين سليماني زني معتقد و اهل نماز بود كه من عبادت ايشان را به چشم ديده‌ام و غير از عفت و پاكدامني چيزي از ايشان به ياد ندارم، تا زنده هستم ايشان را فراموش نمي‌كنم. اميدوارم دعاي خيرتان به دنبال من 84 ساله هم باشد و من را ببخشيد.
«ملكه رنجبر» نيز به عنوان يكي از سخنرانان مراسم روي صحنه حاضر شد و طي جملاتي كوتاه گفت: هنرمندان ما ايستاده مي‌ميرند چون آنان به عشق مردم تمام سختي‌ها را تحمل مي‌كنند تا با آثارشان هنر را در اين مرز و بوم زنده نگاه دارند.
در بخش ديگري از اين مراسم، «نريمان» (خواننده موسيقي پاپ) را اجرا كرد.
» ادامه مطلب

دیدار با شهلا ریاحی و خانواده‌اش در آستانه روز مادر

شهلا رياحي كه بيش از هشت سال است از بازيگري خداحافظي كرده است، گفت: از نوجواني به بازيگري علاقه‌مند بودم و كار مي‌كردم، اما الآن نوبت ديگران است. من ديگر چه‌قدر بايد بازي كنم، از دختربچه تا مادربزرگ بازي كردم و الآن ديگر وقت استراحت است. اين بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون در آستانه روز مادر يادآور شد: از 17 سالگي كارم را از تئاتر شروع كردم. تئاتر و سينما چيزي نيست كه آدم از آن سير و زده شود، اما رسيده‌ام به سنيني كه آخر خط است ولي من چه كنم، حس من سر خط است.
او ادامه داد:محبت مردم به من روحيه مي‌دهد و من را سراپا نگه داشته است و الآن وقتي برخورد آنها را مي‌بينم بزرگ‌ترين مدال دنيا را مي‌گيرم.
اسماعيل رياحي همسر اين بازيگر هم كه در اين ديدار حاضر بود، گفت: شهلا رياحي بيش از 60 سال در خدمت سينما بوده و با عشق ‌كار كرده است. او بيشتر نقش مادر را بازي كرده است؛ مادري كه ما در ذهن‌هايمان داريم، شخصيتي بسيار بالا، برجسته، ايثارگر، فداكار و مهربان. اين خصوصيات در قلب شهلا وجود دارد و نسبت به تمام فرزندانش اين‌چنين بوده و قلب باصفايش در چهره‌اش درخشيده و او را تبديل به چهره مادري مهربان كرده است. هروقت مي‌خواستند مادري مهربان و مثبت نشان دهند، سراغ شهلا مي‌آمدند و او هم به بهترين شكل آن را ايفا مي‌كرد.
او با بيان اينكه "شهلا رياحي" هميشه نسبت به خانواده وفادار بوده، يادآور شد: امسال شصت‌ونهمين سالگرد ازدواجمان را جشن مي‌گيريم. يعني يك زن درخشان سينما توانسته در عين‌حال كه به هنرش عشق مي‌ورزد، در مقابل خانواده‌اش هم وظايفش را به عنوان مادر و همسر به خوبي انجام دهد و هنرش را در كنار خانواده‌اش حفظ كند. كم‌تر آدمي در سينما هست كه چنين ويژگي‌هايي داشته باشد و در دنيا هم چنين شخصي را كمتر پيدا مي‌كنيد.
اسماعيل رياحي ادامه داد: الآن جز نام نيك و محبوبيت در زندگي ما چيز ديگري نيست و اين بزرگ‌ترين سرمايه است. شهلا رياحي به مقامي رسيده كه هنگامي كه در خيابان مي‌رود، لبخند بر لبان مردم پخش مي‌كند و اين نصيب هركسي نمي‌شود؛ در واقع او مادر سينماي ايران و خانواده است.
شهلا رياحي در اين ديدار كه در منزلش انجام ‌شد،يادآور شد: من 35 سال داشتم كه نوه‌دار شدم و از آن به بعد ديگر در سينما نقش مادر را بازي كردم و تمام نقش‌هايي را كه بازي كردم، دوست دارم. هيچ حسرتي در تئاتر و سينما ندارم و تنها دوست داشتم نقش يك نابينا را بازي كنم.
اسماعيل رياحي نيز در اين بين گفت: اگر با اين چشمان زيبا قرار بود نقش يك نابينا را بازي كند، مردم اصلا قبول نمي‌كردند.
شهلا رياحي هم از همسرش به عنوان بزرگ‌ترين راهنمايش در زندگي ياد كرد و افزود: در حال حاضر در كنار خانواده‌ام زندگي بسيار خوبي دارم و بيشتر اوقاتم را با خواندن كتاب و حل كردن جدول مي‌گذرانم.
پريچهره رياحي فرزند اين بازيگر هم درباره مادرش گفت: او تاكنون هيچ كوتاهي‌اي در مورد ما نداشته و از زمان بچگي حتي ما را با خودشان سركار مي‌بردند و اصلا تنهايمان نمي‌گذاشتند و هيچ كمبودي را احساس نكرديم.
شهلا رياحي در بخش ديگري از سخنانش از حميده خيرآبادي ياد كرد و گفت: با هم يك سريال بازي مي‌كرديم كه نقش خواهرم را داشت و از آن موقع مثل خواهرم بود و هر روز صبح با هم تماس داشتيم و حتي الآن هم بعضي صبح‌ها مي‌خواهم به او زنگ بزنم؛ اما يادم مي‌افتد كه نيست.
اين بازيگر كه شعر هم مي‌گويد، در پايان اين ديدار يكي از اشعارش را با نام «تلفن» كه براي نوه‌هايش سروده است، خواند: «نويسم نامه‌اي بهر شماها، ندانم از چه گويم از كجاها، ببوسم رويتان اين سوي دنيا، شده ديدارتان مانند رؤيا... تلفن مي‌رود در موج پس زنگ، دل شوريده‌ام با من كُند جنگ، خدايا خواب هستند يا كه بيدار، نشستند يا كه هستند بر سر كار، سپس گويد صدايي گرم و شيرين، الو جانم تويي اي يار ديرين، عزيزم قلب و روحم اي پريسا، اميد جسم و جان رامين زيبا، برم لذت ز آهنگ صداتان، وجودم پر از آن حال و هواتان، صداتان جان دهد بر من عزيزان، شوم خوب، خوش، سرمست و ميزان، خدا آمرزد آن مخترع را، كه خوشحالي دهد اين مستمع را، «گراهام بل» تو چون دلها كني شاد، از اين رو غرق رحمت روح تو باد».
شهلا رياحي متولد 1305 در تهران است و فعاليت در تئاتر را از سال 1323 با نمايش «سياست هاورن‌الرشيد» آغاز كرد و از سال 1330 هم با فيلم «خواب‌هاي طلايي» وارد سينما شد. از فيلم‌ها و مجموعه‌هاي تلويزيوني اين بازيگر مي‌توان از «پرنده كوچك خوشبختي»، «پرستار شب»، «گل مريم»، «در مسير تندباد»، «مرگ پلنگ»، «بچه‌هاي طلاق»، «دلشدگان»، «دوفيلم با يك كليد»، «راه و بيراه»، «مي‌خواهم زنده بمانم»، «چراغ خانه»، «همسران»، «اين خانه دور است» و «سلام به انتظار» نام برد. اين بازيگر با ساخت فيلم «مرجان» در سال 1335 عنوان اولين كارگردان زن سينماي ايران را نيز به خود اختصاص داده است.
» ادامه مطلب

فرج‌الله سلحشور به سه سال زندان و مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد

فرج‌الله سلحشور نویسنده و کارگردان «یوسف پیامبر» در پی اثبات سرقت فیلمنامه این مجموعه در دادگاه دوم که بر اساس شکایت شهاب‌الدین طاهری شکل گرفته بود، به سه سال زندان و مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. عباس بابویهی رئیس هیئت کارشناسی پرونده شکایت شهاب‌الدین طاهری (نویسنده کتاب ــ فیلمنامه دوجلدی یوسف صدیق) علیه فرج‌الله سلحشور (نویسنده و کارگردان مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر») در خصوص حکم دادگاه دوم گفت: «مرحله اول دادگاه شکایت طاهری از سلحشور به محکویت این کارگردان مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر» منجر شد.»
او در ادامه افزود: «براساس حکم محکومیت در سرقت فیلمنامه «یوسف پیامبر»، فرج‌الله سلحشور کارگردان این مجموعه به 70 درصد مجازات کیفری محکوم شد که شامل سه سال زندان است. ایشان همچنین به میزان 20 درصد از آثار تهیه و ارائه شده شاکی استفاده غیرمجاز کرده که ارزش مادی این بخش از استفاده غیرمجاز معادل یک سوم از قیمت قرارداد تحقیق و نگارش فیلمنامه متهم با صدا و سیما است که محکوم به پرداخت مبلغ یک میلیاردو پانصد هزار تومان جریمه شده‌اند.» وی در ادامه گفت: «این رای توسط قاضی حسینیان صادر شده که پرونده را برای گذراندن مراحل بازپرسی مجدد به دادسرا فرستاده‌اند.»
بابویهی در ادامه گفت: «طبق توهین‌هایی که سلحشور به طاهری کرده بود، طاهری از سلحشور شکایت کرد که روز گذشته قرار بود تا آقای سلحشور در دادگاه حاضر شوند، اما با اعلام قبلی زمان برگزاری این دادگاه به تعویق افتاد.»
رئیس هیئت کارشناسی این پرونده در پایان عنوان کرد: «باید دادگاه بعدی برگزار شود تا با توجه به صحبت‌های سلحشور، حکم دادگاه رسمی شود. با این حال علی لاریجانی رئیس مجلس از قاضی دادگاه درخواست کرده‌اند که نظرات تکمیلی در خصوص دادگاه سلحشور و طاهری در اسرع وقت بدست ایشان برسد.»
فرج الله سلحشور نویسنده و کارگردان مجموعه تلویزیونی یوسف پیامبر در خصوص حکم دادگاه مبنی بر محکومیت وی به سه سال زندان و پرداخت 15 میلیارد ریال جریمه گفت: «‌متاسفانه این صحبت‌ها شایعاتی است که عباس بابویهی ریاست هیات کارشناسی پرونده شکایت شهاب‌الدین طاهری (نویسنده کتاب ــ فیلمنامه دوجلدی یوسف صدیق) درست کرده‌اند.»
او گفت: «ایشان (بابویهی) را اکثر دوستان در سینما می‌شناسند. حتی یک اثر قابل دفاع ندارند. لذا وی نمی‌تواند این هیات را کارشناسی کند.»
سلحشور در ادامه گفت:‌ «تا کنون هیچ رایی از سوی دادگاه اثبات نشده است. جلسات این دادگاه ادامه دارد و هنوز کسی محکوم هم نشده است. من واقعا متاسفم که خبرهای دروغ درباره این موضوع می‌شنوم.»
کارگردان مجموعه تلویزیونی یوسف پیامبر عنوان کرد: «بابویهی به عنوان کارشناس این هیات به من تهمت‌هایی زده است که من واقعا این حرف‌ها را پی گیری می‌کنم.»
سلحشور در خصوص بابویهی و شهاب‌الدین طاهری (نویسنده کتاب ــ فیلمنامه دوجلدی یوسف صدیق) گفت: «بابویهی هیچ سندی بر اظهارات خود ندارند، پس چطور می‌شود به حرف‌های ایشان اعتماد و بسنده کرد. حتی یک سند هم دال بر تقلب بنده ارائه نکردند. صحبت های بابویهی و طاهری را چند تهمت قلمداد می‌کنم. هنوز حکمی قطعی نیست! فکر می‌کنم این دوستان پول گرفته‌اند تا خبرهای دروغ را همه جا منعکس و بدون اجازه منتشر کنند.»
» ادامه مطلب

سيدجلال‌الدين دري:فيلمنامه‌ «دزدان دريايي خليج عدن» نوشته من است

نويسنده فيلم سينمايي «دزدان دريايي خليج عدن» به كارگرداني حسن فتحي از برخورد غيرحرفه‌اي عوامل تهيه اين فيلم، گلايه كرد. سيدجلال‌الدين دري نويسنده مجموعه‌هاي تلويزيوني «كمكم كن»، «پول كثيف» و «سايه‌هاي شهر» گفت: يك سال و نيم پيش، جهت جشنواره اثر ماندگار به پيشنهاد تهيه‌كننده اين فيلم، قرار شد يك فيلم كوتاه درباره «دزدان دريايي» به نگارش دربياوريم.
او ادامه داد: پس از اتمام طرح اوليه شركت ملي نفتكش، با مناسب ديدن طرح، پيشنهاد كردند آن را در قالب يك تله‌فيلم گسترش دهيم و پس از اتمام نگارش فيلمنامه بازهم به دليل مناسب بودن بستر فيلمنامه مشاركت خود را در حد يك فيلم سينمايي بالا بردند.
دري در ادامه گفت: فيلمنامه با نظر شركت نفتكش و مدير وقت شبكه دوم سيما بازنويسي شد و تهيه‌كننده محترم كه تنها تهيه دو تله‌فيلم را دركارنامه خود دارد، در زير بار تهيه‌كنندگي اين پروژه سنگين شروع به مذاكرات طولاني با كارگردان‌هاي متعددي از جمله آقايان فريدون جيراني، محمدحسين لطيفي، محمد رضا آهنج ، داريوش فرهنگ ، مرحوم اعلامي و آرش معيريان نمودند كه هر مذاكره به شكل جدي تقريبا فصلي از سال را در برگرفت.
فيلمنامه‌نويس مجموعه‌هاي تلويزيوني «كمكم كن» و «پول كثيف»، گفت: البته هر كارگرداني بنا به سليقه‌اش، نظرات خود را نسبت به سناريو داشت، ولي از آنجايي كه چارچوب فيلمنامه مورد تأييد شبكه و شركت سرمايه‌گذار بود، قرار بر اين شد كه با تأييد و مشخص شدن هر يك از اين كارگردانان، فيلمنامه با اصلاحات اندكي بازنويسي شود تا اين كه ظاهرا تهيه‌كننده بالاخره با آقاي فتحي به توافقات اوليه‌اي رسيده‌اند و برايم عجيب است كه با وجود دو قراداد كتبي و بدهي تهيه‌كننده به اينجانب يكدفعه نام شخص ديگري به عنوان سرپرست نويسندگان و گروه تحقيقات عنوان مي‌شود.
نويسنده مجموعه تاريخي تلويزيوني «رازهاي خورشيد پير الموت» در پايان گفت: اميدوارم فيلمنامه فوق كه حتي نام ثبت شده فيلمنامه ما در بانك فيلمنامه خانه سينما را يدك مي‌كشد، هيچ شباهتي به سناريو ما نداشته باشد و گر نه ناچارم از حقوق مادي و معنوي خود و همكارم بهتاش صناعي‌ها به مراجع ذي‌صلاح رجوع نماييم.
«سيدجلال‌الدين دري» اين روزها در حال نگارش مجموعه تلويزيوني «گمشده» به تهيه‌كنندگي افضل ميرلوحي براي محرم امسال است.
او همچنين فيلمنامه «آخرين سرقت» را به كارگرداني پدرام عليزاده و تهيه‌كنندگي سيدغلامرضا موسوي در مرحله پيش توليد دارد.
نگارش دو تله‌تئاتر درباره زندگي فريدالدين‌ عطارنيشابوري شاعر نامدار ايراني و شيخ‌شهاب‌الدين سهروردي فيلسوف بزرگ از كارهاي آينده دري است.
» ادامه مطلب

جشنواره فیلم کوتاه تهران 28 آبان تا 3 آذر برگزار می‌شود

بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران از 28 آبان تا 3 آذر ماه سالجاری برگزار می‌شود. این جشنواره توسط انجمن سینمای جوانان ایران و با همکاری مؤسسه امور جشنواره‌ها به منظور ارزیابی و معرفی بهترین تولیدات یک ساله فیلم کوتاه ایران و سایر کشورهای جهان به اجرا درمی‌آید. جشنواره فیلم کوتاه تهران در دو بخش اصلی سینمای ملی و سینمای بین‌الملل برگزار می‌شود.
بخش سینمای ملی جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران شامل مسابقه ملی، پرتوی ایمان، چشم انداز سرزمین زیبای ما، چراغ راه و بخش جنبی می‌باشد و بخش مسابقه بین‌الملل شامل مسابقه بین‌الملل، مسابقه آسیا (جلوه گاه شرق) و جهان اسلام می‌باشد.
به زودی فراخوان این جشنواره منتشر می شود و برای نخستین بار، در این دوره از جشنواره ثبت‌نام از طریق اینترنتی نیز امکان‌ پذیر است.
» ادامه مطلب

"دیوار" تغییر نام داد

نام فیلم "دیوار" به کارگردانی مانی حقیقی به "چمدان" تغییر کرد. این فیلم هم اکنون در مراحل پایانی تدوین توسط مانی حقیقی و نوید توحیدی قرار دارد و هنوز برای صداگذاری و آهنگسازی آن قرار دادی بسته نشده است.
در این فیلم که تصویربرداری آن در آلمان انجام شد، مسعود رایگان (پدرحمید) نقش اول فیلم را بازی می‌کند و تانیا فورنارو (همسرحمید)، نوید اخوان (حمید) و مهدی معین‌زاده از دیگر بازیگران اصلی این فیلم به شمار می‌آیند و مابقی بازیگران فیلم آلمانی هستند.
"دیوار" داستان پدر و پسری است که سال‌ها یکدیگر را ندیده‌اند. پسر در نوجوانی به اصرار پدر عازم آلمان شده و هم‌اکنون آنجا صاحب خانواده است. طی سفر پدر به آلمان، سوءتفاهماتی به وجود می‌آید و حضور او باعث ایجاد تغییر و تحولاتی در زندگی پسر می‌شود.
دیگر عوامل این فیلم عبارتند از ، نویسنده فیلمنامه: فرهاد توحیدی، تهیه کننده: سیامک پورشریف،‌ مدیر تصویربرداری: محمدرضا سکوت، صدابردار: حمید توکلیان، دستیار اول کارگردان: سحر مصیبی، برنامه‌ریز و مدیر تولید در ایران: امیررضا مکین، مدیر تولید در آلمان: احسان جعفری، طراح صحنه و لباس:هانس ماکس، عکاس : اختر قاسمی. "دیوار" به سفارش گروه اجتماعی مرکز سیما فیلم تهیه و تولید شده است.
همچنین احتمال دارد ساخت فیلمنامه "50 کیلو آلبالو" نوشته فرهاد توحیدی توسط مانی حقیقی که سال گذشته پروانه ساخت گرفت در سال 89 محقق شود.
مانی حقیقی تاکنون فیلم‌های "آبادان"، "کارگران مشغول کارند" و "کنعان" را کارگردانی کرده است.
» ادامه مطلب

"شماره 9"در لبنان و برزیل فیلمبرداری می‌شود

فیلم سینمایی "شماره 9" به کارگردانی محمدحسین لطیفی در لبنان و برزیل فیلمبرداری می‌شود. فیلمبرداری این فیلم سینمایی در برزیل و لبنان انجام می‌شود و منصور سهراب‌پور تهیه‌کننده "شماره 9" هفته‌های اخیر سفرهایی به چند کشور برای انجام مقدمات تولید این پروژه داشته است، محمدحسین لطیفی برای کارگردانی این فیلم قرارداد دارد و به زودی با شروع پیش‌تولید به گروه ملحق می‌شود.
"شماره 9" سرگذشت دختر بچه لبنانی است که به این خاطرکه خوب فوتبال بازی می‌کند به رونالدو معروف شده است. مواجهه او با رونالدو که به عنوان سفیر صلح در فلسطین اشغالی حضور یافته ماجراهایی را برای دخترک رقم می‌زند. رونالدو ستاره فوتبال برزیلی در این فیلم بازی می‌کند.
محمدحسین لطیفی فیلمهای سینمایی "روز سوم"، "دختر ایرونی"، "سرعت"، "خوابگاه دختران" و "توفیق اجباری" را کارگردانی کرده است.
» ادامه مطلب

"دیگری" پروانه نمایش گرفت

دو پروژه سینمایی "دیگری" و "زخم شانه حوا" پروانه نمایش دریافت کردند. فیلم "دیگری" به تهیه کنندگی محمد علی نجفی وکارگردانی مهدی رحمانی و فیلم "زخم شانه حوا" به تهیه کنندگی حسن کلامی و کارگردانی حسین قناعت عناوین پروژه هایی است که از این شورا پروانه نمایش دریافت کرده‌اند.

» ادامه مطلب

درگذشت فیلمبردار نام آشنای هالیوود

ویلیام ای فریکر فیلمبردار نامدار سینمای هالیوود در سن 86 سالگی بر اثر ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.
به گزارش هالیوود ریپورتر فریکر پنج باربرای فیلمبرداری فیلم هایی چون " به دنبال آقای گودبار"(1977)، "بهشت می تواند منتظر بماند" (1978) ،"1941" ( 1980) ، " بازی های جنگی" (1983) و "عاشقانه مورفی" (1985) نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین فیلمبرداری شد و یک بار نیز برای جلوه های ویژه بصری فیلم "1941"به نامزدی اسکار نائل آمد.
فریکر در دهه 1960 از جمله فیلمبرداران تاثیر گذار به شمار می آمد و در این دوران فیلم های برجسته ای چون "بولیت" ، " بچه رزمری" و " دلیجانت را رنگ بزن" را فیلمبرداری کرد.او که متولد لس آنجلس بود و از سال 1961 فعالیت حرفه ای در سمت مدیر فیلمبرداری را آغاز کرد.
» ادامه مطلب

رضا صادقی در"پایان دو" می‌خواند

رضا صادقی ترانه فیلم سینمایی"پایان دو" به کارگردانی یعقوب غفاری را می‌خواند.
علی غفاری تهیه کننده این فیلم گفت: بهنام ابطحی موسیقی فیلم سینمایی"پایان دو" به کارگردانی یعقوب غفاری را ساخته است که رضا صادقی نیز ترانه‌‌های این فیلم سینمایی را می‌خواند.
او ادامه داد: محسن روشن در حال صداگذاری فیلم است و بهنام خاکسار نیز جلوه‌های ویژه رایانه‌ای را انجام می‌دهد. با پایان مراحل فنی این فیلم تا یک ماه دیگر آماده نمایش می‌شود.
آناهیتا نعمتی، دانیال عبادی، زیبا بروفه، مجید یاسر، مهدی فقیه و یعقوب غفاری در این فیلم بازی کردند. تهیه‌کنندگان "پایان دو" که محصول موسسه تصویرگران هفت آسمان و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است، محسن علی‌اکبری وعلی غفاری هستند.
» ادامه مطلب