نخل طلای جشنواره کن برای تایلند

فیلم سینمایی «عمو بونمی که می‌تواند زندگی‌های‌ گذشته خود را به یاد بیاورد» ساخته آپیچاتپونگ ویراستاکول برنده جایزه نخل طلای شصت و سومین جشنواره فیلم کن شد.
مراسم اعطاء جوایز جشنواره کن سال 2010 یکشنبه شب در کاخ جشنواره برگزار شد و هیئت داوران بخش مسابقه بین‌الملل به ریاست تیم برتن فیلم آپیچاتپونگ ویراستاکول را شایسته دریافت جایزه برتر این دوره دانست.

«عمو بونمی که می‌تواند زندگی‌های‌ گذشته خود را به یاد بیاورد» یک فیلم جذاب و خلاقانه است که به مضامینی چون روح‌باوری و تناسخ می‌پردازد. فیلم جدید ویراستاکول اولین ساخته یک فیلمساز تایلندی است که برنده جایزه اصلی کن می‌شود. «عمو بونمی» از معدود فیلم‌های کاملا تحسین‌شده این دوره جشنواره بود، جشنواره‌ای که خیلی‌ها آن را از ضعیف‌ترین دوره‌های چند سال اخیر ارزیابی کرده‌اند. این فیلم در آخرین روزهای جشنواره نمایش درآمد و مورد استقبال قرار گرفت.
تیم برتن رئیس داوران در یک نشست خبری، گفت: «دنیا کوچک‌تر، غربی‌تر، هالیوودی‌تر یا هرچه اسمش را بگذارید، شده، اما این فیلمی است که از چشم‌اندازی دیگر به دنیا نگاه می‌کند. دیدن این فیلم برای من مانند یک رویای شیرین و غریب بود.»
ویراستاکول که لباس کاملا سفید به تن داشت پس از دریافت جایزه به شوخی به برتن گفت: «از مدل موهایت خوشم آمد!»
کارگردان تایلندی که در دنیای سینما تنها به اسم «جو» شناخته می‌شود، سومین جایزه خود را از کن دریافت کرد. او سال 2005 با فیلم «اختلال استوایی» جایزه هیئت داوران را برد و سال 2002 نیز با فیلم Blissfully Yours برنده جایزه بخش نوعی نگاه شد.

جایزه بزرگ هیئت داوران به فیلم فرانسوی «خدایان و آدم‌ها» به کارگردانی خاویر بووا اعطاء شد. این فیلم درامی مبتنی بر واقعیت درباره راهب‌های کاتولیک فرانسوی است که سال 1996 در الجزایر گرفتار می‌شوند. بووا سال 1995 برای فیلم «یادت نرود که می‌میری» جایزه هیئت داوران کن را برده بود.

«رونوشت برابر اصل» به کارگردانی عباس کیارستمی که یکی از 19 فیلم بخش مسابقه جشنواره کن امسال بود، برنده جایزه بهترین بازیگر زن (ژولیت بینوش) شد. بینوش که تصویر او در پوستر جشنواره کن امسال نقش بسته، در این فیلم نقش صاحب یک گالری را بازی می‌کند که با نویسنده‌ای بریتانیایی آشنا می‌شود.

جایزه بهترین بازیگر مرد به طور مشترک به خاویر باردم برای فیلم «بیوتیفول» (الخاندرو گونزالز ایناریتو) و الیو جرمانو برای فیلم ایتالیایی «زندگی ما» (دانیل لوچتی) اعطاء شد.

ماتیو آمالریک بازیگر و کارگردان فرانسوی برای فیلم «در گردش» جایزه بهترین کارگردان را دریافت کرد. چهارمین تجربه کارگردانی بازیگر فیلم‌های «زنگ شیرجه و پروانه» و فیلم جیمز باندی «ذره‌ای آرامش» روز شنبه نیز برنده جایزه فدراسیون بین‌المللی منتقدان فیلم (فیپرشی) شد.

لی چانگ-دونگ نویسنده و کارگردان کره‌ای برای فیلم «شاعری» جایزه بهترین فیلمنامه را برد. چانگ-دونگ که پارسال یکی از داوران کن بود، سال 2007 با فیلم «آفتاب مخفی» در بخش مسابقه حضور داشت که برنده جایزه بهترین بازیگر زن (جون دو-یون) شد.

«یک مرد در حال فریاد» ساخته محمد- صالح هارون فیلمساز اهل چاد برنده جایزه هیئت داوران شد. فیلم هارون پس از 13 سال اولین فیلم از جنوب صحرا در آفریقا بود که در بخش مسابقه کن نمایش داده شد.

فیلم مکزیکی «سال کبیسه» ساخته مایکل رو نیز جایزه دوربین طلایی بهترین فیلم اول را برد. این فیلم یکی از آثار بخش دو هفته کارگردانان بود. گائل گارسیا برنال بازیگر مکزیکی رئیس داوران جایزه دوربین طلایی بود.

شصت و سومین جشنواره فیلم کن 12 مه (22 اردیبهشت) با نمایش فیلم حماسی «رابین هود» به کارگردانی ریدلی اسکات آغاز ‌شد و یکشنبه شب با نمایش فیلم «درخت» با بازی شارلوت گینسبورگ و برگزاری مراسم اختتامیه به پایان رسید.

برندگان دیگر بخش‌های رسمی و جنبی این دوره جشنواره در روزهای قبل مشخص شدند.

فهرست برندگان بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره کن 63 به شرح زیر است:

جایزه نخل طلایی
«عمو بونمی که می‌تواند زندگی‌ گذشته خود را به یاد بیاورد»، آپیچاتپونگ ویراستاکول، اسپانیا/ تایلند/ آلمان / بریتانیا / فرانسه

جایزه بزرگ هیئت داوران
«خدایان و آدم‌ها»، خاویر بووا، فرانسه

جایزه بهترین کارگردان
ماتیو آمالریک، «در گردش»، فرانسه

جایزه هیئت داوران
«یک مرد در حال فریاد»، محمد- صالح هارون، فرانسه / بلژیک / چاد

جایزه بهترین بازیگر مرد
خاویر باردم، «بیوتیفول»، اسپانیا و مکزیک و الیو جرمانو، «زندگی ما»، ایتالیا

جایزه بهترین بازیگر زن
ژولیت بینوش، «رونوشت برابر اصل»، فرانسه / ایتالیا

جایزه بهترین فیلمنامه
لی چانگ-دونگ، «شاعری»، کره‌ جنوبی

* دیگر جوایز اصلی

جایزه دوربین طلایی (بهترین فیلم اول)
«سال کبیسه»، مایکل رو، مکزیک

جایزه نخل طلای بهترین فیلم کوتاه
Barking Island، سرژ آودیکیان، فرانسه

جایزه هیئت داوران
«میکی در حال استحمام»، فریدا کمپف، سوئد

0 نظرات: