فیلم سینمایی «وال استریت: پول هرگز نمیخوابد» به کارگردانی الیور استون اولین بار در دنیا روز جمعه در بخش خارج از مسابقه شصت و سومین جشنواره فیلم کن نمایش داده شد. فیلم جدید استون که دنبالهای بر فیلم سال 1987 «وال استریت» به کارگردانی خود اوست، بحران مالی سال 2008 را دراماتیزه کرده است. مایکل داگلاس در «وال استریت: پول هرگز نمیخوابد» بار دیگر به نقش گوردون گکو، بانکدار و چهره بانفوذ و فاسد دنیای سرمایهگذاری ظاهر شده است.
شخصیت داگلاس در فیلم اول اسکار بهترین بازیگر مرد را برای او به همراه داشت و یکی از دیالوگهای او - «حرص خوب است» - وارد گفتوگوهای روزمره شد. داگلاس 65 ساله این بار در کنار شایا لابوف - که در «وال استریت: پول هرگز نمیخوابد» نقش نامزد دختر او را دارد - و کری مالیگان بازیگر بریتانیایی - به نقش دخترش - بازی کرده و جاش برولین هم نقش یک بانکدار فاسد را دارد. فرانک لانجلا دیگر بازیگر فیلم است. او نقش معلم شخصیت لابوف را بازی میکند.
تمام ستارههای «وال استریت: پول هرگز نمیخوابد» در کنار استون در مراسم فرش قرمز این فیلم در جشنواره کن حضور داشتند. مارتین اسکورسیزی، جرج لوکاس، ژولیت بینوش و کیت بکینسیل دیگر چهرههای شاخص در مراسم اولین نمایش جهانی فیلم جدید استون بودند.
گوردون گکو در پایان اولین «وال استریت» به زندان افتاد. او در فیلم جدید از زندان آزاد شده است. گکو پیرتر و معقولتر شده، اما غرائز چندشآورش را هنوز دارد و میکوشد در بحبوحه بحران مالی بار دیگر با دخترش که از او دور شده، رابطهای صمیمانه پیدا کند.
شایا لابوف در «وال استریت: پول هرگز نمیخوابد» نقش یک چهره تازهکار وال استریت را دارد. او در همان حال که میکوشد از مادرش با بازی سوزان ساراندون که دلال معملات ملکی حمایت کند، با قدرتهای پنهان سرمایهگذار در انرژی سبز هم مبارزه میکند. او همچنین باید با گکو که پدر نامزدش است کنار بیاید.
استون سال 1987 اولین «وال استریت» را به پدرش تقدیم کرد که خود کارگزار بورس و اقتصاددان بود. او در نشست خبری «وال استریت: پول هرگز نمیخوابد»، فیلم جدید خود را داستانی درباره خانواده دانست و گفت: «این داستانی درباره آدمهایی است که میکوشند بین عشق خود به قدرت و پول و نیاز به عشق توازن ایجاد کنند.» کارگردان برنده اسکار گفت فیلم جدید خود را متاثر از بیاحتیاطی مالی که به بحران اقتصادی اخیر انجامید، ساخته است.
نقشآفرینی پرشور داگلاس باعث شد اولین «وال استریت» به عنوان یک اعلام جرم کلاسیک علیه حرص نظام سرمایهداری مطرح شود، اما بازیگر آمریکایی گفت او و استون همان زمان متوجه بودند که بعضیها گکو را یک قهرمان میدانند. داگلاس گفت: «گکو کسی بود که شرکتها را نابود میکرد، آدمها را نابود میکرد. او ضدقهرمانی بود که شخصیتپردازی بسیار خوبی داشت و مردم مجذوب ضدقهرمانان میشوند.»
استون گفت: «از زمانی که چارلی شین و داگلاس در نقطه اوج فیلم سال 1987 در سنترال پارک زیر باران با هم درگیر شدند، تاکنون عامل حرص مضاعف شده است.» او ادامه داد: «من هم مانند خیلیهای دیگر حیرتزده هستم و نمیدانم نظام سرمایهداری به شکل فعلی آن جواب میدهد یا نه. به نظر که این طور نیست.»
استون افزود: «سال 1987 فکر میکردم سرمایهداری خود را درست میکند. واقعا چنین اعتقادی داشتم، اما این طور نشد. سهامدارها و مدیران شرکتها پول درآوردند، کسانی که کار میکردند، نه. یک جور بیعدالتی و نابرابری عظیم در این سیستم هست.»
داگلاس پیام فیلم را در نقل قولی از گکو خلاصه کرد: «حرص متوقف نشده، بلکه قانونی شده است.»
شصت و سومین جشنواره فیلم کن چهارشنبه 12 مه (22 اردیبهشت) با نمایش فیلم حماسی «رابین هود» به کارگردانی ریدلی اسکات آغاز شد و تا 23 مه (دوم خرداد) ادامه دارد.
0 نظرات:
ارسال یک نظر