آخرين اخبار از «بانوي شهر ما» پروژه تازه «ابراهيم حاتمي‌كيا»

تهيه‌كننده «بانوي شهر ما» جديدترين اثر «ابراهيم حاتمي‌كيا» از توافق نهايي با طناز طباطبايي و جواد عزتي و ادامه مذاكره با ساير بازيگران خبر داد و گفت: به‌خلاف اخبار منتشره اين فيلم از فضايي زنانه برخوردار نيست و به معضل و مشكلات جوانان مي‌پردازد.
«محمد پيرهادي» با اعلام اين مطلب افزود: به‌جز گوهر خيرانديش، مصطفي زماني و رويا تيموريان كه حضورشان در كار قطعي است به تازگي نيز طناز طباطبايي و جواد عزتي به گروه بازيگران اضافه شده‌اند و مذاكرات همچنان تا تكميل فهرست بازيگران ادامه دارد.
او افزود: در حال حاضر گروه صحنه به شدت مشغول آماده‌سازي دكورهاي فيلم هستند كه يك مجموعه در جنوب تهران (نه جنوب كشور) و به طور كامل در حال بازسازي است.
پيرهادي خاطرنشان كرد: مسأله قطعي در خصوص اين پروژه اين است كه «بانوي شهرما» به طور حتم نيمه تير ماه كليد خواهد خورد كه در حال حاضر در مرحله نهايي بازنويسي فيلمنامه قرار دارد.
تهيه‌كننده فيلم سينمايي «بانوي شهرما» با اشاره به اين كه برخي اخبار و اطلاعاتي در خصوص موضوع اين فيلم عنوان مي‌شود، صحت ندارد، گفت: به‌خلاف اخبار منتشر شده «بانوي شهر ما» از فضايي زنانه برخوردار نيست و به موضوع زنان نيز نمي‌پردازد بلكه اين فيلم، فيلمي است از يك سوژه ملتهب اجتماعي برخوردار است و به معضل و مشكلات جوانان مي‌پردازد.
از جمله عوامل توليد «بانوي شهر ما» كه تاكنون حضورشان در اين پروژه قطعي شده است، عبارتند از: تهيه كننده: محمد پيرهادي، مديرفيلمبرداري:فرشاد محمدي، طراح گريم:مهين نويدي، صدابردار:مهران ملكوتي، طراح صحنه و لباس:مشكين مهرگان.
«ابراهيم حاتمي‌كيا» تا كنون ساخت فيلم هايي چون،«هويت»، «ديده‌بان» ، «مهاجر»، «وصل نيكان» ، «ازكرخه تا راين» ،«خاكستر سبز»،«بوي پيراهن يوسف»، «برج مينو»، «آژانس شيشه‌‌اي»، «روبان قرمز»، «موج مرده»، «ارتفاع پست»، «به رنگ ارغوان»، «به نام پدر»، «دعوت» و مجموعه‌هاي «خاك سرخ» و «حلقه سبز» را در كارنامه هنري خود دارد.
» ادامه مطلب

عکس‌هایی از فیلم «نسل جادویی»





» ادامه مطلب

«نسل جادويي» پس از 3 سال اكران عمومي مي‌شود

فيلم سينمايي «نسل جادويي» ساخته ايرج كريمي توسط اميدفيلم پس از سه سال به اكران عمومي در مي‌آيد. «سيروس تسليمي» مدير اميد فيلم كه پخش «نسل جادويي»(ايرج كريمي) را به عهده گرفته با اشاره به اكران فيلم، اظهار داشت: بايد پروانه نمايش فيلم «نسل جادويي» تمديد شود و پس از آن براي اكران آن اقدام كنيم.
او افزود: هنوز زمان مشخصي براي اكران اين فيلم در نظر نداريم، چون اصولا اكران اين گونه فيلم‌ها ساز و كار خاصي ندارند.
اين پخش‌كننده به فارس گفت: حدودا 80 فيلم از توليدات سينمايي آن اين مشكل را دارند، از فيلم‌هاي كيارستمي گرفته تا فيلم‌هاي مختلفي كه از ژانر فيلم فرهنگي مي‌آيند.
او تصريح كرد: يك گروه مستقل براي فيلم‌هاي فرهنگي وجود ندارد و به صورت مقطعي سئانس‌هايي به اين گونه فيلم‌ها داده مي‌شود كه نمونه آن را در اكران «كودك و فرشته» ديديم.
او معضل ديگر اكران فيلم‌هاي فرهنگي را هزينه مواد تبليغي دانست و گفت: در هزينه‌هاي تبليغات فرقي بين فيلم‌هاي كمدي و بدنه و اينگونه فيلم‌ها وجود ندارد و همانقدر كه هزينه بيلبورد، چاپ كپي و تيزرهاي تبليغاتي مي‌شود، تخفيفي نيز وجود ندارد.
تسليمي همچنين درباره وضعيت فيلمنامه «وقتي همه مي‌ترسيم» گفت: فيلمنامه روزهاي آخر نگارش را پشت سر مي‌گذارد و هنوز تصميم نگرفتم كه آن را تهيه كنم يا به شخص ديگري واگذار كند.
فيلم «نسل جادويي» چهارمين فيلم «ايرج كريمي» بعد از فيلم‌هاي «از كنار هم مي‌گذريم»، «چند تار مو» و «باغ‌هاي كندلوس» است كه هديه تهراني، رامبد جوان، باران كوثري، كوروش تهامي، نگار جواهريان، شاهرخ فروتنيان در آن بازي كرده‌اند.
اين فيلم كه تنها در جشنواره فيلم شهر به اكران در آمد، در سال 86 ساخته شد.
» ادامه مطلب

عکس‌های محمد رضا فروتن در فیلم «چشم آفتاب» حسن لفافیان










» ادامه مطلب

مرتضی احمدي: محتواي برخي موسيقي‌ها به فحش و ناسزا رسيده است

مرتضي احمدي با انتقاد از موسيقي‌هاي نامناسب گفت: متأسفانه در همه شرايط موسيقي‌هايي شنيده مي‌شود كه هيچ محتوايي ندارند و شعرهاي آنها جز فحش و ناسزا چيز ديگري نيست و اين در حالي است كه ما غني از اشعار و موسيقي‌هاي‌ فاخر هستيم.
آلبوم صوتي و تصويري «شب ستاره‌ها» كه به بزرگداشت پيشكسوتان هنر ايران اختصاص داشت، توسط موسسه ترنم ني منتشر شد.
در مراسم رونمايي از آلبوم «شب ستاره‌ها» كه با حضور نادر گلچين خواننده پيشكسوت، ژاله علو ، محمد علي كشاورز و مرتضي احمدي در موسسه ترنم ني برگزار شد. ابتدا تصاويري از اين آلبوم پخش و سپس مرتضي احمدي گفت: از 13 سالگي به خاطر صفحات جواد بديع‌زاده عاشق خوانندگي شدم به نوعي من عاشق ترانه‌هاي فكاهي ايشان شدم و خودم را در عرصه خوانندگي مديون ايشان مي‌دانم.در سال 1322 براي اولين بار پيش پرده خواندم و از همان جا كار در تئاتر را آغاز كردم. «شب ستاره‌ها» كه بزرگداشتي از پيشكسوتان هنر اين سرزمين است، بسيار خوب برگزار شد و اين خود در شرايط فعلي جامعه كه براي هنر و هنرمند ارزشي قائل نيستند جاي بسيار خوشحالي است.
در ادامه ژاله علو با يادكردن از حميده خيرآبادي گفت: من اسمي با عنوان پديده شيرين فيلم‌هاي فارسي براي اين هنرمند درگذشته انتخاب كرده بودم. او مهربان و هنرمند بي‌نظير بود كه به عقيده من همانند او ديگر نخواهد آمد. ايشان كارهاي زيبايي انجام مي‌دادند ولي اي كاش ما مي‌دانستيم چه كسي در ميان ماست و چه كساني در ميان ما هستند كه ديگر جايگزيني نخواهند داشت.ما بايد قدر هنرمندان را به خوبي بدانيم چرا كه آنها تاريخ هنر اين مملكت هستند.
او با بيان اين كه حد هيچ هنرمندي رعايت نمي‌شود، گفت: دستمزد تمام سال‌هاي فعاليت يك بازيگر به اندازه دستمزد يك بازيكن فوتبال است كه اين خود بسيار تاسف‌بار است كه چرا كه هر كدام براي اين سرزمين زحمت كشيده‌اند ولي هميشه جاي اين سوال باقي است كه چرا هنرمندان ما تمام زندگي‌شان را براي هنر و مردم مي‌گذارند اين چنين مورد جفا قرار مي‌گيرند ولي يك بازيكن فوتبال با دستمزدهاي هنگفت تا آخر عمر زندگي خود را تامين مي كند.متاسفانه خيلي به هنرمندان كم‌توجهي مي شود كه به عقيده من بايد مركزي براي رسيدگي به هنر و هنرمند وجود داشته باشد تا برنامه‌هاي اينچنين همچون «شب ستاره‌ها» شكل بگيرد.
احمدي نيز در خصوص تفاوت دستمزد بازيگران سينما و تلويزيون و ورزشكاران گفت: ورزشكار نهايتا تا 35 سالگي مي‌تواند در عرصه خودش فعاليت كند اما در اين مدت دستمزدي مي‌گيرد كه تا آخر عمر براي او كفايت مي‌كند اما هنرمند تا آخرين روز زندگي‌اش براي مردم روي صحنه است و هيچ وقت چنين هزينه‌هاي هنگفتي را دريافت نمي‌كند.
در ادامه اين مراسم، محمدعلي كشاورز گفت: هنرمند پيام‌آور مهر، صلح، ‌دوستي و مخالف هر كشت و كشتاري است و خوشبختانه هنرمنداني مثل مرتضي احمدي، ژاله علو و نادر گلچين انسان‌هاي والايي هستند.
اين بازگر تئاتر ادامه داد:‌كشوري كه تئاتر نداشته باشد سينما و نمايشنامه نيز ندارد. جوان‌هاي ما بايد از هم اكنون هنر آينده را بسازند و براي مردم كه بزرگ‌ترين منتقدان هنر هستند كارهاي مناسب بيافرينند.
كشاورز با انتقاد از موسسات آموزش هنرپيشگي اظهار داشت: متأسفانه وجود چنين آموزشگاه‌هايي باعث شده افراد بدون علم و داشتن استعداد بازيگري وارد اين عرصه شوند كه اين خود براي هنر ما بسيار مضر است. تمام جوانان ما كه هم‌اكنون در اين هنر كار مي‌كنند، هيچ گونه مطالعه‌اي در زمينه موسيقي ،نمايش و آئين‌هاي سنتي خودمان ندارند و اين در حالي است كه ما گنجينه‌اي از ادبيات، نمايش و موسيقي داريم.
او در خصوص اقبال از تئاتر ملي اظهار داشت: زمينه كار تئاتر در شهرستان‌ها بسيار زياد است به نوعي كه هنرمندان شهرستاني بسيار با اطلاعات‌تر از بچه‌هاي پايتخت هستند و اين در حالي است كه آنان هيچ بودجه‌اي براي كارهايشان دريافت نمي‌كنند شهرستان‌ها همانجا مانده‌اند و به نظرم متوليان تئاتر با رابطه‌اي عمل كردن آنها را كاملا كنار گذاشته‌اند.
كشاورز ادامه داد: بچه‌هاي تئاتر در شهرستان‌ها سرگردان هستند و به عقيده من اگر بخواهيم سينما و تلويزيون اوج بگيرد بايد توجه خاص به هنر تئاتر داشته باشيم.
بعد از صحبت‌هاي كشاورز، ژاله علو در خصوص تنزل يافتن زبان فارسي بين عامه مردم گفت: كار من دوبله، تئاتر و دكلمه است و هم‌اكنون شاهد اين هستم كه زبان فارسي در تمامي ابعاد زندگي و حتي تلويزيون تنزل يافته است. گفت‌وگوي آدم‌ها چه به صورت محاوره‌اي و چه گويندگان راديو و تلويزيون بسيار لمپني است و اين در حالي است كه ما كشوري از ادبيات گسترده‌اي داريم.
احمدي نيز با انتقاد از سريال‌هاي تلويزيون گفت: متأسفانه سريال‌هايي از شبكه‌هاي مختلف سيما پخش مي‌شود، ضربه زيادي به ادبيات ما وارد كرده است كه اين خود جاي بسيار تأسفي دارد.
اين هنرمند با انتقاد از موسيقي‌هاي نامناسب گفت: متأسفانه در همه شرايط موسيقي‌هايي شنيده مي‌شود كه هيچ محتوايي نداشته و شعرهاي آنها جز فحش و ناسزا چيز ديگري نيست و اين در حالي است كه ما غني از موسيقي‌هاي فاخر هستيم.
در ادامه اين مراسم نادر گلچين در خصوص تدوين منشور جامع موسيقي در وزارت ارشاد گفت: متاسفانه من از نسل گذشته هستم و همين عامل باعث گرديده كه مورد مهر و محبت ديگران قرار نگيرم. از سال‌ها پيش تا كنون در هيچ برنامه‌اي نبودم و افتخار حضور در بزرگداشت هنرمندان را داشته‌ام.
او با انتقاد از برخي موسيقي‌هاي بزرگان اين هنر گفت: متاسفانه بعضي از كارهايي كه در گذشته اجرا شده به خاطر عربده كشيدن‌هاي بيش از حد خواننده و تحريرهاي بي‌موقع يك نوع بيزاري از موسيقي سنتي براي جوانان به جاي گذاشته است.
مرتضي احمدي نيز در خصوص مراوده خود با جليل شهناز بيان داشت: من با ايشان رابطه كاري نداشتم چرا كه با تمام هنرمندان موسيقي دوست هستم و اين دوستي منجر به شكل‌گيري هيچ كار موسيقايي نشده است.
در پايان اين نشست مجيد قنبري تهيه‌كننده آلبوم «شب ستاره‌ها» در خصوص هدف خود از برگزاري چنين برنامه‌اي گفت: تمام هدف من ثبت شناسنامه‌اي از بزرگان هنر كشورمان است چرا كه ما نياز داريم هنرمندان سه دهه اخيرمان را به نسل‌هاي بعد بشناسانيم.
او ادامه داد: اين هنرمندان هيچ گاه تريبون آزادي در اختيار نداشته‌اند كه بتوانند شخصيت واقعي خودشان را به مردم نشان دهند. ما هر چه داريم از بزرگان داريم و بايد براي به ثبت رساندن آثار چنين هنرمنداني تلاش وافري از خود نشان دهيم.
» ادامه مطلب

شهاب حسینی و نیکی کریمی همبازی می‌شوند

شهاب حسینی و نیکی کریمی برای نخستین بار در فیلم سینمایی "روایت" به کارگردانی کریمی همبازی می‌شوند. پیش‌تولید سومین فیلم سینمایی نیکی کریمی ادامه دارد و تعدادی از عوامل این فیلم قطعی شده‌اند. کریمی این بارهم در فیلمش نقش آفرینی می‌کند و شهاب حسینی هم یکی از بازیگران اصلی "روایت" است.
نظام کیایی صدابردار، تورج اصلانی فیلمبردار و ایرج رامین‌فر طراح صحنه و لباس این فیلم سینمایی هستند. فیلمبرداری این فیلم اواخر خردادماه در تهران شروع می‌شود. "روایت" فیلمی اجتماعی و شهری است.
شهاب حسینی و نیکی کریمی پیش از این در فیلمی همبازی نبوده‌اند و این نخستین بار است که این دو بازیگر شناخته شده در فیلمی مقابل هم قرار می‌گیرند. کریمی پیشتر دردومین تجربه کارگردانی خود "صبح روز بعد" نقش اصلی را بازی کرده بود.
حسینی سیمرغ بلورین بهترین مرد را به خاطر بازی در فیلمهای سینمایی "درباره الی" و "سوپراستار" به دست آورده و نیکی کریمی برای بازی در فیلم سینمایی "دیوانه‌ای از قفس پرید" سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن را دریافت کرده است. جهانگیر کوثری تهیه‌ کننده "روایت" است.
» ادامه مطلب

دنیس هاپر درگذشت


دنیس هاپر بازیگر نامدار سینمای آمریکا در سن 74 سالگی درگذشت. هاپر بیش از هر چیز با فیلم " ایزی رایدر" شهرت جهانی یافت و نقش آفرینی متفاوت او در این فیلم طغیان گرانه در حافظه سینما دوستان ثبت شد.
هاپر که با بیماری سرطان پروستات دست و پنجه نرم می کرد دو ماه پیش در مراسم ثبت ستاره و اثر دست و پایش در راهروی مشاهیر هالیوود به شکلی آشکار نزار و ضعیف به نظر می رسید.
هاپر فعالیت سینمایی خود را در دهه 1950 با ایفای نقش هایی کوتاه در فیلم های استودیویی همچون " یاغی بی آرمان" و " غول" آغاز کرد.بعد ها او به موازات بازیگری به فیلمسازی مستقل نیز روی آورد و با ساخت فیلم "ایزی رایدر" در طلیعه دهه 70 توجه محافل سینمایی را به خود جلب کرد.او در مجموع 8 فیلم را کارگردانی کرد که از مهم ترین آنها می توان به فیلم " رنگ ها" محصول 1988 اشاره کرد.
در دهه 1980 و با بالا رفتن سن ، هاپر به عنوان یکی از اولین گزینه های نقش های منفی در هالیوود بدل شد و در فیلم هایی چون " مخمل آبی" و " سرعت" در نقش آدم های شریر ظاهر شد.
هاپر علاوه بر این ها عکاس ماهری نیز بود و چندین نمایشگاه عکس در لس آنجلس برگزار کرد.در کارنامه بازیگری هاپر ایفای نقش در بیش از 200 فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی دیده می شود که از مهم ترین آنها می توان به " جدال در اوکی کورال" ، " اینک آخر الزمان" ، " ماهی پر جنب و جوش" ، " بیوه سیاه" ، " نقطه جوش" ، " دنیای آب" ، " مرثیه" و " رای مخفی" اشاره کرد.
» ادامه مطلب

اعلامی از خانه سینما به قطعه هنرمندان رفت

مراسم تشییع پیکر مرحوم محمدرضا اعلامی صبح امروز با حضور جواد شمقدری معاونت سینمایی، محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما و جمعی از هنرمندان در خانه سینما برگزار شد.
این مراسم صبح امروز در خانه سینما با حضور جواد شمقدری، محمد مهدی عسگرپور، علیرضا سجادپور، احمد میرعلایی، مهدی مسعود شاهی، مرتضی شایسته، سید رضا میرکریمی، خانواده وی و... برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با تاخیر برگزار شد، محمد مهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما گفت: سینمای ایران یکی دیگر از فیلمسازان سخت کوش خود را از دست داد. او از کارگاردانان صاحب نامی بود که تلاشی بی حاشیه داشت و ثمرات زیاد آن را همه ما دیده ایم.
او افزود: مرحوم اعلامی از نسلی است که بهترین فیلم های خود را خیلی زود ساختند. اما بعد از ساخت چند اثر خوب با شرایط سختی روبرو شدند. همکارانی که تلاش ایشان را از نزدیک دیده بودند، امروز شهادت می دهند. وی سخت کوش و مومن به کار بودند. من به خانواده وی و اهالی سینما تسلیت می گویم. امیدوارم این روند رو به رشد متوفیان کاهش یابد تا ما شاهد فضاهای شادی در سینمای ایران باشیم.
مرتضی شایسته تهیه کننده سینمای ایران در ادامه بیان کرد: امروز مرحوم اعلامی در میان ما نیست. او شخصیتی مخلص و انسان دوست بود. وی کارگردان و نویسنده توانایی بود که اکنون دیگر بین ما نیست. من این مصیبت را به خانواده این مرحوم تسلیت می‌گویم. امیدوارم راه او پر رهرو باشد.
مهدی کرمپور سخنگوی کانون کارگردانان سینمای ایران افزود: اعلامی هم رفت. یکی جلوی این سیل رفتن را بگیرد. یکی به فرشته مرگ بگوید از ما چه می خواهد؟ همه ما "نقطه ضعف" را که بهترین بود را یادمان هست. او که سینما و قصه را می‌شناخت چرا جلوتر نرفت. وی بین سینمای ابتذال کمدی و فیلم های سخیف تبلیغاتی گرفتار شده بود.
او ادامه داد: مرحوم اعلامی در زمانی که در شورای مرکزی کانون کارگردانان بودند برای ما از خاطره رفتن به زندان تعریف کردند. وی عنوان می کرد، هر کسی در زندان از دلایلش برای آنجا بودن صحبت می کرد و اعلامی نیز گفته من به خاطر فیلم ساختن اینجا هستم و همه می خندند. ما نیز آن روز خندیدیم.
در ادامه این مراسم جواد شمقدری معاونت سینمایی، گفت: مرگ در تقدیری همه ما وجود دارد و باید آن را تجربه کنیم. پس بهتر است وظایف خود را بدانیم. اگر کوتاهی داشتیم در این لحظه افسوس می خوریم که ای کاش زنده بود. مرحوم اعلامی مثل همه رفت . اما امروز بخش بزرگی از سینما هنوز باقی مانده است. باید ببینیم همه نسبت به یکدیگر چه وظایفی داریم.
او افزود: بهتر است همه نسبت به هم وظایف خود را انجام دهیم و از این هشدارها درس بگیریم تا به اعتماد و همدلی برسیم. من این مصیبت را به خانواده این مرحوم تسلیت می گویم. ما باید بتوانیم اهداف وی را ادامه دهیم. جا دارد از او تشکر کنم. او در جشنواره فجر سال گذشته یکی از یاران ما بود. اعلامی بی منت و بدون هیچ نقطه نظری با ما همکاری کرد.
آرش اعلامی پسر آن مرحوم نیز گفت: از همه هنرمندان تشکر میکنم . از همه کسانی که ما را تنها نگذاشتند در این روزها قدردانی میکنم. ممنونم که پدرم را دوست داشتید. من نمی دانم باید چه بگویم. او فقط پدر من نبود.
محمد علی سجادی کارگردان سینمای ایران نیز در ادامه عنوان کرد: همه ما روزی با هر اعتقاد و سلیقه ای که داریم از این دنیا می‌رویم. اما متاسفانه بعضی مرگ ها زود می رسد. اعلامی مثل خیلی ها نقطه ضعفش در عشق به سینما بود. ما باهم کار در سینما را شروع کردیم. وقتی خبر مرگ وی را به من دادند نمی توانستم باور کنم.
او ادامه داد: کار وی به شکل بی رحمانه ای به پایان رسید. چقدر باید رنج مستقل بودن را بکشیم؟ چقدر باید تاوان عشق به سینما را بدهیم؟ اعلامی دق کرد. او همیشه گرفتار بود. همه ما از این شرایط بدی که سینمای ایران دارد دق می کنیم. ما انقدر به خاطر فیلم نساختن زجر می کشیم تا دق می کنیم. نمی دانم اعلامی عزیز تو راحت شدی یا عده ای دیگر ؟!
امین تارخ بازیگر سینمای ایران نیز در پایان این مراسم عنوان کرد: من به سهم خودم به خانواده وی و اهالی سینما تسلیت می گویم. یکی از افتخارات من این بود که در فیلم "رازها" با وی همکاری کردم و من سر این فیلم شاهد مشکلات مالی او بودم. او از میان ما رفت امیدوارم بقیه را دریابیم.
در پایان پیکر مرحوم محمد رضا اعلامی به سمت قطعه هنرمندان تشیع شد. همچنین مراسم سوم این کارگردان سینما روز سه شنبه 11 خرداد ماه در مسجد نور ساعت 18 تا 19:30 واقع در میدان فاطمی برگزار می شود.
در این مراسم هنرمندانی چون، محمدرضا سکوت، کامران قدکچیان، رضا کریمیف، مهدی صباغ زاده، ماهایا پطروسیان، سیما تیرانداز، نادر مقدس، اصغر بیچاره، کامبوزیا پرتوی، پوران درخشنده، سید جمال ساداتیان، علی سرتیپی، محمدرضا شرف الدین، فرهاد توحیدی، فرشته طائر پور، منوچهر شاهسورای، علی ژکان، علی روئین تن، سیامک شایقی، شفیع آقا محمدیان، حبیب الله کاسه ساز، حبیب احمدزاده، محمود اربابی، محمد حسین لطیفی، داروغه زاده، عبدالله علیخانی، مجید جوانمرد و... حضور داشتند.
» ادامه مطلب

کنسرت کامکارها در نروژ برگزار می شود

کنسرت گروه موسیقی کامکارها در فستیوال جهانی "فورد " 17 تیرماه در شهر اسلو در نروژ برگزار می شود.
هوشنگ کامکار با اعلام این خبر درخصوص کم و کیف مجموع کنسرت های تابستانه این گروه موسیقی گفت : علاوه بر این برنامه در حاشیه برگزاری فستیوال در تاریخ 21 تیرماه نیز یک کنسرت پژوهشی به منظور معرفی سازهای موسیقی ایرانی و مقام های موسیقی کردی و شیوه سازبندی در موسیقی ایرانی را اجرا می کنیم و من در این خصوص سخن خواهم گفت واول مرداد هم کنسرتی را در لندن برگزار می کنیم . طبق برنامه ریزی انجام شده پس از ماه رمضان قرار است در سه شب متوالی 18 ،19 و 20 شهریورماه کنسرت گروه موسیقی کامکار با قطعات جدید در دو بخش فارسی و کردی در سالن همایش برج میلاد برگزار‌شود و پس از آن تنها یک شب همین کنسرت را در موسسه محک به نفع کودکان سرطانی به روی صحنه می بریم.
هوشنگ کامکار در ادامه افزود : 4 مهرماه هم در جشنواره موسیقی "ومد" که از بزرگترین جشنواره های موسیقی است و "پیتر گابریل" آهنگساز انگلیسی بنیانگذار آن است شرکت خواهیم کرد .
مدیر هنری گروه موسیقی کامکار در ادامه صحبت های خود به قطعات این گروه موسیقی اشاره کرد و گفت : 4 تصنیف با اشعاری از مولانا و حافظ به آهنگسازی پشنگ و ارسلان اجرا می شود، همچنین در این بخش تکنوازی و سه نوازی هایی گنجانده شده است؛ در بخش کردی هم دو قطعه از ارسلان و یک کار از اردشیر و دو قطعه از ساخته های من و قطعاتی از موسیقی فولکلور کردی به روی صحنه می رود.
او در ادامه به انتشار آلبوم جدید گروه موسیقی کامکار اشاره کرد و گفت : "محاق" عنوان تازه ترین آلبوم گروه موسیقی کامکار است که براشعار شاعران معاصر ساخته شده است در این آلبوم دو قطعه براساس شعرهای احمدرضا احمدی ساخته شده است و در ادامه قطعه"محاق" از اشعار احمد شاملو ،یک قطعه از سهراب سپهری و همچنین قطعه ای از بیژن جلالی در این آلبوم گنجانده شده است و تا یک هفته آینده مراحل ضبط آن به پایان می رسد.
این آهنگساز در ارزیابی کم و کیف اجرای ارکستر مجلسی ارمنستان در موسسه خیریه محک گفت : اجرای آثار گروه کامکار یکی از بهترین بخش هایی بود که ارکستر مجلسی ارمنستان به رهبری لوریس چکناواریان اجرا کرد و من از این حضور بسیار خرسند بودم، به اعتقاد من حضور گروههای شناخته شده که مردم آنها را می شناسند برای انجام برنامه های خیریه از دو جهت خوب و پسندیده است چراکه با حضور مردم برای دیدن برنامه ها هم کمکی به موسسه خیریه محک می شود و هم هنرمند به لحاظ روانی احساس خوبی دارد. او در پایان افزود : برگزاری کنسرت هایی از این دست و یا اجرای تئاتر به نفع موسسات خیریه در همه دنیا رسم است و من امیدوارم این روند در ایران نیز اتفاق بیافتد و شاهد حضور گسترده هنرمندان باشیم برهمین اساس قرار است در تاریخ 11 خردادماه کنسرت شب سوم اجرای ارکستر مجلسی ارمنستان که به قطعات گروه کامکار اختصاص داشت بار دیگر تکرار شود.
» ادامه مطلب

لوک بسون با مشارکت 10 هزار نفر ، فیلم تهیه می‌کند

استودیوی فرانسوی مستقل یوروپاکورپ از علاقه‌مندان سینما دعوت کرد تا در تهیه فیلمی به سرپرستی لوک بسون مشارکت کنند.
به گزارش هالیوود ریپورتر، یورپا کورپ با اعلام نشانی یک پایگاه اینترنتی از علاقه‌مندان خواست با ثبت نام در این پایگاه در مراحل تولید این فیلم ، از مرحله نگارش فیلمنامه تا نمایش عمومی آن مشارکت داشته باشند.
در مرحله اول قرار است ثبت نام کنندگان از میان 5 فیلمنامه که در این سایت منتشر شده یکی را به عنوان پروژه آینده انتخاب کنند.در مرحله بعدی از طریق نظر سنجی کارگردان مناسب برای ساخت این فیلمنامه برگزیده می شود.سپس نوبت به انتخاب بازیگران اصلی ، سازنده موسیقی متن و حتی نحوه اکران فیلم می رسد که کاربران گزینه های دلخواه خود را معرفی می‌کنند.
در نهایت بخشی از فروش فیلم در اکران عمومی به حساب هر یک از کاربران واریز می شود .این پروژه در پاییز سال 2011 کلید می خورد.
زاویه کوتوره یکی از مدیران یوروپاکورپ در کنفرانسی خبری که به این مناسبت برگزار شد گفت : بسیار علاقه‌مندیم تا فن آوری روز را با خلاقیت عمومی ترکیب کنیم.ما به مردم فرصت می دهیم تا در مراحل تهیه یک فیلم مشارکت کنند.در حالی که بهترین تهیه کننده ممکن یعنی لوک بسون سرپرستی کلیه مراحل این کار را بر عهده خواهد داشت.
قرار است بسون با همکاری گروهی از خبرگان سینما در حوزه های کارگردانی ، بازیگری ، فیلمنامه نویسی ، فیلمبرداری و طراحی صحنه نظرات و آرای کاربران را دسته بندی و کارشناسی کنند .هر چند وب سایت یاد شده به زبان انگلیسی است. اما کاربران سراسر دنیا مجاز به شرکت در این نظر سنجی‌ها هستند.
بسون نیز یکی از وظایف اصلی خود را مراقبت از آرای کاربران و جلوگیری از بروز تقلب در این روند دانست.وی گفت : به دلیل امکان بروز هر گونه تقلب اینترنتی امکان نفوذ افراد غیر موجه و مغرض در میان کاربران وجود دارد.وقت آن است که با آنان رو در رو شویم و آنها را به مذاکره فرا بخوانیم.به ویژه آنان که از طریق داونلود غیر قانونی فیلم‌ها را تکثیر کرده و به بازار قاچاق عرضه می کنند.می خواهیم آنها را در مراحل تولید یک فیلم شریک کنیم تا نسبت به آن احساس مسئولیت و مالکیت داشته باشند و به عواقب سوء عمل خود پی ببرند.
بسون افزود 10000 نفر اولی که در این سایت ثبت نام کنند نام خود را به عنوان تهیه کننده در تیتراژ پایانی خواهند دید.


» ادامه مطلب

انتقاد کارگردان «شکلات»: چرا دلیل جلوگیری از اجرای این نمایش را اعلام نمی‌کنند؟

محمدجواد استادی کارگردان مشهدی به خاطر بلاتکلیف بودن اجرای نمایش «شکلات» در خانه نمایش از مدیران نمایشی گله‌ کرد.
استادی از توقف ناگهانی اجرای نمایش خود در خانه نمایش دو روز قبل از اجرا خبر داد و گفت: «"شکلات" نمایشی با محوریت خانواده است و مضمونی اجتماعی دارد. این نمایش از رواج اصول بنیادی غربی در زندگی امروز جامعه و فروپاشی خانواده‌ها به‌خاطر این نوع تفکر انتقاد می‌کند و در راستای برنامه و اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.»
به گفته استادی این نمایش که از تولیدات مشهد است در جشنواره استانی این استان مورد توجه هیئت داوران از جمله افشین خورشید باختری یکی از نمایندگان مرکز هنرهای نمایشی در این هیئت قرارگرفت و به پیشنهاد او برای اجرا در تهران معرفی شد.
او افزود: «پس از بازبینی فیلم اجرا در تهران، مریم معترف مدیر خانه نمایش از گروه دعوت کرد برای اجرا در خرداد 89 در این سالن به تهران بیایند. سپس دوباره از اجرا بازبینی به عمل آمد و مجوز آن صادر شد، اما کمتر از یک هفته مانده به اجرا و در آستانه سفر گروه به تهران و در شرایطی که پوستر و بروشور خود را نیز با هزینه شخصی چاپ کرده بودیم، در تماس تلفنی اعلام شد اجرا فعلا منتفی است.»
کارگردان نمایش «شکلات»گفت: «هیچ دلیلی برای این اتفاق به ما اعلام نشد و تنها گفته شد با تغییر معاونت هنری ارشاد، برنامه‌های تئاتر نیز کمی تغییر کرده است. این در حالی بود که گروه ما با مشکلات فراوان شرایط خود را برای اجرا در تهران آماده کرده بود.»
استادی ادامه داد: «یکی از بازیگران مجبور به حذف واحدهای درسی دانشگاهی خود شد و بازیگر دیگری از تهران با هزینه شخصی گروه برای انجام تمرینات نمایش یک ماه در مشهد اقامت داشت. ما با هزینه شخصی بلیت سفر خود را تهیه کردیم و قرار بود تا دو روز دیگر راهی تهران شویم که خانم معترف با ما تماس گرفتند و گفتند به ما فشار آورده‌اند که این نمایش نباید اجرا شود.»
به گفته استادی تاکنون هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای درباره دلیل این ممانعت به آنان گفته نشده و هیچ کدام از مدیران از جمله رئیس مرکز هنرهایی پاسخگوی تماس‌های تلفنی او از شهرستان نبوده‌اند.»
او افزود: «چطور می شود نمایشی پس از دوبار بازبینی طبق قوانین شورای نظارت مرکز هنرهای نمایشی قبول شود و هنگام اجرا متوقفش کنند؟»
این کارگردان مشهدی از بی‌عدالتی‌های در تئاتر مشهد هم انتقاد کرد و گفت: «آقای پارسایی با منحل کردن انجمن نمایش در شهرستان‌ها به عنوان تنها صنف تئاتری که اساسنامه مشخص و مدونی هم داشت و تأسیس انجمن هنرهای نمایشی با مدیران انتصابی از طرف خود، موجب رواج باند‌بازی بیشتر در مشهد شده است. تئاتر در این شهر مافیا شده، به طوری که افراد زیادی از اهالی تئاتر این شهرستان نمی‌دانند بودجه تئاتری که از تهران به این شهر تزریق می‌شود در کجا و چگونه خرج می‌شود؟»
استادی افزود: «مدیران نمایش مشهد از امکانات و سالن‌های تئاتر این شهر برای خود بهره‌برداری می‌کنند، اما هیچ هزینه‌ای از نمایش ما را پرداخت نکردند و برای دو اجرای پرتماشاگر خود در مشهد تنها ‌250 هزار تومان از حوزه هنری گرفتیم، در حالی که 550 نفر تماشاگر را به سالن تئاتر جذب کردیم.»
» ادامه مطلب

گزارش خبرآنلاین به بهانه اكران «دموكراسي تو روز روشن»: همه فرشتگانی که می‌شناسیم

سحر عصرآزاد: یکی از وجوهی که همواره در سینمای ایران مورد نقد قرار می‌گیرد کاستی تنوع شخصیت‌های نمایشی است. واقعیت این است که کاراکترهای محوری فیلم‌ها همواره در هر دوره‌ای بنا به موجی که به راه افتاده و در جذب مخاطب می‌تواند موفق باشد، با رویکردهای افراط و تفریطی مواجه شده‌اند، بدون آنکه تلاش شود روند رایج بشکند.
یک دوره دختر و پسرهای جوان محور فیلم‌ها می‌شوند که با کمترین شخصیت‌پردازی صرفاً دغدغه‌های عاطفی دارند و می‌توان رد پای آنها را در همه فیلم‌ها به طور مشابه و یکسان دید. یک دوره قهرمانان پیروزمند جنگ و دوره‌ای نیز همین قهرمانان در سرخوردگی پس از بازگشت به اجتماع محور فیلم‌های سینمائی قرار می‌گیرند.
در میان این تکرارها که به هر حال ریشه در یک تفکر خاص دارند یا متأثر از فضا و حال و هوای جامعه هستند، کمترین نقش و حضور را شخصیت‌های فانتزی و ماورائی در سینمای ایران به نام خود ثبت کرده‌اند.
چند کاراکتر فانتزی ماندگار و جذاب در سینما می‌توانیم مثال بزنیم که بدون داشتن ما‌به‌ازاء عینی خلق شده و ریشه در ذهنیت و تخیل نویسنده یا باور و اعتقادات ما داشته باشند؟
شاید آدم فضائی فیلم «من زمین را دوست دارم» ساخته ابوالحسن داوودی از معدود شخصیت‌های فانتزی باشد که نمونه‌ای برجسته از خلق و پردازش یک کاراکتر بدون داشتن ما‌به‌ازاء واقعی است. بقیه نمونه‌ها یا آنقدر دور هستند که نسبت خود را حتی با قصه و شخصیت‌های نمایشی پیدا نمی کنند یا اینکه کپی بی‌کم و کاستی از نمونه‌های خارجی هستند که قابلیت بحث ندارند و «سیزده گربه روی شیروانی» ساخته علی عبدالعلی‌زاده نمونه برجسته آن است.
اگر توقع زیادی از سینمای ایران نداشته باشیم و از شخصیت‌های فانتزی بگذریم به رد پای کاراکترهای ماورائی در فیلم‌های ایرانی می‌رسیم. کاراکترهائی که هر چند نمونه عینی و قابل مشاهده ندارند، اما به نوعی به واسطه اعتقادات و باورهای دینی و مذهبی، تصوری در ذهن ما ایجاد می‌کنند و می‌توانند یک گام از شخصیت‌های صرفاً تخیلی به ما نزدیکتر باشند.
روح، فرشته، شیطان و ... از جمله این شخصیت‌ها هستند که رد پای آنها به تدریج در سینمای ایران و البته تلویزیون قابل بحث شده و می‌توان نمودی از این حضور را از دریچه ذهن نویسندگان با شخصیت‌پردازی‌های مختلف و با تصویری که کارگردانان از این کاراکترها ارائه داده‌اند، مورد بررسی کوتاه قرار داد.
در فیلم سینمائی «دموکراسی تو روز روشن» ساخته علی عطشانی که یک کمدی فانتزی درباره جهان برزخ و ماوراء است، فرشته مرگ در کنار سایر کاراکترهای ماورائی برزخی، حضوری ملموس و پررنگ دارد. ملموس از این نظر که بازیگری جوان و مخاطب پسند چون محمدرضا گلزار آن را ایفا می‌کند که البته شمایل ظاهری او به قهرمانان فیلم خارجی «ماتریکس» پهلو می‌زند.
واقعیت این است که تجربه نشان داده گلزار هر وقت کمتر حرف بزند و تلاش نکند کار خاصی انجام دهد پذیرفتنی‌تر است و فیلم «بوتیک» حمید نعمت‌الله نمونه برجسته آن است. به همین دلیل است که می‌توان این بازیگر را در نقش فرشته مرگ که به زعم نویسنده و کارگردان مردی خوش‌چهره است، پذیرفت و سردی ذاتی او را به حساب ماورائی بودنش گذاشت.
در واقع ویژگی ذاتی بازیگر به کمک این نقش آمده تا هم فاصله خود را با زندگان دنیای واقعی حفظ کند و هم اینکه تماشای گلزار در نقش یک کاراکتر جدید، علاقه‌مندان این بازیگر را به سینما بکشاند که به نظر انتخابی هوشمندانه است.
نکته دیگر درباره این فرشته مرگ ویژگی است که برای او انتخاب شده و به جهت شخصیت‌پردازی حد و مرزی برای عملکردش تعریف شده که هوشمندانه است. چون تنها کسانی که نزدیک به مقطع مرگ باشند قادر به دیدن او هستند و این کلید به مخاطب کمک می‌کند تا بتواند مرز بین دنیاها و موقعیت شخصیت‌ها را درک کند و در انتها وقتی خانم کارگردان قادر به دیدن این مرد سیاهپوش می‌شود، مرگ قریب‌الوقوع او را پیش‌بینی کند.
از آنجا که محمدرضا گلزار اولین و آخرین فرشته مرگی نیست که به پرده سینماها راه یافته، دنبال کردن خط سیر این شخصیت نمایشی در فیلم‌های ایرانی می‌تواند اهمیت خاص خود را داشته باشد بخصوص از وجه جنسیت.
فیلم «روز فرشته» ساخته بهروز افخمی شاید یکی از اولین فیلم‌هائی باشد که فرشته مرگ در آن حضوری تصویری دارد و مینا لاکانی نقش او را بازی می‌کند. بازیگری که آن زمان هم چهره و مخاطب‌پسند نبود، اما گرما و جذابیت‌های اولیه زنانگی را در خود داشت.
اما نکته مهمتر درباره این حضور بازمی‌گردد به نوع حضور فرشته مرگ در ذهنیت شخصیتی که به مرگ نزدیک شده یعنی پیرمردی پا به سن گذاشته و غرق در حرص و طمع (عزت‌الله انتظامی) که مواجه می‌شود با زنی زیبارو که می‌خواهد هشدار نزدیک شدن به زمان مرگش را بدهد.
نکته جالب در این فیلم این است که حضور فرشته مرگ فقط در این نقش خلاصه نمی‌شود و در انتهای فیلم لاکانی را در نقش زنی معمولی می‌بینیم که انتظامی او را می‌شناسد، اما زن اظهار ناآشنائی می کند. این تمهید بعدتر در برخی فیلم‌ها تکرار شد که فرشته مرگ با ظاهری مشابه بین زندگان حضور پیدا می‌کند و قرینه‌پردازی جذابی را رقم می‌زند ولی البته در «دموکراسی ...» به این شکل نیست.
فیلم «آدم» ساخته عبدالرضا کاهانی هم فرشته مرگ را در قالب زنی زیبارو به تصویر می‌کشد که نقش او را مهتاب کرامتی ایفا می‌کند. بازیگری خوش‌چهره که اتفاقاً در مورد او هم سردی ذاتی بازیگر کمک می‌کند تا فاصله خود را با مردم عادی روستا حفظ کند که البته می‌تواند به وجهه او به عنوان زنی شهری که با نگاهی از بیرون به یک روستای کوچک آمده هم تعبیر شود.
البته در این فیلم از ابتدا زاویه دید به شکلی انتخاب شده که مخاطب فرشته مرگ را به عنوان یک فرد زنده و واقعی می‌بیند که به روستای کوچک وارد شده و فاصله‌گذاری بین حضور واقعی و ماورائی شخصیت وجود ندارد.
در واقع تمهید نقاشی کشیدن از چهره کسی که فرشته مرگ مأموریت بردن او را دارد به کمک می‌آید تا مرزی بین دو وجهه واقعی و ماورائی کاراکتر ایجاد شده و در انتها وقتی مأموریتش را انجام داده و همراه با مرد روستا را ترک می‌کند، مخاطب درمی‌یابد از ابتدا به دلیل نوع روایت با پیشزمینه ماورائی بودن، کاراکتر را همراهی نکرده که پرداختی جدید و جذاب است.
فیلم «یک بوس کوچولو» ساخته بهمن فرمان‌آرا با تعبیری جدید از مرگ به عنوان بوسه‌ای از فرشته مرگ شکل گرفته است. فرشته مرگی که نقش او را هدیه تهرانی ایفا می‌کند و همان زمان هم به عنوان چهره‌ای مخاطب‌پسند با ویژگی‌هائی خاص بود. در واقع مرموز بودنی که از نوعی سردی می‌آید و در عین حال حسی از عمیق بودن به کاراکتر می‌دهد ویژگی‌های خاص این فرشته مرگ هستند که برخی از این ویژگی‌ها ذاتی بازیگر هستند.
فیلم «گاهی به آسمان نگاه کن» ساخته کمال تبریزی نگاه فانتزی‌تری به فرشته مرگ دارد که می‌تواند متأثر از اقتباس از رمان «مرشد و مارگریتا» نوشته میخائیل بولگاکف باشد. فرشته مرگ در این فیلم مردی طناز و حاضر‌جواب با ظاهری متفاوت است که نقش او را رضا کیانیان بازی می‌کند و فقط کسانی می‌توانند او را ببیند که به مرگ نزدیک شده باشند.
این ویژگی محدوده‌ای به عملکرد فرشته مرگ می‌دهد و می‌تواند موقعیت افراد دیگر را در ارتباط با او تعریف کند که در کنار شوخ طبعی و گرمای ذاتی کیانیان، تصویری جدید و متفاوت را از فرشته مرگ ثبت می کند.
فیلم «جعبه موسیقی» ساخته فرزاد مؤتمن هم با چنین تفکری فرشته مرگ را در لباس مردی جوان و شوخ‌طبع به تصویر کشیده که نقش او را رامبد جوان ایفا می‌کند. در این فیلم هم افراد نزدیک به مرگ می‌توانند فرشته را ببیند و این ویژگی شخصیت‌پردازانه برای فرشته مرگ با تکرار در قالبی تکرارشونده تبدیل به کلیشه‌ای می‌شود که نوع رابطه زندگان را با او معنی می‌کند.
البته با توجه به جنس بازی و نوع حضور این بازیگر تلاش شده طنازی را با رنگ و لعابی جدید ارائه کند که تلخی مأموریتش را تعدیل کند. بخصوص وقتی قرار است مأموریتش را در رابطه با مرگ پسری کوچک انجام دهد.
فیلم «پوست موز» ساخته اول عطشانی هم حضوری مردانه از فرشته مرگ ثبت می‌کند که نقش او را بهزاد فراهانی ایفا می‌کند. فرشته مرگی که موئی سپید کرده، اما ویژگی شیرین سخنی و گرم بودن را همچنان به عنوان کلیدی تمهیدی برای جذابیت و ارتباط برقرار کردن با ارباب رجوع مد نظر دارد.
چه بسا حضور فرشتگان مرگ محدود به این چند مورد نباشد، اما شاید نخستین و برجسته‌ترین نمونه‌ها را بتوان در این فهرست جا داد که بقیه به نوعی وامدار آنها هستند چه از وجه شخصیت‌پردازی چه از جهت نوع حضور بازیگر.
اما فیلم‌های بسیاری هم هستند که نه صرفاً فرشته مرگ بلکه در گوشه و کنار قصه آنها تصویری از فرشته آرزو ثبت شده است. فرشته‌ای که مأموریت دارد آرزوی آدم‌ها را برآورده کند یا به آنها تلنگری بزند برای بازگشت به اصل ذاتی خود و مسیر درست زندگی.
هومن سیدی در «تکه ای از آسمان» ساخته علی وزیریان، فتانه ملک محمدی در «سوپراستار» ساخته تهمینه میلانی، افسانه بایگان در «مریم و میتیل» ساخته فتحعلی اویسی و ... برخی از این فرشتگان عام‌تر هستند.
» ادامه مطلب

فیلم «رابطه خاص» با حذف رسوایی کلینتون روی آنتن می‌رود

فیلم تلویزیونی «رابطه خاص» با بازی دنیس کواید و هوپ دیویس به نقش بیل و هیلاری کلینتون شنبه و یکشنبه این هفته از شبکه کابلی اچ‌بی‌او پخش می‌شود. فیلم به ارتباط بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق آمریکا و تونی بلر، نخست وزیر وقت انگلیس می‌پردازد.
داستان «رابطه خاص» اواخر دهه 1990 می‌گذرد، زمانیکه رسوایی اخلاقی کلینتون و بحران کوزوو، او را از بلر دور کرد. فیلم با نمایش شکل گرفتن رابطه دوستی بلر و جرج دبلیو. بوش به پایان می‌رسد.
بخش‌های مربوط به رسوایی اخلاقی کلینتون و ارتباط نامشروع او با مونیکا لوینسکی از فیلم حذف شده است. دنیس کواید بازیگر نقش کلینتون معتقد است این ماجرا بهتر بود در فیلم باقی می‌ماند، اما دیویس خوشحال است این بخش از فیلم درآورده شده است.
دیویس که بازیگر فیلم «شکوه آمریکایی» و سریال «تحت درمان» است، برای بازی در نقش هیلاری کلینتون کلاه گیس بر سر گذاشته و با تغییر لهجه سعی کرده تا حد ممکن شبیه او باشد. او می‌گوید:«بخش‌های خیلی خوبی بود، اما بهتر که حذفشان کردیم.»
بدین ترتیب در فیلم ما بیل کلینتون را می‌بینیم که به همسرش اعتراف می‌کند و هیلاری کلینتون نیز با صبر به حرف او گوش می‌دهد. این فصل در اینجا تمام می‌شود در حالیکه در نسخه ابتدایی بخش‌هایی در ادامه دیده می‌شد.
دیویس معتقد است شبکه و فیلمسازان به این دلیل این قطعه را حذف کرده‌اند که بعدا متهم به غیرواقعی بودن و مستند نبودن صحبت‌های زده شده نشوند.
شبکه اچ‌بی‌او نیز اعلام کرده صحنه‌های کوتاه شده ربطی به داستان اصلی درمورد بلر و کلینتون نداشته است.
پیتر مورگان فیلمنامه‌نویس «رابطه خاص» آشنایی کاملی با تونی بلر دارد. او فیلمنامه نامزد اسکار «ملکه» را با موضوع بلر و ملکه الیزابت (با بازی برنده هلن میرن) و همچنین «قرارداد» را نوشته است.
«قرارداد» داستان رقابت بلر با گوردون براون از اعضای حزب کارگر است. نقش بلر را در این فیلم مایکل شین بازی می‌کند.
این سومین بار است که او در این نقش فرورفته است. هل مک‌کوری نیز در نقش همسر او، شری بلر ظاهر می‌شود. مک‌کوری همین نقش را در فیلم «ملکه» نیز بازی کرده است. کارگردان این فیلم ریچارد اونکرین است. عنوان فیلم اشاره به توصیف وینستون چرچیل از رابطه فرهنگی تاریخی آمریکا با بریتانیا دارد. «رابطه خاص» شنبه و یکشنبه از شبکه اچ‌بی‌او پخش می‌شود.
» ادامه مطلب

گزارش خبرآنلاین درباره کوچ صدا و سیمایی‌ها به دولت و مجلس؛ مهاجران جام جم

صدا و سیما به عنوان نهادی تأثیرگذار در جریان فرهنگی و حتی سیاسی کشور، پله ترقی برخی از مدیران و فعالان این سازمان بوده است. برخی از مدیران و فعالان سازمان صدا و سیما بعد از مدتی حضور در این رسانه و فعالیت در بخش​های مختلف آن امکانی برای حضور در عرصه​های سیاسی به دست آورده و رویه کاری خود را تغییر داده​اند.
نگاهی به اسامی مدیران دولتی و برخی نمایندگان مجلس، فهرستی آشنا از افرادی را پیش رو قرار می​دهد که هریک به نوعی پیشینه فعالیتی در صداو سیما داشته​اند، برخی مجری، تعدادی خبرنگار، ​ بعضی مدیر بخشی در سازمان صداوسیما و افرادی هم از جایگاهی مرتبط با صداوسیما به عرصه دولت راه یافته و تجربیات مدیریتی و فعالیت​های خود را در زمینه​ای دیگر به کار گرفته​اند. این​​ها مجموعه​ای از مهاجرت​ها را رقم زده​ است؛ مهاجرتی با هدف ارتقا در جایگاه کاری و البته دربرگیرنده پرسشی بزرگ؛ میزان ارتباط تخصص این افراد با سمت جدید در دولت، مجلس و یا سایر نهادهای رسمی.

از پشت میکروفن اجرا تا پشت میز مدیریت
یکی از مهاجرت​های معمول از صداوسیما به میز مدیریت، رفتن مجریان سازمان به دفتر مدیریت روابط عمومی وزارتخانه​ها است. مجریانی که سال​ها به واسطه حضور در صداوسیما شهرت و جایگاهی برای خود به دست آورده​اند از نگاه وزرا، گاه ​بهترین گزینه برای روابط عمومی وزارتخانه​ها هستند. ارتباطات این افراد و نفوذی که در رسانه ملی و نهادهای مرتبط دارند، ​ امتیاز مثبتی برایشان جهت دست​یابی به سمت مدیریتی در وزارتخانه​ها محسوب می​شود.
نفس اینکه یک خبرنگار برای روابط عمومی یک نهاد انتخاب شود تنها از نظر اینکه ارتباطات او با رسانه​های مختلف می‌تواند کمک کار آن نهاد باشد، قابل بررسی است ولی آیا اینکه واقعاً علم روابط عمومی با دنیای خبرنگاری همخوانی دارد یا نه، مسئله‌ای است که گویا برای مدیران اهمیت چندانی ندارد. بر این اساس است که صرف​نظر از علم و توانایی مجریان در زمینه روابط عمومی، برخی وزرا سراغ این گروه می​روند و آنان را برای کار روابط عمومی فرا‌می​خوانند.
البته همین مسئله در دل خود بیانگر برخی شاخصه​هایی است که شاید تا مدت​ها کمتر مورد توجه مدیران بوده و چندی است که برای آنان اهمیت ویژه یافته است. بخش اطلاع​رسانی یکی از اموری بوده که شاید در ایران با سرعتی کمتر از گسترش امکانات اطلاع‌رسانی همانند تلویزیون​ها، سایت​های خبری و باقی ابزار، پیش رفته​ است اما دیگر مدیران به این سمت افتاده​اند که با داشتن یک روابط​عمومی با نفوذ و تأثیرگذار می​توانند وجهه​ای جذاب​تر از کارهای خود ارائه دهند و رگ خواب رسانه​ها را در دست بگیرند. اما در این میان دعوت از کسانی که به دلیل حضور در تلویزیون چهر‌ه‌ای آشنا برای مردم دارند، به چه دلیل است؟ آیا به خاطر همان چهره بودن، این انتصاب‌ها صورت گرفته است و یا این که مهاجران از صدا و سیما به دولت، از سوابق و تجاربی در امر اطلاع‌رسانی نیز برخوردارند؟ چون اغلب این افراد از کارکنان معاونت سیاسی صدا و سیما هستند و حتی کارشناسان سیاسی نیز در بین ایشان دیده می‌شود.
پیچیدگی و اهمیت موضوع اطلاع رسانی، به ویژه در روزگار معاصر و کثرت فراوانی رسانه‌ها ایجاب می‌کند که به صرف چهره بودن در تلویزیون، نتوان به افراد «کار بلد سیاسی»، عنوان «مسئول اطلاع رسانی» اطلاق کرد. سئوال اساسی این است که گزارشگران و مجریانی که در حوزه‌های سیاسی، حتی به فرض که موفق هم باشند آیا می‌توانند ضمانت موفقیت در مدیریت روابط عمومی یک وزارتخانه یا به هر حال بخشی از دولت باشند؟ یا اینکه می‌توانند به خوبی از پس مطالبات ملت در نهاد قانونگذاری برآیند؟
به طور حتم اگر چه آشنایی با رسانه‌ای همچون تلویزیون در بحث روابط عمومی لازم است اما یک مدیر روابط عمومی زمینه‌ها و آگاهی‌های متعدد دیگری نیز باید داشته باشد تا ضمن تحلیل، بررسی و مطالعه شرایط درون سازمان و گوشزد کردن نقاط ضعف آن مجموعه، به مدیران ذی​ربط، بتواند با فراهم کردن زمینه‌های ارتقای مجموعه، نقاط قوت را نیز به آگاهی عموم برساند.
توجیه دیگر حضور خبرنگاران و مجریان صداوسیما در جایگاه روابط عمومی وزارت​خانه​ها می​تواند آن باشد که دولت با دعوت از جام جم نشینان، قصد دارد از دست اندرکاران صداو سیما تقدیر کند و یا این که به دلیل حضور امن افراد، قصد دارد از حجم بالای اطلاع‌رسانی درباره فعالیت‌هایش آسوده خاطر شود؟
این در حالی است که اهل رسانه وقتی حرفه‌ای و کارآمد محسوب می‌شود که بی​طرف بوده و منصفانه به بیان نقاط ضعف و قوت رویدادها بپردازد. براساس مشارکتی که اهالی رسانه ملی در دولت دارند، حتی به فرض هم که ارتباط حرفه‌ای شان با رسانه ملی قطع شود - البته تجربه‌نشان می‌دهد چنین نیست - بسیار دور از ذهن است که انصاف رسانه‌ای و در واقع «وظیفه مهم اطلاع‌رسانی شفاف» به وضوح انجام شود.
مراد عنادی یکی از مجریان برنامه​های 45 دقیقه​ای شبکه خبر در مورد انتخاب وزرای دولت دهم، از جمله مجریانی است که به قافله دولتی​ها پیوسته است. او اکنون مدیرکل رسانه​ای نهاد ریاست جمهوری است. احسان جهاندیده دیگر مجری صداو سیما بوده که مسیری مشابه عنادی پیموده او در سال 1386 طی حکمی از سوی الهام سخنگوی وقت دولت، به سمت دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت و معاون سخنگوی دولت منصوب شد.
هادی زنوزی، از جمع گویندگان اخبار خارج شده و سمت مدیر کلی روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی را برعهده گرفته است. محمدحسین رنجبران، مجری اخبار شبانگاهی شبکه سوم و خبرنگار واحد مرکزی خبر، مدیرکل روابط عمومی وزارت رفاه شده، محمدحسین شفیق به سمت مدیر کلی روابط عمومی استانداری تهران دست یافته، علیرضا سادات میر، دبیر سابق اخبار رادیو مدیر روابط عمومی هلال احمر و مهدی آزادگان، دبیر اخبار سیما مدیر کل روابط عمومی وزارت کشور، سیدقاسم بی​نیاز، مجری سابق شبکه پنجم سیما، مدیر کل روابط عمومی وزارت راه و ترابری، علیرضا دهقان و بیژن نوباوه، مجری و خبرنگار واحد مرکزی خبر، نمایندگان مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی، رضا حسین​مردی، خبرنگار شبکه خبر، مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران و بهرام شفیع، مجری برنامه ورزش و مردم، مدیر فدراسیون چوگان شده​اند. و صد البته که این لیست همچنان ادامه دارد.

برفزار پلکان مدیریت
اما بررسی دقیق و بی​کم و کاست تمامی افرادی که از تلویزیون راهی سمت مدیریت دولتی شده​اند به دلیل حجم بالایی که این جریان دارد کار دشواری است، علاوه براینکه این اتفاقی مرسوم از سال​های دور بوده که در این سال​​ها شکل گسترده​تری به خود گرفته​ است. برای نمونه برخی برخی چهره​های شناخته​شده​تر در گذشته جایگاه ویژه‌ای در این مهاجرت داشته‌اند این در حالی است که اتفاقاً تعداد مدیرانی که از مدیریت​های حاشیه​ای صداوسیما به سمتی دولتی رسیده​اند، بیشتر است.
اسفندیار رحیم​مشایی، رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی و رئیس دفتر کنونی رئیس‌جمهور، از افرادی است که با عبور از صداوسیما به این سمت​ دست یافت. او پیش از این مدیر رادیو تهران بود. محمدعلی رامین، معاون کنونی مطبوعاتی وزیر ارشاد مشاور سابق رئیس سازمان صداوسیما بود. علی معلم دامغانی که سال گذشته به سمت ریاست فرهنگستان هنر رسیدرئیس شورای موسیقی سازمان بود. مرحوم علی کردان، وزیر اسبق کشور مسئولیت معاونت اداری سازمان را برعهده داشت و بهروز افخمی که در مجلس ششم به عنوان نماینده مردم تهران به مجلس رفته بود در مقطعی رئیس گروه فیلم و سریال شبکه اول سیما بود.
در مجموع می‌توان گفت که «جام جم» به عنوان پلکانی مستحکم سکوی پرش قابل اعتمادی است برای ارتقای جایگاه شغلی و رفاهی افراد و همچنین، ترسیم جایگاهی فراتر از جایگاه فرهنگی - رسانه‌ای در جغرافیای سیاسی کشور، اتفاقی که بسیاری را در وسوسه حضور در این رسانه ملی قرار می‌دهد.
» ادامه مطلب

موزه آثار مسروقه «پيكاسو» در پاريس بازگشايي مي‌شود

موزه هنرهاي معاصر پاريس كه چندي پيش به دليل به سرقت رفتن اثر برجسته پيكاسو، بسته شده بود، بار ديگر به روي عموم باز خواهد شد. به گزارش خبرگزاري فرانسه، مدير موزه هنرهاي معاصر در پاريس اعلام كرد: موزه هنرهاي معاصر كه 20 مي (30 ارديبهشت)، به دليل به سرقت رفتن تابلوي 120 ميليون دلاري «پيكاسو»، بسته شده بود، از دهم ژوئن (20 خرداد) بار ديگر بروي عموم مردم باز خواهد شد. اين موزه كه در نزديكي برج ايفل قرار دارد يكي از اماكن مورد توجه توريست‌ها است كه از اين پس محل نمايش آثار هنرمندان جوان فرانسوي خواهد بود.
» ادامه مطلب

عکس‌هایی از پشت صحنه فیلم «قفس طلايي» محمد زرین دست





» ادامه مطلب

تدوين «قفس طلايي» از هفته آينده شروع مي‌شود

تدوين فيلم سينمايي «قفس طلايي» به كارگرداني محمد زرين‌دست از هفته ديگر شروع مي‌شود. «محمد زرين‌دست» در اين باره گفت: فيلمبرداري بخش ايران، كار هنوز شروع نشده است و منتظر اتمام بازي «امين حيايي» در سريال كلاه‌پهلوي هستيم.
وي افزود: احتمالا اواخر خرداد ماه فيلمبرداري بخش ايران «قفس طلايي» آغاز مي‌شود. اين بخش فقط در تهران انجام مي‌شود و حدود 30 درصد كل فيلمبرداري را تشكيل مي‌دهد.
زرين‌دست درباره آغاز تدوين اين فيلم، گفت: تدوين فيلم را به زودي آغاز مي‌كنيم و فكر مي‌‌كنم هفته آينده وارد مرحله تدوين شويم. احتمالا مستانه مهاجر تدوين اين پروژه را برعهده دارند ولي هنوز قطعي نيست.
در اين فيلم، امين حيايي، نيلوفر خوش‌خلق و سروش گودرزي و بازيگران آمريكايي شركت دارند. هنوز بازيگراني كه در سكانس‌هاي مربوط به ايران بازي خواهند كرد، قطعي نشده است.
تهيه‌كنندگي «قفس طلايي» را علي مزيناني با نوشته‌اي از شبير شيرازي به عهده دارد. اين فيلم دومين فيلم زرين‌دست پس از انقلاب است.
فيلم «سرگيجه» اولين فيلم زرين‌دست در ايران، دو سال پيش اكران شد و تا يك ماه آينده نمايش خانگي آن در رسانه‌هاي ويدئويي سراسر كشور پخش و توزيع خواهد شد.
» ادامه مطلب

جمشید مشايخي: هنرمندان آماده‌اند براي ترويج نيكوكاري فيلم و سريال بسازند

جمشيد مشايخي گفت: تأثير يك فيلم و سريال قوي در زمينه نيكوكاري بسيار زياد است اما تاكنون فيلمي موثر با اين مضمون ساخته نشده است. گرچه هنرمندان آماده‌اند عاشقانه و بدون چشمداشت براي اين كار اقدام كنند.
جمشيد مشايخي گفت: نيكوكاري و ترويج كار خير با سخنراني به نتيجه نمي رسد و تأثير يك فيلم و سريال قوي در اين زمينه از هزاران سخنراني بيشتر است اما تاكنون فيلمي موثر با اين مضمون ساخته نشده گر چه هنرمندان آماده‌اند عاشقانه و بدون چشمداشت براي اين كار اقدام كنند.
اين بازيگر قديمي، سينما، تلويزيون و تئاتر ايران در آستانه برگزاري نخستين اجلاس بين المللي نيكوكاري ايران، افزود: هنرمندان همه عاشق هم‌وطنان و عاشق مملكتشان هستند و آماده اند از راه هنري كه در اختيار دارند در سينما، تئاتر و تلويزيون هر كاري كه مي‌توانند براي كمك به هم‌وطنانشان انجام دهند.
او اضافه كرد: با اين حال ساخت يك فيلم يا سريال با موضوع ترويج فرهنگ نيكوكاري به تنهايي و با نيت خير بازيگران ميسر نمي شود، مگر اين كه گروهي براي اين كار بزرگ تشكيل شود و بودجه اي نيز براي اين كار در نظر گرفته شود.
او گفت: اگر قرار باشد فيلم يا سريالي درباره موضوع نيكوكاري و كمك به همنوعان ساخته شود تا مردم متوجه شوند كه اين كار چه امر خطير و بزرگي است، بايد بودجه و اعتباري نيز براي اين كار از سوي مسئولان در نظر گرفته شود. نه اينكه هنرمندان و بازيگران بخواهند پول توي جيب آنها برود، اما به هر حال ساخت يك فيلم و سريال بدون بودجه و اعتبار مناسب شدني نيست. خيلي از هنرمندان تاكنون به تنهايي و به نوبه خودشان براي ترويج فرهنگ نيكوكاري و كمك به نيازمندان كارهايي كرده اند ولي اثري كه يك فيلم يا سريال دارد چيز ديگري است، ممكن است عزيزي بيايد و در اين زمينه سخنراني كند ولي هيچ‌وقت به اندازه يك فيلم و سريال در بين مردم تأثير ندارد. من مي‌دانم كه بسياري از هنرمندان راغب هستند بدون چشمداشت وارد اين عرصه شوند و خيلي اميدوارم كه دولت و مسئولان زمينه مناسب را براي اين كار فراهم كنند چون كار مهمي است و جاي آن خالي است اما حمايت دولتي را مي خواهد تا مردم آگاه شوند.
بازيگر سرشناس سينما و تلويزيون ايران ادامه داد: من مطمئن هستم اگر فيلم يا سريالي با مضمون نيكوكاري ساخته شود حتماً طرفدار خواهد داشت اما بايد براي اين كار سرمايه گذاري شود.

» ادامه مطلب

قاسم جعفري در نامه‌ای از عدم پخش تيزرهاي فيلمش در تلویزیون گلايه كرد

قاسم جعفري كارگردان فيلم سينمايي «دختران» در انتقاد به عدم پخش تيرز‌هاي تبليغي فيلمش از رسانه‌ملي به سيدعزت‌ا... ضرغامي نامه‌اي نوشته ‌است. در بخش‌هايي از نامه جعفري آمده است:
من هم جزو شما هستم و يك دهه در تلويزيون سريال‌هايي ساختم كه هنوز پس از گذشت سالها در خاطره مردم مانده و: همسفر/ خط قرمز/ شب آفتابي/ از نفس افتاده/ غريبانه/ كمكم كن/ مسافري از هند و ... را هنوز به ياد دارند.
مدت‌هاست در تلاش برقراري گفت‌وگوي هر چند تلفني و هرچند كوتاه با شما هستم كه بگويم هنوز هم عاشق ارتباط با مردم سرزمينم از طريق رسانه‌اي هستم كه روزگاري نچندان دور خانه اولم بوده و خانه خودم خانه دومم، ولي انگار مدت‌هاست كه ديگر در آن جايي ندارم،‌ چرا؟ چون آنچه مردم از من مي‌خواهند را نمي‌توانم در آن رسانه به تصوير بكشم، چون همه آنچه پيش از اين ساخته‌ام گويا در اين زمانه غير قابل پخش هستند، حتي سروش شما سريال‌هايي با عمر 30 ساله را تكثير و توزيع مي‌كند اما همه سريال هايي كه اسم من را چه بعنوان كارگردان يا حتي تهيه كننده به يدك مي كشد عرضه نمي كند، چرا؟؟
كارگردان فيلم «دختران» در بخش ديگري از يادداشت خود آورده است: نمي‌دانم بايكوت كردن چنين فيلمي در رسانه‌اي كه اتفاقاً خودش داعيه دار اين موضوعات در برنامه هاي مختلف است چه معني دارد؟ نمي‌دانم چرا در 7 - تنها برنامه سينمائي رسانه ملي فيلم من را ناديده گرفتند و بر اساس دستوري غير كتبي پرداختن و گفتگو درباره فيلم «دختران» را منع كرده‌اند، نمي‌دانم شايد شما روحتان از اين موضوع بي خبر باشد اما برادرانه مي‌گويم من و شما هر كدام جايگاهي داريم و در برابر اين نسل مسئوليم.
در ادامه مي‌خوانيم:من وظيفه داشتم «دختران» بسازم تا به نسل امروز دختران كه با نسل ديروز بسيار متفاوت هستند بگويم معصوميت و غربت و تنهائيتان را ديدم و با بضاعت اندكم به تصوير كشيدم، همه وجودم را به كار بستم تا فيلمم نزديك به واقعيت‌هاي امروز جامعه‌مان باشد و آنرا با چنگ و دندان در بهترين سالن‌هاي سينمايي كه مي‌شد به نمايش در آوردم تا به رسالت خودم به عنوان يك فيلمساز اجتماعي عمل كرده باشم.
در ادامه نامه قاسم جعفري آمده است: برادر بزرگوارم دوره پرمخاطره‌اي است، شما در برنامه‌هاي گفتگو محوري چون ديروز، امروز، فردا دائماً به دختران مي‌پردازيد و در برنامه‌هاي اجتماعي‌تان سياهي و چركي و دستگيري دختران فراري، معتاد و بزهكار و ... را نشان مي‌دهيد اما از پخش تيزر و حتي زيرنويس معرفي فيلمي كه پيامش ارتقاء سلامت و ايمني جامعه است و حرفش را با نگاهي متفاوت به تصوير كشيده جلوگيري مي‌كنيد! شما كه وظيفه‌تان اطلاع رساني است و شما كه داعيه عدالت داريد، ‌آيا اين عدالت است؟!
در خاتمه نامه كارگردان «دختران» خطاب به رئيس رسانه ملي آمده است:من به عنوان سازنده فيلم «دختران» و براي اثبات نگاه سلامت فيلمم حاضرم هر لحظه كه خواستيد و هر كجا كه علاقه داشتيد براي شما ويك گروه كارشناس، «دختران» را به نمايش درآورم تا بدانيد ساخت اين فيلم از روي درد بوده و لاغير، درد مشتركي كه مي‌دانم شما هم داريد.پس به عنوان يك برادر ديني از شما مي‌خواهم براي اين درد مشترك قدمي برداريد، هرچند اندك اما در فرداي جامعه تاثيرش را خواهيد ديد، فردايي كه خيلي دور نيست...
» ادامه مطلب

ویم وندرس مهمان ویژه جشنواره ترانسیلوانیای رومانی

نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ترانسیلوانیا در شهر کلوژ واقع در شمال غرب رومانی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه در این دوره از جشنواره بیش از 240 عنوان فیلم از 47 کشور جهان شرکت دارند و ویم وندرس فیلمساز نامدار آلمانی هم مهمان ویژه آن است.
تودور گیورگیو مدیر جشنواره در باره این جشنواره گفت : صرف نظر از بحران اقتصادی ، امسال با شکوه ترین دوره جشنواره ترانسیلوانیا را پشت سر می گذاریم.
علاوه بر بخش مسابقه ، بخش های جنبی جشنواره از جمله مرور ژانرها و دوره های تاریخی مختلف با نمایش فیلم هایی چون "داستان هایی از عصر طلایی" و " پاریس دوستت دارم" برگزار می شود.
ویم وندرس فیلمساز آلمانی که ریاست آکادمی فیلم اروپا را نیز بر عهده دارد در این جشنواره کارگاه آموزشی برگزار می‌کند.
بیش از 40 فیلم کوتاه نیزدر بخش رقابتی فیلم‌های کوتاه جشنواره شرکت دارند.برای نخستین بار برخی فیلم های جشنواره در محوطه روباز میدان اونیری شهر کلوژ به نمایش در می‌آیند.
برندگان جوایز جشنواره روز پنجم ژوئن ( 15 خرداد) یک روز قبل از پایان رسمی جشنواره اعلام می‌شوند.

» ادامه مطلب

بنکدار و علیمحمدی مجموعه تلویزیونی می‌سازند

امید بنکدار و کیوان علیمحمدی دو کارگردان جوانی که مدتها است با یکدیگر در عرصه فیلمسازی فعالیت می‌کنند قصد دارند به زودی کارگردانی اولین مجموعه تلویزیونی خود را آغاز کنند. این سریال "حیرانی" نام دارد و احتمالا اوایل تیرماه کلید می‌خورد. مرتضی پورصمدی مدیر تصویربرداری "حیرانی" است.
علیمحمدی و بنکدار فیلم‌های سینمایی "شبانه" و "شبانه ‌روز" را در کارنامه دارند. بنکدار و علیمحمدی اپیزود "سلول" از مجموعه تلویزیونی "یک لحظه دیرتر" را پارسال کارگردانی کردند.
فیلم سینمایی"شبانه ‌روز" با بازی پارسا پیروزفر، مهتاب کرامتی، نیکی کریمی، محمدرضا فروتن، حامد بهداد و مهناز افشار و ... مهرماه اکران عمومی شود.
» ادامه مطلب

مأمور سابق پليس فرانسه فيلم گانگستري مي‌سازد

اليويه مارچال» فيلمساز جنجالي سينماي فرانسه فيلم جديد خود «ليوناس‌ها» را بر اساس يك ماجراي پر سر و صداي واقعي كارگرداني مي‌كند. اين درام ضدگنگستري كه حال و هوايي اجتماعي دارد با نگاهي به قصه زندگي و فعاليت‌هاي جنجالي «ادموند ويدال» ساخته مي‌شود. ويدال رهبر گروه فرانسوي گنگستري ليوناس بود كه چهره‌اي محجوب داشت و با لحن آرام صحبت خود مي‌توانست توجه مثبت ديگران را به خود جلب كند.
قصه فيلم به زندگي ويدال از دوران نوجواني مي‌پردازد و رسيدن او به قدرت در دو دهه شصت و هفتاد ميلادي را به نمايش مي‌گذارد.
در عين حال،اين قصه حال و هوايي امروزي خواهد داشت و به نوعي فاقد يك زمان يا مكان مشخص تاريخي است.
در حال حاضر ويدال يك گنگستر بازنشسته 70 ساله است.
رسانه‌هاي گروهي مي‌نويسند زماني زندگي و سرنوشت او دگرگون و وارونه شد،كه يك دوست قديمي براي فرار از زندان از وي كمك خواست. قرار است «آلن دلون» نقش دوران پيري ويدال را در جلوي دوربين بازي كند. «ژرار لانوين» و «برنار ژيراردو»‌هم در فيلم حضور دارند.
مارچال كه فيلمنامه «ليوناس‌ها» را با همكاري «ادگار ماري» همكار هميشگي خود نوشته، مي‌گويد قصه آن را از كتاب خاطرات خود ويدال گرفته است. اين كتاب هنوز منتشر نشده است و داراي دو بخش است. بخش اول كتاب واقعي و بخش دوم آن خيالي است.
اليويه مارچال كه كار فيلمسازي را از سال 1999 شروع كرد،قبل از آن در تعداد زيادي فيلم ايفاي نقش كرده بود.
آنچه او را از بقيه همكارانش متمايز مي‌كند اين است كه وي قبل از كار بازيگري يك افسر پليس بود. «واحد 36» (2004) و «آخرين مأموريت مرگبار» (2008) از فيلم‌هاي مهم او هستند. شركت فيلمسازي قديمي گائومونت تهيه كننده فيلم تازه مارچال است و پخش بين‌المللي آن را نيز به عهده دارد. كل صحنه‌هاي فيلم در شهر ليون فرانسه فيلمبرداري مي شود و اوايل فصل تابستان اينده اكران عمومي خواهد شد. مارچال كه در دوران خدمت خود در اداره پليس در واحد جرم و جنايت فعاليت مي‌كرد،در حرفه فيلمسازي خود را وقف كارگرداني درام‌هاي دلهره‌آور پليسي كرده است.
» ادامه مطلب

توافق آمازون و پنگوئن در عرضه كتاب‌هاي الكترونيك

انتشارات آمازون و گروه انتشاراتي پنگوئن توافق‌نامه‌اي مبني بر انتشار آثار الكترونيكي گروه انتشاراتي پنگوئن از سوي سايت كمپاني آمازون امضا كردند.
به گزارش واشنگتن پست، بر اساس توافق نامه جديد دو كمپاني متعهد شدند تا در زمينه عرضه آن لاين آثار الكترونيكي خود با يكديگر همكاري كنند.
بر اساس اين طرح آثار منتشر شده از سوي گروه انتشاراتي پنگوئن در اختيار نشر آمازون قرار مي گيرد تا از سوي سايت اين كمپاني در اختيار علاقمندان به كتاب و كتابخواني قرار گيرد.
در ماه آوريل پنگوئن فروش كتابهاي الكترونيك خود را متوقف كرد. آثار منتشر شده گروه انتشاراتي پنگوئن در اين ماه قريب به 150 اثر است كه بر اساس توافق نامه جديد اين اثار از سوي سايت كمپاني آمازون به مخاطبان فروخته خواهد شد.
«ديويد شانكز» سخنگوي گروه انتشاراتي پنگوئن در اين باره گفت: بر اساس نامه هايي كه ميان دو كمپاني آمازون و پنگوئن رد و بدل شد، اين موضوع مطرح شد كه گروه انتشاراتي پنگوئن با توجه به فعاليت هايي كه در عرصه نشر كتاب دارد، آثارش از طريق سايت آمازون قابل جستجو و تهيه نيست. و شايد بهتر باشد با توجه به فعاليت هاي اين گروه انتشاراتي در كشورهاي مختلف، همچنين آمريكا، آثار اين ناشر از طريق سايت آمازون نيز قابل جستجو و خريد باشد.
» ادامه مطلب

بهروز غریب‌پور: مدیران عادت به تولید پروژه‌های عظیم فرهنگی ندارند

کارگردان اپرای عروسکی "مولوی" با اشاره به مشکلات تولید اپرای "حافظ" از نبود دغدغه لازم برای اجرای پروژه‌های عظیم فرهنگی و هنری در بین مسئولین گلایه کرد.
بهروز غریب‌پور درباره وضعیت تولید اپرای عروسکی "حافظ" به خبرنگار مهر گفت: مقدمات تولید و گفتگو با آهنگساز و اعضای گروه تئاتر عروسکی "آران" در حال انجام است ولی اتفاقی که باید از سوی پیشنهاد دهندگان اپرای عروسکی "حافظ" بیفتد رخ نداده است. قرار بود اداره‌کل ارشاد شیراز اقداماتی را در این زمینه داشته باشند ولی احساس می‌کنم که این اقدامات یکطرفه است و طرف مقابل مایل است ما تقاضای خود را ارائه دهیم تا مورد بررسی قرار گیرد. در حالیکه تولید و اجرای اپرای عروسکی "حافظ" امری دو سویه است اما هیچکدام این جریانات مانعی برای کار من نیست.
او ادامه داد: امیدوارم تهیه‌ کننده‌ای پیدا کنم که بداند اپرای عروسکی "حافظ" کار عظیمی است و نیاز به بودجه دارد. در تمام پروژه‌های قبلی هم کار به همین منوال بوده و متأسفانه همواره من به صورت یکسویه کار کرده‌ و می‌کنم. در تمام پروژه‌ها پیش تولید را بدون هیچ قراردادی انجام دادم تا اگر مدیران و مسئولین کار را برای تولید و اجرا قبول کردند عقب نمانم. در حالیکه اگر به فرهنگ و هنر توجه شود باید این نکته در نظر گرفته شود که نویسنده و کارگردان از اجرای اثر و تأمین شدن قرارداد اطمینان داشته باشند.
سرپرست گروه تئاتر عروسکی "آران" با اشاره به وعده‌های بی‌نظیر مسئولین اظهار داشت: هیچکدام این وعده‌ها به عمل نمی‌رسند و همواره من کار خودم را انجام داده‌ام. بر خلاف سینما که تهیه کننده از ابتدا برای جلب نظر کارگردان و تأمین خواسته‌هایش و رسیدن به محصول ارزشمند و قابل قبول برای بازار اقدام می‌کند و حتی بعد از تولید برای شرکت در جشنواره‌های مختلف رایزنی می‌کند در تئاتر به خصوص تئاتر عروسکی چنین اقدامی صورت نمی‌گیرد.
کارگردان اپراهای عروسکی "رستم و سهراب"، "مکبث"، "عاشورا" و "مولوی" تصریح کرد: گویا نجات هنر ایران و شعرای نامی این دیار تنها وظیفه من است. همه عادت کرده‌اند حرف‌های زیبا بزنند و به راحتی از کنا‌ر حرف‌های زده شده رد شوند. پیگیری‌های لازم از طرف پیشنهاد دهنده اپرای عروسکی "حافظ" متوقف شده است. اپرا تا روزی که قطعی و ضبط می‌شود به لحاظ متن و موسیقی مدام در حال تغییر است و در اصل این تفاوت بین اپرا و متن دراماتیک صحنه‌ای است.
غریب‌پور ادامه داد: من باید تا لحظه آخر با آهنگساز درگیر کار باشیم تا ضبط نهایی تغییرات لازم را انجام دهیم. آقای عبدی آهنگساز بنده بدون هیچ قراردادی بارها از اکراین به ایران سفر کرده‌اند تا درباره تولید و اجرای اپرای "حافظ" برنامه ریزی کنیم. متأسفانه مسئولان و مدیران ما عادت به تولید پروژه‌های عظیم فرهنگی و هنری را ندارند.
گروه تئاتر عروسکی "آران" به سرپرستی بهروز غریب‌پور که در حال حاضر مشغول برگزاری اولین رپرتوآر نمایشی خود شامل اجرای اپراهای عروسکی "رستم و سهراب"، "مکبث"، "عاشورا" و "مولوی" در تالار فردوسی است قرار بود با حمایت اداره‌کل ارشاد استان فارس اپرای عروسکی "حافظ" را تولید و اجرا کند.
» ادامه مطلب

سینما در هفته‌ای که گذشت؛ درگذشت، حادثه و بیماری گریبان اهالی سینما را گرفت

- در جریان برگزاری شصت و سومین جشنواره فیلم کن جواد شمقدری معاونت سینمایی با ژیل ژاکوب رئیس این رویداد دیدار کرد . گویا قرار بوده این معاونت در حاشیه جشنواره کن نشست مطبوعاتی برگزار کند که سالنی در اختیار آنها قرار نمی گیرد. با توجه به این موضوع شمقدری نامه ای در ارتباط با حاشیه به وجود آمده در ارتباط با سینمای ایران در این دوره جشنواره کن به ژاکوب نوشت.
- ژولیت بینوش بازیگر فیلم "کپی برابر اصل" عباس کیارستمی نیز جایزه بهترین بازیگر زن را از جشنواره بین المللی فیلم کن از آن خود کرد. همچنین هنرمندانی که در این رویداد حضور داشتند، همچون محمدرضا شرف الدین، علیرضا رئیسیان و علی معلم این فیلم را اثری شرافتمندانه و با ارزش دانستند.
- اکبر عبدی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون هفته گذشته در بیمارستان بستری شد. البته دلیل بستری شدن وی مشخص نشد ولی بعد از چند روز از بیمارستان مرخص شد. این بازیگر محبوب مردمی پس از مرخص شدن از مردم و علاقمندان خود به دلیل اینکه در این مدت جویای حال وی بودند، تشکر و قدردانی کرد. او در حال حاضر در مجموعه تلویزیونی "شوق پرواز" به کارگردانی یدالله صمدی مشغول بازی است.
- مهین شهابی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون بعد از مدتی، هفته گذشته از کما بیرون آمد و تقریبا وضعیت وی رو به بهبود است. این هنرمند از ابتدا اردیبهشت ماه به دلیل سردرد شدید و خستگی ذهنی در بیمارستان پارس بستری است. نوه این هنرمند با گلایه از بی توجهی‌ها عنوان کرد ،انتظار می‌رود که همکاران ودوستان ایشان همدردی ودلجویی بیشتری داشته باشند.
- محمدرضا اعلامی کارگردان فیلم های "نقطه ضعف"، "ترنج"، "عشق و مرگ"، "رازها" و... روز جمعه هفتم اردیبهشت ماه در سن 54 سالگی به دلیل سکته قلبی درگذشت. وی قرار بود امسال به تهیه کنندگی مرتضی شایسته فیلم "ماشاء الله خان در بارگاه هارون الرشید" را کارگردانی کند. مراسم تشیع پیکر روز یکشنبه نهم خرداد ماه در خانه سینما برگزار می شود.
- هفته گذشته رحیم مشایی رئیس کمیسیون فرهنگی دولت در حاشیه مراسم اهتزاز بزرگترین پرچم تاریخ ایران در مقابل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از برگزاری شورای عالی سینما به ریاست رئیس‌جمهور در خرداد ماه خبر داد. وی همچنین افزود:در این شورا سیاست‌های مربوط به سینما در بخش‌های مختلف صدور مجوزها و میزان تولید، نحوه پشتیبانی، مشارکت دولت در تولید فیلم‌ها ، ایجاد تأسیسات و امکانات مورد نیاز فیلم‌ها مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و نظرات کارشناسان بررسی می‌شود.
- باز هم هفته گذشته برنامه سینمایی "هفت" مورد نقدهای فراوانی قرار گرفت. فرزاد موتمن در گزارشی که توسط یک سایت خبری منتشر شده، عنوان کرده، جیرانی فقط می‌خواهد خودش را مطرح کند. البته از طرف دیگر سینماگران دیگری معتقدند این برنامه هر چقدر جلوتر رود قطعا بهتر خواهد شد. با این وجود پخش این برنامه همچنان روزهای سه شنبه ادامه دارد.
- یازدهمین جشنواره فیلم دفاع مقدس که چند سالی است برگزار نمی شد، امسال به دبیری محمد خزاعی در کرمان برگزار می شود. این جشنواره در بخش های سینمایی، کوتاه، مستند، سینمایی ویدئویی و بخش فیلمنامه (قلم طلایی) اواخر شهریور ماه برپا می‌شود.
- بازیگران"هر چی خدا بخواهد" به کارگردانی نوید میهن دوست و تهیه کنندگی پرویز شهبازی هفته گذشته دچار حادثه شدند. ترانه علیدوستی و پوریا پورسرخ بازیگران این فیلم در قایقی بر روی سواحل خلیج که مشغول بازی بودند که متاسفانه این قایق واژگون می شود و بازیگران به درون آب پرتاب می شوند. اما خوشبختانه نجات پیدا می کنند. این گروه هم اکنون در جزیره کیش مشغول فیلمبرداری هستند.
- جعفر پناهی کارگردان سینمای ایران هفته گذشته با وثیقه 200 میلیونی آزاد شد.
- فیلم جنجالی "زم هریر" به کارگردانی علی روئین تن برای گرفتن مجوز نمایش تدوین مجدد می شود. این خبری بود که هفته گذشته باعث تعجب اهالی سینما شد. این فیلم که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته حاشیه های زیادی به همراه داشت و یکی از آثار توققیفی به شمار می رود قرار است با تدوین مجدد و حذف 17 دقیقه آن مجوز نمایش بگیرد.
- فیلم "جرم" مسعود کیمایی روز گذشته با سکانس زندان کلید خورد. در این فیلم پولاد کیمیایی، نیکی کریمی، جمشید مشایخی، داریوش ارجمند، مسعود رایگان، حامد بهداد، شبنم درویش، بهاره رهنما، سیامک انصاری و... بازی می کنند. این بیست و هشتمین فیلم این کارگردان پیشکسوت سینمای ایران است.
» ادامه مطلب

شكايت علي مصفا و ليلا حاتمي از مديران برخي رسانه‌ها

به دنبال انتشار اخباري مبني بر احضار ليلا حاتمي و علي مصفا به دادگاه، علي مصفا يادداشتي از طرف خود و ليلا حاتمي را دراختيار خبرگزاري ايلنا قرار داد:
به دنبال انتشار اخبار كذب مبني بر احضار به دادگاه و رسيدگي به اتهام كلاهبرداري و زمين‌خواري كه ابتدا توسط بعضي خبرگزاريها ساخته و پرداخته شد و درپي آن بعضي سايتها و روزنامه ها بدون تحقيق درمورد صحت و سقم آن اقدام به انتشار مجدد آن نمودند، شكايتي از مديران مسئول و خبرسازان مسئول اين رسانه‌ها؛ در شعبه نهم بازپرسي ويژه دادگاه كاركنان دولت مطرح شد كه رسيدگي به آن توسط بازپرس محترم پرونده آغاز شده است. اين متن با آگاهي دادگاه و بازپرس پرونده منتشر شده است.
» ادامه مطلب

بن کینگزلی در قدمگاه مشاهیرصاحب ستاره شد

«بن کینگزلی» بازیگر بریتانیایی هالیوود که جایزه اسکار بازیگری را در کارنامه حرفه ای خود دارد، در «قدمگاه مشاهیر هالیوود» صاحب یک ستاره شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه – این بازیگر هندی تبار، دریافت این ستاره را نقطه عطفی در حرفه طولانی بازیگری خود دانست و گفت که هرگز فکر نمی کرده موفق به دریافت آن بشود. کینگزلی 66 ساله که در میان 100 نفر از تشویق کنندگان و با حضور همسر و بروس ویلیس در مراسم رونمایی از ستاره اش شرکت کرده بود، گفت: "دوستان عزیز! هرگز فکر نمی کردم در چنین مکانی بایستم ولی حالا رؤیای من به واقعیت تبدیل شده و من بسیار خوشحالم."
رونمایی از دو هزار و چهارصد و دهمین ستاره در قدمگاه مشاهیر در آستانه اکران عمومی فیلم جدید بن کینگزلی؛ یعنی، «شاهزاده ایران: شن های زمان» که بر اساس یک بازی کامپیوتری به همین نام ساخته شده، انجام گرفته است. کینگزلی در این فیلم نقش شخصیت منفی را که «نظام» نام دارد، بازی می کند. کینگزلی که تا کنون چهار بار نامزد جایزه اسکار شده، برای بازی مسحور کننده اش در فیلم «گاندی» که تحسین جهانیان را بر انگیخته بود، در سال 1983 جایزه اسکار بهترین بازیگری را دریافت کرده بود. او در سال 2002 نشان شوالیه را از دستان «ملکه الیزابت» دریافت کرده بود.
بن کینگزلی با نام اصلی «کریشنا پاندیت بانجی» از مادری بریتانیایی و پدری هندی تبار به دنیا آمد. او از ترس این که نام غیر انگلیسی اش بر حرفه اش تأثیر منفی بگذارد، اسم خود را به بن کینگزلی تغییر داد.
» ادامه مطلب

امير نادري 65 ساله شد

امیر نادری در 7 خرداد 1324 در آبادان به دنیا امد، غلام حیدری که کتاب "معرفی و نقد فیلمهای امیر نادری؛ را نوشته است درباره زندگي و ورود نادری به سینما در این کتاب اورده است :" پدرش پیش از تولد او فوت می‌کند و مادرش را در شش‌سالگی از دست می‌دهد. همراه با برادر بزرگترش تحت سرپرستی خاله‌اش زندگی می‌کند. کارهایی مانند تخمه‌فروشی جلوی در سینما، کنترل‌چی سالن سینما و آپارات‌چی سینما را در آبادان تجربه می‌کند.
از ۱۲ سالگی با تماشای فیلم‌های خارجی در سینمای آبادان، به سینما و نمایش علاقه پیدا کرد و بعد در تئاتر حافظ آبادان نقش‌هایی کوتاه از بچه‌ها را بازی می‌کرد.
با برادرش به تهران می‌آید و در چند عکاس‌خانه کار می‌کند. آشنایی‌اش با علی‌رضا زرین‌دست پای او را به سینما باز می‌کند. کار در سینما را با عکاسی فیلم «قیصر»، «حسن کچل» و «پنجره» آغاز کرد.
شش‌ماه به انگلستان می‌رود، سال 1350 کار فیلم‌سازی‌اش را با نویسندگی و کارگردانی خداحافظ رفیق در ایران شروع می‌کند. فیلم «قیصر»، به‌نوعی فیلم «اولین»ها هم بود. غیر از خود فیلم که اولین نمونه از نوع دیگر سینمای ایران است، در همان چند دقیقۀ اول، روی تصاویر تیتراژش کلی نام‌های امروز بسیار آشنا دارد که آن‌روزها برای اولین بار دیده و شنیده می‌شد. بازیگرانی چون «جمشید مشایخی» و «بهمن مفید» که از تئاتر آمده بودند و اولین کار سینمایی‌شان بود، تا «اسفندیار منفردزاده» که اولین موسیقی متن فیلم را ساخته بود. نام «عباس کیارستمی» را هم اولین بار در این فیلم دیدیم. همان چند دقیقه تیتراژ اول فیلم کار او بود. و اسم «امیر نادری» را هم، که عکس‌های فیلم را گرفته بود.
نقل است از «مسعود کیمیایی» که: تو گیر و دار آماه کردن یکی از صحنه‌ها، یک‌هو یکی پرید وسط که: «آقای کیمیایی من امیر نادری هستم. می‌خوایید عکس‌های فیلم‌تونو من بگیرم؟» گفتم: بگیر. گفت: «خب، پس ششصد تومن بدید برم یه دوربین بخرم" نادری بعد ها در فیلمهای رضا موتوری و بیگانه بیا نیز با کیمیایی همکاری کرد و از فیلمهای او عکاسی کرد.
امیر نادری در سال 1350 اولین فیلم سینمایی خود به نام خدا حافظ رفیق را کار گردانی کرد و از همان آغاز نشان داد که سینمای ایران یک کار گردان متفاوت را تجربه خواهد کرد نادری خدا حافظ رفیق را با کمترین هزینه ساخت، فیلمی که به اعتقاد عده ای اولین فیلم ضد قصه در سینمای ایران است نادر در سال 52 سه فیلم تنگسیر، تنگنا و ساز دهنی را در فضاهای متفاوت ساخت اما در هر سه فیلم مبارزه با ستم و ظلم در یه فیلم که در سال 52 ساخت کاملا مشهود است .نادری در ساز دهنی در قالب تعریف داستان ساز دهنی امیرو پسرک بوشهری مظلومیت هنرمندانی را نشان می دهند که برای انجام هر عمل هنری مجبور به دادن کولی به حکومت ظالم وقت بودند و یا در تنگسیر نیز ظلمی که به عشایر و روستایان می شود را بر ملا می کند و یا در تنگا که یکی از شاهکارهای نادری است فضای جامعه شهری را و نامردی های آن را به خوبی نشان می دهد .امیر نادری تا سال 56 فیلم دیگری نمی ساز و در سال 56 فیلم سینمایی مرثیه را کار گردانی می کند فیلم مرثیه داستان وضعیت فلاکت باری یک زندانی است که تازه از ندان ازاد شده است و در بیرون از رندان هیچ شغل و در آمدی برای وی نیست. مرثیه بسیار متاثر از فضای ملتهب سالهای پایانی حکمت پهلوی است مرثیه همان نگاه تلخ و خیابانی نادری را به دنبال دارد.
نادری سال 57 فیلم "ساخت ایران" را با موضع حضور یک بوکسیور ایرانی در آمریکا و مشکلاتی که برای وی بوجود می آید می‌سازد ساخت ایران به نوعی اخرین فیلم نادری قبل از انقلاب است و وی با پیروزی انقلاب تا سال 59 فیلم دیگری نمی ساز و بعد در سال 59 فیلم جستجو را می ساز د این فیلم به نوعی یکی از اولین فیلمها در گونه فیلمهای است که به شهدای انقلاب می پردازد در طول سالهای مبارزه مردم علیه حکومت طاغوت و ماههاي شكل گيري جمهوري اسلامي ايران عده اي مفقودالاثر شدند. اين فيلم جستجويي است در اين زمينه از طريق گفتگو با دوستان و خانواده گمشدگان است نادری بعد از بخش اول جستجو قسمت دوم آن را نیز کار گردانی کرد اما هیچگدام از این دوفیلم هرگز از تلویزیون پخش نشد هرچند به سفارش تلویزیون ساخته شده بود
نادری بعد در سال 1361 شاهکاری دیگری به نام دونده را خلق می کند :دونده داستان امير نوجوان تنهايي است كه سوداي مهاجرت به آن سوي آبهاي درياي جنوب را در سر مي پرورد. او با جستجوي آشغال ها و جمع آوري و فروش بطري هاي خالي، فروش آب يخ، واكس زدن كفش فرنگي ها و كارهايي از اين دست گذران مي كند. به تدريج درمي يابد كه راه آگاهي آموختن است، به اين منظور به كلاس شبانه مي رود و در فرا گرفتن حروف الفبا تلاش مي كند. در پايان مسابقه اي سخت ودشوار، كه دركنار شعله هاي فروزان لوله هاي گاز برگزار مي شود، بر رفقاي همسن و سال خود پيروز مي شود فیلم دونده به نوعی شاید حدیث نفس امیر نادری بود نادری در سال 64 اخرین فیلم سینمای خود به نام آب بد خاک را کار گردانی کرد نادری بعد از آب باد خاک با هدف تجربه ساخت فیلمهای سینمایی در خارج از کشور از ایران رفت و از سال 69 در آمریکا اقامت گزید نادری هر جند در خارج از کشور تجربه ساخت 5 فیلم را دارد اما فیلمهای همچون منهتن از روی شماره ،ماراتن ،دیوار صوتی و حتی اخرین آنها یعنی فیلم وگاس بر اساس یک داستان واقعی در سال 2008 هر گز موفقیت فیلمهای داخلی نادری را به دنبال نداشت نادری نزیدک به 20 سال است که خارج از کشور زندگی می کند
» ادامه مطلب

نسخه جديد«آليس در سرزمين عجايب» تيم برتون در بازار

نسخه بلو-ري فيلم فانتزي «آليس در سرزمين عجايب» به كارگرداني تيم برتون كه براساس رماني به همين نام اثر لوئيس كارول ساخته شده، در ماه ژوين به بازار مي‌آيد.
به گزارش تلگراف، نسخه بلو-ري «آليس در سرزمين عجايب» حاوي بخش‌هايي اضافي درباره‌ي ويژگي هاي شخصيتي شخصيت‌هاي داستان و تحليل و بررسي جلوه‌هاي ويژه فيلم است .
اين فيلم از پنجم مارس در آمريکا و ديگر كشورها اکران شده و تاکنون در بازار داخلي 333 ميليون دلار و در خارج از آمريکا 667 ميليون دلار فروش داشته است.
«آليس در سرزمين عجايب» ششمين فيلم تاريخ سينما است كه به ركورد فروش يك ميليارد دلار دست يافته است و بعنوان سومين فيلم محبوب پس از تايتانيك و آواتار شناخته شده است.
پنج فيلم يک ميليارد دلاري قبلي تاريخ سينما عبارتند از «آواتار»، «تايتانيک»، «ارباب حلقه‌ها: بازگشت پادشاه»، «دزدان دريايي کارائيب: سينه مرد مرده» و «شواليه تاريکي».
» ادامه مطلب

آتيلا پسياني در نشستي براي «پروفسور بوبوس»: با موفقيت نسبي نمايش، پس‌لرزه‌هايي در مورد آن به وجود آمد


آتيلا پسياني كه اين روزها نمايش «پروفسور بوبوس» را اجرا مي‌كند،معتقد است: از اوايل اجراي نمايش «پروفسور بوبوس» مطالب غلطي در برخي از سايت‌ها و مطبوعات منتشر شد كه همه آن‌ها يك هدف را دنبال مي‌كنند.
اين كارگردان تئاتر، پنج خردادماه در نشست پرسش و پاسخ اين نمايش در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با بيان اين مطلب ادامه داد: با موفقيت نسبي نمايش، پس‌لرزه‌هايي در مورد آن به وجود آمد. عده‌اي مطالبي را به دروغ نوشتند و تلاش كردند سمپاشي كنند كه كارشان بسيار حماقت‌بار بود. در اين مطالب نوشته شده گروه تئاتر «بازي» چهار عضو دارد كه همه خانواده پسياني هستند در حالي كه چنين نيست. گروه ما ‌١١ عضو دارد كه به جز خانواده ما ‌٧ نفر ديگر در كنار ما حضور دارند كه گرچه از خانواده ما نيستند اما برايمان بسيار عزيزند.
پسياني با اشاره به انتشار مطالبي درباره سفارشي بودن نمايش «پروفسور بوبوس »اين مطلب را كاملا رد كرد و افزود: مركز هنرهاي نمايشي هيچ كاري را به شكل يك متن اجرايي به كسي سفارش نمي‌دهد. آنان ممكن است
به كارگردان خاصي بگويند كه در تاريخ مشخصي، نمايشي را اجرا كنند اما تا به حال چنين پيشنهادي به من نشده و من خودم نمايشنامه پروفسور بوبوس را براي اجرا پيشنهاد كردم.
اين كارگردان تئاتر درباره‌ي درج مطلب ديگري مبني بر اين كه نويسنده‌اي به نام «الكسي فالكو» وجود ندارد و آتيلا پسياني خود اين متن را نوشته است توضيح داد: به هيچ وجه چنين چيزي درست نيست، بلكه لينك‌هايي وجود دارد كه نشانگر نادرست بودن اين مطلب است. گفته شده آتيلا پسياني تنها كارگرداني است كه هر زماني كه بخواهد مي‌تواند هر نمايشي را در هر سالني اجرا كند، هيچ كارگرداني در ايران نمي‌تواند چنين كند. تا زماني كه چنين كوتاه قداني در جامعه هنري و مطبوعاتي ما مي‌توانند قد علم كنند، پژوهش در كشور ما جايي ندارد و شانتاژ و جنجال حرف اول را مي‌زند.
در ادامه اين نشست آتيلا پسياني درباره پارامترهاي جذب مخاطب در تئاتر اذعان داشت: همواره در تئاتر پارامترهاي ثابتي مانند بازيگر، تماشاگر، تبليغات و... وجود دارد. آنچه متغير است، چگونگي برخورد با اين پارامترهاست.
او در پاسخ به پرسشي درباره حضور رضا كيانيان در اين نمايش و تاثير اين حضور بر جذب مخاطبان يادآور شد: سال‌هاست كه علاقه‌مند بوديم با رضا كيانيان همكاري كنيم و اين صرفا به خاطر چهره بودن او نبوده و نيست. زماني كه هنوز كيانيان وارد سينما نشده بود او را به عنوان بازيگر درجه اول تئاتر مي‌شناختم نمي‌توانم انكار كنم كه حضور او به جذب مخاطب نمايش كمك نكرده است اما آنچه باعث اين همكاري شد، قابليت او براي بازيگري، انعطاف و هوش سرشارش بود. از سوي ديگر بابك حميديان ديگر بازيگر اين نمايش هم ‌٨ سال است كه عضو گروه من است و در كارهاي قبلي‌ام هم بازي كرده است. تنها بازيگري كه شايد بتواند درباره او بحث كرد، هانيه توسلي است كه او هم عقبه تئاتري دارد و چون در كارهاي ديگر با او همكاري كرده بودم، ديدم ميان چند نفر كه براي بازي در نمايش در ذهنم بودند، او به اين نقش نزديك‌تر است.
كارگردان «پرفسور بوبوس» با تاكيد بر اينكه در تئاتر با حسابگري كار نمي‌كند، ادامه داد:به اين نمي‌انديشم كه چگونه تماشاگر را به نمايشم جذب كنم. هميشه در همه نمايش‌هايم تماشاگران زيادي داشته‌ام. چون با صداقت و براي دلم كار كرده‌ام و اين مطلبي است كه تماشاگر آن را درك مي‌كند.
به اعتقاد او بهترين تبليغ براي هر نمايش تماشاگران هستند، زيرا هر تماشاگر بعد از ديدن نمايش درباره آن با ديگران صحبت مي‌كند و آن‌ها را به ديدن نمايش متمايل مي‌كند و يا آن‌ها را از ديدن نمايش منصرف مي‌كند.
پسياني با اشاره به استقبال تماشاگران از دو نمايش «پروفسور بوبوس» و «مكاشفه در باب يك مهماني خاموش» يادآور شد: اين استقبال به دليل اين است كه تماشاگر حس مي‌كند مغبون نشده و ساعات خوبي را با گروه گذرانده و به ديگران هم توصيه مي‌كند كه نمايش را ببينند.
پسياني همچنين با اظهار تاسف از برخي اظهار نظرهاي نادرست درباره نمايش پروفسور بوبوس اضافه كرد: به محض اينكه نسبت به كاري حسادت و بغضي داريم، مي‌كوشيم نكاتي را پيدا كنيم و اگر آن نمايش از فرمول ذهني ما تبعيت نكند به آن حمله مي‌بريم.
او كه اين نمايش را در تالار اصلي مجموعه تئاتر شهر اجرا مي‌كند درباره تفاوت‌هاي اين نمايش با آثار قبلي‌اش گفت: شيوه كارم را تغيير نمي‌دهم و اگر تغييري وجود دارد به خاطر سالن‌هاي متفاوت است، اما روح نمايش من همان است. در اين نمايش هم همان دغدغه‌ها و شمايل كاري خود را دنبال مي‌كنم.
به گفته او نمايشنامه‌ي اصلي بسيار بسته است و ابعاد زيادي پيدا نمي‌كند، اما با اجراي آن است كه گروه تلاش كرده‌اند ابعادي چند لايه به آن ببخشند.
پسياني اضافه كرد: رضا كيانيان به پيچيده كردن ابعاد اين نمايش و چند لايه كردن كاراكترهاي آن كمك كرد اما عده‌اي حضور كيفي او را به حضور كمي در نمايش ما تعبير كرده‌اند.
او در بخش ديگري از اين نشست درباره سخنان برخي از دانشجويان مبني بر اجراي تئاتر تجربي توضيح داد: تئاتر تجربي يك شيوه است و سبك نيست. اما در ايران به غلط فكر مي‌كنند تئاتر تجربي سبك است. در حالي كه شيوه‌اي است كه مي‌توان همه ژانرهاي مختلف تئاتر را با آن اجرا كرد.
پسياني كشف رموز، جسارت، عدم حسابگري و... از جمله ويژگي‌هاي تئاتر تجربي برشمرد و افزود: در ايران تلاش كردند دو تا شاخ براي تئاتر تجربي بگذارند و با آن بچه‌ها بترسانند!
اين بازيگر و كارگردان تئاتر از آربي آوانسيان به عنوان پدر تئاتر تجربي ايران نام برد و يادآور شد: پيش از آربي هم تجربه‌هايي توسط عباس جوانمرد و بهمن فرسي انجام شده بود كه اين تجربه‌ها تداوم نداشت. اما با حضور آربي و در كارگاه نمايش بود كه تئاتر تجربي ايران استمرار پيدا كرد كه با تعطيلي كارگاه نمايش، گرد و خاك بر اين نوع از تئاتر نشست. كاري كه من كردم، اين بود كه پس از چند سال آن گرد و خاك را برداشتم و خوشحالم امروز جواناني هستند كه به تئاتر تجربي فكر مي‌كنند.
آتيلا پسياني در بخش ديگري از اين نشست گفت:مبناي سيستم آموزش هنري در ايران، ضد تجربي است. اساسا دانشگاه‌هاي هنري ما سيستمي دارند كه خلاقيت را از دانشجو مي‌گيرند. آن‌ها دانشجويان را كاملا تئوريزه و كاناليزه مي‌كنند، زيرا بسياري از اساتيد ما به روز نيستند و مي‌كوشند دانشجو را در اندازه‌اي نگه دارند كه بتوانند به پرسش‌هاي او پاسخ بدهند، زيرا دانشجو مدام با پرسش روبه‌روست.
او با تاكيد بر اينكه تئاتر تجربه كردن با تئاتر تجربي كاملا متفاوت است اضافه كرد: دانشجو نمي‌تواند تئاتر تجربي كار كند. او مي‌تواند به شكلي كاملا خالص به خلق اثر بپردازد، اما سيستم آموزشي ما كاملا ضد اين موضوع است.
در اين نشست رضا كيانيان بازيگر نقش «پروفسور بوبوس» درباره تاثير بازيگران شناخته شده بر افزايش تماشاگران نمايش‌ها توضيح داد: سال‌ها قبل‌تر، فروش فيلم‌ها را به بازيگران مربوط مي‌دانستند در حالي كه نمونه‌هايي داريم كه بازيگران بسيار سرشناسي در برخي آثار حضور داشتند، اما به خاطر نبودن تماشاگر اجراي آن آثار پس از سه شب متوقف شد. پارامتر بازيگر براي پرفروش كردن يك فيلم يا تئاتر درست نيست، چون نمونه‌هاي نقض كننده آن هم وجود دارد، اما جامعه ما علاقه‌مند است كه فرمولي را كشف كند و ديگر به آن پديده فكر نكند.
به گفته كيانيان؛ يك بازيگر سرشناس آگهي جذابي براي جذب تماشاگر است اما اين جذابيت تنها به همان چند لحظه اول آن اثر خلاصه مي‌شود و پس از آن بايد آن بازيگر بتواند به گونه‌اي بازي كند تا تماشاگر را با خود همراه كند، در غير اين صورت حضور او در آن اثر تاثير لازم را نداشته است. اين‌ها چيزهايي است كه در جامعه ما كسي درباره آن پژوهش نمي‌كند.
كيانيان در پاسخ به پرسشي درباره شباهت بوبوس با لوركا گفت: هرگز به اين مساله فكر نكرده‌ام و چنين چيزي به فكرم راه پيدا نكرده است و اصولا در نقش‌هايم دنبال مابه‌ازاي بيروني نيستم.
او در پاسخ به پرسشي درباره تاثير مطايبه بر جذب بيشتر تماشاگران نمايش «پروفسور بوبوس» يادآور شد:‌ پس از انقلاب در چند نمايش بازي كردم كه همه پرتماشاگر بود. «ازدواج آقاي مي‌سي‌سي‌پي» نخستين نمايشي بود كه پس از انقلاب در آن بازي كردم و به رغم حضور تماشاگران و تقاضاي بسيار براي تمديد اجراي آن نمايش، وزارت ارشاد اهميتي به اين موضوع نداد. در آن نمايش اصلا بحث مطايبه در ميان نبود و هيچ ارتباط مستقيمي با تماشاگر نداشتيم. از سوي ديگر نمايش‌هايي مانند «يادگار سال‌هاي شن»، «دانشمند بزرگ»، «بازي استريند برگ» هم تماشاگران بسياري داشتند.
او با اشاره به وجود مطايبه در دو نمايش «حرفه‌اي‌ها» و «پروفسور بوبوس» ادامه داد: در نمايش بوبوس با تاكيد آتيلا پسياني زياد هم با تماشاگران حرف نمي‌زنم. هرچند مطايبه از آيين‌هاي سنتي نمايشي ماست و خوب هم هست، اما دليلي براي پرتماشاگر شدن يك نمايش نمي‌شود.
كيانيان در ادامه به نمايش ازدواج «آقاي مي‌سي‌سي‌پي» اشاره كرد و افزود:وقتي در نمايش «ازدواج...» بازي كردم، هنوز در هيچ فيلمي بازي نكرده بودم اما تلاش مي‌كردم روي صحنه بازيگري خوبي باشم، بنابراين نكات ديگري براي جذب تماشاگر وجود دارد كه اين نكات بيشتر كيفي است تا كمي و به تفكر نياز دارد.
به گفته او مطايبه در ذات نمايشنامه پروفسور بوبوس وجود ندارد بلكه در اجراي اين نمايش به كارگرداني آتيلا پسياني اين عنصر وجود دارد.
رضا كيانيان در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اظهار تاسف از كم‌توجهي به مقوله پژوهش در ايران گفت: در ايران تنها سه پژوهشكده داريم كه در تهران، اصفهان و قم فعاليت مي‌كنند. وزارت ارشاد مملكت ما براي پژوهش درباره همه هنرهايش پژوهشكده‌اي تاسيس كرده كه تنها يك ميز دارد. همه اين‌ها نشان مي‌دهند پژوهش در كشور ما هيچ ارزشي ندارد. ما همچنان درگير قوانيني هستيم كه براي خودمان درست مي‌كنيم و خيال خودمان را راحت مي‌كنيم كه به آن مقوله فكر نكنيم.
در اين نشست دكتر اميد روحاني كه به عنوان منتقد مهمان حضور داشت، با ابراز خرسندي از استقبال تماشاگران از نمايش پروفسور بوبوس گفت: تماشاي تئاتر در ايران به آييني تبديل شده كه در آن ‌٢ هزار نفر همه نمايش‌هاي همه سالن‌ها را تماشا مي‌كنند. اما در اين ميان آثار محدودي وجود دارند كه علي‌رغم قيمت نسبتا بالاي بليت‌شان تماشاگران از آن‌ها استقبال مي‌كنند و باعث خوشحالي است كه تماشاخانه‌ي ايرانشهر هم به عنوان ديگر سالن فعال تئاتر در كنار مجموعه تئاتر شهر فعاليت مي‌كند و نمايش‌هاي اين تماشاخانه نيز مورد استقبال قرار مي‌گيرد.
او درباره حضور چهره‌هاي شناخته شده در آثار سينمايي و نمايشي و تاثير آن در جذب مخاطب توضيح داد: در وهله نخست بايد ديد يك اثر چگونه از چهره‌هاي سرشناس استفاده مي‌كند. برخي از آثار استفاده‌هاي ابزاري از چهره‌ها مي‌كنند كه اگر چنين باشد، آن اثر هرگز در جذب مخاطب موفق نمي‌شود كه نمونه‌هاي آن حتي در سينماي هاليوود با وجود تبليغات بسياري كه دارند ديده مي‌شود.
به اعتقاد روحاني مردم فريب اسم‌ها را نمي‌خورند و اگر تماشاگران از اجراي اثري استقبال مي‌كنند به خاطر كيفيت آن اثر است نه به خاطر چهره‌ها. اين بحث‌ها فقط در ايران مطرح مي‌شود زيرا ما سنت تئاتري نداريم. در اينجاست كه وقتي نمايشي با استقبال روبه‌رو مي‌شود، آن را اثري سخيف مي‌دانيم و اخيرا هم برچسب مبتذل بر اين آثار مي‌زنيم بدون اينكه هيچ تعريفي از ابتذال ارائه بدهيم.
روحاني مقوله مخاطب‌سنجي را در ايران بسيار پيچيده توصيف كرد و افزود: به آساني نمي‌تواند درباره موفقيت يا عدم موفقيت يك اثر هنري سخن گفت زيرا ايرانيان زود خود را بروز نمي‌دهند.
اين نمايشنامه‌نويس‌ در پايان سخنان خود نمايشنامه‌ي «پروفسور بوبوس» را اثري جعبه‌اي توصيف كرد و افزود: اين نمايشنامه براي اجراي تئاتر جعبه‌اي و رسمي نوشته شده اما آتيلا پسياني اين كار خشك را به كاري با طراوت و گروتسك تبديل كرده است. او جعبه را مي‌شكند و دكور ناتورئاليستي نمايش را بسيار فشرده و برجسته مي‌كند، بنابراين موفقيت اين نمايش به دليل شيوه اجرايي و تلاش‌هاي گروه اجرايي آن است.
اين نشست به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد و رحمت اميني، مسووليت اجراي آن بر عهده داشت. در اين نشست چندين لينك براي پيدا كردن مشخصات نمايشنامه و اجراي نمايش پروفسور بوبوس در كشورهاي ديگر توسط گروه تئاتر بازي در اختيار حاضران قرار گرفت:

http://www.meyerhold.org/english.home.htm

http://eng.plakaty.ru

http://oasis.lib.harvard.edu/oasis/deliver/deeplink

_collection=oasis&uniqueid=hou01710
» ادامه مطلب

فروش حق‌ پخش «كپي برابر اصل» به بيش از 30 كشور

حق پخش «كپي برابر اصل» عباس كيارستمي به شركت‌هايي در بيش از 30 كشور جهان فروخته شد. شركت فرانسوي MK2، تهيه‌كننده اصلي فيلم «كپي برابر اصل» عباس كيارستمي كه دريافت جايزه نخل طلا بهترين بازيگر زن را براي ژوليت بينوش، بازيگر فرانسوي، اين فيلم از جشنواره فيلم كن در پي داشت، حق پخش اين فيلم را به دو شركت «آرتيفيشيال آي» از انگلستان و «يورو اسپيس» از ژاپن فروخت كه با اين حساب، تابه‌حال، شركت‌هايي از بيش از 30 كشور جهان، حق پخش «كپي برابر اصل» را خريداري كرده اند.
به گزارش ورايتي‌، «كپي برابر اصل» از 19 مي در فرانسه، بلژيك و سوئيس و 25 مي در ايتاليا به روي پرده سينماها مي‌رود.
» ادامه مطلب

بودجه‌ي باقي‌مانده خانه سينما از سال 88 پرداخت مي‌شود؟!

با سپري شدن بيش از دو ماه از سال 89، هم‌چنان بخشي از بودجه‌ي سال 88 خانه سينما از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پرداخت نشده است. در پي پرداخت نشدن بخشي از بودجه‌ي خانه سينما ، تعدادي از برنامه‌هاي فرهنگي اين تشكل صنفي متوقف شد؛ از جمله‌ي سفر همزمان سينماگران به خرمشهر (كه طي دو سال اخير همزمان با سالروز سوم خرداد ماه انجام مي‌شد)، برگزاري ورك‌شاپ‌هاي تخصصي و... و آخرين آن، توقف به روز شدن سايت خانه سينما است.
در بخش بازتاب رسانه‌اي سايت خانه سينما نوشته شده است:« با پوزش از خوانندگان محترم بخش بازتاب رسانه‌اي سينما، به آگاهي مي‌رساند به علت تنگناهاي مالي و نبود بودجه در تامين هزينه خريد خدمات ياد شده، تا اطلاع ثانوي اين بخش ازسايت به‌روزرساني نمي‌شود.» در اين بخش اظهار اميدواري شده است كه «با بهبود وضعيت مالي و يا تدبيري ديگر به نشر مجدد آن توفيق يابند.»
سه ماه از ابتداي سال 89 سپري شده است و طبق مصاحبه‌ي مطبوعاتي ابتداي سال محمد مهدي عسگرپور، « 38 درصد از بودجه سال گذشته‌ي خانه سينما پرداخت نشده است» و چند هفته بعد از آن نيز جواد شمقدري معاون سينمايي نيز در جمع خبرنگاران تاييد كرد كه بخشي از بودجه پرداخت نشده است، اما رقم آن را20 درصد اعلام كرد.
در روزهاي پاياني سال 88 معاون اجرايي خانه سينما خبر داده بود كه «هنوز بطور كامل بودجه‌ي سال 88 خانه سينما پرداخت نشده است». سيد محسن هاشمي در پاسخ به اين كه خانه‌سينما از اهداف كلانش در سال 88 چه موضوع و هدفي را محقق كرده است ابتدا به ايسنا گفته بود: «متاسفانه 38 و 7 دهم درصد از بودجه خانه سينما تاكنون پرداخت نشده و در حال حاضر خانه سينما علاوه بر اينكه تعهدات كمك‌هاي معيشتي كه به سياق هر سال در اسفند ماه به اشخاص آسيب‌پذير عضو در قالب بن كالا انجام مي‌داد به انجام نرسيده است و بدتر از آن هنوز حقوق، عيدي و پاداش 19 نفر از همكاران شاغل خانه سينما را نيز نتوانسته پرداخت كند. »
دو روز بعدتر نيز محمدمهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينما در گفت‌وگوي با ايسنا نيز گفته بود: «تعدادي از نهادها به تعهدات خود در سال 88 عمل نكرده‌اند.»
او در پاسخ به اينكه چه نهادهايي مشخصا بوده‌اند نيز توضيح داده بود:«به هرحال واضح است كه وزارت ارشاد تعهداتي نسبت به خانه سينما دارد،برخي نهادهاي ديگر هم طي سال‌هاي گذشته نه برحسب وظيفه اما به هرحال لطف‌هايي به خانه سينما داشتند كه آنها هم امسال اين مساله را از ما دريغ كردند و در مجموع به نظر مي‌رسد كه امسال پايان تلخي داشتيم.»
او در همان مصاحبه به توقف برخي از برنامه‌هاي خانه سينما اشاره كرده و در عين حال گفته بود:«به هرحال با تمام محدوديت‌ها و بودجه‌ي اندك كه از طرف وزارت ارشاد در اختيار داشتيم،كه شايد تنها به اندازه يك‌ يا يك و نيم فيلم باشد و كمكي اندك محسوب مي‌شود، حجم فعاليت‌هاي ما در سال 88 و به‌ويژه در شش ماه اول سال بسيار گسترده بود.»
مدير عامل خانه سينما در عين حال به سفرهاي مطالعاتي بين‌المللي اعضاي خانه سينما در طول سال 88 اشاره كرد و توضيح داده بود: «براي اين بخش ما سعي كرديم كه كمتر از بودجه خانه سينما استفاده كنيم و بيشتر بودجه اين بخش را از راه‌هاي ديگر تهيه كرديم. علاوه بر اين مساله، ما در خانه سينما ورك‌شاپ‌ها و برنامه‌هاي ديگري هم داشتيم ـ كه با توجه به بودجه اندكي كه البته آن هم به دست ما نرسيد ـ فكر مي‌كنم اين حجم فعاليت اقدامي مبارك باشد. »
و در ابتداي امسال نيز، عسگرپور در نشست خبريش با خبرنگاران گفته بود:«38 درصد از بودجه سال گذشته ما پرداخت نشده و من شنيدم كه مي‌گفتند به همين ميزان از منابع مالي بقيه بخش‌ها هم كاسته شده است. حال من نمي‌دانم كه آيا واقعا اين اتفاق افتاده يا خير؟ اما مي‌دانم كه حتي اگر چنين اتفاقي هم بيفتد كسي كه نگاهي جامع به مسايل سينما دارد مي‌داند كه كل بودجه خانه سينما به اندازه يك يا يك‌ونيم فيلم است و اگر تمام اين فعاليت‌ها را بخواهد يك نهاد دولتي انجام دهد بد نيست كه ببينيم آن‌ها چه‌قدر هزينه مي‌گيرند. »
و معاون سينمايي در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره‌ي عدم پرداخت بودجه‌ي خانه سينما در نشست خبري اخيرش گفته بود:«قبل از اين‌كه ما بر سر كار بياييم بخشي از بودجه معاونت به نحو ديگري توافق و هزينه شده بود و وقتي آمديم 30 درصد بودجه مانده بود و بعضي از موسسات هم دچار مشكل شدند و 30 درصد از بودجه‌شان را هنوز نداده‌ايم و خانه سينما 20 درصدش مانده است.
او اظهار اميدواري كرده بود كه« تحولي رخ بدهد و 20 درصد باقيمانده بودجه‌ي خانه سينما را نيز پرداخت خواهيم كرد.»
» ادامه مطلب

تام كروز با «سقوط سلطان سلحشور» به دوران تاريخ كهن مي‌رود

«تام كروز» بابازي در درام اكشن تاريخي «سقوط سلطان سلحشور» وارددنياي تاريخي دوران باستان مي‌شود و به ماجراجويي‌هاي گلادياتور گونه مي پردازد. قرار است تام كروز اين فيلم را به صورت مشترك در شركت فيلم‌سازي خود تهيه كند. او اين روزها در جست جوي كارگرداني براي اين فيلم است.
با آن كه خط اصلي قصه فيلم به صورت رسمي منتشر نشده است اما منابع نزديك به پروژه مي‌گويند كروز در آن در نقش يك پادشاه جنگجو ظاهر خواهد شد. به گفته آنها، كاراكتر اصلي قصه «سقوط سلطان سلحشور» درگير جنگي ناخواسته با يكي از همسايگان خود مي‌شود و ضربه‌هاي سختي را متحمل مي‌شود.
نام نويسندگان فيلمنامه فيلم فاش نشده، ولي تام كروز عقيده دارد اين فيلمنامه بايد دوباره‌نويسي شود و چند سكانس آن هم تغيير كند.
شنيده مي‌شود تام كروز بر روي اين فيلم كه اولين كار تاريخي دوره‌اي مهم او محسوب مي‌شود، حساسيت بسيار زيادي دارد.
اين فيلم در حال و هواي كارهاي موفق تاريخي همچون «گلادياتور»، «تروا» و «رابين هود» ساخته خواهد شد و چندين سكانس جنگي مهم و پرتنش خواهد داشت.
كروز قبل از اين در سال 2002 فيلم «آخرين سامورايي» را در ژاپن بازي كرد كه حال و هوايي تاريخي داشت. اما قصه تاريخي آن مربوط به دوران كهن نبوده است.
اين بازيگر اين روزها دوباره در حال تمرين و فراگيري فنون اسب سواري و شمشيرزني است تا بتواند نقش خود را در جلوي دوربين بهتر بازي كند. كروز «سقوط سلطان سلحشور» را به اين دليل براي بازي انتخاب كرده كه يك تنوع عمده در نوع كار بازيگري خود به وجود بياورد.
در چند سال اخير وي به سراغ فيلمنامه‌هايي رفته است كه از حال و هواي تازه و متفاوتي برخوردارند و شبيه كارهاي قبلي او نيستند.
اين بازيگر تازه از بازي در كمدي اكشن «شواليه و روز» فارغ شده است و قرار است در چهارمين قسمت مجموعه فيلم «مأموريت غيرممكن» هم بازي كند. آخرين فيلم كروز روي پرده سينماها درام ضد جنگ «والكري» بود كه ژانويه 2008 اكران عمومي شد.
» ادامه مطلب

جكي چان تبديل به «اينديانا جونز» مي‌شود

«جكي چان» بازيگر قديمي سينماي هنگ كنگ اين روزها در حال انجام كارهاي پيش توليد فيلم جديد سينمايي خود «زودياك چيني» است كه قرار است يك كار اكشن و ماجراجويانه باشد. چان در حالي نقش اصلي اين فيلم را بازي مي‌كند كه خودش كارگردان و تهيه كننده آن نيز هست. «زودياك چيني»‌ اواسط فصل تابستان جلوي دوربين مي‌رود. دو فيلمنامه نويس تازه وارد سينماي هنگ كنگ، فيلمنامه اين فيلم را نوشته‌اند و گفته مي‌شود چان تغييراتي در آن ايجاد كرده است.
در قصه فيلم ، جكي چان در نقش يك آدم ماجراجو به سبك كاراكتر ايندياناجونز ظاهر مي‌شود كه علاقه زيادي به تاريخ كهن چين دارد.
اين مرد راهي سفري هيجان‌انگيز به دور دنيا مي‌شود تا لوازم و اشياي عتيقه‌اي را پيدا كند كه باعث خلق بزرگترين حوادث تاريخي در تاريخ كشور چين شده‌اند.
اين سفر با يكسري ماجراجويي همراه مي‌شود و كاراكتر اصلي قصه، به زودي متوجه مي‌شود كه در سفر اكتشافي خود تنها نيست.
او مجبور مي‌شود با شخصيت‌هاي منفي قصه كه قصد بهره‌برداري منفي از اين اشياء را دارند، در افتاده و با آنها مبارزه كند.
چان اين روزها مشغول پيدا كردن ديگر بازيگران «زودياك چيني» است و قصد دارد از چند بازيگر مطرح سينماي چين و هنگ كنگ در اين نقش‌ها استفاده كند.
اين بازيگر رزمي كار كه از چهار دهه قبل كار بازيگري را شروع كرده، از سال 1979 وارد فعاليت فيلم‌سازي شد و تا به حال 15 فيلم سينمايي را كارگرداني كرده است.
آخرين فيلم او در مقام كارگردان «من كي هستم؟» است كه در سال 1998 اكران عمومي شد. چان بازيگر اصلي فيلم‌هاي خود نيز بوده است. اين بازيگر همين روزها نسخه فيلم موفق نوجوانانه دهه هشتادي «بچه كاراته» را روانه پرده سينماهاي جهان خواهد كرد.
او در اين فيلم در نقش يك استاد هنرهاي رزمي ايفاي نقش كرده كه به يك نوجوان كمك مي‌كند،تا با يادگيري فنون هنرهاي رزمي به مقابله با آدم‌هاي بد ماجرا بپردازد.
جكي چان سال قبل در مصاحبه‌اي گفت بازي در نقش اين استاد كاراته در نسخه جديدي از فيلم آرزوي ديرينه‌اش بوده است.
» ادامه مطلب

رابرت رودريگوئز انيميشن دهه هشتادي را فيلم مي‌كند

انيميشن قديمي «يخ و آتش» توسط صنعت سينما دوباره‌سازي مي‌شود.نسخه جديد اين فيلم را «رابرت رودريگوئز» بر اساس فيلمنامه‌اي از خودش كارگرداني مي‌كند. نسخه جديد برخلاف نسخه اصلي يك كار زنده خواهد بود و با حال و هوايي امروزي و معاصر تهيه و توليد خواهد شد.
نسخه اصلي در سال 1983 و توسط «رالف بخشي» كارگرداني شد.بخشي فيلمنامه فيلم خود را با همكاري «گري كانوي» نوشته بود.
به گفته رودريگوئز: «من و رالف بخشي مدتي است كه درباره امكان توليد نسخه دوباره سازي شده و زنده اثر كلاسيك او بحث مي‌كنيم. هميشه دوست داشتم اين فيلم را دوباره سازي كنم و آن را به گونه‌اي بسازم كه خودم دوست دارم .بخشي موافقت خود را براي توليد نسخه جديد فيلم اعلام كرده و به همين دليل فكر مي‌كنم به زودي كار توليد آن شروع شود.»
اين فيلمساز جوان قصد دارد «يخ و آتش» را به همان صورتي توليد كند كه «سين سيتي» را در سال 2004كارگرداني كرد.
فيلم فانتزي و ماجراجويانه «يخ و آتش» در يك دهكده كوچك اتفاق مي‌افتد،كه توسط توفان‌هاي طبيعي به نوعي از بين مي‌رود. نيروي شيطاني سرما و يخ موفق مي‌شود بر زندگي اهالي اين دهكده كوچك غلبه كند و گروهي از اهالي محل تصميم مي‌گيرند عليه اين نيروي شيطاني كه زندگي را از بين مي‌برد مبارزه كنند و خط اصلي قصه فيلم از اينجا شكل مي‌گيرد.
رودريگوئز در شرايطي خبر از توليد احتمالي «يخ و آتش» مي‌دهد كه رسانه‌هاي گروهي قبل از اين به نقل قول از او گفته بودند كه وي در تدارك توليد قسمت چهارم «بچه جاسوس‌ها» است.
او كه درام اكشن «ماچت» را آماده نمايش عمومي مي‌كند، قرار است قسمت سوم «سين سيتي» را نيز جلوي دوربين ببرد.
اين فيلمساز در سال 1995 با كارگرداني «دسپرادو» دربين منتقدان و تماشاگران سينما شناخته شد.
او كه از دوستان و همكاران نزديك «كوئنتين تارانتينو» ‌است، قبل از اين چند فيلم را به صورت مشترك با او كارگرداني كرده است.
آخرين فيلم او كمدي درام اكشن و نوجوانانه «كوتوله‌ها» (2009) بودكه موفقيتي در جدول گيشه نمايش به دست نياورد.
» ادامه مطلب

گزارش تصویری فيلم تلويزيوني «علفزار» محمدعلي طالبي







» ادامه مطلب

ادامه فیلمبرداری «علفزار» در ملایر

تصويربرداري تله‌فيلم «علفزار» به كارگرداني محمدعلي طالبي و تهيه كنندگي جواد نوروزبيگي همچنان در شهرستان ملاير ادامه دارد و تدوين تصاوير نيز آغاز شده است. حدود 40 درصد از تصويربرداري تله‌فيلم «علفزار» به كارگرداني محمدعلي طالبي در شهرستان ملاير انجام شده است و تدوين همزمان تصاوير نيز توسط كاوه ايماني انجام مي‌شود.
گروه همچنان مشغول تصويربرداري تله‌فيلم در روستاهاي اطراف شهرستان ملاير هستند و تاكنون تمام بازيگران جلوي دوربين رفته‌اند. تصويربرداري با دوربين HD انجام مي‌شود و طبق برنامه‌ريزي انجام شده حدود 35 جلسه به طول خواهد انجاميد
قصه اين تله‌فيلم با موضوع كودك و نوجوان در ملاير مي‌گذرد و زمان كوچ يك ايل را روايت مي‌كند. اكثر صحنه‌هاي فيلم خارجي و در فضايي روستايي و ايلياتي به تصوير كشيده خواهد شد.
در خلاصه داستان فيلم آمده است: علي نوجوان 12 ساله تصميم دارد به علت ناراحتي جسمي پدرش گله گوسفندان را از قشلاق به ييلاق ببرد. ابتدا پدر مخالفت مي كند اما در نهايت ناچار به موافقت مي‌شود. در اين مسير صادق نوجوان 16 ساله و كلبعلي پيرمرد 70 ساله او را همراهي مي‌كنند و در طول مسير با مشكلات و خطرات زيادي مواجه مي‌شوند. در نهايت علي و همراهانش با فايق آمدن بر مشكلات و سختي‌ها گله گوسفندان را به سلامت به مقصد مي‌رسانند و اينك همگان به علي به مانند فردي پخته و باتجربه مي‌نگرند.
بازيگران این فیلم عبارتند از: گوهر خيرانديش، نورالدين اعلمي، شعله محمدي، سپهر گودرزي، سيد عبدالله موسوي، فرشاد سعدي و... بازيگران خردسال: ابوالفضل حيدري جوزاني، يوسف رضا حيدري جوزاني، فاطمه ولي محمد، فاطمه مجيدي.
» ادامه مطلب

آثار «شهرام مكري» در جشنواره فيلم و عكس دانشجويي نقد مي‌شود

در ايام برگزاري ششمين جشنواره بين‌المللي فيلم و عكس دانشجويي، آثار «شهرام مكري» با حضور منتقدين و اساتيد برجسته نقد و بررسي مي‌شود. اين جلسات نقد و بررسي روزهاي جمعه، شنبه و دوشنبه (7، 8 و 10 خردادماه) از ساعت 20 تا 21:15 در تالار ناصري و از ساعت 20 تا 21 در تالار بتهوون برگزار مي‌شود.
همچنين روز يكشنبه 9 خردادماه از ساعت 14 تا 17 فيلم سينمايي «صندلي خالي» ساخته سامان استركي نمايش داده مي‌شود و پس از آن جلسه نقد و بررسيفيلم برگزار خواهد شد.
روز دوشنبه هم كارگاه «بازيگري و ارتباط با بازيگر» با حضور «حبيب رضايي» برگزار خواهد شد.

» ادامه مطلب

حال نامساعد «مهين شهابي» و اصرار بيمارستان به ترخيص او

آرزو شهابي فرزند ارشد مهين شهابي گفت: متأسفانه مسئولين بيمارستان پارس اصرار به ترخيص مادر دارند اما وضعيت عمومي او هيچ تغييري نسبت به هفته گذشته نكرده و اصلاً شرايط مساعد براي ترخيص از بيمارستان را ندارد. هفته گذشته او از بخش ICU به بخش منتقل شد و در يك اتاق خصوصي مورد مراقبت قرار گرفت . از راه بيني غذا به او داده مي‌شود و سرم و سند دارد از سوي ديگر هنوز قدرت كلام خود را بازنيافته و چشم هايش را به ندرت مي‌تواند بازنگهدارد. او انگشت‌هاي پايش را به زحمت حركت مي‌دهد و دست‌هايش هيچ حركتي ندارند. با اين اوصاف مسئولان بيمارستان اصرار دارند كه مادر را ترخيص كنيم و در خانه يا خانه سالمندان از او نگهداري كنيم!
او در ادامه افزود: تومور مغزي قسمت حافظه مغز مادر را گرفته است. او نياز به مراقبت‌هاي درست و اصولي دارد. من چگونه مي‌توانم ريسك حضور او را درخانه بپذيرم حتي اگر پرستار براي او در خانه استخدام كنم بازهم نياز به مراقبت هاي بيمارستاني و پزشكي دارد.
شهابي در پاسخ به اين سوال كه علت اين اصرار براي ترخيص مهين شهابي چيست، گفت: تا زماني مادر پرتودرماني و شيمي درماني مي‌شد و هزينه‌هاي هنگفت از سوي بيمارستان به خانواده تحميل مي‌شد، هيچ مشكلي نبود اما الان كه او تنها يكي از اتاق‌هاي خصوصي را اشغال كرده است و هزينه‌اش پايين‌تر شده بيمارستان قبول نمي‌كند كه مادرم تحت مراقبت قرار گيرد. من حتي قبول كردم كه مادر را در يك اتاق عمومي نگهداري كنند اما آن ها اصرار دارند مادر را از بيمارستان ترخيص كنند. من چگونه مي‌توانم مادر را با اين وضعيت جسماني و با اين سن و سال از بيمارستان به منزل منتقل كنم. اگر حادثه‌اي براي او در جابجايي پيش بيايد چه كسي مي‌تواند به مردمي كه اين همه ابراز لطف و محبت نسبت به ما دارند، پاسخگو باشد؟
اوكه براي مراقبت از مادر هر روز از تنكابن به تهران مي‌آيد و عصر باز مي‌گردد در ادامه، گفت: در شرايطي كه هر روز بايد به مادر سربزنم و از او مراقبت كنم و عصرها به خانه بازگردم، خانه‌ام در تنكابن نيز به سرقت رفت و بسياري از مدارك بانكي و دسته چكم توسط سارقان ربوده شد.
او در ادامه گفت: مسئولان صدا و سيما از ابتداي بيماري مادر ما را مورد لطف خود قراردادند. مادرم 50 سال براي هنر نمايشي مملكت زحمت كشيده است. او هنوز هم نياز به ICU و مراقبت دارد. من از مسئولان بهداشت مي‌خواهم شرايطي را فراهم كنند تا مادر بتواند از مراقبت‌هاي درست و پزشكي بهره‌مند شود.
» ادامه مطلب

خبر تکمیلی- پیکر اعلامی یکشنبه به خاک سپرده می‌شود

مراسم تشییع پیکر زنده یاد محمدرضا اعلامی نهم خردادماه از مقابل ساختمان شماره دو خانه سینما برگزار می‌شود. پیکر محمدرضا اعلامی کارگردان فقید سینما، یکشنبه نهم خردادماه از ساختمان شماره دو خانه سینما تشییع می‌شود. این مراسم ساعت 9 یکشنبه شروع می‌شود و تا قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) ادامه دارد.
» ادامه مطلب