مشایخی: مشخص نیست دوره بعدی چه زمانی برگزار شود

دبیر سومین جشنواره موسیقی «از کلاسیک تا معاصر» از نامشخص بودن زمان برگزاری سومین دوره این جشنواره خبر داد. نشست خبری جشنواره موسیقی «از کلاسیک تا معاصر» صبح شنبه اول خرداد با حضور علیرضا مشایخی دبیر جشنواره در تالار وحدت برگزار شد. در این نشست مشایخی با اشاره به مشکلات و مصائب هنر موسیقی در ایران و بی‌توجهی هنرمندان و اصحاب اندیشه دیگر رشته‌ها به این رشته هنری، گفت: «وقتی 20 سال پیش به ایران بازگشتم نامه‌ای به اندیشمندان ایرانی نوشتم و شرایط موسیقی را در آن نامه مطرح کردم که به تازگی در کتاب «تداوم تفکر» منتشر شده است.»
مشایخی افزود: «در آن‌ کتاب این مسئله را مطرح کردم که محیط موسیقی علمی ما در حال احتضار است و با مخاطب قرار دادن جامعه فرهیخته، اندیشمندان و شاعران از آ‌نها خواستم در این زمینه کاری کنند، چون آن‌ها وارث هزار سال اشعار ایران هستند، اما از میان تمام آن‌هایی که برایشان نامه نوشتم فقط از یک نفر به من پاسخ داد.»
دبیر جشنواره ادامه داد: «متأسفانه باید بگویم بسیاری از شعرا و اندیشمندان ما بیشتر از مردم در خواب غفلت هستند، چون مردم عادی گاهی به کنسرت‌ها می‌آیند و موسیقی‌ می‌شنوند، اما من هیچ‌گاه شاعری را در کنسرت‌ها ندیدم.»
مشایخی در سال 1373 گروه موسیقی تهران را با کمک قوام صدری و با هدف شناسایی، تربیت و معرفی آهنگسازان معاصر ایرانی بنیان گذاشت. او در سال 1374 ارکستر موسیقی نو را پایه‌گذاری کرد تا توده‌ مردم با موسیقی نو و جلوه‌های گوناگون موسیقی معاصر آشنا شوند.
او درباره شکل‌گیری جشنواره‌ موسیقی «از کلاسیک تا معاصر» توضیح داد: «وقتی به ایران بازگشتم به همراهی خانم فریماه قوام ‌صدری، گروه موسیقی تهران را تشکیل دادیم و فکر کردیم چگونه نسل جدید را ترغیب کنیم در این نوع موسیقی گام بگذارند. از این رو جشنواره رقابتی دوسالانه نوازندگی را راه‌اندازی کردیم و در برهه‌ای از زمان که احساس کردیم حالت رقابتی مزاحم شکوفایی این نوع موسیقی است، تصمیم گرفتیم تعدادی از این آثار را پیش از برگزاری جشنواره داوری کنیم و برگزیدگان با آرامش و بدون حس رقابت در جشنواره بنوازند.» داوری آثار رسیده به جشنواره البته توسط مشایخی و قوام صدری انجام شده است.
مشایخی گفت: «ما فقط 32 ساعت وقت برای اجرای برنامه در اختیار داشتیم. در این چهار روز 103 اثر اجرا می‌شود که طی آن 34 قطعه تک‌نوازی و دونوازی داریم و 9 گروه نیز از سه‌نوازی تا ارکستر 50 نفری برنامه اجرا خواهند کرد.»
به گفته او در جشنواره‌ «از کلاسیک تا معاصر» اساتید مهمان چون آیدین احمدی‌نژاد، کیوان میرهادی و ستاره بهشتی حضور دارند و آهنگسازان جوانی مثل علی رادمان، حسین پیشکار، شهرزاد بهشتیان، رضا صابونی، اشکان پاشازاده و اشکان خمسه‌پور به جامعه موسیقی کلاسیک و سعید علیجانی، سعید آبادی و مهرداد تیموری نیز به عنوان رهبران جوان موسیقی کلاسیک معرفی می‌شوند.
علیرضا مشایخی همچنین با اشاره به اعضای کمیته برگزاری این جشنواره گفت: «من نمی‌دانم اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین جشنواره‌ای برگزار می‌کرد قرار بود چقدر هزینه صرف آن کند، ولی در این جشنواره حدود 75 میلیون تومان کار رایگان و داوطلبانه انجام شد.»
او از افرادی چون سارا اباذری، رزیتا شاکر، پریسا گلشن، یوسف اشرفی، اشکان پاشازاده، مهرداد تیموری، فرخ صابری، سعید علیجانی و مجید مقصودلو نام برد که برای برگزاری این جشنواره بدون دریافت هیچ کمک مالی شبانه‌روزی تلاش کردند. مشایخی همچنین از انجمن موسیقی ایران به خاطر در اختیار قرار دادن تالار رودکی و چاپ بروشور جشنواره تشکر کرد.
او در پاسخ خبرنگاری که از او درباره چگونگی برگزاری دور سوم جشنواره با توجه به محدودیت‌ها و مشکلات موجود پرسید، گفت: «مشخص نیست دوره بعدی این جشنواره چه زمانی برگزار شود، چون در ایران خیلی سخت است بتوانیم زمانی را برای برگزاری مشخص کنیم، اما من امیدوارم سومین دوره این جشنواره را بتوانم در سال آینده برگزار کنیم. من حالا 70 سال سن دارم و وجدانم اجازه نمی‌دهد از هیچ‌یک از شاگردان بخواهم سنگلاخی را که من پیمودم طی کند. بنابراین این جشواره احتمالا تا زمانی ادامه دارد که من زنده باشم.»
دومین جشنواره موسیقی «از کلاسیک تا معاصر» روز دوشنبه سوم خرداد از ساعت 13:30 آغاز می‌شود و در سه سئانس 13:30 تا 15:30، 16 تا 17:30 و 18 تا 20 ادامه خواهد داشت.
در روز اول شبنم خزرایی‌شولایی‌فر دو قطعه از کوزلوخ و شوپن، سپهر خاکی از بتهوون و کوزلوخ، سارا آجری از کولا، نازنین یلدا از بتهوون و شوپن، شاقیک صفریان از شوبرت، سحر طاهرخانی از راخمانیف، گلشن اسلامی از کالینکف، امیرمحمد دارابی از موتزارت، پندار کردنوه‌سی از شوپن، آرمین خیردان از هایدن، علی حسینی از شوپن در بخش دوم، ارکستر کامه‌راتا از کیوان میرهادی و علیرضا مشایخی، متین لادانی از شوپن، پانته‌آ مشفق و متین لادانی از بلوخ و وینیاوسکی، آرپینه اسرایلیان از شوپن و دبوسی و در بخش بعدی خاچیک باباییان، آیدین احمدی‌نژاد و تامارا دولیدزه از موتزارت، اسمتانا و مندلسن می‌نوازند.
این جشنواره که جوان‌ترین شرکت‌کننده آن فقط هشت سال سن دارد، از سوم تا ششم خرداد به‌مدت چهار روز در تالار «رودکی» روزانه در سه سئانس برگزار شود و ورود عموم به آن به صورت رایگان آزاد است.
دبیر جشنواره موسیقی «از کلاسیک تا معاصر» تأکید کرد: «ما و همه افرادی که به صورت داوطلبانه و رایگان در این جشنواره فعالیت کردند، همه تلاشمان این بود که راهی باز شود تا مردم به صورت رایگان از موسیقی بهره‌مند شوند.»

0 نظرات: