مرتضی احمدي: محتواي برخي موسيقي‌ها به فحش و ناسزا رسيده است

مرتضي احمدي با انتقاد از موسيقي‌هاي نامناسب گفت: متأسفانه در همه شرايط موسيقي‌هايي شنيده مي‌شود كه هيچ محتوايي ندارند و شعرهاي آنها جز فحش و ناسزا چيز ديگري نيست و اين در حالي است كه ما غني از اشعار و موسيقي‌هاي‌ فاخر هستيم.
آلبوم صوتي و تصويري «شب ستاره‌ها» كه به بزرگداشت پيشكسوتان هنر ايران اختصاص داشت، توسط موسسه ترنم ني منتشر شد.
در مراسم رونمايي از آلبوم «شب ستاره‌ها» كه با حضور نادر گلچين خواننده پيشكسوت، ژاله علو ، محمد علي كشاورز و مرتضي احمدي در موسسه ترنم ني برگزار شد. ابتدا تصاويري از اين آلبوم پخش و سپس مرتضي احمدي گفت: از 13 سالگي به خاطر صفحات جواد بديع‌زاده عاشق خوانندگي شدم به نوعي من عاشق ترانه‌هاي فكاهي ايشان شدم و خودم را در عرصه خوانندگي مديون ايشان مي‌دانم.در سال 1322 براي اولين بار پيش پرده خواندم و از همان جا كار در تئاتر را آغاز كردم. «شب ستاره‌ها» كه بزرگداشتي از پيشكسوتان هنر اين سرزمين است، بسيار خوب برگزار شد و اين خود در شرايط فعلي جامعه كه براي هنر و هنرمند ارزشي قائل نيستند جاي بسيار خوشحالي است.
در ادامه ژاله علو با يادكردن از حميده خيرآبادي گفت: من اسمي با عنوان پديده شيرين فيلم‌هاي فارسي براي اين هنرمند درگذشته انتخاب كرده بودم. او مهربان و هنرمند بي‌نظير بود كه به عقيده من همانند او ديگر نخواهد آمد. ايشان كارهاي زيبايي انجام مي‌دادند ولي اي كاش ما مي‌دانستيم چه كسي در ميان ماست و چه كساني در ميان ما هستند كه ديگر جايگزيني نخواهند داشت.ما بايد قدر هنرمندان را به خوبي بدانيم چرا كه آنها تاريخ هنر اين مملكت هستند.
او با بيان اين كه حد هيچ هنرمندي رعايت نمي‌شود، گفت: دستمزد تمام سال‌هاي فعاليت يك بازيگر به اندازه دستمزد يك بازيكن فوتبال است كه اين خود بسيار تاسف‌بار است كه چرا كه هر كدام براي اين سرزمين زحمت كشيده‌اند ولي هميشه جاي اين سوال باقي است كه چرا هنرمندان ما تمام زندگي‌شان را براي هنر و مردم مي‌گذارند اين چنين مورد جفا قرار مي‌گيرند ولي يك بازيكن فوتبال با دستمزدهاي هنگفت تا آخر عمر زندگي خود را تامين مي كند.متاسفانه خيلي به هنرمندان كم‌توجهي مي شود كه به عقيده من بايد مركزي براي رسيدگي به هنر و هنرمند وجود داشته باشد تا برنامه‌هاي اينچنين همچون «شب ستاره‌ها» شكل بگيرد.
احمدي نيز در خصوص تفاوت دستمزد بازيگران سينما و تلويزيون و ورزشكاران گفت: ورزشكار نهايتا تا 35 سالگي مي‌تواند در عرصه خودش فعاليت كند اما در اين مدت دستمزدي مي‌گيرد كه تا آخر عمر براي او كفايت مي‌كند اما هنرمند تا آخرين روز زندگي‌اش براي مردم روي صحنه است و هيچ وقت چنين هزينه‌هاي هنگفتي را دريافت نمي‌كند.
در ادامه اين مراسم، محمدعلي كشاورز گفت: هنرمند پيام‌آور مهر، صلح، ‌دوستي و مخالف هر كشت و كشتاري است و خوشبختانه هنرمنداني مثل مرتضي احمدي، ژاله علو و نادر گلچين انسان‌هاي والايي هستند.
اين بازگر تئاتر ادامه داد:‌كشوري كه تئاتر نداشته باشد سينما و نمايشنامه نيز ندارد. جوان‌هاي ما بايد از هم اكنون هنر آينده را بسازند و براي مردم كه بزرگ‌ترين منتقدان هنر هستند كارهاي مناسب بيافرينند.
كشاورز با انتقاد از موسسات آموزش هنرپيشگي اظهار داشت: متأسفانه وجود چنين آموزشگاه‌هايي باعث شده افراد بدون علم و داشتن استعداد بازيگري وارد اين عرصه شوند كه اين خود براي هنر ما بسيار مضر است. تمام جوانان ما كه هم‌اكنون در اين هنر كار مي‌كنند، هيچ گونه مطالعه‌اي در زمينه موسيقي ،نمايش و آئين‌هاي سنتي خودمان ندارند و اين در حالي است كه ما گنجينه‌اي از ادبيات، نمايش و موسيقي داريم.
او در خصوص اقبال از تئاتر ملي اظهار داشت: زمينه كار تئاتر در شهرستان‌ها بسيار زياد است به نوعي كه هنرمندان شهرستاني بسيار با اطلاعات‌تر از بچه‌هاي پايتخت هستند و اين در حالي است كه آنان هيچ بودجه‌اي براي كارهايشان دريافت نمي‌كنند شهرستان‌ها همانجا مانده‌اند و به نظرم متوليان تئاتر با رابطه‌اي عمل كردن آنها را كاملا كنار گذاشته‌اند.
كشاورز ادامه داد: بچه‌هاي تئاتر در شهرستان‌ها سرگردان هستند و به عقيده من اگر بخواهيم سينما و تلويزيون اوج بگيرد بايد توجه خاص به هنر تئاتر داشته باشيم.
بعد از صحبت‌هاي كشاورز، ژاله علو در خصوص تنزل يافتن زبان فارسي بين عامه مردم گفت: كار من دوبله، تئاتر و دكلمه است و هم‌اكنون شاهد اين هستم كه زبان فارسي در تمامي ابعاد زندگي و حتي تلويزيون تنزل يافته است. گفت‌وگوي آدم‌ها چه به صورت محاوره‌اي و چه گويندگان راديو و تلويزيون بسيار لمپني است و اين در حالي است كه ما كشوري از ادبيات گسترده‌اي داريم.
احمدي نيز با انتقاد از سريال‌هاي تلويزيون گفت: متأسفانه سريال‌هايي از شبكه‌هاي مختلف سيما پخش مي‌شود، ضربه زيادي به ادبيات ما وارد كرده است كه اين خود جاي بسيار تأسفي دارد.
اين هنرمند با انتقاد از موسيقي‌هاي نامناسب گفت: متأسفانه در همه شرايط موسيقي‌هايي شنيده مي‌شود كه هيچ محتوايي نداشته و شعرهاي آنها جز فحش و ناسزا چيز ديگري نيست و اين در حالي است كه ما غني از موسيقي‌هاي فاخر هستيم.
در ادامه اين مراسم نادر گلچين در خصوص تدوين منشور جامع موسيقي در وزارت ارشاد گفت: متاسفانه من از نسل گذشته هستم و همين عامل باعث گرديده كه مورد مهر و محبت ديگران قرار نگيرم. از سال‌ها پيش تا كنون در هيچ برنامه‌اي نبودم و افتخار حضور در بزرگداشت هنرمندان را داشته‌ام.
او با انتقاد از برخي موسيقي‌هاي بزرگان اين هنر گفت: متاسفانه بعضي از كارهايي كه در گذشته اجرا شده به خاطر عربده كشيدن‌هاي بيش از حد خواننده و تحريرهاي بي‌موقع يك نوع بيزاري از موسيقي سنتي براي جوانان به جاي گذاشته است.
مرتضي احمدي نيز در خصوص مراوده خود با جليل شهناز بيان داشت: من با ايشان رابطه كاري نداشتم چرا كه با تمام هنرمندان موسيقي دوست هستم و اين دوستي منجر به شكل‌گيري هيچ كار موسيقايي نشده است.
در پايان اين نشست مجيد قنبري تهيه‌كننده آلبوم «شب ستاره‌ها» در خصوص هدف خود از برگزاري چنين برنامه‌اي گفت: تمام هدف من ثبت شناسنامه‌اي از بزرگان هنر كشورمان است چرا كه ما نياز داريم هنرمندان سه دهه اخيرمان را به نسل‌هاي بعد بشناسانيم.
او ادامه داد: اين هنرمندان هيچ گاه تريبون آزادي در اختيار نداشته‌اند كه بتوانند شخصيت واقعي خودشان را به مردم نشان دهند. ما هر چه داريم از بزرگان داريم و بايد براي به ثبت رساندن آثار چنين هنرمنداني تلاش وافري از خود نشان دهيم.

0 نظرات: