استاد امیرخانی: باید از آثار هنرمندان ایرانی در جهان فهرست برداری شود

رئیس انجمن خوشنویسان ایران خواستار اقدام جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فهرست برداری از آثار هنرمندان ایرانی در کشورهای جهان شد.
غلامحسین امیرخانی پنجشنبه شب در همایش تأثیر و جایگاه هنری میرعماد بر گستره خوشنویسی که در سرای سعدالسلطنه قزوین برگزار شد، اظهار داشت: آثار ایرانی در کشورهای دیگر به نام بیگانگان ثبت می شود و این در حالی است که می توان این آثار را جمع آوری و به نام هنرمندان ایرانی ثبت کرد.
رئیس انجمن خوشنویان ایران همچنین با اشاره به مفاخر هنر خوشنویسی ایران بویژه عمادالکتاب قزوینی اظهار داشت: این هنرمند
نامدار علاوه بر فعالیت در عرصه هنر سیر و سلوک معنوی داشته که باید بیش از پیش به مردم و هنرمندان وهنر دوستان معرفی
شود.
استان قزوین به علت داشتن مفاخر نامدار در عرصه هنرخوشنویسی پایتخت خوشنویسی ایران لقب گرفت و در نخستین دو سالانه بین المللی خوشنویسی ایران هم به عنوان پایتخت خوشنویسی کشورهای اکو النتخاب شد.
عضو شورای راهبردی دوسالانه بین‌المللی خوشنویسی ایران اضافه کرد: سایه سیاست کم و بیش خلوص، قیمت و عیار هنر را شکسته و درخشش آن را کمتر کرده است.
او گفت: آثار میر عماد بطور حتم یکی از جواهرات بی ‌بدیل و همیشه ماندگار هنر کشور است که هرچه بماند و کهنه ‌تر شود ارزش و اعتبار آن بیشتر مشخص می‌شود.
هنرمند خوشنویسی کشور در ادامه با اشاره به ویژگی آثار میرعماد تصریح کرد: طهارت قلم، لطافت قلم، قدرت قلم، ملاحت قلم،
شجاعت قلم و اعتدال از ویژگی‌های خط میرعماد و از دلایل رشد و عظمت وی بود و او هیچگاه در منزلگاه وجود خود متوقف نشد.
امیرخانی با اشاره به لزوم اهمیت به هنر در نقاط مختلف عنوان داشت: هرکس به سهم خود در بخش فرهنگ باید پیشقدم شود و نقش فرهنگ و هنر را در کشور به گونه ای احیا کند تا در مقابل ما زنده باشد.
او تصریح کرد: یک کتاب جهانی باز شده در کشوری با چند هزار خط نستعلیق و شعر فارسی را نام خودشان ثبت کردند، لذا باید مراقب باشیم تا بعد از مولوی، بهزاد، ابوریحان، حافظ را نیز متعلق به خود ندانند و البته این مشکلات ناشی از کم کاری ما در این حوزه است که باید جبران کنیم.
عضو شورای راهبردی دوسالانه بین‌المللی خوشنویسی ایران عنوان داشت: متاسفانه ما الگوهای خود را تقدیم دیگران کرده ایم بدون اینکه برای ثبت نامش اقدام کنیم لذا امروز وظیفه داریم الگو، فرهنگ و مرام خود را به صورت شایسته به دنیا نشان دهیم و به طور حتم دنیا از آن استقبال می‌کند.
او گفت: اعزام هیئتهای کارشناسی به کشورهای مختلف برای تحقیق و فهرست‌ برداری ضروری است تا با این کار به عنوان سفیران جمهوری اسلامی در بخش هنر گام برداریم.

0 نظرات: